När huvudet får spratt

Godkväll på er!
Hoppas ni haft en bra lördag och har en härlig kväll just nu!
Den här dagen har varit så konstig för mig. Har känt mig lite “borta” och haft migrän som äntligen börjat släppa. Så jag missade en rolig LRF-träff som jag hade sett fram emot idag. Konstigt med migrän, hur det bara slår till ibland.

Kommer aldrig glömma natten i augusti, när jag kom till Finland för att ta emot Mittnordenkommitténs kulturpris. Första natten på hotellet i Vasa var nog den värsta natten i mitt liv. Det var en viktig och stor dag för mig som väntade morgonen efter. Men jag fick ett migränanfall på natten och den smärtan jag hade då har jag aldrig upplevt i hela mitt liv. Mitt i natten ringde jag till receptionen och undrade om de hade någon värktablett, men de hade de inte. Och jag bara lade mig på sängen och grät. Jag trodde seriöst att jag skulle dö. Jag var tvungen att gunga mitt huvud fram och tillbaks för att det inte skulle sprängas av trycket. Och så fort jag blundade såg jag hemska scener spelas upp i huvudet i 300 km/h typ. Ja ni som haft migrän någon gång kan nog förstå vad jag menar. Vilken mardrömsnatt! Nu mera går jag aldrig någonstans utan värktabletter ifall det skulle slå till. Men oftast händer det när jag är nervös eller spänd inför något eller när något speciellt ska hända. Vilket är en väldigt dålig timing, eftersom det är då man vill vara på topp och vara med ju!

Jaja, sådant är livet. Nu sitter jag här med en kopp te och jobbar lite smått. Lyssnar på musik och tar det lite lugnt. Ska strax gå ut med Nanook och dela ut de där bilderna till grannarna som jag skulle gjort i morse som inte blev av.

Och tack föresten för era fina kommentarer om min fotokalender. Roligt att ni gillade mitt urval av bilder! 🙂

Ha nu en underbar lördagkväll! Kram på er från mig och Nanook ♥

Blev inget fotande idag så här kommer en bild från vackra september istället! :)

Blev inget fotande idag så här kommer en bild från vackra september istället! 🙂

21 Kommentarer på “När huvudet får spratt

 1. Fredrik

  Även spänningshuvudvärk kan göra mycket ont, mer ont än man kan ana.

  Dumt att det skall vara så. Ta väl hand om dig/krya på dig!

  Reply
 2. Carl Stridsberg

  Migrän är inte roligt alls..

  Har själv haft svår värk nu i stort sett dagligen. Föll med en skylift för några år sedan och skadade mig i nacke och rygg.
  Fortsatte dumt nog att jobba vidare med mina tjänster inom skog & trädgård.
  Läkarna sa att jag borde tagit ambulans efter olyckan men det gjorde jag inte..
  Hade inte så ont först efter olyckan. Det kom senare..

  Fick gjort en MR, magnetröntgen och då fann man två diskbråck i nacken och som bonus en kärltumör på tionde kotan som låg farligt nära ryggmärgen.
  Den vill de inte gärna operera..

  Så nu går man på värktabletter a la morfin…
  Konstigt nog hjälper inte det mot migrän som jag också får från och till..

  Du har väl gjort en ordentlig undersökning, Jonna?
  Ibland, och detta skriver jag inte för att skrämma dig, kan ju huvudvärk vara en tumör eller annan förändring i hjärnan..
  Försök få en MR du med. De ser mycket mer med den än en vanlig röntgen..

  Krya på dig, vännen..

  Love & Hugs
  //Carl

  Reply
 3. Eva

  Tror jag förstår Jonna, har levt som migräniker med aura genom hela långa livet…
  Skönt att du mår lite bättre nu i alla fall.

  Kramen från Eva

  Reply
 4. Kerstin

  Migrän är fruktansvärt. Och vetskapen om att man inte har eller får tag i medicin triggar upp värken ännu mer. Drick mycket vatten varje dag, det kan hålla eländet tillbaka lite. Själv drabbas jag alltid vid väderomslag, särskilt om det ska börja blåsa. Och ha ALLTID medicin med dig! Var rädd om dig! Ha en Härlig Helg med din “lille” Nanook!

  Kerstin

  Reply
 5. Perk

  Har ingen aning om vad migrän är, men har lärt mig lite just nu. Stressa inte så mycket Jonna. Fråga Nanooken om hur man undviker det, han kan han : )

  Reply
 6. Tomas

  Stackars dig, det var otur. Jag har aldrig haft migrän. Hoppas du
  mår bra nu. Försök att somna tidigare i kväll.

