Om trötthet och nya möjligheter

Åh, vad jag blev glad för era kommentarer på mitt tidigare inlägg idag. Jag skrev ju om hur jag alltid känner mig så trött den här tiden på året. Mars och april är två kämpiga månader för mig, på flera olika sätt. Dels känns det som om jag bara har halva min energi kvar och jag känner mig matt, blek och genomskinlig. Och sedan har jag alltid svårt att hitta inspiration när det gäller fotografering i naturen under dessa månader. Här uppe ligger snön kvar till maj men det är liksom varken vinter eller vår under mars och april. Det blir ofta ett ganska svartvitt landskap. Mörka träd och kritvit mark.

Men det gjorde mig så himla lättad och glad att läsa att jag inte var ensam om att känna den där tröttheten på våren. Ja, det är näst intill att jag ibland kan känna mig deppig. Men som många skrev, så beror det nog en hel del på D vitamin brist. Det är bara det att det ofta verkar utåt som om alla blomstrar den här tiden på året, medan jag ofta känner att jag vissnar. Men skönt, vi är flera som går igenom samma sak och det är bara att hålla ut och följa med i årstidernas skiftningar och acceptera hur det påverkar oss. När maj kommer med sin magi så får vi dubbelt tillbaka!
030902

När jag gick in och la mig på golvet i ateljén och hoppades få lite ny energi så kom de här söta katterna och spred glädje. Det är så roligt, för jag har helt ärligt inte varit någon kattmänniska. Jag har alltid upplevt katter som lite lömska och oärliga. Jag skaffade min katt av en enda anledning. Att jag hade möss inne, och behövde få bort dom. Men sedan vart jag ju förälskad i den lilla varelsen som tog mitt hjärta med storm. Och nu när två nya katter flyttat in så kan jag inget annat säga än att jag både är hund och kattmänniska nu. Jag älskar hundarnas och katternas extrema olikheter. Jag gillar att få båda delarna.
030910

Speciellt Kira har jag fått starka känslor för. Redan när jag såg henne för första gången hos Johan så fick hon en speciell plats i mitt hjärta. Under dagarna när jag är hemma och jobbar så är hon med mig hela tiden, utan att störa! Hon bara finns där och sprider sådan värme och glädje. Hon kräver aldrig något. När jag tittar på henne kisar hon med sina nöjda ögon och nästan ger ifrån sig ett leende. Det är så härligt.
030907

Jag går in i ateljén varje dag och sneglar mot färgburkarna och längtar så starkt efter att jag ska få mer tid till att måla nu igen. Det har bara blivit några korta stunder senaste tiden. Men så fort saker lugnat sig ska jag ägna så mycket tid jag bara kan. Det har ju nästan börjat bli på allvar nu.
030903

Senaste tiden har jag fått många förfrågningar om mina målningar från Kina. Ja, sedan några veckor tillbaks har jag varit med i massvis av olika artiklar i Kina (här är ett exempel från senaste veckan) vilket gjort att jag börjat få möjligheter till samarbeten. Nu bland annat med ett kinesiskt designföretag som vill börja samarbeta och sälja mina målningar i just Kina. Tänk vad häftigt om det slutar med att jag får ha min vernissage i Kina! Då skulle jag kunna säga “Släng er i väggen Liljevalchs…hello Shangai!!” 😀
030906

Så jag ska se till att få mer tid till målningen nu framöver. Det känns ju onekligen som en spännande möjlighet har öppnat upp sig. Man vet ju aldrig vart det kan leda, men det ska jag ta reda på 🙂
030905

Älskade lilla Kira ♥
030904

Hoppas ni haft en helt underbar onsdag! ♥ Kram på er!

56 Kommentarer på “Om trötthet och nya möjligheter

 1. Andy

  Det ser verkligen ut som om hon ler! Jag tänkte på det redan i din rundtursvideo… Men hey, kan hon göra annat när hon får bo med dig?

