Som två världar

Det är alltid en upplevelse att komma hem igen när jag varit borta ett tag. Jag märker mycket tydligare av kontrasterna, och mitt “liv på landet” framhävs mycket mer. När jag kommit bort från mina vardagliga rutiner här hemma ett tag och sedan kommer hem så märker jag av det mycket mer än när jag lever mitt i det.

Det var 5 grader inne i huset idag när jag kom hem. Så det är inte att komma hem och vila det första man gör. Istället är det av med “finkläderna” och byta om till oömma och varma kläder, ta med sig ikea-kassen och gå ut till vedboden och hämta ved. Just den första stunden känns alltid så speciell. Som att skifta liv litegrann. Men jag gillar det. Jag gillar blandningen. Sen gillar jag ju självklart inte att komma hem till ett kallt hus.

Men att få det bästa av två världar, det tycker jag om.

032207

In i vedboden och leta ved. Ja, jag säger inte hämta ved nu. För nu är det till att leta ved. Det har gått åt mycket i vinter så nu gäller det att vara sparsam så den sista veden räcker fram till maj/juni.

032208

Back to reality 😉
032206

Jag älskar känslan när jag precis gör upp eld och får känna de allra första strålarna av värme mot ansiktet när pappret börjar brinna. Och lukten. Och ljudet.

15 Kommentarer på “Som två världar

 1. Mia

  Hej Jonna!
  Roligt att se att du kommit lyckligt hem, men förstås tråkigt att du fick ett “kyligt välkomnande”. Hoppas du fått upp värmen vid det här laget så att du kan sova skönt inatt.
  Vill också tacka så mycket för föreläsningen igår och fotostunden efteråt ute i kylan. Du är verkligen inspirerande! Jag visste på förhand att jag skulle gilla din föreläsning och du gjorde mig verkligen inte besviken. Nu blir det ännu intressantare att följa din blogg när jag fått lyssna till dig live och se att du är lika bra i verkligheten (eller om möjligt ännu bättre) som på bloggen. 🙂
  Och nu ska jag bli duktigare på att söka mig ut i skogen med min snart två-åriga kille. Jag har alltid drömt om att tillbringa mycket tid i naturen med honom, men det vill liksom inte bli av. Nu får det allt bli av! Tack för den puffen! Ha det bra!
  // Mia

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Mia!
   Åh tack för din fina kommentar! Och tack själv för stunden utomhus efter föreläsningen! Det var så roligt att få prata med er lite. Och kul nu att kika in på era bloggar och lära känna er lite mer! Tack för att du kom dit och lyssnade! 🙂
   Och tack för alla jättefina ord som berör!

   Kram ♥

   Reply
 2. Nicklas

  Det där känner jag igen att det första man får göra när man kommer hem är att gå ut i vedboden med den där blå Ikeapåsen och hämta ved! Välkommen hem!

  Reply
 3. Magnus

  Välkommen hem!
  Borta bra men hemma bäst, sägs det ju. Och visst är det så. Hoppas att du har fått varmt i huset nu, och om du inte gått och lagt dig än så njut av stillheten framför brasan en stund.

  Sov gott!

  Reply
 4. Nisse

  Många gånger har jag kommit hem och det är lite kyligt, ut i vebon och sen elda. Det är skönt när det tar sig och sprakar i köks pannan. Vebod bilden är för frän. Det är inte hur man har de utan hur man tar det. 🙂 Har nog med ved så du kan fylla din bil om det tryter.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är faktiskt riktigt härligt med kontraster! Då uppskattar man allt mycket mer känns det som! 🙂

   Kram ♥

   Reply
 5. Lina

  Älskar också kontraster. Att komma hem från jobbet och slänga av sig jeansen och på med skitiga ridbyxor och gå ut och trampa i hästskit, det är livet det

  Reply
 6. KatarinaM

  Finns det någon anledning till att du inte vill/kan installera en värmepump? Gjorde själv så för ett par år sedan (efter flera kalla vintrar) och slipper numera ha 5-10 grader inomhus när jag kommer hem efter jobbet.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.