Så mycket att vara tacksam för

Hej på er!

Jag kom nyligen in efter att ha varit ute på ett litet vinteräventyr i skogen för att prova mina nya snöskor. Det var igår som jag gjorde ett försök att ta mig ut i skogen för att fota några vinterbilder (bland annat den nya headern som jag la upp igår) och höll nästan på att fastna i snön ute på en myr. Det var så djup snö att de gick över midjan på vissa ställen! Att ens ta mig en meter fram blev en otrolig kraftansträngning och som resulterade i många liter snö i skorna. Jag fick krypa fram och sedan försöka platta till snön så jag fick en liten plätt att stå på. Jag har aldrig varit med om så mycket snö som nu! Jag insåg då att den här vintern kommer bli otroligt svår när det gäller fotografering om jag inte kan ta mig ut i naturen.

Så kom jag att tänka på snöskor! Det är så många som tipsat om det och jag har alltid velat ha ett par snöskor. De har dock alltid känts som om prislappen är lite för hög. De brukar kosta runt 2000 :- på de ställen jag kollat på. Så då har jag alltid tänkt att det kan vänta till senare. Men igår kände jag att det var dags att köpa ett par snöskor, så jag skulle kunna ta mig ut i skogen och fota i snön!
Jag blev så överraskad att de ändå var så “små”. Jag hade väntat mig att de skulle vara enorma och väldigt klumpiga att gå i. Men de var ju inte jättemycket större än skorna, vilket gjorde att de kändes smidigare. Dock kände jag en liten tvekan inför att dessa skulle klara av den djupa snön i skogen. Anade att den här modellen av snösko kanske inte riktigt var gjord för det jag hade tänkt.
Den här bilden tog jag i morse, glatt ovetande om vilket otroligt träningspass som väntade ute i snön senare.
Man kan ju säga att snöskorna fick sig ett rejält test. I början när jag skulle ta mig ut i skogen från vägkanten gick det jättebra. Jag blev SÅ glad. Men det var för att snön längs vägkanten var packad på grund av snöplogen, så snöskorna sjönk inte ned. Så fort jag sedan kom ut en bit i skogen så blev snön mer porös och mjuk och då hjälpte inte snöskorna så mycket. Det gick såklart mycket lättare än om jag bara hade haft skor, speciellt när det gäller att undvika att få snö innanför skorna och byxorna, eftersom själva snöskon gör ett bra hål i snön. Men jag sjönk ändå ned 50 cm -1 meter i snön på många ställen, så det gick inte så lätt som jag hade önskat.
Många gånger blev det istället såhär…
Att försöka resa sig upp när man sjunkit ned över en meter i snön och sen inte har något att hålla i sig i, det är verkligen en utmaning. Jag var helt slut efter denna lilla skogspromenad.
Jag tror nog dessa snöskor funkar jättebra till lite mer lindrigare snöområden. Kanske för att vandra på en skoterled eller annat. Men att gå i djupsnö mitt i skogen, då är det nog bara skidor som gäller. Men nu vet jag det i alla fall. Och snöskorna kommer säkert till användning de gånger som jag inte kan ta med mig skidorna.
Det blev i alla fall en härlig stund i skogen! Och jag passade på att starta en liten livesänding också, för mina prenumeranter på Patreon. Kom på nu att jag ju inte ens skrivit om min Patreon sida här på bloggen än, det ska jag göra snart! Det är en sida där man kan prenumerera på en kreatör och få tillgång till bland annat extra material och annat smått och gott. Det har på bara två månader förändrat mitt yrkesliv och gjort mig mer fri i mitt arbete. Bland annat gett mig en möjlighet att få jobba med kulningen och göra klart min skiva i år. Är så obeskrivligt glad och tacksam för det.
En del av er bloggläsare har redan hittat dit och blivit prenumeranter trots att jag inte skrivit om det här än. Har massor att skriva och berätta om Patreon, så det blir ett eget inlägg snart!
I alla fall, livesändningen blev lite kaotisk. Två gånger föll jag ned i djupa snöhål och så kom det in snö i mikrofonen på mobilen. Men den klarade sig! Sen förfrös jag nästan fingrarna innan jag hade tagit mig till bilen. Men det blev i alla fall en rolig och händelserik promenad, och kul att få dela den live med andra.
Trots den djupa snön och svårigheten att ta sig fram så kändes det så skönt att få komma ut i skogen. Det har blivit alldeles, alldeles för lite av det senaste tiden. Naturen påverkar oss på ett sådant fantastiskt sätt. Tänk om vi alla fick en sådan här stund varje dag. Det skulle göra gott…!
När jag kom hem igen möttes jag av Johan och Nanook, och en mysig brasa i kaminen. Johan var hemma på lunch. För ja, tro det eller ej, men från och med nu så jobbar han hemma i Grundtjärn på fredagar. Det känns nästan overkligt fortfarande. Kan ni gissa med vad? Silversmide! Det var ju inte längesedan som han satte sig vid arbetsbänken för första gången och smidde sin första ring. Efter det var det som om han fann en ny passion i livet. Den första veckan kunde han inte ens sova på nätterna för han bara ville att det skulle bli morgon så han kunde fortsätta haha. Det var så häftigt att få se. Och vilken naturbegåvning! Bara den första veckan gjorde han helt otrolig vackra smycken, som han bland annat gav bort som julklappar. Jag fick en vacker silverring, och det går knappt att förstå att han nyss lärt sig detta.

