Redo för vinternätterna

För ett tag sedan visade jag bilder på när jag höll på att göra i ordning en kökssoffa som jag köpte för att sova i nu under vintern här i köket.
Under sommaren har jag sovit på övervåningen, i ett sovrum med underbart vacker utsikt över ängarna. Men nu är det för kallt för att vara på övervåningen, så för nästan en vecka sedan flyttade jag ner till köket för att sova i kökssoffan, och det är verkligen jättemysigt! Såg att många läsare skrev och berättade hur de själva sovit i kökssoffor när de var små, eller i sommarstugan osv. Och alla verkar kunna hålla med om att det är något speciellt att sova i en sådan. Det blir så ombonat och tryggt.

Jag kommer må så gott i den nu under vintern. Dessutom står den bara två meter från vedspisen så jag kommer kunna somna till värmen från elden och det sprakande ljudet. Det kommer värma min själ under de kyliga midvintersnätterna 🙂

Så här ser det ut där jag sover nu. På dagarna viker jag bara ihop madrassen och lägger på locket så förvandlas sängen till en kökssoffa 🙂

Och för att ni ska få perspektiv på hur det ser ut i köket tog jag en bild lite mer åt höger. Nära och bra till vedspisen 🙂

16 Kommentarer på “Redo för vinternätterna

 1. Viola_T

  Befriande interiör med så lite vitmålat 😉
  Kökssoffor är utomordentliga dag som natt. Så här levde nog dina anfäder för inte så länge sen kan jag tro!

  Reply
 2. Frida

  Ser verkligen jättemysigt ut! Hoppas den är skön att sova i också så du inte får ont i ryggen. Du kommer ha en toppen vinter ju!! 🙂

  Reply
 3. Maj BB

  Tittar in hos dig för första gången och gillar din blogg! Jag är själv pensionär och du är såå ung så det är spännande att läsa din blogg bla därför. Undrar lite om du hade tagit detta steg om du inte haft så många “nära och kära” i närheten? //M

  Reply
 4. kerstin

  skulle inte soffan vara så nära spisen att du kunde elda “liggandes” om det blir 35minus. men mysigt verkar det att sova i soffan

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.