Sommaren är underbar

Hela tiden försöker jag påminna mig själv om vintern som var. För om jag tänker tillbaks på hur det var då, så njuter jag extra mycket av värmen och sommaren nu. Jag har alltid tänkt att man måste få uppleva den andra sidan av allt, för att fullt ut kunna uppskatta det som är bra. Man känner ju inte hur gott det är med vatten förrän man är riktigt törstig, och man känner ju inte hur skönt det är att sova förrän klockan ringer på morgonen. Även om jag är ledig brukar jag ställa alarmklockan på telefonen vid typ 6 tiden och “snooza” i några timmar, för jag älskar känslan av att vakna och vara sådär jättetrött och veta att jag får sova vidare. Det är ju först när jag vaknar som jag känner hur skönt det är att sova 🙂
Värmen uppskattar man ju mycket mer om man fryser. Därför tänker jag tillbaks mycket på vintern och hur kallt det var då, för att jag verkligen ska känna hur skönt det är att det är sommar nu. Jag minns att jag längtade jättemycket efter att få kunna sova i bara ett linne. I vintras sov jag i flera lager kläder. Underställ, tröjor och termobyxor. Jag kände mig som en michelin-gubbe där jag låg. Att vända sig i sängen blev ett stort projekt. Haha jag kan inte låta bli att skratta när jag tänker på det. Så varje gång jag går och lägger mig nu så njuter jag lite extra över att kunna sova utan kläder och raggsockar. Och jag njuter lite extra varje morgon när jag kan gå upp och äta frukost utan att behöva dra på mig vinterjackan, göra upp en eld med blöt ved och upptäcka att vattnet frusit i röret. Åh vad sommaren är underbar. Mer underbar än någonsin 😀

Här kommer några kyliga vinterbilder 🙂

 

5 Kommentarer på “Sommaren är underbar

 1. Evelina

  Vi har också ett gammalt hus. Vintern i vintras var min första vinter i huset.
  Det var så kallt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen!

  Men nu håller vi på att isolera mer under golvet. Vi upptäckte då att det fanns ingen isolering alls under huset :O Inte undra på att det var så jävla kallt!

  Men man lär sig av sina misstag och nästa vinter tänker jag vara förberedd 🙂
  Vi har världens bästa ved, isolerat under huset, ska ladda med tio par raggsockor och vi har även sättit en fläkt i taket så värmen kommer ner!

  Det är mycket jobb med dessa gamla hus. Men lätt värt det när man får uppleva sommaren i ett 🙂

  Ha det så bra!

  Reply
 2. Eila

  Jag längtar efter vintern för nu är jag klar med sommaren och värmen 🙂 Men det är väl så då man har polarhundar att man välkomnar vintern mer än sommaren. 😀
  Du har verkligen en toppen bra blogg!

  Reply
 3. linnea

  Hej!
  Jag, Sofia och Assar for in till skolan här om kvällen och skulle hälsa på dig en sväng. Men det var helt tomt så vi vände om…
  I alla fall så har jag lagt upp lite bilder från strandfesten förra helgen på min blogg. Du kan gärna gå in och kika :D!
  Kram Linnéa

  Reply
 4. stockholmar'n

  Jag inser att du har helt rätt i detta, jag har upplevt liknande saker själv. Dock inte extrem kyla och sova i flera lager kläder. Efter en timmes läsning på bloggen konstaterar jag att du har en hund som din bästa vän och sällskap.
  Hunden är människans bästa vän, sägs det. Jag har själv ibland slagits av tanken på att skaffa en hund och bo ödsligt, men tanken på att tvingas avstå mina vänner i storstaden gör att jag utesluter det direkt.
  Dom flesta människor inklusive mig själv men inte dig=) är ganska så bekväma sig och drar sig för sådana här utflyttningar från stadens bekvämligheter och vänner familj.
  Det enda som jag annars vet skulle kunna få mig ut på landet är en kvinnas värme och gärna lite småbarn, jag kan verkligen se en bild framför mig där småbarnen springer runt ett gammalt soldattorp med röd falukopparfärg eller dylikt. Den klassiska idyllen.
  Är man 2 st så är allting så mycket enklare, man delar liksom rädslan för det nya med sin käresta………..
  Kort sagt, jag är imponerad……………..

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.