Stunder av lycka

Hej på er!

Åh äntligen har jag tid över att sätta mig ned och skriva lite. Sista två veckorna har varit så otroligt intensiva, det är därför det har varit lite glest med blogginlägg här. Samtidigt så har det varit så otroligt vackert ute nu när våren kommit, så jag har bubblat av inspiration och känt att jag vill dela och visa så mycket. Men ibland räcker tiden inte riktigt till. Idag hade jag en deadline på ett stort jobb som skulle in (ni vet det där filmprojektet jag jobbat med) och det var en enorm lättnad i natt när jag blev klar och skickade in allt. Nu kan livet återgå lite till det vanliga igen, och ibland är det väldigt skönt.

Förra veckan var så häftig på något vis. Varje dag var ett litet äventyr. Mycket jobb och många tidiga morgnar och mycket jagande efter ljus och vackra ställen. Men åh så många fina minnen förra veckan gav både mig och Johan. Ja, Johan var ledig hela förra veckan. Egentligen på grund av en jobbig händelse som jag tyvärr inte kan berätta mer om precis just nu. Men vi valde att göra något positivt av det hela istället och begav oss bland annat iväg på en liten spontan resa till vackra Saxnäs!
Det var första gången som jag och Johan åkte till fjällen tillsammans. Det kändes så underbart att äntligen få visa honom några av mina absoluta favoritställen på jorden, och att få uppleva dom med honom vid min sida. Han blev lika förälskad i platserna kring Saxnäs som jag själv är.
Som alltid när jag är i Saxnäs bor jag jag på vackra Marsfjäll Mountain Lodge. Har ni varit där någon gång? Jag känner ägaren Ingela sen tidigare, och hon måste vara en av de mest underbara människorna på jorden. Så glad och så otroligt trevlig!! Jag känner mig alltid så välkommen, trots att jag ALLTID kommer hit när det är lågsäsong haha. Men det passar mig perfekt. Jag gillar lugnet.
Och nu fick vi ett så himla fint rum med underbar utsikt över bergen. Utsikten och värmen gjorde att både jag och Johan fick känslan av att vi var utomlands.
Mysiga Marsfjäll Mountain Lodge.
Första dagen i Saxnäs ägnade vi hela kvällen åt att åka runt till olika vackra platser så att jag kunde fota och filma till filmprojektet. Det var så otroligt vackert överallt att det nästan tog andan ur mig. Här är vägen mot Marsliden.
Vackraste solnedgången jag sett på länge.
Jag och Johan stannade till några timmar vid den här platsen där det även fanns en grillplats och ett vindskydd. Vi grillade mat och kokade kaffe över elden samtidigt som vi tittade ut över de vackra, storslagna vyerna. Det kändes nästan som att vi befann oss i en vacker film.
Den här känslan. Ren och skär lycka ♥
När vi kom tillbaks till hotellet vid midnatt lyste himlen fortfarande upp av solen. Finns det något vackrare än det nordiska nattljuset? Som jag saknat det. Nu har vi den där vackra tiden framför oss ♥
Utsikten från balkongen. Det är något väldigt speciellt med snötäckta fjäll i vårens nattljus.
Nästan morgon utanför lodgen. Vi drack kaffe och gjorde oss redo för ännu en härlig dag ute. Dock skulle vi åka hemåt senare på eftermiddagen. Hade jag inte haft så ont om tid skulle vi nog stannat minst en natt till. Eller kanske köpa en fjällstuga vid sjön? Vi drömde stort och utan gränser när vi körde omkring bland de vackra platserna.
Vid den här platsen intill forsen stannade vi i flera timmar. Det var nog den bästa dagen på hela det här året. Allt var liksom perfekt. Omgivningen, värmen och ljudet av den lekande forsen och vyerna som omgav oss. Johan, solen, dofterna. Friheten.
Vi drack kaffe i våra vackra kåsor som vi köpte på vägen upp till Saxnäs i Vilhelmina på Risfjells sameslöjd. Jag har alltid velat ha en riktig kåsa i trä. Visst är de vackra? Och det kändes ännu mer speciellt eftersom vi även träffade och fick en trevlig pratstund med Sven-Åke Risfjell som gjort dessa vackra hantverk. De här kåsorna hoppas jag vi kan ha med oss på alla våra framtida fjällvandringar. Och i dom ska vi många, många gånger framöver få dricka rent vatten från en dansande fjällbäck.
Innan vi åkte hemåt passade vi på att ta årets första dopp! Det var nog inte många grader i vattnet, för det kändes likadant som när vi badade isvak förra året. Men det var så fantastiskt uppfriskande! Jag har länge längtat efter att bada riktigt kallt. Det blir lite som att rena sig på något vis. Känslan efteråt går liksom inte att beskriva. Har ni badat något i år än?

