På sjukhuset

Hej på er mina kära läsare!
Jag befinner mig i en säng på sjukhuset nu, och har äntligen fått kraft nog att skriva lite. Det är märkligt vad livet vänder fort ibland. I går morse pulsade jag omkring i snön med Nanook hemma i Grundtjärn, och några timmar senare ligger man på sjukhuset.

Jag kände att jag vill skriva och berätta hur läget är och vad som har hänt, då många undrar både på facebook och Instragram och sms 🙂 Ni är så fina allihopa! <3
I alla fall, så fick jag åka in akut till sjukhuset igår. Under de senaste dagarna hade jag haft smärtor i nedre delen av magen. Jag började känna en konstig “klump” vid buken och som gjorde ont om jag tryckte på den, och i samband med att jag tryckte på den kom det blod. Jag hade egentligen känt av något där i flera månader. Redan i somras kunde jag ibland vakna på natten av att buken var stor som en boll och ibland har jag inte kunnat sova på mage då det gjort ont. Dum som jag är har jag bara tänkt “Äsh, det är nog inget”.

Hela helgen nu så tyckte min mamma att jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, men inte förrän på söndag (alltså igår) gjorde jag det. Tur att man har en mamma som är envis! Annars kanske jag hade väntat för länge. I alla fall så ringde jag och förklarade mina symptom och de ville att jag skulle åka in direkt.

Så det gjorde jag. Och det visade sig sedan att jag hade en stor cysta på höger äggstock, som hade vridit sig och därför gjorde ont. Det kom självklart som en chock. Jag blev rädd för vad dom skulle behövas ta bort, om det skulle betyda att jag inte kan få barn i framtiden? Men jag han inte tänka så mycket innan jag blev nedsövd. Alla var så snälla så jag kände mig trygg ändå. När jag vaknade upp kom läkaren och berättade att han var tvungen att ta bort höger äggstock, men att jag ju har den vänstra kvar så det skulle inte märkas av något.

Natten som kom var fruktansvärd. Jag mådde illa så fort jag rörde mig, drömde konstiga feberdrömmar och allt kändes bara så overkligt. Men det var så trevlig och snäll personal som hjälpte mig med allt. I förmiddags började jag må bättre igen och kunde äntligen dricka och få i mig något.

Så, nu ligger jag här, och tycker fortfarande att allt känns lite konstigt. Jag har nyss varit uppe och tränat på att gå lite, men det gör fortfarande väldigt ont när jag rör mig. Jag gissar att jag blir kvar här några dagar nu tills jag kan röra mig helt utan problem.

Men nu vet ni vart jag håller hus i alla fall, och att allt är bra. Nu kan det bara bli bättre 🙂

Nu ska jag lägga mig och vila lite. Stor kram till er <3

Mobilbild

Innan operationen igår. Jag var så nervös här och visste inte riktigt vad som väntade.

Såhär ser det ut på magen nu, efter operationen. Det blev ett större snitt än vad jag hade trott innan.

 

223 Kommentarer på “På sjukhuset

 1. Sandra

  Oj, fan vad hemskt, ursäkta språket. Men du verkar vara lugnet själv så detta klarade du skitbra! Hoppas allt läker fint att du blir frisk snabbt! 🙂 Massor av håriga hundkramar! 😀

  Reply
 2. Susanna

  Men herregud! Krya på dig!!! Vad skönt att det ändå gick så bra och att du ändå ringde tillslut! Hoppas du mår bättre snart! Kramar.

  Reply
 3. Anki

  Hej Jonna!
  Vilken tur att Du har en envis mamma, var rädd om henne och dig själv.
  Bara vila nu och det är bara bra att Du får hämta krafter på sjukhuset.
  Det blir jobbigare när Du kommer hem och måste sköta om att elda och allt annat.
  En stor krya på dig kram.
  Anki

  Reply
 4. Evelina

  Herregud så obehagligt! Skönt att det är bättre nu och kom ihåg att det som inte dödar härdar! Krya på dig!

  Reply
 5. Tessan

  Oj! Vilken tur att du lyssnade på din mor och ringde in! Hoppas att du snart är på bena! Krya på dig 🙂

  Reply
 6. Magnus K

  Det händer ibland att en drottning kommer till en by, Jonna. En alldeles perfekt och vacker ung kvinna. Hon tjusar och lockar, och i nattens vintermörker vill man veta hennes namn. Men hon svarar inte. Istället tjusar och lockar hon, från sin sängbädd, klädd landstingets trista kläder. Och man fortsätter att fråga, fylld av förväntan. Då svarar hon: Jag är Nattens Drottning… och genast fylls natten av ljus och vi läsare vet att Jonna Jinton snart är här igen.

