31 Kommentarer på “Once upon a winter night

 1. Sofie Strahl

  Vilket mysigt rum!
  Jag är oftast alldeles för trött för att vara vaken vid den här tiden, men ibland blir det bra så att tiden försvinner och då hade man turen att du la upp ett inlägg! Vilken bonus! 😀
  Sov gott! Kram Sofie

  Reply
 2. sofia

  Jag inser att du naturligtvis inte är hemma då du sitter i shorts. Du är på nåt varmt sätte 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Det stämmer! 🙂
   Jag är på äldreboendet, hos min mormor och morfar. Sitter inne i “gästrummet” där jag sov. Tycker det rummet är så fint rum med de gamla möblerna.
   Och varmt och skönt! 😉

   Reply
 3. Maire

  Mycket fina bilder. Bara en sak som man ser att ej är helt naturligt på många av dina bilder – att du alltid vill visa bara axlar. Man märker att du själv fixat det för att vara mera sexig. Tro mig, det behöver du inte. Du är så fin som en liten ängel och änglar behöver inte sådana knep. Änglar är guld värd och strävan efter sexighet gör dem på något sett billigare.

  Reply
  • Anonym

   Jag blir uppriktigt nyfiken på hur du tänker.
   Är det fult att vara sexig? Är det fult att sträva efter att vara sexig? Varför då?
   Sexighet ligger väl också i betraktarens öga? Tycker du att bara axlar är sexigt?
   Om en man visar sina bara axlar, är han också sexig då?
   Tänk alla män som bär linne på sommaren, vilka knep dem tar till va! 😉

   Reply
   • Maire

    Det är absolut inte fult att vara sexig, det var inte det jag menade. Jag har lite svårt att förklara, varför på så sätt arrangerade bilder inte går ihop med denna imago som Jonna har. Jag kallade henne för en ängel i min kommentar och jag tror att det är många som fått den känslan – Jonna är så full av kärlek mot både människor och naturen, oerhört ren och jungfrulik på något sätt. Jag tror att det är därför så många fastnat här i bloggen. Och sedan när man ser att hon kanske vill vara lite annorlunda än hon är, någon som liksom inte passar in i den fina bilden av henne, det skriker lite i ögat. Jag är inte alls säker på att ni förstår mig nu men bättre kan jag ej förklara, men jag vill bekräfta att jag absolut inte menade något illa. Däremot har jag svårt att förstå hur tröjan har fallit ner på en del bilder och sedan på andra från samma stund har det inte gjort det. Jag tycker det är så obehagligt att sitta med bara en bar axel 🙂 Och skratta inte nu, please! 🙂

    Reply
    • Anonym

     Ja, Jonna är för mig mycket mänsklig. Ärlig, rak och äkta ser jag henne som. Som människa är hon även en sexuell varelse (inte för att jag tror att det är det hon vill förmedla) och det ska vara helt ok även för oss vanliga kvinnor att visa oss som sådana. Jag är uppriktigt trött på spån som upprätthåller mentaliteten att kvinnor är antingen madonnor eller horor.
     Tycker du inte om det du ser så klicka vidare.

     Reply
  • Jonna Post author

   Oj Maire, du gjorde mig nästan svarslös med din kommentar 🙂

   Att jag brukar visa mina axlar på bilder hade jag inte den blekaste aning om, och på de bilder jag visat mina axlar kan jag helt ärligt säga att det inte varit något medel jag använt för att se sexig ut. Det är nog för det mesta helt omedvetet, men på vissa bilder, som är arrangerade, väljer jag ut små detaljer för att få en viss känsla i en bild, som fotografer brukar göra, som att ibland kanske ta av mig tjocktröjan och raggsockarna, eller släppa ut håret…eller något annat. Inte för att försöka se sexig ut, men kanske för att få en vackrare bild. För att jag tycker det blir vackrare så.