Nu när vi kommer börja med smyckena igen (förhoppningsvis kommer de första smyckena ut i februari) så kommer det inte bara vara jag och min mor Anita som tillverkat och designat smyckena. Även Johan! Och det känns så fantastiskt roligt. För bara någon månad sedan så existerade inte ens den tanken. Och nu kommer han jobba fredagar med detta, så han har gått ned till 80% som elektriker. Jag tycker det är otroligt modigt att ta det steget. Men det är ju så. Livet är för kort för att tveka. Det gäller att våga hänga med när möjligheterna öppnar upp sig. Och följa hjärtat. Följa sin passion!

Det ska bli så roligt att få visa upp lite mer av detta sen. Under helgen tänkte jag också sätta mig och jobba lite i smedjan, och påbörja ett silverarmband som jag länge gått och tänkt på. Det var längesedan sist, som jag gjorde ett smycke. Ja, flera år sedan. Men det sitter kvar än. Sådant där glömmer man nog aldrig bort. Det är som att lära sig cykla. Kunskapen sitter kvar för alltid.
Det blev bästa lunchen på länge!
Det blev verkligen ett inlägg med allt möjligt! Men det blir så när väl inspirationen kommer tillbaks. Då kommer allt på en gång!
Nu ska jag sätta mig och svara på några av era fina kommentarer på förra inlägget! Tack för allt ni skriver och delar med er av. Blir så glad!

Nu önskar jag er alla en otroligt fin och mysig helg! KRAM på er ♥

75 Kommentarer på “Så mycket att vara tacksam för

 1. Celina

  Blir bara gladare och gladare ju mer jag läser i det här inlägget ??
  Är så himla glad för eran skull!
  Kram

  Reply
 2. Katta Bucketlife

  Men gud vad roligt att han bara kör! Och hittat en passion sådär. Det är inte alla förunnat att göra, verkligen så värt att satsa på.

  Jag har ett par större/längre snöskor, de funkar ganska bra men det är vildmarksskidorna som tar mig fram när det är som mest snö – som nu 🙂

  Reply
 3. Sandra Junhammar

  Men JÖSSES vad snö ni har! Kan tänka mig att det är jobbigt att pulsa runt i… men fina bilder blir det! ♥

  Guud vad roligt att Johan ska jobba med silversmidet på fredagar! Så himla modigt och inspirerande! Du/ni har verkligen helt rätt i att livet är för kort för att inte följa sitt hjärta och försöka göra göra det man verkligen brinner för ♥

  Så himla mysigt inlägg förresten, blev sådär spralligt glad nu. Tack för all inspiration och för allt fint att du delar med dig av! Hoppas du/ni får en riktigt fin helg! KRAM ♥

  Reply
 4. Inga

  Tänk att man kan bli så glad av at läsa dina ord. Och tänk vilken lycka att Johan också kan jobba med hantverk tillsammans med dej. Underbart.ni är verkligen som gjorda för varann. ? ❤

  Reply
 5. Cathy

  Such a fun Livestream! However, I wasn’t the one buried in meters of snow! Hahaha…glad you were not too discouraged by your snowshoes. They were made for a different purpose as you soon discovered. But what JOY is this real winter bringing! Breathtaking landscapes and all is hushed and sleeping under the deep blanket of snow. You look like a dream in your new header…a real winter princess of the north! I’m also very excited to hear of Johan’s new found passion for silversmithing…he is a natural! Can’t wait to see what you all create together! Thank you for sharing even your difficult moments stuck in the snow….sorry for laughing, but I needed it! Much love to you! Warm hugs!

  Reply
 6. Anonym

  Jag har alltid snöskor med mig när jag är ute i terrängen vintertid. Men så här års är de inte så mycket värd, snön är för finkornig och lös. Senare på säsongen har snökornen växt ihop och bär bättre – inte så at man kan gå, men så att snöskorna fungerar, så släng inte dina fina snöskor! Viska “snöskoter” i Johans öra i kväll när han sover 😉

  Reply
 7. Luna (Wilma)

  Wow what big changes in your lives. So wonderful to hear Johan is home on Friday and doing something he really likes. I missed the livestream because I was at the hospital, but I saw it later on, enjoyed it! Have a great weekend?

