På gott och ont

Håller på att rensa datorn lite. Går igenom alla tusentals bilder och kastar sådant som jag inte behöver. Ofta när jag fotar tar jag minst 20 bilder på varje motiv jag fotar för att vara säker att någon blir bra. Så det blir väldigt mycket dubbletter och onödiga bilder som bara ligger och tar plats.
Att gå igenom bilder på datorn är nästan som att gå igenom gamla fotoalbum. Jag fastnar hela tiden med att titta på bilder och minnas tillbaks. Fann några bilder nu ifrån juni förra året som gjorde att började längta något enormt efter juninätterna. Den bästa tiden på året enligt mig.

De här bilderna här nere är från en natt när jag sprang ut i bara nattlinne och kofta. Det var så himla vackert ljus ute och jag ville inte gå miste om en endaste sekund. Som pricken över i:et slängde jag också av mig mina skor när jag befann mig ute på ängen. Det var en härlig känsla just då. Men det fick jag lida för i en vecka efter det, då jag blev biten av hundratals knott och myggor på fötterna och benen. Nätterna efter det var en ren plåga, och jag har aldrig i mitt liv upplevt något så konstigt smärtsamt förut. Mina fötter såg ut som fotbollar och på natten fick jag panik av att det kliade så mycket. Fötterna skakade och darrade av sig själv av reflexerna att det kliade. Jag kan inte förklara i ord hur det kändes. Jag gick in i duschen flera gånger för att duscha dem med hett vatten för att dölja smärtan med en annan. Åh, det var så fruktansvärt. Känner nästan hur det kliar nu när jag börjar tänka på det, haha.

Jag vet inte om det var värt allt den smärtan för att springa barfota på ängen den natten. Men det blev i alla fall ett fint minne. En av de nätter som jag minns bäst från förra sommaren.
040705
040706

35 Kommentarer på “På gott och ont

 1. Josefin

  Ja juni är vackrast, men det är fint att ha juni en bit framför sig så det vackra inte försvinner för snabbt.

  Jag minns hur du led, fy sjutton för mygg och knott, jag blir alltid biten jag med. Kryper på mig bara jag tänker på dom. Men du får köpa nån myggspray som du kan ha med dig när du får dina infall och springer ut 🙂

  Kramar

  Reply
 2. Martin

  Typiska Jonna foton..lite mystik över fotona. Kul Jonna en av anledningarna jag följer din blogg.

  Reply
 3. Märta

  Så vackert! Det är något överjordiskt över bilderna.
  Knott och mygg kan förstöra den finaste sommarnatt. Lite konstigt att ingen har kommit på något riktigt bra myggmedel än! Har någon tips på bra “huskur”?

  Reply
  • Per Asp Bölen Junsele

   Nu har ju aldrig jag blivit myggbiten men ett sätt är att inte vara svettig och duscha när kvällningen kommer utan tvål och schampo

   Reply
 4. Sandra

  Jag vill inte veta hur det kändes med smärtan av allt kliande. Jag tycker ETT myggbett är nog! 😛
  Men fotona blev helt gudomliga! Där hade jag velat skutta och rulla omkring bland blommorna! 😀

  Reply
 5. tinajo

  Har nyligen hittat din blogg – härliga bilder! Dock får ordet “knott” mig att rysa; är uppväxt i Norrbotten och har oändliga minnen av knottbett som fick ögonen att svullna igen… Dock ska sägas att fästingar inte är så kul heller – som jag numera lever med. 😉

  Reply
 6. En annan ............. eller inte

  Du är så himla vackert, mer och mer.
  Jag följer din blogg så länge.
  Härligt

  Reply
 7. Magnus

  Bilderna är i alla fall helt fantstiskt fina!
  Lova bara att ta på någon form av myggmedel om du skall ut och springa barbent i sommarnatten igen. 😉

  Reply
 8. TE

  Jo jag minns handukarna. Det är därför det är så svårt att inte bry sig om dig och ditt liv där uppe. Ibland gör man lite ogenom tänkta saker och du var nog väldigt lycklig så det var nog i ren eofuri du sprang. Lite knäpp är du nog ändå 😉

  Reply
 9. Ida

  Du tar de mest fantastiska bilderna! Önskar du skulle göra tavlor av några! Jag blir berörd i hjärtat och får nästan ont av att det är så fint om du förstår vad jag menar. Ibland känner jag så när jag ser något vackert, det kan vara ett landskap eller ett vackert hus, jag får ont i mig för jag vet inte hur jag ska ta vara på det på bästa sätt.

  Kram Ida

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad fint skrivet! Tack Ida! Och ja jag förstår precis vad du menar med att man kan tycka något är så fint att det nästan gör ont i en.

   Ja min dröm är att göra tavlor av mina foton. Jobbar på det 🙂 Tack för att du peppar mig till att fortsätta!
   Kram på dig!

   Reply
 10. Ingela

  Fotona får mig att verkligen känna och uppleva hur det brukar vara den tiden på året. Det är så ljuvligt, vackert och romantiskt. Snart där!!! Jag själv skulle gärna springa barfota över en äng. har gjort det när jag var liten men nu är jag rädd att de ska ligga någon orm i höga gräs så jag törs inte längre. 🙂

  Reply
 11. KH

  Jag vet inte riktigt vad de heter…fetknopp kallar jag dem, små runda stenpartiväxter som påminner om små kronärtskockor liksom…om man tar dessa små blad o smörjer in betten så minskar klådan!

  Reply
 12. Ninni

  Magiska fotografier. ♡ Du är så talangfull och en sådan fin inspiration! Hoppas du fortsätter länge till med att inspirera så som du har gjort & gör idag ♡ ♡ ♡

  Reply
 13. Greta

  Vilka bilder, vilken speciell människa du är. Fortsätt på det viset.

  Du ska ta en allergitablett eller 2, 1 gång om dagen under mygg/knottperioden. Du blir biten men du får ingen allergisk reaktion. Vilket mygg/knottbett faktiskt är.

  Jag och mina barn gör det och vilken skillnad det gör.

  Greta

  Reply
 14. gammelmor utanför Paris i Frankrike

  Jag lider ocksâ av knott och myggbett överallt i världen, 30 röda svullnader vaje sommar, som jag river pâ för det kliar nâgot vansinnigt…… utan lindring trots all salva mot myggbett. Mygghonorna tycker troligen att mitt blod pâ det Bvitamin de söker… Vet inte om jag reser tillbaka till Norrland eller Myggtropikerna igen, men i sâ fall iklädd en speciellt skyddande myggutrustning som pâminner om brandmännens mot gas. Vi hade en gas läcka strax utanför huset i förrgâr och dâ fick jag se deras utomordentligt snygga pansarhättor och gasmasker i full beredskap. Snygga killar dessutom! Fast om myggsvullna, vet jag inte…

  Jag reagerade speciellt pâ de ljusa sommarnätterna, som Jonna pratade om. Är de verkligen sâ ljusa som pâ fotografierna ? !? Overkligt ljusa. Hur kan man sova dâ ?!?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.