  Reply
 7. Damen

  Men oj! Stackars dig! Jag är också en sådan där som tänker att det blir nog bra av sig själv om jag väntar lite… Bra att du har en envis mamma!

  Reply
 8. Rikard (långeman)

  Oj! Vad rädd jag blev när jag såg din fb-länk! Tur att Anita är så vettig och att det verkar ha gått bra! Ta hand om dig, du ska se att du snart är på benen ordentligt igen!
  Styrkekramar från götet!
  /Rikard

  Reply
 9. Carina Johnsson

  Stackars dej , tur du har en envis mamma som fick iväg dej till sjukan.Hoppas du blir bra snart och får komma hem.Men du får ej anstränga dej för mycket.Du får väl hjälp av mor och Tage att elda och skotta snö och sånt.Du blir säkert en bra mor till dina kommande barn.
  Många krya-på-dej kramar från Hälsingland.

  Reply
 10. Kristina

  Hoppas att du snart mår bättre igen! Man får sig en tankeställare om livet när något sånt händer och man blir sjuk. Efteråt brukar man kunna hitta något positivt med det som hänt, ibland lär man sig ofta något också. Nu kommer du ju dessutom inte ha ont mer eller vara orolig över vad det är 😉 Kram och krya på dig!

  Reply
 11. Tomas

  Så, du är inbillningsfrisk, precis som jag! Ta det lugnt så är du snart igång igen. Jag håller koll på Norrskenet.

  Reply
 12. Synnöve Vingstedt

  Önskar dig ett snabbt tillfriskande! Var rädd om dig!
  Blir så glad av att följa dig på bloggen, för du är en så fantastisk tjej.

  Jag är 66 år och beundrar dig, ditt mod och din härliga livssyn. Med såna som dig så finns det hopp för framtiden.
  En varm kram…

  Reply
 13. Helena

  Fina Jonna! Hoppas du återhämtar dig bra, eller klart du gör 🙂 har inte kommenterat här på ett år kanske men följer dig stenhårt. Du är något av en riktigt grym människa! 🙂 /Helena

  Reply
 14. märta

  Lilla du! Vilken tur att du ringde till slut. Sin kropp ska man banne mig lyssna på och hellre söka hjälp en gång för mycket än en gång för lite! Önskar dig en snabb tillfriskning (du är ung o vältränad ? vilket hjälper) men du kommer nog att behöva hjälp med vedhämtning o snöskottning till en början. Krya på dig!

  Reply
 15. eric granier- talhouarn dit erilaumor éon de l'étoile

  de tout coeur avec toi dans la douleur qui est la tienne .
  reste la petite fée que tu doit etre dans la vie .Ma cherie et moi somme passeés par de fort moments assez eprouvant, de mauvaise nature, mais nous avons a ce jour de merveilleux moment avec notre filleMorgane notre fée ;que nnous avons adoptée pour notre plus grande joie.plein de gros bisous.eric laurenc et morgane

  Reply
 16. Gunnel

  Samma sak hände mig, men då var jag 37 år. Kom ihåg att det är tillåtet att vara trött ett bra tag efteråt. Ta det bara lugnt och krya på dig!

  Reply
 17. Ingmar Himmerland

  Va fasen… Inte du… Men nu är det så och snart är du hemma igen och under tiden har Solen stigit några grader på himlen. Allt blir bara bättre och bättre… Kramar och klappar…

  Reply
 18. Johnny Forslund

  Skönt att höra att du är på bättringsvägen efter ett sådant ingrepp. Snart är du tillbaka i gammal god form igen.

  Reply
 19. Larsleksing

  Huvva va kusligt, jag brukar mest bli på gott humör när det sista man gör innan man lägger sig kollar in vad du haft för dig idag. Så får man se dig i sjuksängen, sjukhus är bland det värsta jag vet. Ångest var namnet men det verkar som det gick bra, tur du är ung och stark. KRYA PÅ DIG.

  Reply
 20. Anta Snaque

  Sänder de allra varmaste krya-på-dig-hälsningar! Och tack till din mor som tjatade på dig. Det är bra att lyssna på mammor ibland… Nu ska du bara ta det lugnt ett bra tag framöver. Du får delegera de tunga sysslorna. Lova det!

