Tack

Jag vill av hela mitt hjärta tacka er för alla otroligt fina kommentarer ni skrivit om min luciafilm. Jag kan säga att jag nu flera gånger berörts till tårar av era ord. Jag är så otroligt tacksam för den enorma respons jag fick på filmen. Och det glädjer mig så mycket att ni tyckte om den och att den väckte känslor.

I nästan en månad har jag tänkt och planerat hur jag skulle göra på lucianatten. Speciellt senaste veckan har jag knappt kunnat tänka på annat. Jag kände så otroligt starkt att jag ville göra det här. På kvällarna tände jag lite ljus inne, satte på musik och fick den där känslan och sedan var det som om jag skapade filmen i huvudet, och sedan repeterade jag det om och om igen. Så på lucianatten visste jag exakt hur jag skulle göra.
Det här var ju utan tvekan mitt mest påkostade och tidskrävande projekt men det har också varit det mest magiska jag varit med om. På lucianatten, när alla marschallerna var tända och lyste upp i byn…det var obeskrivligt. Det kändes väldigt mäktigt och det var en mycket speciell stämning i luften. Jag kom verkligen in i den där känslan som gjorde att jag kunde gå in i det fullt ut, så mycket att jag inte ens tänkte på kylan.

Jag känner en sådan glädje över att ni tyckte om filmen och att den berörde er. Tack för alla värmande ord som ni skrivit. Det gick rakt in i hjärtat kan jag säga 🙂 <3

27 Kommentarer på “Tack

 1. Tor

  Det är vi som ska tacka dig för att du gav oss detta värmande mästerverk.
  Tack för att du finns, underbara människa!
  Kram!

  Reply
 2. Stilla natur

  Jag tvingade min sambo ut ur badet för att han skulle få se din film. Du har en så otrolig skaparkraft inom dig att jag saknar ord för det.

  “Det är i ödemarken, i ensamheten med utsikt över vidderna, långt ifrån hoparnas ståhej, som personligheter skapas”. Det är Fridtjof Nansens ord och Du Jonna, du är en stor personlighet!

  Reply
 3. Tor

  Blev inspirerad av ovanstående fina citat av Nansen och kom att tänka på några passande rader som inleder och avslutar en dikt av Vilhelm Ekelund.

  “Detta magiska ljus: det ädlas stjärnljus i den kalla världen!
  ………………………..
  mer starkt så brann ditt rena människoväsens eviga idé:
  ledstjärna, tysta fackla högt över tidens larmande hav!
  Försonande milda hemlandsvindar dofta mig i möte”.

  Reply
 4. Magnus

  Sug i dig av allt beröm Jonna! Du är värd vart enda fint ord som finns för det du skapade under den kalla lucianatten. Det måste väl nästan ha känts lite overkligt, lite som i en sagovärd, att stå där ute i natten när alla marschallerna var tända och kastade sitt ljus över den snötäckta byn. Fullständigt fantastiskt vackert och stämningsfullt var det i vilket fall som helst! Tack än en gång!

  Du är en helt unik tjej! Världens bästa Jonna! 😉
  Kram!

  Reply
 5. Evelina

  Underbara du. Jag blir alldeles gråtfärdig. Ryser av värme.
  Så himla himla vackert. Alldeles alldeles underbart!
  Du är så go Jonna!
  Ta åt dej av alla fina kommentarer.
  Kram<3

  Reply
 6. Marlen

  Fantastiska människa! 🙂 Underbar video, underbar idé! Fortsätt att följa dina intentioner, dina visioner och dina infall! Det är lätt att glädjas åt och med dina projekt. Så härligt! Tack för att du delar med dig… <3

  Reply
 7. Evy

  Håller med alla ovanstående. Som jag skrev igår – du gjorde min Lucia-dag till ett underbart minne. Den videon kan jag se igen och igen och igen.

  Tack igen från Evy

  Reply
 8. Karin Andersson

  Tack Jonna, som alla här skriver så är det vi som ska tacka Dig. Kommer nog aldrig få se nått liknade. Jag visar alla här omkring mig som vill se. Du är en magisk liten skogsprinsessa som ger så otroligt mycket. Mycket mer än du kan ana. Kramiz !!

  Reply
 9. Sandra

  Kände bara för att skicka ett jublande tack för den här bloggen (igen). Jag är så glad att jag har den att läsa och det tillhör min morgon rutin att gå in här över en kopp kaffe och se om det står nått nytt. Tack Jonna för allt ljus du sprider.

  Reply
 10. Tigermamman

  Tror inte jag någonsin kommenterat – har bara följt dig och njutit av dina äventyr och din jordnära syn på livet. Nu måste jag bara kommentera! Din fantastiska luciafilm rörde även mig till tårar. Det bröt ut när du bestämt satte på dig ljuskronan… Filmen kommer att leva i mig länge, länge – förmodligen resten av livet. Tack för en stark upplevelse!

  Reply
 11. Maggie

  Jag undrar vad är det för musik till filmen?
  Vilka sjunger?
  Sulle gärna vilja veta!
  Över 6000 tittare på You Tube! Grattis! 🙂

  Reply
 12. Gunilla

  Jag fick gåshud, och det värmde mitt hjärta!
  Du är så kreativ, fin, och en underbar människa.
  Tack för allt det vackra.

  Reply
 13. Mira

  Som alla sagt innan; det är vi som ska tacka! Undrar bara om det var någon i byn som fick se din fina installation “live”? Det hade nog också varit en upplevelse värd namnet…

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.