Redo för världsmästerskap

Idag börjar VM i skidor i Falun! Wohoo! Det firar jag in med mitt nya VM underställ från Craft, som är gjort med inspiration från Dalarna. Så otroligt fina mönster som ligger mig varmt om hjärtat ♥ Visste ni att jag faktiskt är född i Falun och bodde där mitt första år? Så egentligen är jag en dalkulla, uppväxt som göteborgare och inflyttad norrlänning. Kan det bli en bättre mix? 😉

Brukar ni följa VM i skidor? Jag brukar kolla lite då och då. Jag tycker om känslan, för den påminner mig om mormor och morfar. De satt alltid bänkade framför teven och VM i skidor, med ljudet på högsta volym. Hurra-rop blandades med de värsta norrländska svordomar man kan tänka sig. Själv är jag inte riktigt så insatt, men jag tycker det är roligt att titta på. Heja heja Sverige! Nu kör vi! 😀

craft VM falun #craftsportwear

Craftsportwear Jonna Jinton

Känner mig som en skid-champion i Falun i detta understället. Tänk om jag vore lika bra på att åka skidor som jag är på att hoppa högt. Men jag nöjer mig med att heja på Sverige istället! 🙂

40 Kommentarer på “Redo för världsmästerskap

 1. Annica

  Kom ner och hälsa på under VM vettja… Själv har jag försökt att planera så jag slipper åka in till Falun under dom här veckorna, blir nog mycket köer. Tur att jag iaf jobbar i den änden som är närmast min by och inte behöver åka genom stan hem 🙂

  Reply
 2. Burra

  Du hade då platsat i laget som vackraste skidåkerskan!:) Då hade jag kunna offra mig och slå på tv’n å skidorn för å se! men annars finns det inte tid å se på det..

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag håller med, tycker också det är riktigt snyggt. Ja tyget är jättemjukt. Gillar speciellt överdelen. Sitter mjukt och skönt 🙂
   Kram!

   Reply
 3. Gustav

  Jag kommer att följa skid-vm så mycket som möjligt! En av mina favvosporter utan tvekan 🙂
  Understället sitter som en smäck på dig! Såklart. Snyggt!! 🙂

  Reply
 4. Eva

  Den mössan skulle jag vilja ha! Vi hade en worldcuptävling här i Östersund i helgen. Så otroligt roligt att se sprinten live. Jag älskar att se skidåkning, både på längden och på tvären. Tyvärr tillåter inte min kropp att utöva det själv längre. Nu hoppas vi på ett spännande VM.

  Reply
 5. Samdra

  Är det en gåva som du ska visa som reklam? 🙂
  Bara nyfiken, så många bloggare skriver inte ut när de får saker, så det är svårt att veta vad de egentligen anser om produkten. Säger inte att du gör det, men det blir bara att jag tänker så när jag ser “reklam”

  Reply
 6. Leif

  Det här är givetvis ett betalt reklaminlägg. Och det är bra. Jag kan gärna säga det igen! Jag har själv gjort sådana inlägg och det är ett sätt att kunna bo i sin glesbygd och tjäna pengar.
  Jag hoppa att du kommer att få fler betalda inlägg och att vi läsare kan få ta del av bra produkter smittade av ditt medryckande sätt att skriva.

  Reply
  • Samdra

   Det är såklart jättebra, säger inget annat. Än att jag som läsare vill veta om det är det eller inte (menar alla som bloggar nu inte bara här, för ett inlägg blir knappast partiskt när man fått nåt). Skriver man ut att man fått så får läsaren bestämma själv om man tror på bloggarens ord eller om det kan vara så att bloggaren skriver saker för att fortsätta få produkter eller av tacksamhet (så hade jag gjort, så jag har full förståelse att andra skulle göra så). Men som sagt har detta varit på tapeten på många bloggar, och det är väl inte inte ens tillåtet med smygreklam läste jag.