  Reply
 8. clara

  Haha vilket äventyr! Knappt sett så mycket snö innan, måste vara så svårt att ta sig fram! Och kul med silversmidet också! 😀 Ha en bra helg!!

  Reply
 9. Mikaela

  Hej Jonna! Det va så roligt att få va med på livestreamen i skogen! Mer sånt! Önskar att det kunde komma lite mer snö här nere i Småland med. Vill ut och fota en massa vinterbilder när jag ser dina vackra vinterbilder! Men det får bli att fota slask och dis här. Kan ju va fint det med 🙂

  Ha en fin helg! 🙂

  Reply
 10. Shell

  ~ Hello Jonna, Good day !! ~ I LOVE your blog !! May you please say what is the pattern for your knitted slippers in this post? They look beautiful & cozy. thank you. Shell ~

  Reply
  • Tereza

   I have the same question 🙂
   And I´m very happy about Johan´s silversmithing Fridays, sounds like the right thing to do!

   Reply
 11. Corry

  Så roligt att se, i Holland har vi bara regn och regn och regn, är lite avundsjuk. Men jag njuter av bilder☃️??

  Reply
 12. Anna S

  Hej Jonna. Vad kul att läsa dina inlägg. Det verkligen strålar om dig ( och Johan med) Åh vad modigt att han vågat sig på silversmide. Det kommer bli jätte bra, tro mig! Önskar er en skön och avkopplande helg nu. Kramar från Anna.

  Reply
 13. Dixi Wonderland

  Detta kommer verkligen bli ditt år när det kommer till företagen. Är så glad för din skull och för Johans. Vem vet i framtiden kanske han också blir anställd i ditt företag på heltid. Underbart att kunna få jobba med dom man älskar 😀

  Reply
 14. Jenny L

  Så mysigt ni har! Jag har sett större snöskor, kolla tex in senaste Utemagasinet där de gör en snöskovandring.

  Reply
 15. Melissa

  Looks like you need longer & wider snowshoes. Mine are a little bigger all round and easier to handle deep snow. How nice that your Sweetie is able to spend more time at home. My husband, before he retired from his last job, took Fridays off. Helped to acclimate us both to spending more time together. We now own a business together and enjoy each other’s company very much.
  Hope your jewelry venture is successful. It’s good to be able to shift our creative gears!

  Reply
 16. Sandra

  Johan looks so happy in these photos, you can tell he’s found so much joy in his new creativity. I love your cover photo and the beautiful leather “belt”. Can you tell me if those gorgeous knit slippers were made by someone you know and what the knitting pattern is? I would love to make them for myself and for gifts. Thank you for sharing the incredibly snow scenes. We are still waiting for some snow here in Santa Fe! Blessings to you this new year.

  Reply
 17. Bo

  Kul att du just idag har ett inlägg om bl.a. snöskor. Jag har en längre tid funderat att skaffa för att ha som säkerhet i snöskotern och om jag vill gå ifrån den och ta foton i andra vinklar. Idag blev det av för mig att besöka en butik och kolla utbudet ,som var större än jag räknat med, och nu vet jag mer . Inget köp denna gång men kanske längre fram. Sedan vill jag berömma din blogg som alltid är rolig och inspirerande att följa. Sedan har jag en undran över din fina bloggkamera. Förutom att du är en duktig fotograf så blir dina bilder så detaljrika. Får en känsla att du har väldigt bra upplösning? Hälsningar Bo

  Reply
 18. Jan

  Wow Jonna !!! More snow !!! That’s the first time I see a smaller snowshoes !!! Maybe you can check with United States and Canada on snowshoes ~ bigger sizes and reasonable prices . Beautiful pictures and hooray Johan’s home ! Love everyone of your photos !!!
  Hugs & Cheers
  ~ Jan

  Reply
 19. Sabina

  Vad kul för dig och Johan, blir så glad för er skull både att han får en dag han slipper pendla och ser fram emot att se vad han skapar! 😀

  Och jag är så avundsjuk på er snö!

  Reply
 20. Sofía

  Goodness Jonna what a stunning shoot on your header! I saw it today on Instagram and I wished you had posted It on the blog! Wonderful ? I think it represents your pure nordic soul in your precious winterland!
  Looks so indescribably beautiful that snowed forest! So funny walks I’ve read ?
  Loved reading that both Johan and you can spend more time together from now on! Looking forward to see your special creations ✨✨
  So much LOVE ?????

  Reply
 21. Axel

  Så stilig du är i klänningen på nya bilden överst Jonna. Du ser ut som en riktig vikingadrottning!
  Är det skinn runt midjan?
  Kram till dig och Stjärna!

