Tillbaks där allt började

Hej på er!
Först och främst, wow…TACK för alla otroligt fina kommentarer på förra inlägget. Blir ju alldeles tårögd av att läsa. Ni är ju bara för underbara. Ska sätta mig ner och läsa igenom varenda kommentar ikväll och svara er. Vill bara säga hur glad jag blir!

Har ju inte bloggat på några dagar nu men har verkligen haft fullt upp efter en fantastiskt fin midsommarafton. Jag hoppas ni också haft en bra midsommar. Jag tänkte att jag snabbt skulle berätta för er om en rolig liten resa som väntar nu senare i veckan, som bestämdes alldeles nyss. Jag ska tillbaks till brottsplatsen. Tillbaks till Göteborg! Och till och med tillbaks till Stenungsund som ligger utanför Göteborg, där jag bodde från att jag var 4-17 år!
Som sagt så bestämdes den här lilla resan ganska hastigt. Jag och Johan ska egentligen ner till Småland för att titta på en bil (Johan ska byta till en rejäl fyrhjulsdriven bil nu) och eftersom vi ändå ska ned hela vägen till Ljungby så tänkte vi göra en liten semester av det hela, och passa på att besöka mina hemtrakter. Johan har aldrig varit i Göteborg heller, så då känns det extra roligt att åka dit med honom.

Jag har bara varit i Göteborg en gång sedan jag flyttade där ifrån för sju år sedan. Och det var ett väldigt hastigt besök, i samband med en dokumentär som filmstudenter från London spelade in (ni kan se min film från den veckan HÄR). Jag var bara där i princip en och en halv dag och schemat var ganska intensivt med inspelningen, så jag hann liksom inte riktigt smälta allting. Nu ska vi vara i Göteborg från fredagkväll och hela lördag, och sedan på söndagen så åker vi 5 mil norr om Göteborg, till den plats där jag växte upp. Stenungsund.

Där har jag inte varit på snart tio år. Jag känner mig redan helt galet nostalgisk när jag tänker på att vi ska dit. Jag ska få se huset där jag växte upp och gå omkring i bostadsområdet där jag lekte och sprang omkring med alla mina vänner när jag var liten. Gå upp på “berget” bakom huset där jag alltid lekte och byggde små kojor. Gå förbi min gamla skolan och bara se hur allt ser ut nu. Kanske kommer man stöta på några som man känner igen?  Jag har speciellt senaste året verkligen längtat efter att få komma dit igen. Det här ser jag SÅ mycket fram emot.

Och självklart ska ni få följa med på resan också! I både vlogg och bilder!
Det är så konstigt, för det har varit molnigt i princip dygnet runt i flera dagar nu. Och så tänkte jag bara gå ut nu snabbt och ta en bild med de blomstrande syrenerna, och då plötsligt kom solen fram i ca 30 sekunder innan den försvann igen. Jag älskar när sådant händer! Så det ser väldigt mycket somrigare och varmare ut på bilden än vad det faktiskt är. Men syrenerna doftade underbart!

Nu blir det en promenad med Nanook innan det är dags för middag. Hoppas ni har en härlig tisdag allihopa!
Kram på er ♥

24 Kommentarer på “Tillbaks där allt började

 1. Jorma

  Det låter som en härlig resa 🙂 O ni passerar Jönköping så kan ni väl vinka lite extra 😉
  Ha en härlig tripp och njut ordentligt <3
  Kramar

  Reply
 2. L

  Ljungby är min lilla hemstad, där jag bodde till jag var 16. Det finns absolut ingenting att se där, haha.

  Reply
  • Camilla

   Finns ju massor! Bananbron, höghuset Garvaren och Krono”skogen”! Typiskt att du ska till Ljungby när jag inte längre bor där 🙁

   Reply
 3. Dixi Wonderland

  Men gud va roligt! Göteborg är en fantastisk sommarstad och Stenungssund är så vackert 😀 Kan inte hjälpa det men jag blir så glad för din skull hela tiden. Det känns som att detta året verkligen är ditt år Jonna. Hoppas bara att du hinner njuta samtidigt som så mycket händer runt omkring hela tiden 🙂

  Reply
 4. Anonym

  Men åhh, så spännande att få visa Johan DITT Göteborg….Vare sig man trivdes eller ej så har ju barndomens platser ett speciellt skimmer omkring sig…Och jag kan tänka mig att Johan kommer uppskatta att få ta del av din barndoms minnen… <3

  Här är ett helt "spektaklig" dag…Gamla spöken av oförätter och arrogans som ploppat upp…. :/ Och jag undrar om det inte rök lite från öronen alldeles nyss…!? 😮 *morr* Kanske SKA det finnas en del stolpskott här i världen, så man har någon att "tålamodspröva sig på"?? Det är ialllafall vad jag försöker intala mig själv just nu…. (*det går "sådär"* 😉 )
  Sitter och funderar på om jag inte ska gå ner och ta ett Vätterndopp!! 🙂 Det kan skölja bort de flesta sorger faktiskt. Måste vara något speciellt i det vattnet! 😉
  OFTA när jag fotograferar vid Vättern så tänker jag faktiskt på dig.. 🙂 Kan riktigt höra hur du skulle utbrista dina charmiga "wow"…"wow"…."wow" när du såg allt vackert där….! Har ni tid på eran tripp så borde ni se till att passera Vättern..Tror inte du skulle ångra dig….

