Summer solstice – natten mot midsommar

I natt är det årets ljusaste natt och natten mot midsommar. Den kombinationen sker inte så ofta. Så det här dygnet känns lite extra vackert och speciellt.
Årets ljusaste natt…en natt som för med sig en känsla av både glädje, sorg och beundran för allt det vackra.
Naturen står just nu i sin absoluta blom, och om jag kunde skulle jag stanna tiden precis just nu.
De ljusa juninätterna får jag aldrig nog av.

Och på något märkligt vis så har alltid natten mot midsommar blivit något alldeles magiskt.
Men just ikväll hänger mörka regnmoln uppe i skyn, men om vädret tillåter i natt så ska jag och Johan åka ut en sväng, precis som vi gjorde förra året natten mot midsommar. Det natten var något utöver det vanliga. 
Precis som denna kvällen så var himlen täckt av moln. Vi hade inte sett en strimma solljus på länge. Men så kom vi till den här vackra sjön, som heter Hermansjön. Jag tittade ut en vacker plats där jag ville ta en bild på oss. I samma stund som jag kliver ut på stenarna till Johan så tittar solen fram mellan molnen och spred ett gyllene sken över hela sjön. Jag kunde inte låta bli att tänka att naturen måste ha sett oss och ville sprida lite extra magi.
Det kändes nästan lite overkligt när vi stod här i solljuset. Sjön låg alldeles spegelblank och flugorna och myggorna som surrade omkring oss såg ut som eldflugor när solen låg på. En av de vackraste ögonblick jag upplevt med min älskade Johan.
Jag och Johan önskar er alla en underbar midsommar och en vacker natt i juniljuset. Kram på er!! ♥

37 Kommentarer på “Summer solstice – natten mot midsommar

 1. iza

  Detsamma till er!! Om vädret tillåter åker vi ut i natten imorgon istället. Just idag jobbar jag .. Men har ledig helg.
  Dem där bilderna är otroligt fina på er. Verkligen ! Hoppas nu får en jättefin midsommar! Massor kramar från mig och Albin!

  Reply
 2. PJ:s byffé - från by till fe

  Glad Midsommar till er båda och alla som denna bloggen skåda!
  Härliga sommarbilder! Just så önskar jag midsommar skall vara men här lovas massor med regn och blåst.Och redan har regnet kommit.
  Men sommaren är inte slut och snart så skiner solen åter!

  Reply
 3. Bysse

  Glad Midsommar!
  Enligt väderrapporten ikväll går gränsen för regnet ungefär där ni bor.
  Med lite tur kan ni få regnfritt.
  Håller tummarna.

  Reply
 4. leif

  Vackra bilder .
  Jag tar min cykel som vanligt och ger mig ut och plockar midsommarblomster till min kära livsföljare.
  Det är en tradition som aldrig får ta slut.

  Jonna och Johan Ha en blomstrig midsommarhelg🌻🌻

  Reply
 5. Anne

  Ibland händer det, men inte ofta, att en bild känns ner i magen. Precis så kände jag när jag såg den översta bilden på er vid sjön – jag blev rent utav tårögd så mycket som den talade till mig. Tack!!!

  Reply
 6. Anonym

  Glad midsommar! 😀

  OJ den bilden på stenarna vansinnigt vacker och underbart romantisk bild på er! Så där supervärmande fin bild! Spara och rama in den! På riktigt. Jag skulle faktiskt vilja ha den bilden på er som tavla i mitt vardagsrum!

  Reply
 7. olivia

  Wow, these are some stunning photos, really beautiful. It looks like you were not fighting the mosquitoes in these pics, thank god! Thank you for sharing the beauty!

  Reply
 8. Jana Goesch

  Dear Jonna,
  it´s very cool! On the first Picture you have 2 “Sun”! One over the Forrest at the left site, the other is on the other site!!!
  Jana 😉

  Reply
 9. Tally

  Such a lovely couple, when will you have children? You both would be wonderful parents, bring children up in Nature. Happy Solstice to you both!