   Så om ni läser bättre är jag inte ett dugg missunnsam, tycker att Jonna är fantastisk och gillar den här bloggen väldigt mycket <3

   Reply
   • Jonna Post author

    Hej på er Leif och Samdra! 🙂
    Bra att ni tog upp detta. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt hur “reglerna” är när det gäller bloggar och sponsring. Det här understället har jag fått av Craft, men utan någon överenskommelse. Det är ju såklart marknadsföring från deras perspektiv, och från mitt så är det bara ren glädje över att ha ett så snyggt underställ! Och så tycker jag att det är jättekul att blogga om det. Dels för att det är roligt att visa upp lite “snygga” kläder ibland, och kanske inspirera andra? Och självklar också av tacksamhet 🙂
    Jag funderade innan på om jag skulle skriva något om att det är sponsrat av Craft, att jag fått det av dem. Men så tänkte jag att det kanske bara gäller om man har gjort en överenskommelse, att vi ingått ett samarbete eller att jag fått betalt för att skriva inlägg. För då känns det som det är jätteviktigt att skriva att det är just ett samarbete, så läsarna vet om det.

    Men om det är som nu, en gåva, som jag helt själv väljer om jag vill skriva om/ha på mig/använda osv, räknas det då som ett samarbete/sponsring? Borde jag nämna att det är sponsrat? Skulle vara extremt tacksam för svar.

    Jag som bloggerska borde ju kanske veta vid det här laget hur det fungerar. Men jag har så sällan använt mig av sponsring/samarbete av företag då jag 99% av gångerna tackat nej till olika förslag, just för att jag inte vill ha massa missvisande reklam för saker jag inte ens kan stå för. Jag skulle tjänat flera tusen kronor mer i månaden om jag tackat ja till alla “sponsrade blogginlägg” men jag tackar nej om det är något som jag inte kan skriva ärligt om. Om jag får något, vare sig det är en gåva eller ett samarbete bakom, så vill jag bara skriva om det om det på riktigt är något jag tycker om och vill skriva om! 🙂
    En gång tidigare har jag blivit sponsrad med en polaroidkamera från teknikmagasinet, och det var jag som frågade dem. Så då skrev jag att det var ett sponsrat inlägg. Då kändes det som en självklarhet.

    Och jag vet att det har varit mycket snack om detta på bloggar tidigare. Och jag tycker det är bra! Jag har blivit mycket mer öppen för att faktiskt göra samarbeten med företag nu om jag vill det. Innan har jag varit livrädd för att läsare ska bli arga på mig om jag så lite som länkar till något eller nämner något i marknadsföringssyfte, till och med när det gäller mitt eget företag! Men nu tänker jag inte så längre. Om jag känner att något känns rätt, och jag dessutom kan tjäna lite extra på det eller få något i utbyte som jag tycker om, då är ju det lika ärligt som mina andra blogginlägg. Sponsring är ju något av den roliga bonusen med att blogga! 🙂

    Men i alla fall, som jag frågade tidigare, hur fungerar det i sådana här fall, hur drar man gränserna för om det är sponsrat eller inte?

    Kram på er!

    Reply
    • Leif

     Jag tycker som jag skrev att det är helt OK. Om din blogg BARA skulle handla om olika varor du fått och fått betalt för så skulle den snabbt förlora sin dragningskraft. Men när du väljer och väljer att skriva om det du känner för och kan stå för så blir det bara rätt. DÅ känner vi läsare igen oss. För en PR-människa så är det ju en dröm med en bloggerska med många läsare som skriver bra. De är säkerligen villiga att betala bra för ett personligt och medryckande inlägg där vi läsare känner igen Jonnan. Så gör det. Du behöver stålarna och vi läsare sållar friskt och väljer att läsa det vi vill. Var inte blyg och skäms aldrig för den du är, det du gör eller skriver!
     Ja, jag vet… det blev lite pappagubbe av det där men jag tror du fattar 🙂