  Tack för att du finns, och för att du kan få den mest eländiga dag att göra så solen plötsligt skiner även här för en stund….
  <3 <3 <3

  STOR TYCKOMKRAM!! <3

  Reply
  • Lindan

   Men…?! Varför blev jag plötsligt “anonym”…Ja ja…tror du kanske kände igen min text ändå….:*

   Reply
 5. sandrajunhammar.se

  Alltså bilden där du sitter på taket ♥ Det ser så himla härligt och rogivande ut! Älskar de pastelliga färgerna och fågeln som svävar i bakgrunden.. Jättefint Jonna!

  Hoppas ni får en fin resa till dina hemtrakter. Kram ♥

  Reply
 6. Melissa

  Have a fun trip. It’s always nice when your loved one knows your history and where you come from.

  Reply
 7. Erika

  Åh vad roligt!! Ser fram emot att se allt material från er resa. Jag bor söder om Göteborg så det är mina hemtrakter också. Synd bara att jag ska iväg på en resa nu i en vecka (norrut till Östersund!), annars kanske du hade kunnat ordna en liten bloggträff? Det hade varit hur roligt som helst att någon gång träffa dig, vilket är lite svårt eftersom du bor så långt norrut. Men du kanske kommer till Göteborgstrakten någon annan gång också?

  Hoppas ni får en riktigt trevlig semesterresa där allt går som det ska! 😊💕

  Reply
 8. Evy

  Säger som ovanstående: Välkommen om du har vägen förbi. Finns hembakade bullar och rulltårta, och givetvis gokaffe ;-). Kör försiktigt om det blir bila ni gör hem. Vägarna är bedrövliga från Göteborg och upp till Laxå. Sedan flyger det fram ända till Sundsvall om det är den vägen ni kommer ta.

  Trevlig resa till er båda från Evy

  Reply
 9. Lotta

  Vad spännande med en resa genom barndomsminnen och det förflutna! Och att du verkligen ser fram emot det gör ju hela grejen också. Kan minnas när mina föräldrar flyttade oss från Ramvik neröver efter jag slutade sjuan (till Småland, faktiskt!), och då var man verkligen så oerhört glad att få komma därifrån. Nog för att jag var ganska känslig och impulsiv som barn och yngre (pappa min kallade mig ett rö för vinden, och som jag blev sur på honom för det, för det var ju sant, haha), men jag minns jag svor att jag aldrig skulle sätta foten i norrland igen. Men allteftersom man blev äldre så släppte man på det där som hade gjort mig så illa som ung, och då när jag började hälsa på så blev det en helt annan känsla. Jag insåg hur mina dåliga minnen hade förblindat mig och kunde uppskatta allt det fina och vackra, till och med minnen som hade varit jobbiga blev sådär, som du säger, nostalgiska–drömska och lyckliga. Det är roligt hur man som barn kallar klipphällar och stora stenbumlingssamlingar för berg (jag bara antar nu att ditt “berg” inte är ett berg, haha, du får rätta mig om jag har fel).

  Och superroligt att vi kommer få “hänga med”. Ska bli spännande att få se och höra om dina upplevelser. Sedan är det verkligen en speciell känsla att få visa sin käraste de där platserna man spenderade så mycket tid på under barndomen. Min J berättade en gång hur han brukade ta en pulka och pulsa rätt ut på åkern i vinternätterna, precis här utanför, och hur han kunde ligga där hur länge som helst och bara stirra upp i skyn. Han har sina stunder den karln. 😉 Han blir inte så glad dock när hans mamma börjar visa gamla VHS filmer från diverse stadier i hans barndom, haha, stackarn. Men jättesöt var han. <3

  Och dessa färger på himlarna i dina bilder. <3 Jag vaknade tio i fyra imorse och det var just en sådan skimrande roséguldshimmel med ljusa lavendeltoner. Men i dina bilder är de något extra, inte lika bländande, bara så harmoniska och drömlika. 🙂 Jag tänker på din bild, Mellan dröm och verklighet, och den är en utav mina absoluta favoriter. Har visat den för J och sagt att den en dag kommer sitta som canvas i vårt nyrenoverade vardagsrum. "Jaha," säger han då. Haha Den skulle verkligen passa perfekt där inne på väggen jag målade i en väldigt ljust grå / pastelllila. Den har så mycket själ tycker jag, och även om den heter mellan dröm och verklighet så känns den som "där drömmar blir verklighet", vilket är så som jag tänker på dig och hur du har byggt upp ditt drömliv. <3 Och lite så känner jag inför mitt liv här i Finland, även om jag knappt känner någon här och mest umgås med J och hans föräldrar, min dotter och Loke här på gården (ja, skogen, landsvägarna och åkrarna också, då, haha) så är detta verkligen mitt drömliv det med. Så det känns lite sådär symboliskt på något vis, som ett "Jonna-fönster" här på gården, våra och andras drömvärldar emellan.