  Reply
 22. Märta

  Så härligt det ser ut med all snö men jag förstår att det måste vara ett litet helsike att ta sig fram i den. Din anorak är så fin, Fjällräven? Jättekul för Johan att få jobba med något kreativt och att slippa pendla så långt åtminstone en av veckans arbetsdagar. Ska bli spännande att få se hans alster så småningom. Jag älskar ert kök, det ser alltid så mysigt ut – även med korviga mattor, massa disk och öppna skåpsluckor 🙂 Jag gillar er hemmagjorda vedhämtare också!

  Reply
 23. Annie

  Vad underbart att ni följer era passioner! Livet är kort och man ska leva i nuet:)
  Jag ÄLSKAR snö och jag älskar dina snöiga bilder; om jag någonsin kommer att ha råd att köpa någon av dina bilder så skulle det definitivt bli ett snömotiv! Såå vackert med snöig natur:))

  Reply
 24. Sandra

  Ja att vi fått mycket snö häromkring, jag gillar egentligen inte vinter (trots jag bott här hela mitt liv) men på ett sätt är det mysigt med all snö. Helst när man kan åka spark.

  Kan du inte visa nåt som Johan gjort redan nu, man blir så nyfiken 🙂 du har helt rätt i att man ska följa sina drömmar.
  Kram

  Reply
 25. Sireen

  Oooh, I don’t know what should I write first, there is so many beautiful things in such a short time! Im so excited! I need to say again Im realllllyy in love with your snow photos…what a snow you have! I believe you will enjoy it although it looks really hard to get through such a deep snow somewhere 🙂 Im also incredibly happy Johan found a new passion in his life in silversmithing, I can’t wait to see yours jewelry and silver rings, bracelets…it’s just.. wow, you both are so talented and creative. I really want something your or Johan hands created somewhere at the end of the world in Grundtjarn. It feels so magical to create something so beautiful from “nothing” from just a piece of metal, only with your hands and hearth <3

  I love your slippers on the last photo, looks so damn cozy :))) and also the post from yesterday, my hearth melt everytime when you talk about Star and how you can really see she recognizes you, everytime, and she loves you. I can imagine how special feeling it must be, it's quite sad but often we expect only animals like cat or dog can really like us or be happy they are with us. Then we are a bit confused when a cow, pig, horse or some other farm animal show us they can love us as good as for example dog does 🙂

  Thank you for a beautiful post, words and photos again. I will visit a horse I ride after whole week tomorrow. In summer with Star, you will see how special and beautiful it is to take such a big "farm" animal for a walk to the forest, meadows… 🙂

  Yeah – and thank you soooo much for your beautiful reply to my last comment! My hearth stopped for a while <3 !

  Lots of love! Sireen

  Reply
 26. leif

  oj vad roligt att se dej tumla runt i snön.
  Jag önskar att jag också kunde springa omkring i djupsnö.
  Här är det bara regn och saltade vägar,ser inte ut att bli nån mer skidåkning i år.
  Jag åker rullskriskor på vägarna istället.
  jag får åka upp till Sollefteå i Mars till Hallstaberget som jag gjort tidigare i 3 år då ska jag riktigt frossa i skidåkning. Du bloggar så duktigt så jag vill bjuda dej på en låt som min fru och jag spelat in.Kram ochTack för den bästa bloggen med jättefina bilder. .
  https://youtu.be/RfmfYBu2Oe8

  Reply
 27. Anta Snaque

  Vad kul att även Johan blivit intresserad av silversmide. Ni är ett mycket kreativt och aktivt par.
  Min pappa höll också på med silversmide och gjorde så mycket vackert, allt från smycken till skålar, burkar, slevar, m.m. Jag har bl.a. flera smycken som han tillverkat och de är mig så kära och värdefulla.
  Trevlig helg till hela din familj!

  Reply
 28. A-M

  Åh, du härliga Jonna.
  Blev glad av detta inlägg då du bjuder så på dig själv. Du är riktigt rolig ju.
  Helt underbara bilder som vanligt. Jösses vad snö ni har. Här finns ingenting.
  Och det var ju ett par rediga snöskor du investerat i, haha.
  Läst även förra inlägget. ÅH, Stjärna. Vilken vacker ko, både på insidan och utsidan.
  Jag FÖRSTÅR att hon gör dig glad.
  Och Jippie att ni börjar med smycken igen. Jag frågade för ett tag sedan, då visste du inte.
  Och att även Johan är med på banan, wow. Hejja Johan.
  Hoppas man får se några av hans alster snart. Riktigt spännande.