  Du är fantastisk, Jonna. Heja! <3

  Reply
 2. Åsa-Saga

  Alltså, så himla häftigt med alla artiklar och allt intresse från Kina! Jag kan inte läsa kinesiska, men artikeln du länkade till var liksom ändå så himla fin! Magiskt urval av bilder, en massa kinesiska vackra tecken, och sedan “Jonna Jinton” lite här och där. Underbart och helt fantastiskt! Det ska bli spännande att följa med dig när du tar reda på var det kan leda. 🙂

  (Och alltså – dina tavlor är verkligen helt fantastiska Jonna! Vackra och liksom magiska. ♥ )

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad du alltid gör mig glad med dina fina kommentarer! ♥ TACK!
   Haha nej jag kan inte heller kinesiska men jag håller med, det ser vackert ut med alla tecken. Har använt translate på några av sidorna bara för att se vad de har skrivit ungefär 🙂
   Är glad att du tycker om mina tavlor. Guud vad glad jag blir alltså ♥ Kram på dig!

   Reply
 3. Anonym

  Hello Jonna, love to read your blog! Here in the Netherlands we are slowly seeing a little bit of spring. My doctor told me to get a daylight and work or read in front for half an hour every day until day’s get brighter. This makes me less tired in the winter, it helps me. Have a nice evening.Luna😄

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Luna! Im happy to hear that you like to read my blog!
   Yes i think your doctors advice sounds very good! I think it is importent to get as much daylight as we can.
   I hope you feel less tired soon! Have a wonderful day ♥

   Reply
 4. Jenny - En Vintage Saga

  Åh vilket fint inlägg <3 Känner igen mig så i det här med trötthet och orklösheten. Det blir ofta så och jag har också precis upptäckt det här med D-vitamin. Känns så konstigt att jag aldrig tänkt på att D-vitamin finns i piller form, för jag har alltid vetat att jag blir otroligt påverkad av solen. Lyser solen så skiner jag med och är det molnigt och mulet så blir det en trögare dag.
  Vad fin Kira är! Älskar bilden i hyllan

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack snälla du ♥
   Ja började faktiskt äta D vitamin i pillerform förra året och äter det lite då och då nu också. Jag tycker det hjälper lite i alla fall! Man får ta vad man har när uppe i norden när vi hade den här mörka perioden varje år. Hoppas du känner dig pigg snart ♥ Kramar

   Reply
 5. Sandra

  Haha förstår att det här kan vara dagens mest konstiga kommentar men jag tycker att du och Kira är sååå lika på den sista bilden på henne 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh vad du fick mig att le med din kommentar 😀 Haha så gulligt att du tycker vi är lika. Har ingen aning om hur du kan tycka det men roligt är det 😀 ♥

   Reply
 6. Nicklas

  Ja jag skaffade ju också katt pga. att jag hade så mycket möss! Jag var inte heller någon kattmänniska har alltid tyckt att det är osmarta dumma djur. Men nu gillar jag min katt trodde aldrig att det gick att dressera en katt så bra! Har lärt henne att hon inte får vara på bord, bänkar eller fönsterbrädor och inte får vara i sovrummet! Inga kattkräk i sängen tack! Ibland på morgonen när jag vaknat sitter hon i dörröppningen och tittar in! Kul det där med Kina fick ju frågan genom en vän om hon fick sprida dina bilder och din konst i Kina skrev jag och fråga dig men fick inget svar och när hon fråga igen sa jag att gör du så och ogillar hon det får hon väl slå ihjäl mig! Men nu förstår jag att Kina är okej! Ha en fin kväll:)<3

  Reply
  • Jonna Post author

   Hoppas din katt har jagat bort alla möss nudå! Mina möss försvann på en gång 🙂

   Reply
 7. Hanne

  Så underbart att din konst får erkännande! Och det är väl helt enkelt så att du är för stor för Sverige och alla inrutade mönster institutionerna har här 😀

  Reply
 8. Lindan

  Men vad härligt att du “tänkt om/fått en ny uppfattning” om katter! 😀 Som jag säkert nämnt tidigare så äääälskar jag katter!! Jag tycker snarare de är extremt ärliga…ja nästan lite smärtsamt ärliga (haha).ibland….De kör sitt egna race, och gör sig sällan till för någon. De är självständiga och vansinnigt vackra (i mina ögon!!) 😀
  Johans (era!) katter är ju verkligen SUPERFINA!! Och Nayeli också!! (y) Lyckliga du som får ha alla de här fantastiska liven omkring dig!! (y) 😀

  Haha…japp… – hello Shanghai!!! Det vore ju VANSINNIGT kul om du kunde få ställa ut där!! Go for it!! Är de inte intresserade av dina fotografier också??