  Reply
 21. Ninni

  Nä fy vad ledsen jag blir för din skull. Varma styrkekramar och krya på dig ordentligt nu, underbara själ!

  Reply
 22. John

  Tack att du meddelade oss vad som hänt, har varit jätteorolig sen jag såg att nån skrev att du var på sjukhuset. Det kommer ta ett tag innan du är i full fart igen för ett snitt i magen tar en stund att läka ihop helt. Var med om nåt liknande när dom tog ut blindtarmen för länge sedan. Var rädd om dig, för det finns bara en Jonna Jinton. Du finns med i mina böner!

  Reply
 23. Josefin

  Vad tråkigt för dig, trots att det känns dagen efter som att smärtan aldrig ska gå över så gör den det. Jag har också fått operara bort en cysta som strypt äggledaren. Det är ett och ett halvt år sedan men jag kan fortfarande ha ont om jag anstränger mig mycket, sitter på ett konstigt vis eller om byxorna/ trosorna ligger mot. Mitt råd till dig är att ha stora sköna byxor som inte skaver eller ligger mot. Och att försöka vara uppe på benen så mycket som det går.

  Leta på dig. Kramar

  Reply
 24. Magnus

  Men tjejen då! Det där lät då allt annat än trevligt! Skönt att du verkar vara vid gott mod i alla fall. Nu ser du till att följa läkarnas instruktioner så att du kommer på benen så fort som möjligt. Jag hade gärna hjälpt dig med snön och veden när du kommer hem men tyvärr är det ju så förbaskat långt mellan oss att det inte går. Attans! Men jag är rätt säker, nej förresten, jag är väldigt säker på att du kommer att få den hälp du behöver av dina nära och kära. Och ta emot den hjälpen Jonna! Inte något envist “kan själv” innan snittet läkt ordentligt. Lova!
  Många kram!

  Reply
 25. Emmisen

  Nu är du en riktig lantis Jonna, som de som besöker doktorn bara när de absolut måste, när döden typ står för dörren. Det känns sådär för anhöriga, men men 😀 Så glad att allt gick bra för dig! Ta hand om dig nu!

  Reply
 26. PJ

  Tänk så bra att det finns en fungerande sjukvård inom räckhåll i de flesta fall. För hundra år sedan kunde det ha gått på ett helt annat sätt, speciellt för de som bodde lite avsides.

  En blomma kan jag inte skicka men en låt ska du få höra. En Gullviva till dig och krya på dig!
  http://www.youtube.com/watch?v=fhGvGuZfHwk

  Reply
 27. Frida

  Skönt att allt gått bra även om allt blev omtumlande. Vila nu och krya på dig! Vi finns kvar när du orkar igen!

  Reply
 28. Lena

  Men stackars lilla gumman, vilken upplevelse. Passa nu på att njuta av en varm säng, uppassning, lagad mat och härlig smärtlindring innan du får komma hem till Grundtjärn.

  Reply
 29. Ewa Norén

  Jag sänder dig massor med läkande tankar och önskar att du ska bli frisk fort och få må riktigt bra..
  // Ewa

  Reply
 30. Evelina

  Jag blev som många andra oxå orolig när du inte skrivit på några dagar och sen när jag löfte rubriken. Önskar dej alla krya på dej kramar och all styrka. Vad bra att du har en sån envis mamma! Hoppas du mår bättre idag kära du!
  Tänker på dej. Kram evelina

  Reply
  • Evelina

   Åh att jag inte läste igenom innan, mobilen vill ibland styra sin egen läsning..
   Läste ska det ju stå! Inte löfte!
   Krya nu Jonna!! <3

   Reply
 31. Erika

  Aåååhhhhh krya på dej! Bra du fick hjälp och ordning på detta så att du kan vara stark o frisk till fjällrävenresan… När åker du???? ❤ Sköt om dej!!

  Reply
 32. Åsa

  Åååh krya på dig lilla gumman.