  Stor kram till Eder alla.
  Kramen // A-M

  Reply
 29. Erika

  Jag är så glad för er skull, för varenda ”framgång” (positiv förändring) som skett under hösten förtjänar ni så mycket. Längtar efter att få se smyckena! Det vore roligt om man i webshopen kunde se vem som gjort respektive smycke, lite kuriosa för skojs skull :p

  När jag såg snöskorna kunde jag bara tänka på en Kalle Anka-serie där de knyter fast tennisrack under skorna och går ut i snön, haha!

  Reply
 30. Lindan

  Jaaaaa, jag VISSTE det – att Johan skulle börja med silversmide på “riktigt”!!! 😀 SSÅÅÅ kul!! Tror det kommer bli grymt!! Och vad kul för er att få arbeta lite tillsammans!! Och skönt för Johan att slippa långa restider på fredagar… (y)

  Alltså, jag har sagt det förut…men kan inte låta bli att säga det igen – jag DÖÖÖÖR av avundsjuka över er snö!! Här var 3 cm snö i ca 2 dagar…så jag antar “vintern är över nu”…..*muttrar och svär!!* Så grått, brunt, fult och trist!! Ingen inspiration alls att ge sig ut och försöka fota något, för allt är bara just FULT….!!
  Sedan verkar det ju inte alldeles lätt att ge sig ut i det där drömvinterlandskapet som ni har heller….!! 😉 Hade dock föredragit det! Haha… 😀 Även om jag inte kunde se livesändningen så ser jag den i HUVUDET….:D Hur du kravlar omkring där i snömassorna…., och “brottas” med snön..;) Hoppas dock det gick bra med fingrarna och att du inte förfrös dem ordentligt….! Synd att snöskorna inte funkade riktigt som du tänkt…Men du kommer kanske får nytta av dem ändå!
  Finns det förresten snöskor till hundar……? 🙂

  Såg precis på vädret att de varnade för typ storm i era trakter….Men hoppas ni ändå får möjlighet att komma ut i den vackra vintern!! Var rädda om er – och GOTT NYTT ÅR!!!

  MASSSSA TYCKOMKRAMAR!!! <3 <3 <3

  Reply
 31. Lars 8463

  Gomorgon livfångare!
  Sedan förra fredagkväll,
  när jag kom hem efter flytten.
  Har jag flyttat på ca 54 cm snö
  Fått andas i +1 till -27, fri luft
  istället för i stängd friskluftsmask.
  Och DET är en frihetskänsla!

  Men det är än så länge ingen snö
  som bär mig, trots mina breda
  ankfötter.
  Får bli mina breda skogsskidor,
  eller dom långa snöskorna.
  (Ur bildsynpunkt är det kanske inte
  så vackert, men vad sägs om
  damasker?)
  Tror din modell ska bära upp till
  80 kg, så…?
  (min lillebrorighet! ?
  världspremiär för det ordet?!)

  Blir GLAD för er skull!
  Att ni gör varandra mer levande
  utan att minska det som levde
  innan ni började leva
  tillsammans.
  Att ni tillsammans fångar livet!

  VARMA KRAMAR

  Reply
  • Lindan

   Bästa Lars!
   Det KAN ha varit världspremiär för det ordet…Och det var väl på tiden!?! 😀 😉 Inte visste jag att det bubblade lillebrorigt blod i dina ådror…! 🙂 Men nu när du säger det, så känns det ju nästan självklart…. 😉
   I övrigt delar jag känslan (och även ank-delar…fast jag har mer ankstjärt än ankfötter tror jag…..*hm*) som dina ord uttrycker. De är så vackra ihop så man blir alldeles tårögd! Att lyckas ta “lyror på livet” a la “Jonna- och Johanstile” ska bli MITT mål…..!

   GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG DIG LARS, ditt lilla ankfjun!! 😀 😀 😀 😉 😉

   Reply
   • Lars 8463

    Braigaste Lindan! ? ?
    Har känt mig “orolig”
    den senaste tiden,
    för det hade inte varit roligt.
    Om den Lindianska “klantgenen”
    slagit till igen.
    För mitt bubblande, kokande blod
    ❤ dina skruvade ordbollar!

    Jag tror Jonna ska till Åre snart
    och svänga på sin, citat “ankröven”
    Du kanske kan åka dit
    så ni får svänga tillsammans?!
    Eller svänga er i en magisk magdans!

    Jag har aldrig sett någon annan
    liten 94 kg lätt anka.
    Och nu när jag börjat rugga,
    med fjun som faller.
    Får du gärna önska mig
    GOTT NYTT HÅR!

    Lindan
    Jag önskar dig ett år.
    Där du når ditt mål.
    Med en lös lyra

    GOTT NYTT ÅR!
    min PT
    Må vi aldrig bli stuuur!

