26 Kommentarer på “När man inte borde sova

 1. Larsleksing

  Som vanligt så överträffar du dig själv med underbart vackra bilder, du fångar det vackra så självklart och enkelt. Fast det inte är så enkelt, bästa kvällsstunden är att titta in här för att förundras över hur vackert man har omkring sig men alldrig tänker på. Så tack för det.

  Reply
 2. Magnus

  Du tar så galet vackra bilder Jonna! Begriper du hur jä-la duktig du är? 😀
  Nu har jag fått en dos “Jonna-bilder” på fantastiskt vacker natur så nu kan jag sova gott.
  Natti-natti!

  Reply
 3. Sandra

  Där. Just där på den ängen skulle jag vilja sitta och bara titta. Höjden av lycka!
  Men allra helst med mina hundar bredvid, då hade det inte kunnat bli bättre. 🙂

  Reply
 4. Carina

  Det lilarosa ljuset är så fantastiskt vackert. Eftersom jag bor i en skogsglänta är det sällan jag ser det på samma sätt, bara som en aning genom trädtopparna. Underbar natur och säreget ljus är svårt att fånga på bild, men du lyckas.

  Reply
 5. gammelmor utanför paris

  Nils Ferlin ? “Man borde inte sova när natten faller pâ…” Om att fânga solljuset ipâ vâr vackra planet som snurrar och snurrar. Fâ fângar det som fina Jonna Jinton i Norrland !

  A propos mobiltäckningen läste jag pâ nätet förra âret att det inte lönar sig att sätta upp fler master som blâser ner. Hitta pâ nât annant sätt ???

  Reply
 6. Frida

  Alltså, dom här bilderna får mig att vilja sätta mig i bilen och åka upp NU! Vilken dröm det ser ut som. Helt otroligt vackert!! Är väldigt avis att du får leva där du gör 😉

  Reply
 7. Birgitta

  Nattens magi! Du fångar ljus och färg som ingen annan klarar! Tack för ännu fler njutninar

  Reply
 8. Helena

  Du tar helt magiska bilder Jonna! Fantastiskt duktig är du!
  Har en fråga angående dina bilder… Du fotar ju mycket, och antar att det bara är en liten, liten bråkdel som hamnar här på bloggen. Dvs, antar att du har tusentals bilder liggande… Hur sparar du dom? Gör du mkt album? Extern hårddisk?
  Samlar just nu på mig tips om hur jag kan göra med alla mina egna bilder…=)

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Helena!! Glad att du tycker om mina foton! 🙂

   Ja jag har fruktansvärt mycket bilder. Oftast så tar jag ju flera hundra bilder när jag är ute och fotar såhär, och så använder jag bara kanske 5-10 stycken av dem. Resten brukar ligga kvar på någon hårddisk men jag har bestämt mig för att bli bättre på att rensa bort det jag inte vill ha, annars tar det upp så mycket plats.

   Har två externa hårddiskar där jag sparar mina bilder 🙂
   Vill också bli bättre på att skriva ut bilderna/framkalla dem och göra album osv. Så roligt att ha i framtiden!

   Kram!

   Reply
   • Magnus

    Du göra backup på dina hårddiskar också! Dvs att du har samma bild på minst två olika “lagringsmedia”.
    Jag hade alla mina bilder på en separat hårddisk och det blev en dyr erfarenhet när den slutade fungera. Tack och lov lyckades företaget jag vände mig till rädda var enda bild, men det kostade mig åtskilliga tusenlappar. Bra mycket mer än vad min nuvarande lösning med tre separata externa hårddiskar kostat mig. Numera har jag dom alltså på en extern hårddisk som jag sen kör dubbla backup’er på, och jag använder ett smidigt gratisprogram som heter GK Backup för ändamålet. Livrem och hängslen med andra ord!

    Den tryggheten är värd varenda krona den kostat, och i ditt fall handlar det om en ren inkomstförsäkring. Du har ju bilder av så hög kvalité att du kan tjäna pengar på många av dom. (Jag väntar fortfarande på den där fotoboken jag skrev om för flera år sedan 😉 ) Så om du inte har minst en backup på ALLA dina bilder, lyd ett gott råd och prioritera det snarast Jonna!

    Reply
 9. Idas Eskapader - The spirit is willing, but the flesh is weak.

  Magiskt…
  Man börjar nästan fundera på om det där med att bli ekobonde i Norrland är så realistiskt egentligen. Man lär ju inte få någon sömn ALLS när nätterna ser ut sådär.
  I alla fall inte första sommaren. Jag skulle bara springa omkring på ängarna och skrika tills jag blev inspärrad.
  Finns det någon försäkring som täcker sånt?

  Skäm åsido, du är helt fantastiskt bra på att fånga naturens själ.

  Reply
 10. Ulf

  Hej Jonna. Dina bilder är underbara. Du har ett bildspråk som är underbart.
  Man kan oftast direkt se att det är en “Jonnabild” Det går att känna igen en “jonna” på samma sätt man känner igen andra konstnärer.
  Fortsätt bara.

  / Ulf

  Reply
 11. Emmy

  Jag fullkomligt älskar (!!!) dessa tre bilder. På precis alla sätt som är möjliga. Du borde sälja dina foton. Framkalla, förstora, rama in, få ut dem till allmänheten..

  Jag hade utan tvekan beställt hem en hög med dina foton! <3

  Reply
 12. Pia

  Jag har följt din blogg länge nu Jonna! Å varje gång jag klickar in här så blir jag så harmonisk av att titta på dina fina naturkort! Din blogg är en av mina favoritbloggar! Kram

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.