  Jag har gjort samma operation som du, men de tog aldrig bort äggstocken. Jag vet hur det känns. Jag visste inte före OP om de skulle ta min äggstock el inte. Läkaren har rätt, du kan fortfarande få barn 🙂 men det är en svindlande känsla och ledsamt ingrepp.
  Var försiktig med dig kropp och lyssna på signaler från den. Den försöker säga dig något när du har ont.
  Många kramar Åsa

  Reply
 33. Anna H

  Fina Jonna! Vilken tur att allt har gått bra, trots allt. Ta ett par dagars ordentlig paus och vila upp dig i lugn och ro. Stora kramar

  Reply
 34. Santa

  Hej Jonna..
  Tråkigt att höra, men du kommer bli mycke bättre.. Du är
  en sån stark person..
  Jag har också opererat bort höger sida, pga chokladcysta 🙁
  Hela min värld rasade samman, jag kände mig inte som en
  hel kvinna, för mig tog de tid att läka, inte bara pga såret..
  Jag fick diagnosen: endometrios.. Jag fick de i mina unga år
  och fick leva i ovisshet om jag skulle kunna hinna få barn eller ej.
  Idag har jag en hel underbar son 🙂
  Vi är många som finns här för dig <3 och har gjort länge 🙂
  Kramar

  Reply
 35. Birgitta

  Visst är det bra med envisa mammor och skönt att du fick hjälp så snabbt. Samla energi och krya på dig! Snart pulsar du i snön igen och solen visar sig längre för var dag. Många kramar till dig!!

  Reply
 36. Frida

  Nämen usch va läskigt! Åh Jonna, jag tänker på dig och sänder stärkande tankar! Men va skönt att det blev bra och att du inte får så stora men, mer än ett ärr. Hoppas du är på fötterna snart och kan få åka hem.
  Ta hand om dig!!!
  Kram

  Reply
 37. saga

  shit vilken livglädje du har, som lyckas sprida hopp i från sjukhussängen. Du är verkligen stark och nu är det värsta över i alla fall! Nu får ta och vila ut ordentligt och alla vi läsare tänker på dig. du är en ängel glöm adrig det!

  Reply
 38. Evy

  OMG som det heter. Som sagt – tur du har en mamma som ser om dig :D.

  Sköt om dig och bli frisk fort så ska du se att du är hemma och igång i ett huj.

  Du har nog lärt dig en läxa också om man nu får vara så krass och påpeka detta utan att det blir läsarstorm. Man ska alltid lyssna på sin kropp, den vet vad som måste göras.

  Nu ska du bara bli bra och när du kommer hem så ha lite aloe vera-kräm till hands att smörja ärret med. Gör att det blir mjukt och minimalt. Fjärilsplåster som håller ihop är också bra även då det läkt, för då töjs inte huden ut och det blir en sådan där ful vit rand. Ett tips som min son fick då han opererade sig 😉

  Många krya-på-dig-hälsningar från mig 😀

  Reply
 39. Sara Persson

  Hoppas du känner dig bättre snart! Har följt din blogg ett tag och du har verkligen inspirerat mig med dina vackra naturbilder. Skickar massa styrkekramar från Lund!

  Reply
 40. Elli

  Hoppas du återhämtar dig snart! Förstår att det måste varit omtumlande. Pratar nog för alla här när jag säger att vi saknar dig och dina härliga inlägg. 🙂 Men ta den tid det behövs för att blir helt bra igen!

  Reply
 41. Sophia

  Fy så hemskt! Skönt att det togs om hand så pass fort när du väl kom in i alla fall. Hoppas att illamåendet går över så att du kan åka hem snart. Kram! 🙂

  Reply
 42. Jarl

  Jonna, Jonna…
  Du har alltid funnits där för oss.
  Nu finns vi här för dig.
  Tillåt dig nu att vara litet svag en tid.
  Lova det.

  Reply
 43. johanna holmström

  Hej Jonna! Men din lilla stackare, skönt att det är över nu!
  snart sitter du framför vedspisen hemma med vovven bredvid,
  krya på dig!!! Kram Johanna

  Reply
 44. Sandra

  Nämen usch så tråkigt 🙁 Min storasyster har gjort exakt samma operation, de upptäckte en gigantisk cysta på hennes högra äggstock när hon var 14-15 år så den fick ryka. Tur att vi kvinnor är så utrustade att vi i regel föds med 2! Den andra äggstocken fungerade utmärkt sen, mensen var normal och hon blev gravid hur lätt som helst. Hoppas framtiden ser lika ljus ut för dig med, krya på dig!

  Reply
 45. Skorpan

  Tur i oturen kära du, du kommer att bli helt återställd och jag har ett levande bevis i form av ett barn som kom till världen trots att dess mamma enbart hade ½ äggstock….
  Krya på dig! Kram!!!

  Reply
 46. Anita

  Ingen rolig början på året men vi är många som tänker på
  dig och önskar att du snart är på benen igen.Stor kram
  och krya på dig från mig.