    Reply
    • Lindan

     Hahahaaaaaa….!! Bråkig natt med “dutt-sömn” upphöjt till sniffsnaff (och släng på lite mardrömmar på det), så kände mig inte riktigt på mitt soligaste humör när jag svullade i mig frukosten….Men sedan läste jag ditt inlägg/svar, och nu sitter jag här och FÅNLER med flygande brödsmulor….! 😀 😀 😉

     Har dock en liten invändning mot Jonnas sk. ANKRÖV!! Det där måste vara en felsägning?! Är hon inte älva rakt igenom så är borde den närmsta beskrivningen vara “gasell-stjärt”…. <3
     Hade dock varit en dröm att köra lite magdans i Åre med vår lilla älva!! Men det skulle vara ÄNNU bättre om vi blev 3…. 😉 Vem vet- vi kanske kunde börja turnera..?! 😮 😀 😉 MAGISKT skulle ju vara ordet….!!(?) 😉 😀 Hahaha….

     Söt du är som bekymrar dig om min klanskallighet…Dock har jag klarat mig i år iallafall….! Men det finns ju många veckor kvar, och en och annan kroppsdel kvar att skada… 😉 (skulle nog kunna skriva en bok på detta området….)

     Nu måste jag sätta fart här! En japansk brud ska födas..! Målade NÄSTAN klart henne igår, men hon ville hellre ha födelsedag en söndag påstod hon…Så då lät jag henne hållas….

     Nu önskar jag dig ett riiiktigt GOTT NYTT SVALLANDE HÅÅÅÅR!! (skulle behöva lite nytt jag med faktiskt!!) Tack för att du är som du är!! <3 <3 <3
     /Lindan

     Reply
     • Lindan

      Ps. Lars, såg du Leifs underbara kommentar nedanför min nästa…..
      Ha en bra dag nu, min lilla glädjekaramell!! :p 😉

      Reply
     • Lars 8463

      Hahahahahahahaaaaaaa
      Som anka blev jag SÅ GLAD
      när dina brödsmulor kom flygande!!!

      Citatet om Jonnas bakre region
      är hennes eget ord.
      Och med tanke på hennes blick
      för detaljer…
      Vad kan jag säga?!

      Jag vet inte om jag har mage
      att fråga henne, men det vore kul
      att få vara med på hennes kulnings turné!
      Frågan är, hur vi ska locka henne?
      Jag kan steppa energiskt med mina
      träskor och spela mungiga.
      Har du också någon talang
      som världen är lyckligt ovetande om?
      (risken finns att du skulle bli träffad
      av en flygande, inte en anka
      utan av en träsko. Men det blir
      iallafall ett nytt kapitel i boken!)

      Hoppas födelsen blev som planerad
      och inga komplikationer tillstötte.

      TACK själv!!
      ❤ ❤ ❤

      Reply
      • Lindan

       Lars!
       OMG, mina grannar MÅSTE älska mig!!!? Hahahaha….Började morgonen med frustrerande vrål och ilskna svordomar, då min tv-dosa vägrar lyda (och jag inte ALLS var sugen på att ha Dr. Phil som frukostsällskap…!! ). Efter att sedan bearbetat den med både saxar, vinöppnare samt en elvisp(!) utan något resultat så blev jag om möjligt ÄNNU ilsknare….Dessutom hann ju teet kallna under dessa insatser..Och GIVETVIS spillde jag ut det när jag skulle jaga ut i köket och “micra till det”….. :O :/ :O *morr*
       Men SEDAN kom jag på att jag kunde kolla in här…Så ca 3 minuter efter mitt senaste vrålutbrott så GAPSKRATTADE jag (när jag gör något så gör jag det HÖGT…..!!!!! HAHAHA!!! 😀 ) så det skallrade i fönsterrutorna här…..!!
       “Som anka blev jag SÅ GLAD när dina brödsmulor kom flygande!!!” HAHHAHAHA…..jag döööör!!!! 😀 😀 😀

       Hm….jag är inte helt hundra på om vi skulle hjälpa eller stjälpa Jonnas turnée….(??), kanske vore det bättre om vi var förband istället, du och jag ihop!? Då skulle Jonnas (antagligen redan “världsklass-nivås-uppträdande”) om möjligt framstå som ÄNNU bättre….!?
       Jag är helt säker på att jag har talanger som världen är lyckligt ovetandes om…..Får återkomma angående detta!

       Födelsen av min “Warrior” gick bra….(eller så bra en födsel nu kan gå….Kanske närmast går att beskriva/liknas vid en manlig förkylning….*hrm*) Inga allvarliga problem tillstötte, så nu är hon här! 🙂 Skulle man vara nyfiken finns hon att beskåda på facebook och instagram… 😉

       Nu ska jag ta tag i den här dagen (ledig dag!), innan den försvinner!

