Tillbaks till verkligheten

I morse 05.30 var jag ute i den gråa morgondimman med Nanook. Han behövde gå ut. Sedan gick jag in och lade mig en stund till. Jag drömde att jag var ute på stan i Sollefteå med Nanook och Nayeli. Det var fest och alla var fulla och odrägliga och ville klappa och hålla dom och jag försökte skydda dom allt vad jag kunde. Nayeli råkade fastna i en askkopp som hängde på en vägg. Den var gjord av glas och full med fimpar, och jag fick inte ut henne. Hon satt där inne och skrek. Samtidigt rymde Nanook iväg bland folk och trafik. Panik!

I nästa dröm träffade jag gruppen Alcazar. De behövde en ny dansare och undrade om jag ville ta på mig jobbet! Wow, jag tackade ja! 🙂 Men sedan var jag tillbaks i Göteborg igen. Min första dag, på mitt gamla jobb. Personalrestaurangen på Liseberg. Jag skulle börja jobba där igen. Bland disk, stress och stekos. Lysrör som gjorde ont i mina ögon och en känsla av att kvävas. Här vill jag inte vara.

Jag vaknade, och mina ögon öppnades och jag kisade mot fönstret. Solen lyste där ute, på kritvita björkar med frost. Jag har bara drömt. Vilken lättnad. Jag är Grundtjärn. Mitt hem. Med allt det vackra omkring mig. Med Nanook och Nayeli sovandes bredvid mig i sängen. Och jag får vakna till den vackraste av morgnar. Tack, tack tack 

030502030504030501

12 Kommentarer på “Tillbaks till verkligheten

 1. Hanne

  På något sätt så tycker jag ändå om sådana drömmar, för då kan man verkligen uppskatta det man har när man väl vaknar <3

  Reply
 2. maja

  Jag drömde att jag fick en trisslott av min pojkvän och vann 500 000. Älskar minuterna när man är halvvaken och tror att drömmen var verklighet, när det handlar om positiva drömmer alltså. Men tji fick jag, lika fattig igår som idag. :/ 😛

  Reply
 3. Linnéa

  Älskar din alltid så inspirerande blogg Jonna. Drömmar har alltid något att säga oss – kanske har du haft mycket på senaste så att du drömmer stress-drömmar? Det brukar jag ha.

  Jag drömmer om ett liv ute i det tysta, långt bort från storstaden där jag är nu.

  Djur och naturintresserade får gärna kika in min ny-gamla blogg jag startat igång! 🙂

  Reply
 4. Magnus

  Din drömmar alltså! 😀
  Själv minns jag nästan aldrig några drömmar. Varför det är så vet jag inte, men det är rätt skönt.

  Ha en bra dag!

  Reply
 5. Mitra Sohrabian

  Så härligt att allt var bara en dröm fina Jonna, så fint är i Gurdtjärn hos dig.Kramar

  Reply
 6. Gustav

  Nämen… Nayeli fast i en askkopp, bland massa fimpar och fullisar… stackarn. Du hinner med mycket på natten måste jag säga 😀
  Vilken tur att du vakna i Grundtjärn! 🙂 Hade varit jobbigt att vakna på Stampen och inse att det är 2010 och att åren i Grundtjärn bara var en dröm 😉
  Nayeli och Nanook är lyckligt lottade som hamnade i Grundtjärn hos dig. Trevlig kväll!

  Reply
 7. Annina Torino

  Haha… Jag brukar ibland drömma att jobbar på ett kontor, och varje gång får jag en obehagskänsla och vaknar som om jag haft en otäck mardröm… Härlig känsla dock den där tack tack tack när man förstår att man är tillbaka i sitt vanliga liv.
  Kram fina föredömet Jonna kloka unga damen som redan kommit så långt i livet!
  Anna

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.