  Reply
 7. Helena

  Ja migrän är hemskt. Hotellet hade visst värktabletter att ge men dom har order om att inte ge till gäster, det kan finnas personer som är alergiska och skulle dom ge en tablett som du blir sjuk av kan dom bli ansvariga, så order på alla hotell är att inte ge värktabletter för att slippa problem. Har själv alltid med ibuprofen 600 mg, det hjälper bra, det bästa var 2 magnecyler men tyvärr säljer dom inte sådana längre i Sverige. Se alltid till att ta värktabletter med ett glas mjölk, det skyddar magslemhinnan och undviker magsår. Akta dig mycket noga för värktabletter med paracetamol, bäst om du aldrig tar den typen av tablett

  Reply
  • Karin

   Om du menar Magnecyl brus så säljs det fortfarande på apotek, men jag har ibland fått fråga personalen om att ta fram dem. Har själv haft några migränanfall med aura och illamående men Magnecyl har alltid hjälpt (pepparpeppar).

   Reply
 8. Magnus

  En rejäl “skallebank” och man är satt ur spel rätt effektivt. I alla fall blir jag det. Kanske beror det på att jag har turen att inte drabbas så ofta som jag blir så påverkad när jag väl åker dit. Hoppas att du får en bra söndag som kompensation! 🙂

  Reply
 9. Jonny

  Du som jag lever i ganska stressfri miljö och när något händer och det blir en massa måsten så säger kroppen ifrån. Det gör ju inte mindre ont för det. När jag går ut och pratar med mina hönor så försvinner all stress. Dom kommer springande till mig, och med ett öga frågar dom om jag har något gott:)

  Reply
 10. Ella

  Du kanske kunde vara hjälpt av den sortens migränmedicin som man tar när anfallet är på väg. (om du får nån form av känning innan). Minns en natt när jag stod på knä i sängen och dunkade med huvudet mot sängstolpen för att försöka avleda den hemska smärtan.
  När jag blev gravid försvann migränen…. märkligt och inget att rekommendera, för då får man en “annan sorts huvudvärk” istället. 😉

  Reply
 11. Jessica

  Inte roligt med migrän! Jag har en väninna som har migrän men hon får sällan migrän nu eftersom hon går och får akupunktur med jämna mellanrum. Det kanske inte funkar för alla men kan vara värt att prova på för att se om det hjälper 🙂

  Reply
 12. LORISSA LOVEBOMB

  Jag har också migrän. Det enda som hjälper, om jag har tur, är starka Voltaren i stolpiller eller morfin eller att hata livet och vänta. Migrän är värdelöst, så jag lider med dig!

  Reply
 13. Jenny

  Hej Jonna!
  Migrän är verkligen inte det roligaste att få.. Men jag vet ett litet tips som jag brukar gå efter: Lägg en vetevärmare på magen och sov i 10-30 min och drick varmt. Sedan klä dig varmt och gå ut så brukar min migrän släppa! Hoppas du mår bättre!

  Kram Jenny

  Reply
 14. Sandra

  Usch fy, vet precis hur det känns.
  Får migrän ett par gången om året (tur det inte händer oftare), sprängande huvudvärk, superkänslig mot dofter, ljud och ljus, illamående. Sist det hände var jag på väg hem en dag, hamnade bakom en kvinna i affären som hade badat(!) i parfym, ville bara spy rätt ut, men klarade mig! Kom äntligen hem och drog täcket över huvudet, sen brukar det vara över när jag vaknar igen, och då känns det verkligen som om alla problem i världen är över!

  Reply
 15. Petra

  Hej Jonna!
  Två små tips som kan hjälpa mot annalkande spänningshuvudvärk 🙂
  Tvätta håret! Mitt absolut bästa tips. Man är så van att tvätta håret att man inte riktigt kan låta bli att slappna av lite. Samtidigt masserar man huvudet, utan att ens tänka på det. Värmen gör sitt också.
  Andra tipset har jag hört från en vän som ofta har migrän, han äter popcorn! Har t.o.m. skaffat popcornmaskin. Popcorn och hårt bröd är ju bra alternativ om man spänner käkarna, som sedan kan leda till spänningshuvudvärk och migrän.
  Annars brukar jag mest köra med vetevärmare och en värktablett innan läggdags så att man förhoppningsvis vaknar utan huvudvärk dagen efter.
  Hoppas du hittar din huskur!

  /Petra

  Reply
 16. Dick Scott

  Ingen höjdare med migrän;( hoppas du slipper detta framöver, det har verkligen en förmåga att drabba en när det är som mest opassande. Hoppas du får en fin vecka som kommer och tack för alla fina bilder och små berättelser som berikar tillvaron!;)

  Reply
 17. Emma Persson

  Migrän och sömnparalys (hallucinationerna) hör ofta ihop / från en med migrän och sömnparaluser med hypnagoga hallucinationer varje natt.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.