Resan till norr

Haha, jag tittade nyss på en film som jag gjorde för fem år sedan. Det var jättelänge sedan som jag sist tittade på den. Det var väldigt mycket minnen som kom fram.

Filmen heter “Resan till norr”. Det var sommaren 2008 när jag, min storebror Isac och hans Hannah, och min lillebror Filip tillsammans åkte upp till Sollefteå för att spendera en vecka där med mormor och morfar och kusiner. På vägen upp kom jag på idén om hur roligt det hade varit om vi hade en filmkamera och filma den här resan, så efter mycket om och men stannade vi och köpte en filmkamera.
Vi åkte även en sväng hit till Grundtjärn också. Det känns jättekonstigt att titta på filmen när vi var här på besök. Då kunde jag aldrig ana att jag bara två år senare skulle flytta hit.
Det är mycket som förändrats sedan filmen gjordes. Mormor lever inte längre, och Isac och Hannah har nu fått barn. Det känns så fint att ändå ha lite minnen bevarade i de här videoklippen. En rolig film att ha för framtiden! 🙂

Jag tror jag har lagt upp filmen här på bloggen för några år sedan, men jag lägger upp den igen för de som vill titta. Den är ganska knasig, men vi hade väldigt roligt den veckan. Och de tror jag syns! 😀

Ps. Jag har stavat fel i filmen och skrivit Grundstjärn istället för Grundtjärn. Det var jag som inte hade så bra koll back in the days 😀

12 Kommentarer på “Resan till norr

 1. Evy

  jistapetter va roligt att se :D. Och nog märks det att talangen finns där och att du utvecklats jättemycket :D.
  Men en lite fråga: Heter det Grundtjärn eller Grundstjärn? Eller är det kanske så att du driver med oss gamlingar 😉 och spexat till det lite …

  Tack för att du delar med dig av dina minnen 😀

  Reply
   • Evy

    Man kan ju aldrig veta. Du kunde ju syftat på alla “stjärnor” i filmen 😉 Gillade hela upplägget som andas ungdom. Idag har du mer fokus på naturen än människorna i den. Kommer säkert en dag då du åter fokuserar på karaktärer OCH naturen omkring dem.

    Hur går det med årets almanacka?

    Reply
 2. Tomas

  Jag såg den nyligt åxå. Du har bloggat så pass bra att det kan nog bli en film om dig och det du varit med om sen flytten upp. Jag googlade lite och hittade en annan blogg om dig med olika funderingar om varför du har så många läsare och lite annat, lite kul blev det innan de stängde inflödet för snart ett år sen. Antar att du inte bryr dig om sådana bloggar. Har jag missat hur du gjorde när du var uppe mellan träden eller är det en hemlis. Klappa din sötnos från mig, vilket härligt sällskap du har. Och sist.Jag ser fram mot almanackan.

  Reply
 3. Nina Öhrnberg

  Underbart, toppen, Grundtjärn sett från en helt annan sysvinkel. Jag har foton från samma plats men med mina föräldrar födda 1905 och 1907.

  Reply
 4. Gizze

  Kul att se Jonna! Vilket gäng…och du är så härlig , du lever verkligen livet!
  Önskar dig en fin söndagskväll och fin ny vecka! / Gizze

  Reply
 5. Dick Scott

  Kul film; roligt med minnen då ser man verkligen vad tiden rusar iväg! Bra att Grundtjärn blev ditt metropol så alla kan se att det visst går att bo på landet och ha en jättebra livskvalitet.

  Reply
 6. corona sol

  Satt o läste din blogg. Jonna, vi köpte videokameran för att du skulle göra en videoblogg.. i slutet. Idag 7 år senare så räcker kameran att försörja hela familjen

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.