     Reply
    • Liie

     Jag är helt och hållet för samarbeten så jag tycker absolut du ska köra på fler om du får chansen så länge produkten/företaget är något du tycker om, som passar in här på bloggen och som du tror läsarna kan uppskatta att få veta mer om eller se inspirerande bilder på med sån typisk härlig Jonna-touch. Inlägg man får betalt för att skriva måste tydligt märkas ut som sponsrat/samarbete på något sätt enligt marknadsföringslagen, likaså om man bara får en produkt som betalning. Vad som gäller för PR vet jag inte riktigt men jag har åtminstone hört att så länge man bloggar om något man fått som företag skickat i hopp om publicitet oavsett överenskommelse eller inte så ska man skatta på produkten, så jag skulle nog ta det säkra före det osäkra och även berätta att det är en gåva. Om inte annat för att inte tappa trovärdigheten man byggt upp, köpta inlägg är så himla vanliga idag och jag tror det är många fler än jag som bara av att titta på ett inlägg kan avgöra om företaget som nämns har haft ett finger med i spelet eller inte. Hur mycket de har styrt kan vi däremot aldrig veta och därför skulle jag uppskatta om det stod i detta inlägg att du fått en present från Craft för att ta kål på alla spekulationer direkt. Som du gjorde med Anja-understället 🙂

     Ser nu att det från Anja också var av märket Craft, och om det är så att du bara får underställ av dem och inget betalt så tycker jag du ska ta kontakt och se om du kan inleda ett ordentligt och kanske långvarigt samarbete där du får både produkter och pengar för att marknadsföra dem. Tänk på hur stor din blogg är och hur mycket människor du når ut till som ser upp till dig, du förtjänar mer än ett eller flera underställ för publiciteten du ger dem! Jag skulle bli väldigt förvånad om dina läsare skulle ha något emot detta så länge du är helt öppen och ärlig om att du nu kommer samarbeta med företaget en tid framöver och skriver ut i alla inlägg att det handlar om ett samarbete. Märker ju här i din kommentar att du har en väldigt sund inställning till samarbeten så det borde ju inte vara några problem alls. Åtminstone jag skulle bli glad om du får lön för ditt bloggande, du gör så himla mycket för oss läsare så det minsta vi kan göra är ju att inte tjura över samarbeten som gör att du kan fortsätta blogga och ge oss inspiration och glädje. Och hopp, inte glömma hoppet om det lugnare och friare livet som jag får varje gång jag läser här!

     Så ta kontakt med Craft eller andra företag du gillar, det stärker ju trovärdigheten också om du kan berätta att det var du som tog initiativet till samarbetet, då vet vi ju verkligen att det är något du står för 🙂 Fast jag som trogen läsare skulle inte misstro dig i första taget, du är en av få stora bloggare jag litar väldigt mycket på. Du och nevnarien.se, ja, ni är nog de enda faktiskt.

     Nu blev det här en väldigt lång kommentar, det är lite typiskt mig när det handlar om ämnen jag tycker mycket om, haha. Hoppas du inte somnade halvvägs och att du fick ut i alla fall något av det 🙂

     Reply
 7. Nisse

  Fint ställ. Det är kul att se och jag bryr mig inte om varför. Det är nog speciellt att få underställ från Anja & Fillippa eller ett skidställ som här. Ut på skidor nu JJ. 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja nu vill jag ut på skidor! Fick ju några gamla vackra skidor förra vintern, kanske ska ut och prova nu någon dag! 🙂
   Kram!

   Reply
 8. Magnus

  Helt klart ett snyggt underställ. Egentligen lite fånigt att göra det så snyggt när det ändå inte ska synas. 😉
  Dessutom ger du uttrycket “att leva på hoppet” ett vackert ansikte!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja man vill ju liksom helst bara gå runt i understället nu eftersom det är så snyggt 😀 Vill inte täcka över det med mina gamla vinterkläder 😉

   kram ♥

   Reply
 9. Larsleksing

  Man får sätta hoppet till Stina Nilsson idag men det blir väll som vanligt norska segrare. Du var iallafall väldigt vacker i nya stället, men en skönhet passar i allt. Ha en bra dag.

  Reply
 10. Anna

  Superläckert underställ! Med det där kommer du att bli snabb som blixten i skidspåret. 😉 Ha en fin dag och HEJA Sverige!!!

  Reply
 11. Nina

  ….och DÄR hade jag klickat hem ett sådant underställ. Det tog ca en minut 🙂 Verkligen jättefint!

  Kram// @nina.elisabet

  Reply
 12. Stefan

  Själv nöjer jag mig med att titta på den där söta putrumpan som blir alldeles extra tydlig i det där skidstället haha 🙂 enda nöjet med skid vm i Falun är ju att man får se många vältränade kvinnokroppar. För blä vad tråkigt det är att titta på skidåkning. Däremot roligt att åka själv, det är det.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.