Nattmat

Hela kvällen har jag suttit som en tok vid datorn och jobbat med bilder. Vid 22-tiden blir jag tvärsugen på torsk. En craving som jag inte kunde sätta stopp på. Jag tror inte jag ätit torsk på över ett år. Jag rotade i frysen och hittade till min förtjusning en fryst torskfilé.

Datorjobb + matlagning är den sämsta kombination man kan tänka sig. Jag vet inte hur många gånger jag bränt och förstört mat för att jag sätter mig vid datorn.

I alla fall, så kokade jag sönder både torsken och potatisen. Men det värsta av allt var att när maten var klar (=sönderkokad) så kände jag plötsligt inte alls för att äta torsk och potatis. Jag mådde nästan lite illa av lukten och tanken på att äta det. Vilken waste. Om jag kunde hade jag bjudit er på lite mat denna söndagnatt. Om ni nu inte blir lika äcklade som mig av tanken på att äta den.

Torsk och potatis a la Jonna

Torsk och potatis a la Jonna

22 Kommentarer på “Nattmat

 1. solweig

  Vid sådana tillfällen – och dom är inte få – brukar jag ta mitt cest järn och riva över massor av citronskal (när den gäller fisk) då brukar det både lukta och smaka bättre. Det blir helt enkelt mer aptitligt! En smörklick på potatisen med lite citronpeppar på så är du hemma.

  Erkännas skall att ofta har min hunger gått över vid det laget, så det mesta hamnar i hundens skål. Så då kan jag hoppa över både smör, kryddor och citron *S*

  Reply
 2. Sophie

  Hahahaha. Shit vad jag känner igen mig i det där. Oss känslomänniskor, lika underhållande som charmigt besvärliga ibland 😉

  Reply
 3. TE

  Ja här slösmurfar jag på tills jag somnar och tänkte avsluta här. Du är underhållande och rolig. Men det var ett gott råd här ovan. Det var nog gott ändå skulle jag tro. Skönt att du är tillbaka. Vad kul att du har hittat inspirationen igen.

  Sov gott!

  Reply
 4. PJ

  Absolut, matlagning och datajobb hör inte ihop. Jag har själv ett antal strykkok bakom mig. Fast Nanook kanske gillade att äta upp det? Vissa hundar är ju alltid hungriga.

  Reply
 5. Micke

  Brukar låta maten “laga sig själv” när jag sitter med min datorkonst – ingen bra kombination… Ägg kokta tills de blir gröna t.ex. Hehe!

  Reply
 6. Gunnel

  En härlig motvikt till alla stylande granna matbilder som vi ser både på facebook och i olika teveprogram. Så där kan det också se ut hos mig.

  Reply
 7. Anonym

  De var ingen vidare reklam för “framsidan” av Sverige..hahaha!!! Sämsta tänkbara faktiskt. Med tanke på att du nu faktiskt har västkusten i ditt blodomlopp. 🙂 Vi är allt priviligerade får man säga. Färsk fisk, räkor, kräftor, krabba och hummer. Mums!
  Leif Mannerström bl.a. många andra har ljuvliga fiskrecept på nätet. Lycka till nästa ggn fisklusten kommer tillbaka. Ett smarrigt, fluffigt potatismos får du allt satsa på nästa ggn med smör, grädde, salt/peppar. Glöm inte citron heller.

  Reply
 8. Magnus

  Det kanske inte ser så kul ut, men smaken borde vara densamma ändå, och faktum är ju att både potatisen och fisken “går sönder” när du tuggar den. 😉

  Reply
 9. Sandra

  Bara o slänga i kylen och käka en annan dag. 😉
  Eller göra lite extra god mat till Nanook! Det är så skönt med våra ludna vänner – man slänger sällan mat!

  Reply
 10. gammelmor utanför Paris i Frankrike

  Det har hänt mig ocksâ – när jag sätter mig framför skärmen – därför beslöt jag att köpa en billig induktionshärd pâ rea. När jag sätter pâ potatisen, väntar jag tills vattnet kokat upp och sen ställer jag in tiden till t.ex. 15 min. Efter 15 min stängs elen av automatiskt och jag behöver inte vara râdd att nâgot eller huset bränns upp. Jättepraktiskt ! Fast potatis lägger jag oftast in ooskalad i micron i 3-4 min Jättebra !

  !

  Reply
 11. Rita

  Nej det ser inte så gott ut! Ett tips är att ta med äggklockan till datorn och ställ in önskad tid så kanske du hinner passa maten. Har man två äggklocka så ha en vid spisen och en vid datorn så ökar chansen att du kommer ihåg det du har på spisen. Har själv gjort så efter att jag bränt mat. Kram till dig Jonna och Nanook

  Reply
 12. Andreas

  Att plötsligt bli torsk på torsk kan bli stortorsk om den inte redan är klar att äta. 😉 Datorjobb + Äta mat är inte heller någon höjdare… o fråga mig inte hur jag vet det haha. Hoppas du inte somnade hungrig i alla fall.

  Reply
 13. Märta

  Haha, det ser inte jättegott ut precis! Överkokt fisk är bland det värsta jag vet. Nu har du kanske redan gett det till Nanook men nästa gång (!?) det händer kan du frysa in det och göra fiskfärs eller fiskbullar en annan dag. Men blanda i MASSOR av annat gott så att du döljer den överkokta smaken (smör, kryddor, krabba….).

  Reply
 14. stefan

  Hahaha, det där med att drabbas av en “craving” på något, det känns igen. Jag fick det på fisk också (gemensamt udda genetiskt anlag kanske) här förleden. Först vräkte jag i mig en burk makrill i tomatsås. Sedan fick jag för mig att jag ville ha ansjovis. Sagt o gjort så slet jag upp en burk av det också, hann äta två bitar, sedan tvärvänder det i magen och jag blir fylld av en äckelspykänsla som förstörde hela min kväll. Fy fan vad vidrigt det är med fisk efter det. Faaaast att äta nyfångad torsk som man pilkat själv, och sedan ta hem den o lägga den på grillen i folie med dill o havssalt o smör o lök, fyyyyyyy vad gott.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.