  Nu blir det “Mästerkockarna” här…! *bästa kvällen*

  STOR kram från Jönköping!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja det är sant, katter är ju faktiskt väldigt ärliga. De gör ju inget som de inte tycker om bara för att vara snäll 🙂 Så som hundar gör.

   Jaa åh vad jag hoppas det går vägen med Kina nu. Det hade varit riktigt häftigt!
   Ja de ska köpa bilder av mig också. Det var så det började, att de var intresserad av mina foton. Så det är ju kul! 🙂

   Mysigt med Mästerkockarna 🙂 Hoppas du hade en bra kväll!
   KRAM ♥

   Reply
 9. Tammy M.

  I can’t begin to tell you how I look forward to reading your blog everyday. It’s like spending a few moments with an old friend. <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww…thats so sweet of you to say!! ♥ Im so happy to hear that 🙂
   Thank you Tammy!

   Reply
 10. Sanna

  Så sjukt Jonna !! Jag satt framför TV:n med min laptop i knät och läste din blogg, får samtidigt se dig springande på TV 🙂 det var reklam för edit. Helt otroligt, du är överallt just nu 🙂 Så häftigt!!
  Älskar din blogg.
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh men vad roligt!! 😀 Visste inte att de gjorde reklam för edit nu. Men rolig timing att du satt och läste min blogg samtidigt 🙂
   Och tack, glad att du tycker om min blogg! Kram på dig!! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Jaa jag tycker det ska vara lite kaos i ateljéer 🙂 Då vågar man stöka ner mer.
   Kramar ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha yeaaa 😀 Jag håller tummarna att jag får göra ett blogginlägg från Kina någon gång i framtiden 😀 ♥

   Reply
 11. PJ:s byffé – från by till fe

  De där långhåriga katterna, typ norsk skogskatt, är mycket sällskapliga av sig utan att störa. Det är min erfarenhet. Bl.a. min syster har en sådan boende hos sig och han kommer alltid och hälsar när jag är på besök. Speciellt första bilden visar urtypen för deras beteende. Själv skulle jag gärna ha katt men är rädd att den blir överkörd när jag bor så nära landsvägen.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja Johan sa samma sak, att de där långhåriga katterna är lite speciella på det viset. Har blivit väldigt förtjust i dom ♥
   Åh ja det är ju lite otäckt att ha katt när man bor nära en väg. Det gör ju jag med egentligen men det kör ju bara bilar här någon gång per dag, så jag hoppas de håller sig undan. Kram på dig PJ! ♥

   Reply
 12. maggie

  Så kul med allt som händer i ditt liv nu Jonna!!
  Så häftigt med Kina!
  Passa dig snart kommer det busslaster med kineser till Grundtjärn! 😉
  Kul hur du skriver om katter och katterna!
  Jag “tycker inte heller om katter” – men jag får väl tänka om! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Maggie!!
   Haha jaa man vet ju aldrig. De vore häftigt med en busslast kineser 😀 ♥
   Kram på dig

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja jag hoppas innerligt att du får din drömateljé där du får skapa precis som du vill!! 🙂
   Kram ♥

   Reply
 13. Anonym

  Vilken underbar tjej du är. Så underbart se din blogg. Har mina rötter I Junsele, och det är underbart att du flyttat dit upp. Och så fina foto du tar. Dina tavlor är säkert helt underbara. Fortsätt att vara den underbara människa du är. Kram från mej. 💗 Inga.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack så jättemycket! Vad glad jag blir för dina fina ord!!
   Roligt att du är från Junsele 🙂 De är ju inte alls långt bort härifrån. Kram på dig ♥

   Reply
 14. Marit

  Så härligt att du har “tänkt om” då det gäller katter! Katter är underbara varelser, de är lyhörda och kan läsa av din sinnestämning, kommer och tröstar om du är ledsen. Jag bara älskar katter, har själv 3 stycken, två flickkatter på 1½ år samt en pojkkatt på 2 år. De är syskon och ger mig så mycket värme och sällskap, skulle inte vilja vara utan dem!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så fint att du har så många katter runt om dig! Kan tänka mig att de ger dig mycket kärlek! ♥ Kram på dig

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag håller tummarna!!
   Och jasså, vad coolt ändå, att hon inte kom in på scenskolan men sen vann en oscar! Snacka om att ge igen 😀
   Kramar ♥

   Reply
 15. Anci

  Det är inspirerande att läsa om dig !
  Det är klart att det blir en utställning i Kina, så roligt att du kan få möjligheten.