   Sen så går jag ju för det mesta klädd i tjocka overaller och ylle-kläder på mina bilder, så när jag väl visar lite hud så blir det värsta nakenchoken haha. Nä skämt å sido. Jag förstår vad du menade, men jag vet inte riktigt vad jag ska säga 🙂
   I framtiden ska jag tänka till lite extra innan jag visar bara axlar 🙂

   Kram på dig och trevlig helg!

   Reply
  • Jonna Post author

   Så märkligt!! Det var den låten jag tänkte på när jag satte titeln på blogginlägget. Har lyssnat på en jättevacker piano-version av den låten jättemycket sen senaste tiden. Men sen var det ju inte december längre, så jag fick döpa det till winter night istället 🙂
   Tack för länken!!
   Kram på dig!

   Reply
 4. Fredrik

  Hej! Trodde du flyttat ensam till Norrland och blev riktigt överraskad. så läste jag att du bor i föräldrarnas gäststuga… hur som helst är din blogg annorlunda och bilderna vackra och poetiska. Särskilt naturbilderna.
  Bildbudskap är intressant.
  Vad vill du säga med de arrangerade bilderna? När du poserar i skogen i vit klänning. Eller med bara axlar?
  Hälsningar Fredrik M

  Reply
  • Anonym

   Vad jag har förstått så flyttade Jonna själv. Hon bor själv.
   Ja bildbudskap är mycket intressant men jag betvivlar att Jonna har för avsikt att förmedla ett och samma budskap för alla arrangerade bilder. Eller hur tänkte du? Hon kanske inte vill förmedla något alls med varenda bild. Var det något särskilt du tänkte på med just de bilder du nämnde?

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej Fredrik!
   Måste bara rätta dig lite 🙂
   Jag flyttade till Norrland ensam, till den gamla skolan som jag bodde i förut. Däremot flyttade min mamma upp till Grundtjärn senare och bor nu i hennes föräldrarhem. Hon är nämligen uppväxt i Grundtjärn, det är på så sätt jag har mina rötter här 🙂
   Och stugan jag bor i är ingen gäststuga till mina föräldrars hus. Däremot är det mina föräldrar som äger den. Men det är en helt egen stuga och jag bor själv. Så jag vet inte riktigt varifrån du har fått så felaktig information, men nu har jag upplyst dig med lite ny info! 🙂

   Glad att du gillar mina bilder!! 🙂 Foto är ju mitt största intresse så att få höra att någon tycker om fotona värmer alltid lika mycket!
   Din fråga om mitt budskap med mina arrangerade bilder har jag svårt att svara på. Det är inte alltid jag har något speciellt budskap. De bilderna som togs i skogen var däremot väldigt inspirerade av John Bauhers sagovärld! 🙂 Sen många av bilderna jag tar, blir bara till i stunden. Jag kanske sitter och gör något (t.ex skriver 😉 ) och tänker ” Aha…det här kan nog bli en bra bild!”. Sen så har bilden kanske inget speciellt budskap, men är kanske mer en “stämningsbild”.

   Ha en bra helg!!
   / Jonna

   Reply
   • Leif

    Jag jobbar dagligen med att följa människor i stora vägval i livet. Det är alltid en spännande resa. Därför följer jag din blogg Jonna och blir berörd och inspirerad av den. Du går din väg och söker din väg. Fortsätt. Och då kan du gott använda axlar, hund, natur, eld, norrsken osv för att visa andra på din väg och ditt liv. Det inspirerar andra och väcker andras drömmar om stora vägval i livet till liv.
    När du gör det på ditt sätt väcker det alltid känslor hos andra. Alla sådan är inte vackra, tyvärr.
    Så… gå på Din väg och Stå Stolt på den. Var rädd om dig och framförallt; bevara ditt stora hjärta!

    Reply
 5. Arga Lappen & Lapp Lisa

  Verklige vackert toalettbord spegelbyrå din mormor har.
  Den har lite kvinnliga former.

