Stjärnklart

Hej på er!
Så var det fredagkväll igen. Veckorna går verkligen fort nu.
Jag har precis städat och tvättat lite och nu eldar jag i spisen för att få lite mysig värme här. Nätterna börjar bli riktigt kyliga nu.
Ska nog bara ta det lugnt i kväll tänkte jag. I morgon däremot skall jag in till Övik med några vänner och titta på Hockey och sedan ska vi ut på kvällen. Det ska bli såå roligt!

Nu ska jag gå ut på en kvällspromenad med Nanook. När jag var ute och hämtade ved förut lade jag märke till att det var stjärnklart. Att vara ute och gå under stjärnhimlen här i Grundtjärn är något av det bästa jag vet. Stjärnorna syns så klart eftersom det inte finns någon endaste gatlampa på miltals avstånd. Det finns inget ljus som stör någonstans. Därför ser man norrsken så tydligt här också. Känslan att gå under den oändliga stjärnhimlen är obeskrivlig. Ibland får jag nästan svindel och det blir övermäktig på något sätt. Jag inbillar mig att gravitationen skall släppa om jag tittar för mycket och så kommer jag falla rakt ut i universum. Då pirrar det i magen och så vill jag nästan lägga mig på marken och hålla fast mig haha 🙂

Hoppas att ni har en jättemysig fredagkväll! Kram på er <3

25 Kommentarer på “Stjärnklart

 1. J

  Magi, energin vibrerar runt dig och universum! Du har en unik förmåga att fånga det på bild, det är obeskrivligt. Magi är det närmaste jag kommer känslan du förmedlar.

  Reply
    • Erik

     Det spelar väl ingen roll om det är photoshoppat eller inte. Bilden förmedlar magi som J skrev. Hur konstnärer bär sig åt för att skapa sina målningar/foton/bilder och annat är inte huvudsaken. Det är känslan de förmedlar och uttrycker och i vilken grad man berörs. Jag berörs.

     Tack och trevlig helg 🙂
     Erik

     Reply
   • Mikael Nyqvist

    Då har ni inte varit i Grundtjärn i -36 grader där magi mellan himmel & jord ibland utspelar sej! Lovar det var det mest magiska jag varit me om….Verkligheten överträffar bloggen…
    Grundtjärn blivit ännu mer förtrollande sen ett stjärnfall hamnade där…& ännu fler stjärnor väntar nog på att födas där ska ni se!
    Platsen är gåtfull…& magisk…och fullständigt underbar….
    /M.N

    Reply
 2. Magnus

  Nu är klockan alldeles för mycket, igen! 😀
  Vilken härlig bild! Här nere har det regnat i stort sett hela dagen så någon stjärnhimmel syns inte i natt. Hoppas du inte sitter uppe fortfarande utan sover gott så du orkar med med både hockey och utekväll.
  Kram!

  Reply
 3. Berndt Degerfeldt

  Jag vill bara tacka Jonna för det hon ger oss,tack för senast föresten, och kommentera Eriks inlägg. Hur en konstnär gör spelar ingen roll, det är inte penseln eller kameran som påverkar mej utan verket, tack Erik. Fortsätt att glädja oss Jonna

  Reply
 4. Simon

  Jasså ska du på hockeyn? Jag vet en tjej som jobbar där på arenan som har sin pappa som bor i Grundtjärn! 😀 Känner ni varandra?

  Reply
 5. Daniel

  Man känner vintern runt knuten.
  Klart Jonna inte har foto sjåååpat bilden.
  Hon använder
  Nikon starglugg 0,5-200000 f/0,01-1,0 mega AF super VR FX-DX mega Zooooom Nikkor NASA PRO.

  Du kanske kan binda fast dig i en löplina när du är ute och går så du inte flyger iväg 🙂

  Ha så kul

  Reply
 6. Anna

  Hej Jonna.
  Jag hittade till din blogg häromdagen. Jag blir alldeles lugn, varm och harmonisk av att läsa den och se dina fina bilder du lägger upp. Jag kommer fortsätta följa dig och önskar dig all lycka i livet. Underbara människa 🙂

  Kram Anna

  Reply
 7. BARBRO PERSSON

  Åh va roligt gå på bandy! Jag brukar hänga på ett glatt gäng & heja på SAIK Bandy!
  Som har dom allra mest intelligenta och vältränade spelarna i Elitserien! Jag är inte så intresserad av själva spelet hit och dit, men brukar tänka att idrotts-männen spelar om mej! Och kämpar för att få mej! Då blir spelet mycke mer spännande lixom! Ja Erna säjer nå´t om att Brynäs nog vinner Elitserien i år igen! Det må så vara…huvudsaken är att dom spelar för att vinna mej! Bara ett Tips Jonna om det blir lite “rörigt´´ på isen som det lätt blir när Modo spelar! Och börjar dom slåss så är det dej dom slåss om pöjkarna!
  Ungefär som i vanliga livet & på bloggen…
  Go & glad…kärleks-plopp choklad!
  /B.P

  Reply
 8. Pingback: Mörker att tycka om « Mitt Universum

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.