  Reply
 10. Janet Doane

  How beautiful, the photos of you and Johan… yes so much magic at the perfect time! It is sad too, as you say… I was thinking of this too… that this Solstice will come and go, and the sun’s light will start to change again… everything is going so fast, it feels! Much love to you both, dear Jonna!! thank you for sharing your bliss, your joy!! ♥♥♥

  Reply
 11. Conny

  Fantastiskt vackra bilder – midsommarkänsla så det tåras i ögonen. Själv hade jag en helbra midsommarafton med vänner och bekanta. Vi hade gjort den vanliga maten med sill och så vidare. Sedan en tid tillbaka har jag lagt till rårakor som alternativ till kokta färskpotatis och det verkar vara lyckat eftersom de går åt. Det började som experiment men då det är god åtgång så har jag fortsatt. Är det något Du skulle kunna tänka dig? Sedan, jordgubbar såklart och jag är så glad att jag köpt en Champion CHPCM115 Retro Small för då är det så lätta att fixa lite popcorn utan kladd och stök. Det blir alltid poppis fram på kvällen.

  Reply
 12. Lars 8463

  Gomorgon ljusmålare
  Jag sitter i mitt kolarkojsminne.
  Ute viftar träden bort alla myggen.
  Så jag ska snart packa ihop och gå.
  För min bror kommer hem idag,
  med sommarmat och prat.

  Tack finis!
  För alla gånger du HAR stannat tiden.
  Med ljuset i dina bilder.
  För att jag kan sitta här och nu.
  Med glöd som falnar i spisen,
  vindens susande lek med träden.
  Betrakta och lyssna på lungnet,
  livligheten och värmen.
  I ditt, era minnen.

  KRAMAR på er

  (Även om det är lååå…..ngt mellan
  dina svar (Hur många å finns det?)
  Det är inte därför jag försöker skriva
  Och dom jag har fått ❤
  Du är den första som kallat mig
  (och Lindan) För en söt anka 😀 ❤)

  Reply
  • Lindan

   Hahahahaaaa…..!!! Underbara människa!! Hoppas du haft en fin midsommar!! Kvack-hälsningar och dunkramar från Jönköpibg!! <3

   Reply
   • Lars 8463

    Lindan 😀 ❤
    Startvikten är betydligt högre nu.
    Och anksången hesare efter helgens
    snattrande. Så jag tror helgen var bra.
    (minnet blir dimmigt när matkoman
    slår till)
    Hoppas DU har haft det fint!!!
    Och att du har tid för träningen
    inför turnén!!!
    (undra om en KVACKsalvare
    kan bota min heshet?!)

    Fluffiga kramar

    (jag tror i alla fall att det finns en
    sol i dig)

    Reply
 13. Ronja

  Happy Midsummer Everyone!

  I’ve followed your blog for 7 or 8 years now and I love it as much now as I did then! This is the only blog that I always are coming back to.
  I hope you had great weather on midsummer! Here in Hong Kong we had a typical midsummer weather, rain. Feel free to come for a short visit 😀

  https://ronjawahlstrom.wordpress.com

  Take care!
  Ronja

  Reply
 14. Henry

  Hej Jonna, Johan och alla på blogg, jag önskar er alla en underbar midsommar !
  kramar, Henry från Tyskland

  Reply
 15. Lindan

  Alltså…Jonna! De där bilderna från förra året är helt MAGISKA!! Är säker på att naturen samspelade med er för att ni skulle få denna vackra stund tillsammans!! (och för att även alla vi andra skulle få något magiskt och underbart att vila ögonen på,och drömma oss bort….<3 ) Tack, än en gång, för att du gör världen till en vackrare och godare plats…du är BÄST!!!! <3 <3 <3

  Hoppas ni haft en härlig midsommar!!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.