  Reply
 47. Gunilla T

  Hej, det är klart man funderat vad som hänt dig. Låter inte så trevligt. Skönt att det gick bra. Tur att du har en grundkondition och är ung. Snart får du hem och krama Naanok 😉
  Värmande hälsningar!

  Reply
 48. Signe

  Nämen oj så snabbt det kan hända saker! Fy så läskigt! Men va bra att du tog kontakt med vården och fick hjälp så snabbt! Krya på dig nu och ta det lugnt! Kram på dig! 🙂

  Reply
 49. Pia

  Jag förstår hur du kände det, ofta tar det tyvärr emot att söka hjälp. Men tur att det löste sig för dig och hoppas att du ska slippa ha ont alltför länge! Och jag tycker det är starkt av dig att du delar med dig av en så privat sak, tack för det.

  Krya på dig!

  Reply
 50. Carola

  Oj oj vännen (haha, jag känner dig inte men det känns helt naturligt att kalla dig det :D), läskigt hur fort livet kan vända jo :/

  Tråkigt med äggstocken, hoppas det inte ställer till några problem i framtiden. Hoppas du mår bättre snart och att allt läker som det ska! Krya-kramar till en härlig tjej!

  Reply
 51. Andrea

  Åh Jonna, vad otäckt! Hoppas du mår bättre snart och att du slipper känna av det mer sen! Krya på dej! Kramar

  Reply
 52. Conatus

  Åh herregud!

  Jag hoppas verkligen att du är på bättringsvägen och att du ser till att ta hand om dig framöver! För övrigt, ring sjukvårdsupplysningen direkt om du skulle må dåligt på något annat sätt framöver! <3

  Ps. Jag fick tavlan lagom till jul. Tusen tack!
  Vi beundrar den varje dag här hemma..

  Kramar!
  //E

  Reply
 53. Freja

  Fy så läskigt! Hoppas att du snart känner dig bättre och vilken sabla tur att du ringde och att sjukvården är så bra som den är! Krya på dig och många tankar till dig!!

  Reply
 54. Kim Fännfors

  Mängder med KRYA PÅ DIG KRAMAR!! <3
  Hoppas att allt gått bra och att du blir fullt återställd!

  Reply
 55. margareta blomberg

  Det ska gå bra ska du se, bara du inte lyfter ved och skottar snö det första tiden, ta det försiktigt, jag gjorde samma operation 1968 cysta stor som en apelsin, blodvärdena gick upp och jag blev pigg igen, 4 år senare födde jag en son på skottårsdagen!! en turlott alltså, var rädd om dig, och läser sin blogg med förväntan, kramar i massor

  Reply
 56. fattigdom

  Hej .
  Nämen oj!
  Ta det nu lungt och ta god tid på dig
  på sjukhuset,du åker INTE hem för tidigt,lova
  det! förloppet du berättar,verkar ha varit ganska
  allvarligt ändå? kram och tänk inte på oss,vi finns
  alltid här dina trogna läsare!
  Kraam.

  Reply
 57. Carsten Palmer Schale

  Stackars dig! Men, som du själv säger, nu kan det bara bli bättre. Jag både tror och hoppas att du snart är ditt vanliga jag igen. Allt gott!

  Reply
 58. Ella

  Vilken tur att mamman är envis. Och vilken tur att allt gick bra.
  Vila upp dig ordentligt nu och försök inte tjata dig hem, det blir jobbigt med allt som måste skötas där. Krya på dig!

  Reply
 59. B.

  Krya på dig och samla krafter! Man känner sig verkligen liten och hjälplös när man hamnar i en sjuksäng men som du märker – ensam är du verkligen inte i alla fall! Alla vi läsare finns här och väntar troget på att du kommer tillbaka och förgyller vår tillvaro. Kram på dig och välkommen tillbaka när du är piggare.

  Reply
 60. Zarah-Lou

  Läskigt! Men skönt att du mår bra!

  Jag hade en (godartad) cysta i min ena äggstock som hade fastnat där.. den gjorde att hela min äggstock på den sidan “snurrade in i sig själv”, och det går inte att beskriva smärtan!

  En vecka på sjukhus och 1½ äggstock senare mår jag prima! Men jag kan förstå vad du har gått igenom! “Tyvärr” visade sig inte några symptom på mig långt innan, utan allt kom som en lite molande värk på morgonen som sen eskalerade till att jag gallskrek hela vägen in till sjukhuset ett par timmar senare.
  Fy fan säger jag bara!

