Nu har jag det jag gör

Idag var det dags att ta itu med den stora vedhögen som ligger på gräsmattan. Nu har den nämligen torkat klart och nu ska veden in i vedboden. Har börjat lite smått idag. Det gäller verkligen att inte se hela högen, då känns det som en evighetsgöra haha 🙂 Jag ska göra nya regler här hemma. Om någon ska komma och hälsa på måste de bära in 100 vedträn innan jag släpper in dom! Haha nejdå. Men det hade vart himla bra 😉

Så ja, nu har jag det jag gör! 😀 Men vad glad jag kommer bli i vinter! =)

 

10 Kommentarer på “Nu har jag det jag gör

 1. Martin

  Hej! Du har nog det du gör, men det kan faktiskt vara riktigt rofyllt att bära eller stapla ved. Som nån slags meditativ workout, liksom. Det brukar jag tänka i alla fall. Det hjälper när det känns som att det aldrig tar slut.

  Reply
 2. Thomas, Gävle

  Hej, Jonna!
  Vad jobbigt du verkar ha det med veden! :/ ….men det är de värt i vinter kan ja lova. 😉
  Blir faktiskt riktigt avundsjuk på dig som har flyttat till ett sånt underbart ställe.
  Är just nu uppe i sommarstugan i en liten by i västerbotten. Man märker redan när man tar det första andetaget av den friska luften och när man känner gräset mellan tårna att man kan slappna av och glömma alla “problem” och bara fånga dagen (Carpe Diem). Kvällar man kan gå ut på bron och sätta sig med gitarren och verkligen känna att det inte finns någon annan plats jag vill vara på just nu, än här! 🙂 Fortsatt härlig sommar!
  btw, du verkar vara en grymt fantastisk tjej, Kram!

  Reply
 3. ÄlgEva

  Denna ved….. Den värmer tre gånger. När du kapar/klyver, när du staplar och när du eldar med den. Det du! Synd bara att man måste hålla på med den mitt i sommaren. Vi gjorde visserligen klar vår ved tidigt i våras. Medan man fortfarande kunde uppskatta den värme den gav då 😉

  Reply
 4. Stefan

  Det där var minst sagt en mastig vedhög.. 🙂 Hoppas vädret kommer vara bra nu då. Men till vintern kommer det kännas väldans skönt att se lagret stå där.

  Reply
 5. Carina Johnsson

  Hej Jonna. Den ide´n tycker jag du ska hålla fast vid, att gäster får ta in några vedträn innan de går in i din fina skola.Hoppas det går bra och att du får lite hjälp.Jag har staplat mycket ved förr så jag vet hur jobbigt det är.Men den kommer att hålla dej och vovven varm i vinterkylan.Har du fått tag i någon kamin ännu?
  Lycka till så länge.

  Reply
 6. maya

  hej jonna 🙂
  jag älskar att du lägger upp så fina bilder på dig själv utan att det ser egoistisk ut överhuvudet. jag tycker att ditt liv är väldigt intressant och tror att det du gör måste kännas värt. det är kul att läsa och hänga med via din blogg! jag vill också bo i en liten stuga mitt i ingenstans, någon gång…
  maya

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Maya!
   Tack så jättemycket för din kommentar! Kul att du gillar min blogg!!
   Ha de så bra! Kram

   Reply
 7. Tor

  Varför lägga in veden? I Norrland har du ju köldgrader hela vintern så den blir inte våt. Lägg en bit presenning över toppen på högen och glöm den.
  Sedan lånar du en trave böcker på biblioteket och tillbringar resten av sommarens fina dagar under ett solparasoll nere vid sjön med en picknick-korg! 😉

  Reply
 8. Inger

  Björkved torkar inte så fort! För att du ska ha riktig nytta av den i vinter så ska den vara torr! Det finns en mätare att köpa och kolla hur blöt veden är. Vi trodde att vår ved var torr, men nej mätaren visade fullt utslag 🙁

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.