  Vad är det kvinnan på bilden skriver. 🙂

  Reply
 6. Eden

  Kära Anonym, jag ska ta allt det du skrev som att du verkligen vill veta detta du frågar om, för du ser, även fast spelet är underhållande är det inte alltid gott. Inget ont om sexighet, men varför måste man vara sexig i andras ögon överhuvudtaget? Vad jag menar är, en människa blir inte mer sexig för att den försöker uppnå detta med olika medel, eller för att många andra människor har denna åsikten om en. Sexighet är en känsla, ett tillstånd, och är endast avsett för den som bär känslan, inte för någon utomstående, för detta är i det fallet ett missförstånd. Det som gör människan gudomlig, sexig, ljuv, ligger i det som finns bortom vad vi kan se och förklara. Det är en gåva av omätlig kärlek, som alla människor bör söka finna! Därefter finns ingen anledning att ta eller behöva något från någon annan, härefter kan vi bara fira och glädjas, allt annat är bara olika sätt att få något vi letar och hoppas finna i någon annan.. Till sist, kvinnans kropp liksom mannens är vacker och intim om man tillåter den få vara det, sen väljer man väl själv hur mycket av det intima man väljer att visa, och kanske locka med..? Hoppas jag kunde vara till någon hjälp! 🙂 Peace! /E.

  Reply
  • Jonna Post author

   Måste säga att det var väldigt vackert som du skrev!
   Nästan poetiskt 🙂

   Kram!
   / Jonna

   Reply
  • Anonym

   Jag håller med till viss del, men vi får inte glömma att även vi kvinnor är sexuella varelser och att det är fullt normalt och bra!!! Jag tror dock inte att Jonnna försöker göra sig till, utan detta handlar mer om oss än henne. Hur VI ser på henne med sina bara axlar säger mer om oss än om henne egentligen. Det ska vara helt ok tycker jag om en kvinna vill visa sinsexiga sida. Nu upplever ju inte jag henne så utan jag ser en ung kvinna som är ärlig, trygg och tillfreds med sig själv. En stark människa!

   Reply
 7. Josefin

  Har aldrig tänkt att det varit arrangerat och att det ska se sexigt ut med axlarna bar. Har bara tänkt att det är du. Du för stunden som är så inne i det du gör att du inte ens märker att tröjan hasar ner. Och det är stilfullt, det ger mer känsla. Jag gillar det.

  Reply
   • Anonym

    Håller med er båda fullständigt!!! Jonna ger en ärlig och genuin känsla av sig själv. Tror inte att den är konstlad på något vis, även om det inte ska spela någon som helst roll.

    Reply
    • Anniina

     Ja, alltså jag menar inte att det på något sätt skulle vara fel om det var meningen att det skulle vara sexigt. 🙂

     Reply
 8. Anders Gotland

  Hej Jonna
  Först så vill jag säga att jag blir uppriktigt både glad och varm innombords då jag läser din blogg.
  Varför ? Ja, jag tror att det är för att du verkar ha ett så kärleksfullt och ödmjukt förhållade till hela din omgivning, tänker då till både människor djur natur och framför allt tiden. Ja, jag vet det stora ord, men så tycker jag !
  Också så härligt och se nån som både tar sig tid och mod för att gör sina egna val, forsätt med det. Stå på Dig ! Det blir din alldeles egen väg, också en väg som du kan våga se tillbaka på senare.
  Och vad gäller dina kläder, så är det är bara du själv som bestämmer vad du ska ha på dig ! Och det tycker jag att du lyckas alldeles utmärkt med.
  Är själv en man på 54 år, menar inte att jag är gammal. Men när jag nu tänker tillbaks så är det egentligen bara dom där riktigt egna valen, att våga göra som man själv vill som har betytt något bestående.
  Livet är väl helt enkelt tillräckligt långt för att hinna med och göra alla sina egna val, och sammtidigt alldeles för kort för att slösas bort på att alla anpassade val som ligger i tiden.
  Varma hälsningar anders (bonde på Gotland)

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.