  Krya på dig sockerpullan!

  Reply
 61. Annica i Hunsen

  Vilken tur att du ringde till slut…och åkte in. …
  Vet hur ont det gör efteråt, fått kejsarsnitt med första barnet….fy sjutton. Vila nu och ha det så bra det går. 🙂

  Reply
 62. Malle

  Vilken tur att du åkte in! Jag hade en likadan cysta som hittades av en slump när jag sökte för vad jag då trodde var gallsten (och troligen var men det är en annan story). Hur som helst, jag hade också en stor vätskefylld cysta på höger äggstock, och hade som du känt att det gjorde ont när jag låg på mage och så, men den hade inte vridit sig som du beskriver. Den var dock 17x14x11 cm stor och jag blev av med både höger äggledare och äggstock. Ärret går från naveln och ner typ 13 cm. HURSOM! Jag har världens goaste tremånaders dotter idag och efter min operation blev jag tröstad med att om man har “halva paketet” kvar så jobbar den kvarvarande äggstocken dubbelt, kroppen är ju finurlig på det viset, att vi har dubbla uppsättningar av vissa grejer ifall det skulle bära illa till.

  Krya på dig!! 🙂

  Reply
 63. Isa

  Varma tankar från en trogen läsare av din blogg! Vill snart se dig ute i naturen igen! Krya på dig!
  All kärlek till dig!
  Och tack för en fantastisk blogg!

  Reply
 64. Elsie

  Jättevarma krya på dig-kramar från mig och min dotter! Hoppas att du snart är hemma hos Nanook igen. Var rädd om dig 🙂 Det finns ju bara en Jonna Jinton

  Reply
 65. Ulla

  Många Krya på Dig hälsningar och vila ut ordentligt nu, så är Du frisk o kry då vårsolens strålar värmer ännu mer!!

  Reply
 66. Christina E

  Men oj! Krya på dig!
  Är ju bara en vanlig bloggläsare som inte känner dig men vill skicka många kramar till dig!

  Reply
 67. Anna

  Åh, massa krya på dig och önskningar om ett snabbt tillfrisknande! Ta hand om dig och tillåt dig att vila massor massor nu.

  Reply
 68. Y

  Men usch!! Stackars dig, det låter hemskt. Men på ett sätt måste det a) vara skönt att slippa oroa sig mer, för som du säger så har du ju känt av den länge, och b) veta att de kunde ta bort den, att du fick behålla den ena och att det inte var något ännu värre… KRYA PÅ DIG!

  Reply
 69. Linda

  Krya på dig härliga Jonna och hoppas du kommer hem snart igen! Vi finns kvar här och väntar på dig så du behöver inte stressa. Kram!

  Reply
 70. Irene

  Fy vad hemskt! Men tur att du fick hjälp så snart 🙂 ta hand om dig och ta det lugnt i början! Massa krya på dig kramar.
  <3

  Reply
 71. Josefin

  Tycker så synd om dig! 🙁 Jag hoppas att du kryar på dig och att du snart är på benen igen. Varma kramar!

  Reply
 72. Bloggläserskan

  Oj! Det var allt annat än avslappnande att läsa din blogg igår! Hemskt det som hänt dig!
  Det hade man ju inte kunnat föreställa sig såklart, att nåt sånt skulle hända, det kan ju ingen. Skönt att du fick den vård du behövde tillslut! Tur att du inte väntade längre!

  Jag känner för dig, alla är vi sårbara.

  Ta hand om dig, stumpan!
  Kram

  Reply
 73. Monika M

  Men oj så jobbigt för dig. Nu vill jag bara önska dig snar tillfriskning, krya på dig finaste Jonna!

  Reply
 74. Anna

  Men gud vad hemskt! Stackars Jonna 🙁 Vilken tur att de tar bra hand om dig på sjukhuset! En äggstock mindre; betyder det att chansen att bli gravid minskar?

  Reply
  • Josefin

   Enligt min läkare som tog bort ena på mig så minskar inte chansen. Jag hade svårt att bli gravid men det hade inte med den saken att göra.

   Reply
 75. John

  Man kan konstatera några saker när man läser inläggen..
  Jonna du är älskad av så många så otroligt mycket!
  Cysta på en äggstock är mycket vanligare än jag någonsin trott, jag hade knappt hört talas om det tidigare. Vilken tur att Gud gav kvinnan två äggstockar :o) Och tack för den Svenska sjukvården!