  Reply
 16. Birgitta

  Härlig blogg igen! Kina låter verkligen som en bekräftelse att du och dina bilder har större värde än Liljevalcks, nr det gäller tröttheten så beror nog mycket pågjuts D-vitamin och att vi har haft korta dagar. Solljuset är ju en stor vitamininjektion och skönt att den nu börjar visa sig igen. Den sista bildentycke jag är så underbar, att sitta vid en stor vit duk och bara drömma, skapa egna tankar och bara se det ljusa!! ha en fortsatt fin vecka🌞🌻

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Birgitta för din fina kommentar! 🙂 ♥
   Ja, jag tror också att tröttheten beror på bristen på solljus. Men det känns så skönt o veta att det snart är riktig vår! Som jag längtar 🙂
   Ha en underbar dag! Kramar ♥

   Reply
 17. Magnus

  Vårtrötthet är nog en ganska vanlig “åkomma”. Min egen teori är att vi under de mörka vintermånaderna förbrukar mer energi ur vårt inre “batteri” än vad vi får in. När sedan ljuset börjar återvända så känner vi av vår energibrist för att kroppen slappnar av lite av vetskapen att nu kommer snart de inre batteriet att få ny laddning av solen och värmen. Lite flummiga tankar kanske men så känner jag det i alla fall.
  Stor kram!

  Reply
  • Magnus

   Var lite för snabb med att klicka iväg kommentaren! 😀

   Det låter ju väldigt spännande det där med Kina! Det är ju en “ganska” stor marknad om du skulle få in en fot där. Däremot hoppas jag att du kommer att få ha en utställning på lite närmare håll för jag vill kunna komma och titta!

   Det där med katter är lite märkligt. Jag är uppvuxen med hundar och har alltid sett mig som en hundmänniska. Visst har jag tyckt att katter är både söta och mysiga att kela lite med men det har aldrig varit något jag tänkt på att själv ha som husdjur. Nu sitter jag här hemma med en fullständigt underbar liten kattfröken som stulit mitt hjärtat totalt. Tänk så det kan gå!

   Reply
 18. Marie

  En sådan vacker missa! <3 Visst är katter underbara? Det handlar ofta om att "lära känna" dem och umgås med dem ett tag, så ser man att det där "opålitliga" och "lömska" ryktet de har inte stämmer. De visar vad de vill – man måste bara veta hur man ser det! Det finns så mycket fridfull kärlek hos katter. Och när du har vunnit en katts hjärta så har du verkligen förtjänat det – så grattis! <3
  Kattälskare här – märks det? 🙂 Fast även om jag är "kattmänniska" så är jag även lika mycket hundmänniska. Precis som du så älskar jag båda för deras respektive egenskaper.

  Gud så spännande med Kina! Wow! 🙂

  Reply
 19. Skorpan

  Ett hem utan katt är bara ett hus……
  De är mjuka intelligenta varelser, ger lika mycket kärlek som en hund men är betydligt mer lättskötta:)

  Reply
 20. Ida

  Stort grattis till nomineringarna i Finest Awards! Har självklart röstat på både “personliga blogg” och “årets inspiratör”

  Håller alla tummarna för att du vinner! Det är du verkligen värd! <3

  Reply
 21. Fanny

  Jag brukar också bli otroligt trött på våren, när ljuset kommer. Så länge har man vant sig vid att leva i mörkret och plötsligt ändrar det totalt. Och så känns det motstridigt för att man ju längtat så länge efter ljuset. Och på samma gång verkar så många andra bli otroligt pigga medan man själv går rutn som i halvdvala… 😀 Men som tur går det ju om!

  Dina tavlor är helt underbara! Det skulle vara så fint att ha en sån på väggen hemma 🙂 Och din blogg är verkligen en stor inspiration och ett lugn. Jag brukar läsa den när jag tar kaffepaus från mina studier. Försjunka i dina drömska bilder… 🙂

  Ha en skön helg!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.