  Ha nu en riktigt mysig resa söderöver och jag önskar er härliga vandringar genom barndomens minnen. Stor kram!

  Reply
 10. Ida - Grusvägen hem

  Hej! Åh vad mysigt med en nostalgitripp! Jag bor inte så långt från min barndoms kvarter, bara ett par mil utanför stan, men jag åker ibland in och promenerar länge på mina gamla gator. En alldeles speciell hemkänsla!
  Här är ni självklart också välkomna om ni har vägarna förbi trakten Jönköping/Gränna/Tranås. Det finns kaffe, (sovplats) och så vidare, samt två snälla och trevliga personer som gärna snackar allt från bygdehistoria till alternativt leverne och stadsflykt. Bara hojta!

  Reply
 11. Caroline LaRussa

  Iih vad roligt 😀 jag har varit tillbaka till mina gamla barndomstrakter ett par gånger och det är lika konstigt varenda gång! Men jag verkligen njöt när jag kunde ta med mig Nick dit. Det är något speciellt med att visa sin partner vad man gjorde som liten och exakt VART man var någonstans! Det konstigaste och samtidigt det bästa var att ta bilder på honom vid alla dessa ställen. Och även få bilder av mig själv när jag klättrade på stenar som jag klättrade på jämt som liten, men aldrig fick någon bild utav.

  Roligt att du hade ett ställe som du kallade “berget”. Det kallade vi alltid den superstora stenen som separerade vår sommarstuga och våra släktingars sommarstuga. Vi hade alltid kafferep där uppe med tanterna och gubbarna som bodde i området, haha xD
  Ser fram emot att se bilder och videos från dina hemtrakter! 😀

  Reply
 12. Johanna - Panospoint.se

  Låter som du inte saknat asfalten o storstaden alltför mycke!? Själv tycker jag det känns alltmer konstigt att besöka städer, ju längre jag bott på vischan,,Naturen är bortträngd o luften luktar illa, men människorna kan va fina! Låter fint få resa med Johan på din “tillbakatillrötternaresa ” 💕 Hoppas ni får en bra resa söderöver! 😊

  Reply
 13. Lars 8463

  Du Jonna
  Jag känner mig “orolig” nu.
  Är du säker på att.
  Preskriptionstiden gått ut nu?
  Nu när du återvänder till
  BROTTSPLATSEN!!!
  Så det inte blir en “fängslande”
  resa på många sätt?!

  Om inte
  Jag lovar att besöka dig
  Med kanelbooollar och “BRA” (😀)
  ordvitsar.
  En STARK andledning till att INTE
  begå nya brott!

  Så jag, mjölpåsen och pennan.
  Väntar med spänning den här tiden
  När ni gör eran resa genom tiden.
  Genom nutid och dåtid.
  Glad att få följa er framtid.

  Kram

  Reply
 14. Janusz

  Yes, if you are ready it is a great idea to “return to the crime scene” and face all your mental stories and accompanying emotions around Gothenburg. By the way,
  what made your parents move to Grundtjarn as well ? Did they just feel inspired by your decision ? I felt sorry for you watching you interacting with these English students. Correct me if I am wrong, but it looked to me that you tried to play along, but inside you were quite tired of their pretentiously entertaining and relaxed attitude.
  Maybe they just felt obliged to make this impression on camera just like pathetic, American talk show hosts. Are there any news on watching a documentary about
  you by Mitra Sohrabian ?

  Reply
 15. Alexandra

  Haha fick rysningar när jag läste att du ska till Ljungby, i denna lilla småstad jobbar jag i en av butikena 🙂 Hoppas ni får en fin semestertripp både här när ni hämtar bilen & i Göteborg! Kram

  Reply
 16. Linn

  Göteborg är ju stort, men åh vad jag hoppas på att få se dig där 🙂 och kanske få prata lite med dig 🙂

  Reply
 17. iza

  Åh. Göteborg. Min äldsta syster bor där, och en av mina vänner, som jag lärde känna mer när jag väl bodde där. SÅÅ mysig tjej. Fika och fotopromenader i Göteborg var våran grej. Och fikade på kungsportsplatsen, på Cappucino. Det blev lite standard.
  Hoppas innerligt att resan blir toppenmysig! Göteborg är fint, men också väldigt mycket. Inte alls som Stockholm dock. Men ja. Då passerar ni nog med största sannolikhet Linköping på vägen, och Vikingstad, där jag kommer ifrån. Det är rätt litet xD Himla mysigt dock.
  Kram <3

  Reply
 18. Wilda

  Åh vad fint! Jag ska faktiskt åka till Stenungsund snart, för första gången. Ska tåg-och-buss-luffa lite på Västkusten nu från måndag och kommer stanna till i Stenungsund både den 6:e och den 15:e. Du kanske har något bra tips på lunchställe? Kram!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.