  Reply
 76. Ulla Martel

  Usch då, stackars dig!! Tur du åkte in annars kunde det gått riktigt illa!!! Krya på dig, så du snart kommer hem igen!! KRAM

  Reply
 77. Martin

  En sån vanligtvis uppfriskande blogg med sånt tråkigt besked, skönt det verkar gått bra iaf. Stämmer in i kören och önskar ett snart tillfrisknande. Kram

  Reply
 78. Eva Henriksson

  Oj vilken stor kram jag vill ge dig.
  Verkligen bra att du kom till sjukhuset till slut.
  Tänk att du släpade på detta så länge. Skönt att det är borta i alla fall och krya på dig nu.

  Reply
 79. ME

  Tänk vad livet kommer med överraskningar. Skönt allt blev bra till slut. Jag är själv mamma till en dotter, född -83, alltså några år äldre än dig och kan tänka mig din mammas oro för dig. Bra att du lyssnade på henne och sökte vård.
  Krya på dig nu!

  Reply
 80. Eva

  Krya på Dig Jonna ! Ibland händer det saker som man helst vill slippa men livet är både upp och ner. Det här kommer att gå bra och Du är snart hemma igen. Försök tänka positiva tankar när Du har ont så lättar det något. Hemma väntar ju lille Nanook, den store tröstaren i nöden. Håller alla tummar för Dig.

  Bamsekramar från Eva

  Reply
 81. Yvonne

  Den allra varmaste krya på dig kramen skickar jag till dig!
  Och försök att ta emot all hjälp du kan få när du kommer hem – även om det känns svårt att göra det.

  Yvonne

  Reply
 82. Tea

  Ta dig tid att läka nu, Jonna! Även om operationen gick bra förstår jag om du kommer känna dig orolig nu i början. Låt dig själv känna de känslorna, vilka de än är. Jag vet att du kommer gå stärkt ut det här i alla fall i slutändan.

  Skulle önska att du kunde ta en hel månad utan jobb. Bara umgås med familjen, fota, måla, vila :).

  KRAM!

  Reply
 83. Christine

  Tänker på Dig och hoppas att Du ändå mår lite bättre. Det skulle nog vara bra för Dig om
  Du kunde vila upp Dig en längre tid, kanske en resa till solen och värmen, om Du har
  möjlighet.

  Reply
 84. Roger Ivarsson

  Hej Jonna!
  Hoppas du blir bra snart för din egen skull…….. och för vår skull som läser bloggen.
  Krya på dig och var rädd om dig framöver så du kommer igång och försörja oss på din blogg med text och fantastiska bilder. Vi behöver en frisk Jonna.
  Kram Roger

  Reply
 85. Putte

  Usch vilken läskig upplevelse ! .. men tur att då åkte in till sjukhuset.
  Ta det lugnt , krya på dig och hälsan måste gå före blogskrivande.

  Kram fr mig

  Reply
 86. Betty

  Jag är bara ännu en som vill sända lite krya på dig kramar och önskan om att du ska bli helt återställd snart! Tack för din fina blogg, bilderna är sagolika och jag finner ro endast av att klicka in här hos dig! Kram! Rebecka i Linköping

  Reply
 87. Sandra

  Nejmen Jonna vad tråkigt att höra! 🙁 Blir så ledsen för din skull och lider med dig, men vet du, du klarar ju detta jättebra. Fortsätt kämpa på genom att ta hand om dig själv så att du läker helt. Jag tänker på dig och ska innesluta dig i mina böner <3 KRAM KRAM

  Reply
 88. Stoorstockholm

  “Nu kan det bara bli bättre” håller med dig och precis vad mormor sa,”nu har det varit så dåligt så länge så nu kan det bara bli bättre”krya på dig:)