       En hel hög med TYCKOMKRAMAR och BUBBLANDE GAPSKRATT!! /Lindan den ruskiga 😀

       Reply
       • Jonna Post author

        HAHAHAH! Alltså eran konversation här!!!
        Tur att jag inte har grannar hahaha.

        TACK för att ni är så himla goa! KLART ni ska hänga med på turnén. Vilket superteam vi låter som!
        HA EN UNDERBAR DAG MINA SÖTA ANKOR ♥

        Reply
       • Lars 8463

        Ruskiga Lindan ?
        Jag tror att Dr. Phil är VÄLDIGT
        sugen på att ha oss till sitt
        frukostsällskap!
        Få utforska nya okända storheter!
        Och jag tror att det skulle hjälpa oss
        att bli nya kända storheter!
        (eller kanske ökända?)

        Men jag blir helst hjälpt
        av Jonnas turné. Så nu när vi
        har klartecken (jag tror att hon
        inte förstår vad hon ger sig in på! ?)
        Börjar jag genast min hårdträning!
        Få mina gyllene träskor, att flyga!

        Heter du den ruskiga på fb och insta?!

        Lindan
        Om jag ska vara helt allvarlig
        vilket är svårt.
        TYCKOMKRAMAR i valfri mängd,
        och jag ÄR tystlåten.
        Men har ett STORT VARMT LEENDE
        i mitt
        ?

        Reply
 32. Lindan

  Hej igen!!! Men åååhhh, har varit lite snurrigt här i den “Lindianska tillvaron”, så jag hade helt missat inlägget med “Stjärn-besöket”..!! 😮 Sååå fint! Så vackra bilder, på både fantastisk natur och mysiga kossor!! <3 😀 Får erkänna att det även kom en liten tår (vilket ju inte är ovanligt när jag träder in i "Jonna-bubblan"…Som just nu är som den vackraste snöglob! <3 Man skakar lite på den Jonnianska snögloben, och fram träder de vackraste världar!! Tack för att jag får njuta av den!! Du är ju bara BÄST!!

  Tack och hej!! 😀

  Reply
  • leif

   Tack Lindan o Lars ni bjuder ju på en frejdig ordfars.
   Ni tillför Jonnas blogg en glädjekaramell
   Jag höjer en Skååål för er humoristiska bländande ordduell.
   Ni är fina ?

   Reply
   • Lindan

    Men Leif!! Tack!!! Du anar inte vilket stort fånleende jag sitter här med nu!! Vad underbart att höra….!! 😀 😀 Och det KAN vara första gången man har fått benämningen “Glädjekaramell” (eller nåja, Lars har säkert blivit kallad det förr…Men för MIG var det nog första gången… 😉 )

    Höjer en kaffe-skål tillbaks här i morgonfrullen, och tackar allra ödmjukast….<3 <3 <3

    ps. dialogen har fortsatt sedan du skrev din kommentar… 😉

    Kraaam!!

    Reply
    • Lars 8463

     Leif
     TACK!!
     Jag hoppas att du har det bra.
     Att du har tid för en jamare
     och att jamma med katten!

     Reply
     • leif

      Tack Lars jag har det jättebra men katten klagar ibland får väl ont i hörseln, jamar istället för att jamma när jag drar igång bälgaspelet.
      Du själv verkar njuta när du dina vackra ord får skjuta, dom träffar ju så bra,
      Fortsätt med de jag läser och njuter var da.

      Reply
    • leif

     Tack för de.
     Jag försöker att bidra med glädjespridning till din och Lars ordkuttrasju men ni behöver mest ingen hjälp just nu.
     Flyg lungt när du dricker te, så tror jag att ett haveri inte kommer att ske.
     Störtkul att läsa er ordresume.

     Reply
 33. Magnus

  I sådan lössnö är det bara långa, breda skidor som gäller Jonna. Däremot kommer du garanterat få stor användning för snöskorna framåt vårvintern när snön har satt sig och blivit kompaktare.

  Säger som Lindan, jag förstod ganska omgående att Johan skulle fastna för silversmidet. Du är väl Grundtjärns största arbetsgivare nu, eller? 😀 Det ska bli kul att se vad han, din Johan, skapar framöver. Kör på Johan!!

  Nä, nu ska jag passa på att ge mig ut en stund. En blek sol lyser faktiskt ute så det ser ganska trevligt ut trots avsaknaden av snö och alla grå nyanser i naturen.

  Stor kram!

  Reply
 34. iza

  Alltså, wow. Bilderna, både i föregående och detta inlägg. Så galet. Så mycket otrolig kärlek. Så mycket bara fantastiskt fint och underbart !! Sååå härligt att se ! 😀

  Nu när jag landat hemma igen så kan vi ta ikapp lite…! Hhaha. nej men åh. Så himla härligt. Jag längtar tills jag har mina 2 dagar ledigt nu i veckan som kommer, då ska jag också ut i skogen <3

  kram!!

