När löven faller

Oj vad kylan kom hastigt. När jag öppnade dörren i morse fick jag nästan en chock. Alla de vackra röda höstlöven som fanns på träden ute på gräsmattan hade fallit till marken. Det fanns inte ett enda löv kvar. Över en natt! Det hade varit frost hela natten fram till morgonen så det måste varit kylan som fick dem att ramla av så hastigt. Alla träd blev plötsligt så “nakna”. Jag förstod att årstiden nu övergått från vacker höst till något annat. Någon märklig period mellan höst och vinter. För idag kunde jag nästan känna vintern göra sig påmind i luften. Och det är inte klokt vad kallt det varit idag. Bara 3-4 grader ute hela dagen. Jag tog på mig vinterjackan och vantar när jag gick ut idag. Det kändes så konstigt. Tiden går så fort! Det var ju alldeles nyss jag gick barfota ute på ängen och kände doften av alla nyutslagna blommor 🙂 Som tur är har alla årstider sin charm!

Träden

Men löven är vackra på marken också 🙂

En bild från bara en stund sedan när jag var ute i blåsten och regnet och hämtade ved 🙂

11 Kommentarer på “När löven faller

 1. JHH

  Gick ut från gymnastiksalen där jag spenderat några timmar idag, då kändes det som det skulle kunna börja snöa, det var sån doft. Men det är bara oktober och jag bor vid gbg…då är det ett tag kvar till snön, om den nu kommer 🙂

  Reply
 2. Eva

  Ja Du Jonna, nu gäller det att ladda med extra mycket ved och ständigt hålla eld i spisen. Ibland hinner man liksom inte riktigt med tiden, förändringarna och skiftningarna kommer så fort. Det är i alla fall vackert med rimfrosten som täcker både marken och träden så allt har sin tjusning. Ta nu på Dig varmt och tänd lite ljus och bara mys.

  Kram/Eva

  Reply
 3. Gammelmor utanför Paris

  Här ocksâ. Har stängt fönsterluckorna för det blâser kallt ute, men det +17°. Här nere är det fukten som fâr en att frysa pâ vinten…brrr. Plocka in sâ mycket ved du fâr plats med sâ huset torkar och hâller värmen. Det blir bättre i vinter skall du se.:) Varför inte sätta pâ ett el-element som kopplas pâ automatiskt mellan 4 -7 pâ morgonen tills du hunnit vakna och lagt in mer ved ? Sverige har billig el i motsats till Frankrike (dubbelt sâ dyrt/kWh) Jag köpte ett “tidsur”som jag stack in i uttaget i väggen och sen in med elementets kontakt i “tidsuret”. Dâ slipper man de där morgontimmarna med frost i ögonfransarna… onödigt ! Kolla pâ elmätaren hur mânga kWh du gör av med de första gângerna, sâ du vet. Kanske borde du kolla om du ett bra kontrakt pâ samma gâng ?
  Ha det fint, Jonna !

  Reply
 4. Richard

  Tack för ditt svar:)

  Vet själv hur det är,när kylan kommer o när det fåt bäras in ved för att få värme i huset..saknar det verkligen på ett sätt, då jag nu bor i lägenhet pga separation..
  Kul o verkligen få följa ditt liv:)Kramar

  Reply
 5. Magnus

  Ja, nu är det helt klart förändringarnas tid i naturen, även här nere på Orust.
  När katten väckte mig vid femtiden i morse för att få komma in var det stjärnklart och vindstilla, och utetermometern visade bara lite drygt 3 grader. Inte konstigt att Kisse ville krypa ner under husses täcke en stund! 😉 Temperaturen nådde aldrig upp till mer än 11-12 grader idag, och framåt eftermiddagen kom regnet och så kraftiga vindbyar att det knakade rejält i huset. Nu, när klockan är halv ett på natten, är det fortfarande lite drygt 10 grader ute men helt vindstilla och stjärnklart igen. Hösten är en ombytlig årstid.

  Jag hoppas att du slipper snö och kyla ett tag till, även om det blir lite ljusare ute när snön kommer. Nu ska jag gå ut på trappan och njuta av nattens stillhet en liten stund innan det är dags för sängen. Hoppas att du fått en bra avslutning på helgen!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.