Ord om oktober

Jag älskar oktober. Jag mår ofta väldigt bra just på hösten, fast jag vet inte riktigt varför. Det är något med luften, och hela naturens färger. Och stjärnhimlen, norrsken, dimma och eld i vedspisen. Det är inte för kallt, och inte för varmt. Bara en härlig känsla av något friskt. Och ja, solnedgångarna är alldeles fantastiska. Varje kväll tappar jag hakan när jag tittar ut och får se den ena solnedgången vackrare än andra. Ljuset på morgonen och kvällen är som guld. Åh, fina höst.
1020011102005101801

19 Kommentarer på “Ord om oktober

 1. solweig

  Ja, jag älskar också våra årstider – skulle absolut inte vilja vara utan dom. Alla har sin tjusning.

  Du är dessutom så duktig på att lyfta fram dom både i ord och bild. Tack Jonna.

  Reply
 2. Pia

  Jag längtar till de där frostmornarna, när hela naturen i ett svep helt ändrar karaktär pga frosten.. Det är så vackert att det nästan gör ont!
  Älskar dina bilder..

  Reply
 3. Villa Freja

  Ja, hösten är enormt vacker. Det är väl det som är charmen med våra årstider. De har alla sin lilla specialitet som är svår att inte tycka väldigt mycket om.

  Reply
 4. Madde

  Kunde inte ha sagt det bättre själv!
  Det är något magiskt över hösten. Länkade till din blogg och det här inlägget från min blogg, hoppas att det är okej 🙂
  http://cochise.se/2013/october/underbara-host.html
  Du har sån sjukt underbar och inspirerande blogg och varje gång jag klickat mig in här får jag en speciell känsla i kroppen. Hopp, glädje och frihet – underbara känslor! Fortsätt som du gör, du är en inspirationskälla för många <3

  Reply
 5. stefan

  Jag får lov att hålla med. Oktober är bra skit. Faaast här nere är det varmt och drygt. Hade myggjeflar runt huvudet på min promenad i morse. Och dom kan, om inte dö, så i alla fall ta o flyga in under barken på nån trädstam och bara försvinna nu tycker jag.

  Och imorgon skulle det bli brittsommar har dom sagt. Jag vill inte ha sommar eller ens sommarfeeling i oktober, jag vill bara ha oktober – höst, frisk luft, flugritt, ormfritt etc osv. Kan vädret fatta snart?

  Reply
 6. Tomas

  Ja oktober kan bli fin, mindre regn klar och frisk luft. Äntligen.
  Du är en talang när du har gjort dina klipp med bilder och musik.
  Din kanal på youtube borde ses av fler. Rekommenderas!

  Reply
 7. Ninni

  Oktober. Absolut den vackraste månaden av dom alla! Mår aldrig så bra som i oktober. Den krispiga kylan, höstsolen och alla de vackra färgerna. Åh.. Så fantastisk den är, hösten. <3 🙂

  Reply
 8. Karin

  Helt underbart!
  Jag brukar gå ut på morgonen, sträcka ut händerna och ta ett djupt andetag! Lukta på hösten!

  Läs mer om det på min blogg!!

  Kram Karin

  Reply
 9. John

  mars-maj och sept-okt är dom bästa månaderna på året. Hösten med sin klara luft och fina färger är en höjdare det håller jag med om 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.