  Reply
 35. Ian

  Hej Jonna , what an enjoyable blog , I joined the livestream near the end and then watched it from the beginning afterwards, it was great fun to see a spontaneous blog. I love the new header as well but I must agree with your other readers that the picture of the slippers warming by the fire is the best . 🙂

  Reply
 36. Bella

  Haha åh, vi som har köpt snöskor och tänkte prova i skogen, efter att ha sett dig känns det som att vi kommer plumsa runt och inte alls sväva fram uppe på snön som vi tänkt oss ?

  Reply
 37. Theresa

  Hi Jonna,
  I missed the livestream of you in the snow but watched it later with great enjoyment. Your impromptu walk in the woods with your new snowshoes had a lot of great moments. Sorry, but I did giggle a bit when you fell. ? Glad you were ok though, and got yourself out!
  And as for the big news of Silversmith Johan, well that is just Awesome!! He has maybe found his calling, and for now he will work at his craft every Friday. What absolute joy for you both! Looking forward to see pictures of his work!
  Speaking of pictures, your new header you posted is simply amazing!! You look like a Viking Goddess!! Many hugs to you both!!??

  Reply
 38. A-M

  Går det att lägga in en beställning på ett silverarmband?
  Till Johan: Kan du göra ett liknande armband som det Jonna har på sin vänstra arm?
  Kramen // A-M

  Reply
 39. Birgitta

  Å mysigt att plumsa i snön! Förstår att snöskorpa inte räcker när det är så mycket snö som inte hunnit “packa” riktigt men med lite skare efter blidväder så kommer du att göra underbara utflykter i skogen! Du sprider verkligen glädje med dina bilder. Vilket fint beslut av Johan att börja med silversmide, precis som du skriver man måste prova och våga!!

  Reply
 40. Lotta

  Så roligt att Johan tar chansen att följa sitt hjärta! Inspirerande <3 Står själv inför att snart flytta efter ett uppbrott i en långvarig relation. Det hjälper mig att tänka på din resa för att finna kraft och mod inför förändringen! Det kommer att kunna bli bra 🙂 Tack för att du finns Jonna <3 Kram!

  Reply
 41. Ulrika

  Jag tror de där snöskorna är främst för topptur? De som man ska gå på platten med är längre. Damasker ett måste…

  Reply
 42. Erika. F

  Jag bara älskar dina vackra vinterbilder. Trots att jag fotograferar väldigt mycket
  själv, kan jag aldrig se mig mätt, på dina. Vintern är gnistrande vacker med alla
  snötyngda grenar, sedan få plumsar i drivor av snö gör lyckan bara ännu
  större. Dina bilder kan jämföras med Jenny Nyström, endast en sak skiljer dom
  åt, dina är i ny -tappning. 🙂

  Reply
 43. Illianas

  Underbara vinterbilder som vanligt! Vad härligt att Johan kan jobba hemifrån på fredagar nu också, helt rätt att prioritera sånt som skänker en glädje.
  Jag tacklas också med “problemet” att inte kunna ta sig ut i skogen på grund av all snö 😀 Ett roligt problem förvisso eftersom jag älskar snö, men det är jobbigt att känna sig så avskärmad från skogen. Ska nog ta mig ut en sväng imorgon, man kanske kan se det som ett träningspass, man blir ju sannerligen svettig nog! Din nya header är fantastiskt vacker! Känns verkligen magisk. <3

  Reply
 44. fernando

  hello jonna, it was very funny to see you in those rugged photographs with your snowshoes, I’m glad that everything is good there, very beautiful your photo header, it’s like a Viking image, ha ha ha … it looks very nice images of the snow, although you must have adequate clothes to tolerate the cold that must be done outside.

  Greetings from a distance, where I have to endure today + 30 ° exquisite heat. hahaha, an affectionate hug, fernando.

  Reply
 45. Kerstin B.

  Jag önskar att vi hade snö i Stockholm, men ack, här lyser den med sin frånvaro!! Idag har vi visserligen sol, men annars är det bara grått, grått och grått!

  Vad spännande med silversmyckena. Jag är “nörd” på silverringar, så det ska bli kul att se era.

  Reply
 46. Lily

  Hi Jonna- I keep wondering, where is Johans dog? I am not seeing him anymore in your pictures. I hope he is okay?

  Reply
 47. Anonym

  Oj! Men vad roligt att han blivit så duktig så snabbt! Att han tom går ner på deltid i sitt ordinarie jobb! :D. Ja men ibland är det som du säger: man måste fånga dagen! Verkligen lycka till då! 😀

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.