Pånyttfödd

Hej på er!

Har ni haft en fin helg? Jag hoppas det!
Själv känner jag mig helt pånyttfödd efter den här helgen som varit, men så mycket sol och grönska. Hela gårdagen var jag och Johan ute och grejade i trädgården, och det kändes på riktigt som om jag liksom återfick något som blev borttappad under vintern. Det var verkligen en dag som behövdes.
På kvällen gick jag runt barfota och kände alla dofter från häggen och de nyutslagna björkarna. Och så doften av det nyklippta gräset. Allting kändes så ovanligt starkt på något vis. Som om allt luktade dubbelt så gott. Och det gröna var dubbelt så grönt. En känsla jag knappt kan beskriva.

Den här tiden alltså. Finns det något mer underbart?
Jag planterade lite blommor som vi fick av Johans föräldrar och satte i krukor som jag placerade runt om i trädgården. Det är så sällan jag har blomkrukor sådär på sommaren, men åååh så fint det blev!
Jag har en massa örter inomhus som jag sått från frön och som vuxit sig ganska stora nu. Ville plantera ut dom i pallkragar igår men är rädd att det kanske är för tidigt än. Vill inte att de ska dö som de gjort för mig många andra år. På nätterna ändra fram till slutet av juni kan det bli nollgradigt, och jag har lärt mig vid det här laget att t.ex basilika är väldigt känslig för kyla. Men jag längtar tills de får flytta ut i örtträdgården!
Johan jobbade på hårt med att gräva ned en lång sladd som gick från vårt hus till “kiosken”, där hundgården är. För något år sedan drog Johan el dit men vi hann aldrig gräva ned sladden så den har gått tvärs över gräsmattan nu ett tag. Det blev så fint när den blev nedgrävd. Johan använde en gammal “gruvhacka” till hjälp.
Det är lika vackert ute idag också, så det känns egentligen inte som om jag vill sitta inne framför datorn nu. Men samtidigt behöver jag ju få gjort lite jobb också, och förhoppningsvis får jag tid att åka till min studio lite senare. Men kanske blir det en paus mitt på dagen för ett litet dopp i sjön. Det vore underbart. Det är ju det som är så härligt med att bo här. Närheten till naturen…att kunna ta en paus och bara ge sig ut en stund och tanka energi.

Har ni lika underbar sommarvärme hos er också? Hoppas ni får en fin måndag!
Kram på er! ♥

20 Kommentarer på “Pånyttfödd

 1. Ian

  Its been the same weather in England. I love that little house your pictured in front of. 🙂

  Reply
 2. Dixi Wonderland

  Spenderade hela helgen ute i naturen vilket resulterade i att jag brände sönder mig 🙁 Gör så jävla ont så ni som läser detta, var noga med att smörja in er i solskyddsfaktor!

  Reply
 3. iza

  Spenderade helgen i södra Sverige, hemma hos sambons mamma för hundmys och bröllop. Helt fantastiskt. Bränt mig i solen (klassiker), och med min bleka hy och saknad av pigment blir jag en härlig nyans av rosa.. Sjukt läckert. Åkte hela vägen hem igår. En supermysig helg med bra väder, mycket foton (och en del suddiga sådana tyvärr), men .. Ändå. Kom hem med 1024 bilder… Jag har lite småredigering framför mig, och sen ska jag göra en bröllopsfotobok av det till systern min som gifte sig <3

  Reply
 4. Magnus

  Här har körsbärsträdet blommat över och äppleträdet har nog snart också blommat klart. Syrenen doftar magiskt på kvällarna och gräset är nyklippt. Jag vill inte åka till “bastun” på jobbet om en halvtimme! Får trösta mig med att jag är ledig i morgon då det är dags för mig att göra årets pass som nattvakt i båthamnen. Just nattvakten är väl ingen höjdare direkt men jag får vara hemma hela dagen och sen efter en, förhoppningsvis, händelselös natt få se en ny dag gry.
  Ha en fin dag!

  Reply
 5. Stu

  Yes summer switch on here too, still some cold wind off the sea in afternoons but the sun strong easy to burn even though it’s not that hot! Strawberries are planted and the herbs, tomatoes next. Trying to get some silver work done at night also…
  🙂

  Reply
 6. Evelina

  Sommarvädret bara fortsätter och fortsätter här nere. Det är helt märkligt, men skönt efter den långa vintern. Bara det där att kunna gå barfota igen är ju helt underbart! Jag upptäckte häromdagen att jag redan har “sandalbränna” på fötterna efter alla mina promenader. Men myggen har kommit och i år tror jag minsann att de är större än någonsin, haha.
  Ta hand om er!

  Reply
 7. Malin Bengtsson

  Så mysigt att du äntligen får lite av det vi har haft lyxen att ha ett tag här nere i söder <3 Av en ren händelse gick jag in på din ''Om Jonna'' flik, att du bara bor ihop med en hund och en katt stämmer väl inte så bra längre, du har glömt att nämna din prins. Kram Jonna. <3

  Reply
 8. Elektriker

  Sladden bör ligga i kabelskyddsrör. Dels för att undvika avgrävning men även för att undvika att tjäle orsakar avbrott (jordfel).

  Reply
 9. Bonnie Poland

  Thanks so much for sharing the photos. Summer is my favorite season, I love them all but delight in the sun, warmth, green and beautiful smelling flowers. I got to work out side in my flower gardens, my peonies are looking beautiful.

  Reply
 10. Åsa

  Lägg en fiberduk över plantorna på kvällen :-*

  Det är underbart 🙂 förra sommaren och våren va så kall 🙂 men nu är det bara behagligt och underbart 🙂
  Kram på dig!

  Reply
 11. Katta Bucketlife

  Det är helt ljuvligt här också! Kan bara hålla med dig – jag är så glad att jag tog steget och lämnade stan för lugnet & naturen! I vintras tog jag jobbpauser på skidor på sjön och nu kan jag springa i milsvid barrskog utanför dörren. Det är fasen livet på en pinne – särskilt nu när allt bara exploderat i grönska och liv!

  Reply
 12. Christer Hagström

  Attans också, tänk om jag vetat att du hade en korp (”gruvhacka) när jag grävde ned fiberslangen.

  MVH/Christer

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.