Tankar om flytten och nya stugan

Hej!
Ser att många frågar efter bilder på huset jag flyttat till och bor i nu. Förstår att ni undrar eftersom jag inte ännu lagt ut några bilder på det. Så fort det blir lite soligt och fint ska jag ta en bild på huset 🙂 Men som en liten ledråd kan jag säga att huset jag bor i nu finns med på några bilder här på bloggen. Det ligger väldigt nära den gamla skolan. Jag ser till och med skolan från badrumsfönstret. Så därför har jag inte heller så långt till veden, och det är tur!
Jag saknar den gamla skolan jättemycket. Skolan var så vacker, både utvändigt och invändigt. Jag är så glad att jag fick bo där ett år! Men jag stormtrivs verkligen i min nya bostad också. På något sätt känns det mer som ett hem här. Skolan var ju så gigantisk. Sängen var i ena änden av huset och garderoben i andra änden haha. Här är det mer som en stuga, med ett underbart mysigt kök och en jättebra vedspis! Och det bästa av allt är ju att det är så mycket lättare att hålla varmt eftersom det är lägre i tak och mindre fönster.

Det första jag tänker på varje morgon när jag vaknar här är ” Wow, jag kan gå ur sängen barfota in till badrummet“. I skolan var den första tanken ” Shiiiit vad kallt det är!” För att inte tala om vintern, när jag vaknade på morgonen och insåg att det kom rök ur munnen när jag andades ut. Kändes som jag låg och sov på en fjälltopp 😀
Så jag märker verkligen stor skillnad när det gäller att behålla värmen inne. Jag kommer få det mer bekvämt här i vinter. Och tro det eller ej, så känns det vääääldigt skönt 🙂

En bild utifrån den gamla, vackra skolan, där jag fick bo mitt första år i Grundtjärn =)

6 Kommentarer på “Tankar om flytten och nya stugan

 1. Tomas

  Haha…Kändes som jag låg på en fjälltopp…haha!!Ojojoj vilken kämpe du har varit under tiden du bodde i skolan.
  Inte många som skulle orkat med att vakna på morgonen och se rök komma ur munnen pga kylan inomhus!
  Nu har vi ju haft 2 riktigt bistra vintrar här uppe så jag hoppas verkligen denna vinter blir lite mer “normal” i temperaturen,även våra Norrländska vintrar kan ju vara riktigt behagliga.

  Men man kan inte annat än imponeras av ditt driv och kämpaglöd som du verkar ha i massor…Keep up!
  Hoppas du och Nanook får en riktigt bra och behaglig vinter i eran “nya” bostad.
  Ha de’ gott!

  Reply
 2. Eva

  Du är den sanna levnadskonstnären. Du kunde säkert klara Dig bra även på en kal fjälltopp. Det är bara det att lite bekvämlighet skadar ju inte och slipper Du frusen nästipp när Du vaknar är det väl bara bra !

  Ha det gott/Kram Eva

  Reply
 3. Anita

  Hej! Köpte tiningen Vi på landet,där jag läste om dig….det var en trevlig läsning.Läser gjärna mer på din blogg o. Lycka till! Anita

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.