  Reply
 89. BARBRO PERSSON

  Men vackraste flickebarn…
  Som en liten hälsning kommer här en uppdatering om vad Erna & jag haft för oss….
  Vi har nämligen varit på Snowboard-kurs i Norge…(jag åker mono-ski!) men det är i stort sett samma sak… Dom fick utrymma barnbacken tillslut & efter några sura Tyskar & Stockholmare sagt sitt så fortsatte vi upp i stora backen….
  Tror du inte att det var Stockholmare där oxå… I backen där jag åkte slalom som barn så tröttnade jag & började med back-hoppning istället…en gång…det fick räcka…Det blev såna mer-kostnader att reparera skid-stadion tillslut så jag blev portad…..
  Nåväl…Erna råkade landa på en Stockholmare med sin hemma-gjorda snowboard…& det blev sånt liv så vi fick åka hem…Håller med Offpist-Janne i backen hemmavid…“Stockholmare är som fiskmåsar… bara skriker & skitar ner…´´
  Sen röker dom oxå i lift-kön..& åker i Jeans….men så såg jag att det var ju princessan Madelaine & Chris..
  Då sa jag till henne på skarpen, ingen undgår min radar…-I liftkön är vi alla lika varesej vi är kommunister eller kungliga….liftkön är icke en plats varken för att röka…eller göka!..sa jag till henne, med eftertryck..för dom börja hålla på…Så löste jag ur hennes bindning med staven när hon försökte tränga sej…Det är inga VIP fasoner där jag åker inte….
  Då kom det en Säpovakt…sen minns jag inget mer…så jag har oxå legat på sjukhus…Erna berättade sedan att halva liftkön gett sej på mej…men jag svarade med sådan våldsam urkraft…sådant ur-kvinnligt femenistiskt raseri så jag skickade hem flertalet…jag bara vevade med armarna som en skördetröska! Jag ådrog mej en lindrig hjärnskakning…men det är tur man har sin skinnhjälm ändå…Man ska alltid ha skydd på huvudknoppen & överallt!
  Erna hälsar å det varmaste! Se till att kurera dej nu…världen behöver såna du & jag…
  Tja, iallafall såna som du….
  /BAMSEBJÖRNKRAMAR B.P

  Reply
 90. Ania

  Dear Jonna! Get well soon! You ARE strong and independent woman. You WILL get over it sooner than you think. Hugs and Love from Gdańsk!

  Reply
 91. A

  Så leit å høre, jeg er glad det går bra med deg!
  Å lese om livet ditt i Grundtjärn er så inspirerende, jeg gleder meg til du er tilbake hos Nanook og all den flotte naturen. Også har du jo Fjällräven-reisen å glede deg til!
  God bedring, mange klemmer fra Norge!

  Reply
 92. rozi

  Hej Jonna, vad jobbigt du màste ha haft det puh.. men du är inte ensam. Vad jag kan se här sà har du massa styrka i sà mànga människor, och här kommer en till:)
  Har gàtt igenom liknande, och när man pratar med andra sà märker man att detta händer sà ofta. Lyssna pà din kropp,den har aldrig fel vet du.
  Jättekram fràn blivande granne

  Reply
 93. Pia

  Ojoj, vad du varit med om, stackare!
  Jag måste säga att du verkligen har blivit en äkta bybo! En sådan som man får tvinga in på sjukhus! 😉 Kram!!!

  Reply
 94. Erika

  Har också fått detta och ska göra operationen om några veckor jag är jätte nervös ! Och vart helt ställd när de sa att jag har en systa på 11 Cm som förstört höger äggstock skulle vara jätte skönt att ha någon att fråga saker kan inte sova på nätterna av alla tankar !

  Reply
  • Inger

   Erika, läs mitt inlägg nedanför! Nästan exakt samma som för dig, med storleken på cystan och allt. Men som du ser har det också gått bra vad gäller barn och så… 🙂
   Håller tummarna för både Jonna och dig!

   Reply
 95. Maria

  Oj, krya på dig Jonna! Vilken tur att du åkte in så det inte blev värre ändå. Vad fin bloggen blev förresten! KRAM

  Reply
 96. Inger

  Tråkigt att behöva opereras och förstår din oro över det här med barn. Jag gick igenom exakt samma operation när jag var 27 år. En 11 cm stor cysta på vänster äggstock opererades bort. Den hade dessutom redan “kvävt” äggstocken den satt på, så den gick inte att rädda. Men, jag har ändå fått två underbara ungar med bara en äggstock, och vet med säkerhet att jag om jag velat kunnat få fler. Så jag håller tummarna och tror att detsamma gäller för dig!
  Krya på dig, så att du snart är ute i naturen med din fina Nanook igen!

  Reply
 97. Bojje Ehring

  Oj, jag läste inte förrän nu vad som hänt! Jag har varit lite off-record, men stackars dig …
  Hoppas allt blir bra snart, och du får komma hem till Grundtjärn med ny energi.

  Krya-på-dig-kram
  Bojje

  Reply
 98. Pingback: Onsdag | Jonna Jinton

 99. Pingback: Ett besök på sjukhuset | Jonna Jinton

 100. Helly

  You poor thing! my mama had one ovary removed due to cysts, and she was still able to have my brother and me <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.