Spännande dag

Idag kändes det som en riktig höstdag, det var kallt och blåsigt. Det är ju faktiskt bara en vecka kvar av sommaren, sen kommer första höstmånaden. Huvva! Men jag ser ändå fram emot hösten lite, i alla fall nu när jag bor här. Här får man uppleva årstiderna på ett helt annat sätt än i stan.

Jag var och målade som vanligt idag, men jag fick vara med om något extra. Jag fick se en ko kalva! Det var verkligen fint att få se en ny liten kalv komma till livet:) Jag hade aldrig sett det på riktigt förut, så jag är riktigt glad att jag fick se det.
Jag tycker verkligen om att vara där på gården och måla. Det är så otroligt trevliga människor där, och jag lär mig alltid massa nya saker!

Här kommer bilder från min dag

I bilen påväg till Myckelgensjö 🙂

Mulen och kall dag! Huvva

Jag fick låna en varm och go jacka! =)

Såhär såg det ut från början, och jag förstod först inte vad det var som hände. Jag blev rädd och trodde att något var fel, sen förstod jag att det var små klövar som stack ut 🙂

🙂

Första andetaget =)

Välkommen till världen sötnos 🙂

När jag gick och tittade senare så var den redan på benen

Andra små kalvar 🙂 Finns inget sötare än kalvar =)

Erik (en som jobbar på gården) satte på jättestarka lampor på min bil, så jag lättare skulle kunna se t.ex. vilt när jag är ute och kör i mörkret. Tack Erik!!

Hemma igen, och dags att ta itu med disken

Ute och hämtar massa ved i vedbon, så jag ska klara mig över natten 😉

4 Kommentarer på “Spännande dag

 1. Isac

  Gud vad du får vara med om mycket roligt! Grymt med lite nya starka lampor också 🙂
  Låter man kossorna klara födseln helt själv?

  Kram

  Reply
  • jonna Post author

   Ja det händer massa nytt varje dag! =) Ja man låter kossorna klara födseln själva så länge inget går snett, då hjälper man till. Det visste inte jag heller, så jag sprang till två andra som jobbade där och sa “det är en ko som kalvar därinne!!!!” haha =)

   Kram!

   Reply
 2. Dixi Wonderland

  Men vilken upplevelse. Härligt att det gick bra för den lilla kalven. Måste säga att det känns galet att kunna läsa dina tankar från 7 år sedan. Du måste börja skriva böcker (menar inte att sätta stress på dig nu) men du har verkligen en gåva 🙂

  Reply
 3. fernando

  wow, as time has passed, incredible, I’m glad for everything you’ve achieved in this time, a strong embrace from a distance, Fernando.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.