Hoppas ni har en fantastiskt fin måndag! KRAM på er! ♥

31 Kommentarer på “Stunder av lycka

 1. anette.lärjedal

  Bra att ni gör reklam för Sverige. Nu blir det baby snart. Kämpa på för Sverige. Och önskar er hälsan.

  Reply
 2. Lindan

  Ååhh så UNDERBART det låter!! 😀 <3
  Tråkigt att höra att det hänt "något jobbigt", men vad kan vara bättre balsam för själen än en resa ut i storslagen natur! (y) Vatten HAR verkligen en läkande effekt har jag märkt.
  Själv tog jag första doppet igår, i Vättern (som är känd för att vara iskall…typ jämt…. :/ 😉 )!! Vätterstranden var full med folk…men det vara bara jag (och medtvingad motvillig Thomas 😀 😉 ) som badade!! Såå uppfriskande!! 😀 Det GÅR inte att bada och samtidigt vara ledsen…Det liksom bara sprider sig lyckorus i kroppen! (y) 🙂

  Vad härligt det lät med grillning i solnedgången! Det är livskvalitet! <3

  SOLIGA VARMA SOMMARKRAMAR I STORA LASS!! <3 <3 <3

  Reply
 3. Ellet

  Här nere i Kalmar har det varit över 20 grader i två veckor, så det har badats ganska rejält, bland både barn och vuxna. Havet är dock kallt fortfarande, det känns inte som det var så länge sedan isen släppte.

  Reply
 4. Birgitta

  Så sköna bilder och vad roligt att du fick med dig Johan till fjällen och att det var så underbart väder. Njuter och känner den rena, klara sköna luften som dou förmedlar i bilderna. Hoppas nu också att ditt jobb med film och ljud blir riktigt uppskattat. Lycka till med era framtidsdrömmar ☀️?

  Reply
 5. Jörgen Alexander Blästa

  3 dopp hitentills och fler ska det bli!
  Varav ett med bastu innan 🙂

  Ruskigt fina bilder, älskar att se det där karaktäristiska berget i fjärran!

  Kram

  Reply
 6. Anna S

  Ni är så fina så man blir tårögd. Underbart vackra bilder Jonna. All lycka till er. Kramar Anna

  Reply
 7. PJ:s byffé - från by till fe

  Åh, härliga fjällbilder och nu i en tid innan stora säsongen sätter in och det kommer mera turister. Fina trakter som också jag besökt några gånger. Alla dessa forsar, sjöar och fjäll. Ett ställe att samla kraft och harmoni.
  Sist bodde jag en natt på Saxnäsgården, också det ett bra boende nära sjön.

  Och fina Marsliden, stället där handlingen utspelar sig i en del av Bernhard Nordhs böcker, t.ex. “I Marsfjällets skugga”. Läs böckerna om livet i Marsfjällets närhet, med verklighetsbakgrund! Jag lovar, en stort läseäventyr med fina skildringar av natur, människor och det många gånger hårda livet förr i världen.
  http://www.bernhardnordh.se/?lang=se&doc=romaner/i-marsfjallets-skugga

  Besökt Fatmomakke någon gång?Den samiska kyrkstaden med firande vid midsommar. Vore underbart att få uppleva. Inte långt från Saxnäs.
  https://southlapland.com/fatmomakke

  Reply
 8. Hanna

  Vad glad jag blev när jag kikade in och såg att du uppdaterat. Var tvungen att stänga av musiken för att kunna läsa ditt inlägg och njuta av bilderna koncentrerat. Ville inte att känslan skulle förstöras av en massa skrammelmusik. Underbart inlägg och jag kan riktigt känna lyckan i bilderna och i din text!

