22 Kommentarer på “Natten och stjärnorna

 1. :D

  Ser ut som en “löpare på vintergatan” på övre bilden!
  bounce bounce stardust in my hair bounce bounce even more if i dare !

  Reply
 2. TE

  Alltså magnifika bilder. 🙂 När jag ute en kväll när det var stjärnklart så mindes jag när för många år sen frågade mor vad det är som lyser där uppe. Det är stjärnor, där borta är Karlavagnen. Länge trodde jag att det var solar långt borta, varje ljusprick. Nu när jag vet bättre har jag en djup vördnad för vår blåa planet och vårt universum. Liv är det mest fantastiska som finns i alla dess former och en gåva. Troligtvis är vi ensamma på vår gata men vad gör det. Kanske bäst så. Jag saknar en höstfilm, det var ett tag sen.

  Sovgott.

  Reply
 3. Jos

  Naturen uppe i norrland är hur fin som helst, att bara gå igenom skogen är en ren hälsokur och lisa för själen. Men har man en katt och kamera med sig blir det emellanåt till att fotografera vad katten nosar fram, vilket jag gjorde. I det länkade fallet ett väldoftande miljöproblem.

  Ibland kan katten som en raket flyga upp i ett träd. Vad han då har fått syn på anar jag inte. Klättrar inte lika bra.

  Reply
 4. Tomas Johansson

  Det måste vara en speciell stjärnhimmel i Jonnas Grundtjärn. Jag har aldrig sett något liknande här i Ö-vik.

  Reply
 5. Jos

  Samma himmel men fotad med hjälp stativ och en gnutta långtidsexponering. Förmodligen finns inga större ljusföroreningar heller i närheten av Grundtjärn.

  Kring ön finns likaså inga ljusföroreningar och klara nätter kan natthimlen med alla stjärnorna vara himlastormande, också när det åskar rejält och det blixtrar varannan sekund nästan så väggarna skakar. Praktfullt vill jag säga.

  Med nytvättade ögon, känsligt sinne och en kamera kan man se mer.

  Reply
 6. Carl Stridsberg

  Det oändliga universum har alltid fascinerat mig. Var en flitig amatörastronom i min ungdom. I kosmos ser man Skaparens kraft och orden “Oh, store Gud…” i psalmversen blir helt uppenbar. I sanning är vår Gud stor. Min tro är också att när vi en gång lämna vårt jordeliv och får hembud, lämnar en liten del vår kropp, det vi kallar ande, och tar sig till den dimension vi kallar Himlen, för att förenas med Skaparen.
  “I min Faders hus finns många boningar”, sa Jesus. Sannerligen, i Universum finns det oändligt med världar som vi med en ny himmelsk kropp kan få uppleva i en evighet.
  Vi kommer också att få möta många änglar. Kanske ser de ut som du på bilden du tagit, Jonna Jinton! 🙂
  Kram från Carl

  Reply
 7. Ninni

  Vilka otroligt f a n t a s t i s k a bilder. Jag ryser! Vilken känsla, vilken kreativitet. De sista dagarna har dina inlägg varit helt otroliga!

  Tack, tack, tack återigen för att du delar med dig och dagligen inspirerar med ditt sätt att fota, tänka och leva. Din blogg är så fantastisk – jag vet ingen annan blogg som ger mig så mycket kraft och livsglädje. Vi är nog många på jorden som känner igen oss i dig.

  Vi och världen behöver fler som du! Fortsätt inspirera 🙂
  <3 <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.