Nicke Sjödin-galan

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så var det en fantastisk kväll som jag fick uppleva igår på Nicke Sjödin-galan. En alldeles speciell gala, med en unik energi och glädje. Jag var där med min vän och tremänning Åsa, och jag är så glad att hon var med! Hon fotade även åt mig när jag själv inte kunde. Guld värt! 😀
Jacke Sjödin var konferencier, och hans genialiska humor får magmusklerna att krampa efter allt skratt. Kan inte förstå hur man kan skriva så roliga texter som han gör!

Sedan bjöds det på underbara framträdanden av flera olika artister, bland annat Algot, Ulrika Bodén och Martin, och Titti och Ehrling. Jag bara njöt av all fin musik jag fick höra på igår.

Det var för mig en stor ära att sedan få kliva upp på scenen efter att de visat mitt bildspel och läst upp en rörande fin motivering till varför jag fått årets talangstipendium. Jerker Sjödin intervjuade mig lite och sedan visade de min fototolkning av Nickes dikt “På annersia”, som jag också fick berätta lite om. Några minuter av mitt liv som jag alltid kommer minnas.

Kvällens stora stipendiat var hemlig ändra fram till den sekund då Hervor Sjödin läste upp motiveringen och ropade ut namnet. Ingen mindre än Lill Lindfors!! Det var häftigt att få se henne komma ut på scenen. Hon har många låtar som jag tycker om! Hon uppträde med musik och läste även en väldigt fin dikt.

I slutet på denna otroligt roliga gala fick artisterna och stipendiaterna komma upp på scenen. Jag vart överlycklig över att få stå på scenen med Lill Lindfors! Dessutom fick jag stå bredvid henne haha! Det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva under min livstid.
Så den här kvällen har på många olika sätt satt sina spår. Jag känner mig så glad att jag fått vara med om det här! Lycklig och inspirerad, tacksam och full med ny energi, ja exakt så känner jag mig nu.

Tidningen Allehanda skrev ett reportage om galan som ni kan läsa HÄR.

Här kommer en hel drös med foton från kvällen. Tack till Åsa som fotade när jag var på scenen!

Jag och Åsa var där i god tid innan galan började. Vi fick en egen liten loge där vi kunde lämna våra grejer :D Här sitter Åsa och kollar igenom programmet.

Jag och Åsa var där i god tid innan galan började. Vi fick en egen liten loge där vi kunde lämna våra grejer 😀 Här sitter Åsa och kollar igenom programmet.

Jag och Åsa på första parkett, redo för galan!

Jag och Åsa på första parkett, redo för galan!

Jacke kom ut på scenen och galan var igång! Med fullsatt publik, ca 400 pers!

Jacke kom ut på scenen och galan var igång! Med fullsatt publik, ca 400 pers!

Bandet Algot som spelade musik som var så bra att jag rös flera gånger. Magda rörde sig som ett sagoväsen med fiolen på scenen. Precisionen och passionen är utom denna världen. Jag köpte deras CD efteråt. Det var bara ett måste!

Bandet Algot som spelade musik som var så bra att jag rös flera gånger. Magda rörde sig som ett sagoväsen med fiolen på scenen. Precisionen och passionen är utom denna världen. Jag köpte deras CD efteråt. Det var bara ett måste!

 

Ulrika Bodén och Martin som även de gjorde ett magiskt framträdande. Ulrika visade bland annat olika kulnings-ljud för att locka på kossor, får och getter! Jag blev helt tagen av hur fint det lät.

Ulrika Bodén och Martin som även de gjorde ett magiskt framträdande. Ulrika visade bland annat olika kulnings-ljud för att locka på kossor, får och getter! Jag blev helt tagen av hur fint det lät.

Titti och Ehrling som sjöng och spelade och bjöd på härlig underhållning!

Titti och Ehrling som sjöng och spelade och bjöd på härlig underhållning!

Jacke och Nickes fru Hervor Sjödin!

Jacke och Nickes fru Hervor Sjödin!

 

Så var det dags för mig att komma upp på scen, när Jerker läste upp motiveringen och delade ut årets talangstipendium. Här står jag och berättar lite om bilden "På annersia" som visades i bakgrunden,

Så var det dags för mig att komma upp på scen, när Jerker läste upp motiveringen och delade ut årets talangstipendium. Här står jag och berättar lite om bilden “På annersia” som visades i bakgrunden,

Den fina motiveringen

Den fina motiveringen

Senare på kvällen kom årets stora Nicke-stipendiat in, Lill Lindfors!!

Senare på kvällen kom årets stora Nicke-stipendiat in, Lill Lindfors!!

I slutet på galan när artister och stipendiater fick komma upp på scenen! :)

I slutet på galan när artister och stipendiater fick komma upp på scenen! 🙂

101012

Haha, man kan nog se hur lycklig jag var över att stå där! :D

Haha, man kan nog se hur lycklig jag var över att stå där! 😀

 

23 Kommentarer på “Nicke Sjödin-galan

 1. Katarina-Cinnamon

  Stort grattis, så fantastiskt roligt, tack för att du lade upp foton, känns nästan som om jag satt i publiken. Önskar så att jag hade kunnat åkt dit och kollat, men tyvärr. Grattis än en gång

  Reply
 2. PJ

  Grattis till stipendiet och upplevelsen igår kväll! Lill Lindfors har jag alltid kunnat lyssna till, hon har många fina låtar. Algot hörde jag i somras på Urkult och det är härligt att lyssna till deras musik. Magdalena spelar med hela kroppen. Det verkar som du hade en riktigt fin kväll.

  Det skall bli spännande att läs Nicke när jag får hem böckerna någon gång nästa vecka.

  Reply
 3. Solveig Nordin

  Varmt stort grattis Jonna, det priset är du så väl värd! Så roligt få se bilder från galan och när du står där med alla! Tack för allt du gör! Många kramar skickar jag till dig.

  Reply
 4. Tor

  Grattis Kära Jonna!
  Kan du informera mer om artisterna och deras skivor vore det säkert välkommet hos fler än mig.

  Reply
 5. Evy

  Fantastiskt roligt. Whish I were there 😉
  Om jag kommer upp till Resele inom en snar framtid (läs de närmaste åren) så ska jag banne mig försöka ta mig vidare upp till Grundtjärn :D. Skulle vilja skaka din hand. Dessutom finns min släkting Anita inte långt ifrån dig. Anita i Omsjö.

  Något att se fram emot för mig. Grattis till alla erkännanden du får. Kram från mig 😀

  Reply
 6. Jennifer

  Du har verkligen all rätt att stå där och ta emot det där stipendiet! Du är värd all lycka, Jonna! Jag måste bara säga att jag älskar att läsa din blogg och den ger mig så mycket positiv energi och så mycket livsglädje. Du är verkligen värd att få stå på scen och få ta emot applåder. All lycka till dig och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta ta del av dina fina bilder och kloka ord. Många kramar ifrån mig!

  Reply
 7. Magnus

  Fint sällskap hon har där på scenen! Ja, Lill alltså, som får den stora äran att stå bredvid dig Jonna! 😉

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.