  Reply
 9. Jorma

  Wow vilka vackra platser ni besökt. Härligt!
  Jag badar ju i princip året om, fast oftast med en varm bastu nära inpå, så jag vet inte riktigt om det räknas. Första riktiga doppet utan möjlighet att värma sig efteråt tog jag i torsdags. Förvisso vid bastun, men inte uppvärmd. Det var ungefär 18 grader så det har blivit ganska behagligt. Det känns lite som om våren hoppats över här, det blev sommar nästan direkt. Svårt att tro att april inleddes med tiotalet minusgrader och avslutades med åska. Snabba svängar.
  Hoppas ni får en fin vecka <3
  Kramar

  Reply
 10. Magnus

  Dina bilder väcker sådan längtan i mig efter att åka norrut! Det var så många år sedan jag besökte den norra halvan av landet senast. Men nästa år hoppas jag att det äntligen kan bli av!
  Underbara bilder som vanligt, och ni ser onekligen ut att haft några riktigt härliga dagar.

  Stor kram!

  Reply
 11. fernando

  hello Jonna, wow !!, nice pictures, good to take time for the two in such a beautiful place, in fact, in a place like that anyone forget the complicated or unpleasant things in life, they look very good both together, congratulations!
  give want to go to know Sweden, ha ha ha…
  a hug from a distance, fernando.

  Reply
 12. Anders H

  Sverige är så vackert, det finns något för alla smaker! Fjällvärlden är fantastiskt, så… majestätiskt och “rent” på något sätt! Tack för, som alltid, fantastiska bilder och för att du delar med dig så generöst av dina (och Johans!) upplevelser!

  Reply
 13. Dixi Wonderland

  Vilka vackra bilder du bjuder på som alltid. Oavsett vad det är som skett för Johan så hoppas jag att han kan finna styrka hos dig och familjen. Hoppas att denna resan kunde lätta lite. Ni verkar ha haft det otroligt mysigt 🙂

  Reply
 14. Evelina

  Underbara bilder! Härligt att ha förmågan att kunna fylla sig med positiv energi och kärlek när det händer jobbiga saker i livet. Fjällen är alltid magiska på något vis, som att de trollbinder en och aldrig riktigt helt släpper greppet så att man alltid går med ett litet tomrum i hjärtat när man inte är där.
  Här har det varit varmt och fint så länge att jag faktiskt var och simmade (!) länge igår kväll. Helt absurt men härligt ändå ?

  Reply
 15. Julia

  Alltså, så många gånger per år så tänker jag på din blogg (berättar om den för människor, läser om gamla inlägg) och en sak som slår mig är att VARJE gång du pratar om att bada kallt, så tänker jag på Ayla i Grottbjörnens folk. Ni är till och med lika till utseendet! Om du inte har läst dem, så snälla gör det! Jag tror att du hade känt igen dig i så många av hennes tankar kring naturen. (Ja, sen är det ju lite tantsnusk ibland, men de delarna kan man hoppa över om man inte gillar sånt!). Speciellt bok två, när hon träffar Jondalar, tror jag vore fin för dig, det påminner om dig och Johan på något sätt <3

  Reply
 16. Ian

  Lovely 🙂 . I like the drone pictures that capture the sun rays, I know that technically they are not supposed to show , but for me they add something extra to photographs. I hope that all of you are all well 🙂

  Reply
 17. Stu

  I’ve just came back from the supermarket, haha they were playing that music from your parody video ! 😀
  🙂

  Reply
 18. Ninas hus

  Har varit där i krokarna många gånger (dock inte så många ggr i Saxnäs) då min mamma är uppväxt norr om Dorotea. Så otroligt vackert där. Min kusin har stuga i Marsliden så jag känner igen vyerna från dina bilder. Vilken härlig resa ni verkar ha haft, hoppas ni fick fylla batterierna ordentligt.

  Reply
 19. Mari

  Så härligt det låter och vilka härliga bilder. Från en annan fotoälskare. Vad har du för kamera och objektiv? Letar efter en lättare och smidigare.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.