Om smyckena och webshopen

Jag får mycket frågor via mail om webshopen och smyckena.Verkligen jätteroligt att folk frågar och visar intresse! Det har som sagt hänt en hel del ändringar senaste tiden. Även när det gäller smyckena. Och just när det gäller smyckena så har det alltid känts lite krångligt med att få in den biten i mitt liv på ett sätt som jag tycker fungerar bra. Jag jobbar med smyckena tillsammans med min mor Anita, och vi har båda jobb vid sidan om vilket gör att vi aldrig riktigt känt att vi haft den tiden vi behöver för att hålla uppe det sortimentet vi velat eller kunna möta den efterfrågan som vi haft. När vi väl jobbat med smyckena så har det blivit så intensivt och så mycket att tiden inte räckt till. När jag känner mig pressad så försvinner kreativiteten och den där äkta passionen för att skapa.

Men nu har vi kommit fram till ett sätt som känns så otroligt bra. Vi kommer att skapa, smida och tillverka smycken i den takt vi mår bra av. Ta bort det som inte känns bra, för att kunna lägga mer tid på det som vi verkligen vill göra. Mer unika, rejäla silversmycken. Vissa helger kommer jag spendera i verkstaden och jobba och skapa, och när sedan ett smycke är klart kommer det att läggas ut på webshopen. Blir det sålt, så blir det sålt. Det kommer inte att kunna göras beställningar på t.ex ett armband som redan blivit sålt, eftersom jag inte gillar att jobba på beställning. Däremot kommer nya smycken att skapas hela tiden och läggas ut efter hand, i den upplagan som smyckena tillverkats i.
För mig känns det som ett underbart roligt sätt att jobba på. Mer unikt och äkta. För mig är det viktigt att få lägga den tid jag behöver på att skapa något, och inte stressa fram något. Nu kommer vi få möjlighet till att jobba på det sättet och det känns så bra.

Den nya webshopen håller jag på att jobba med just nu. Mitt mål är att få upp den till början av mars. Kommer självklart meddela här på bloggen när den är up and going! 😀 Tack för visat intresse. Det peppar och gör mig jätteglad!

020406Nu kommer vi minska tillverkningen, men istället satsa mer på det vi tycker är roligt: att skapa och arbeta fram mer unika smycken.
020407

22 Kommentarer på “Om smyckena och webshopen

 1. Svempa

  Creativa Bohemica varde dina mellannamn!
  Bra att du är ärlig mot dig själv och jobbar utifrån dina förutsättningar.
  Ser fram mot din nya webshop och din nya kollektion.
  Skickar med en låda alldeles nygjorda varma kramar till dig!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack, vad glad jag blir att du ser fram emot webshopen och kollektionen!
   Och TACK för alla kramar 🙂 Så fint skrivet!
   Kram tillbaks ♥

   Reply
 2. Rose-Marie

  Vad fint med ett koncept av unika smycken om jag förstod det rätt. Ett smycke som inte finns i massupplaga. Lycka till med dina vackra smycken.

  Reply
 3. Maria

  Så snygga smycken!! Ringen på första bilden längst fram till höger vill jag köpa. Längtar tills du öppnar webshopen. Kommer definitivt att handla av dig 🙂

  Kram och Lycka till!!

  Reply
 4. Leif

  Ja! Fast man behöver ju leva också. Att alltid kunna följa sitt hjärta är få förunnat. Det är väl därför så många stiger upp i ottan alla vanliga torsdagar och skjutsar trilskande barn, skottar av sina bilar stressande till ett jobb som mest ger en inkomst som behövs för att dra runt sin tillvaro. Att bita ihop och producera är vanlighetens verklighet för väldigt många.

  Reply
 5. Silje

  Nydelig smykker! Blir kjekt å se kolleksjonen, kanskje ender jeg med å kjøpe en ring?! I alle fall er dette et flott stykke arbeid 😀

  Reply
 6. Mikael

  Jag tycker verkligen det är helt rätt beslut av er. Att endast sälja det som är färdigt. Misstänkte att det var det ni funderade på efter att ha följt dig inför några jular. Känner helt igen mig i att arbeta på beställning med ett förväntat resultat dödar lust och kreativitet. Arbeta hårt och länge kan man göra ändå, gå upp torsdagsmorgonar likaså. Resultatet kan rent av bli väldigt lika, men känslan och resan dit så mycket annorlunda.

  Reply
 7. Åke

  Det har jag väntat på blir intressant ,tråkigt att inte kunna beställa vissa smycken,
  kan ju bli budgivning,spännande,lycka till.

  Reply
 8. Magnus

  Fantastiskt vackra smycken! Och jag tycker att er tanke är helt rätt. En begränsad upplaga av unika smycken! Varför inte gå ytterligare ett steg i att göra dom unika genom att numrera upplagorna.
  Kram!

  Reply
 9. Lantliv

  Du gör helt rätt Jonna!
  Själv så syr jag och målar och har väldigt svårt för att göra större upplagor av vissa alster.
  Skaparglädjen dödas av måsten.
  Smyckena är verkligen jättefina!!

  Reply
 10. Pernilla

  Tro mig, det kommer att bli budgivning på dina smycken 🙂 Så otroligt vackra!!
  Hoppas att du meddelar på bloggen när shopen är ute. Längtar!!

  Reply
 11. Birgitta

  En fin information på en strålande dag! Kommer att hålla koll på detta och hoppas att hinna med köp någon gång! Lycka till och ha en fin helg

  Reply
 12. Jenny

  Hej Jonna! Bara ni kan känna vad som är rätt och äkta är verkligen ett signum på både dig och din mamma. Älskar dina smycken och hoppas att ni kommer ha “öppet” någon gång också. Är roligt att komma upp

  Reply
 13. Emmy

  Åh. Jag har en stor kärlek till speciella silversmycken, och de på bilderna är ju bara helt otroliga vackra. Alltid roligt att se era smycken. Glad att höra att du hittat ett sätt att jobba med det som känns bra!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.