Nu är det kallt!

Hej!
Hoppas ni alla haft en bra helg. Jag har haft fullt upp i helgen, först med renovering och sen har jag hjälp mamma och pappa med inflyttning.
Men vi hann klart med vardagsrummet i alla fall! Nu hoppas jag att allt börjar komma till sin ro så vi hinner känna lite julstämning. Just nu känner jag att jag aldrig kommer renovera mer i hela mitt liv 😛

Nu sitter jag här i köket och dricker lite te. Har precis städat lite här för det var riktigt stökigt. Min lillebror Filip har varit här under helgen, och han har sovit här i skolan hos mig. Jag får se om han någonsin kommer vilja sova här mer, jag tror han är avskräckt efter denna morgonen då det bara var 5 grader här inne. För mig var det inte så stor grej eftersom jag är ganska van nu. Men han tyckte det var hemskt, och det kan jag förstå 😛

Idag har vi grejat utomhus nästan hela dagen. Vi har kört in en massa ved, både till mammas hus och hit till skolan där jag bor. Känns skönt att ha ett ganska stort förråd här inne så man slipper springa till vedboden när det är kolsvart ute. Det går åt så otroligt mycket ved nu när det är så kallt. Nu har vi haft nästan -20 grader konstant i en månad. Inatt var det -30 och hela dagen idag var det -25.
Så nu måste jag elda väldigt hårt hela tiden för att behålla värmen här inne.

Bilder från min dag :

Idag var så himla vackert ute!

Alla träd var täckta med ett tjockt lager av snö, och det såg så vackert ut.

Den gamla skolan där jag bor. Den lyser så vackert i rött nu när allt annat är vitt.

Jag är ute och hämtar ved i den varma, mysiga overallen som jag fick av Anne och Staffan 🙂 Den håller värmen så bra trots att det är -25

Nanook var med mig såklart 🙂

Brorsan Filip var också ute och han hängde upp julbelysning i träden 🙂

Ved 🙂

Skolan från långt håll

Efter hårt arbete ute gick vi upp till Tage och drack kaffe 🙂

Tage och mamma

8 Kommentarer på “Nu är det kallt!

 1. Kristina

  Oj så fint det är med all snön! Kul att se hur skolan ligger i förhållande till vägen, fint foto. Verkligen en idyll där uppe! Jag vet hur jobbigt det är att renovera, så jag förstår hur du känner. Man vill bara bli klar! Målade en lekstuga en gång, det höll på att knäcka mig 😉 Hoppas ni kopplar av lite mellan varven också. Nanook ser ut att trivas i snön 🙂 Hälsa din mamma, lycka till med den fortsatta renoveringen och ha det så bra.
  Kram

  Reply
  • jonna Post author

   Ja det är verkligen vackert här nu med all snö. På morgonen när jag stiger upp och ser ut över ängarna så kan jag knappt tro att det är verkligt, det ser overkligt vackert ut =) Ja nu har både jag och mamma lovat att vi inte ska börja med någon mer renovering. Det känns så sköönt!
   Hoppas allt är bra med er!
   Kramar

   Reply
 2. Evelina

  Men gud vad fint & mysigt!
  Och vad roligt att du flyttat ut i skogen från göteborg(!!). 😉
  Jag har också tänkt på att göra det senare i livet, för det verkar ju vara så mysigt!

  Reply
 3. Cristine

  Why do you call your living place “school”? Was it once a school?What kind of school? Public school? It’s a dream like place.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.