Torsdag

Hej på er!
Det är torsdag och jag kom och tänka på att det varit lite brist på bloggande det senaste dygnet. Jag tänkte bara försäkra er om att jag lever, och att det är jobbet som tagit min tid. Jag sitter som en tok och jobbar nu, men det är så roligt så jag kan knappt kan slita mig. Har mycket kundbesök bokade nästan hela sommaren vilket känns helt overkligt fantastiskt. Det kunde jag aldrig tänka mig i vintras. Och jag har insett att det är så roligt att få visa upp smyckena och sälja i verkligheten och träffa kunderna som kommer bära dem. Jag har alltid drömt om att ha en liten mysig butik och nu känns det som jag inte är så långt ifrån den drömmen.

Detta har naturligtvis gjort att jag fått fler galna idéer, som att starta ett litet café och sälja våfflor med sylt gjort på bären jag plockat i skogen. Eller hembakade pajer och egenjord svartvinbärssaft. Åh jösses vad mysigt! Önskar det bara fanns tid till allt jag vill göra. Fast nu tänker nog många “Skulle ett café gå runt i Grundtjärn, som endast har 12 invånare?” Och då säger jag; JAJAMEN! Det skulle snurra på som bara den! 😀

Jag har fått bevis nu när folk åker miltals för att komma hit och titta på mina smycken. Då är allt möjligt, och det kan man utveckla till så mycket mer. Tänk bara vad roligt det hade varit att starta upp ett litet vackert vandrarhem här! Så kan jag servera jättegod frukost på morgonen och sedan guida runt i skogen och visa alla smultronställen! Åka upp till Nävernäsan och titta på utsikten. Haha åhhh hade det inte varit helt underbart roligt? Tänk om man fick visa upp allt det underbara som finns här för andra människor, som kanske får en upplevelse för livet. Det är i alla fall det jag fått av denna platsen och naturen runt omkring. Delad glädje är dubbel glädje 🙂

Det är alltid härligt att drömma lite. Man vet ju aldrig vart det leder till.
Men nu ska jag sätta mig och jobba igen. Har mycket som ska vara klart innan jag går och lägger mig.

Ha en underbar kväll kära ni! <3

Här spenderar jag den mesta tiden just nu, i arbetsrummet 🙂

Lite av utställningsbordet

31 Kommentarer på “Torsdag

 1. Anders

  Vad det är härligt och läsa hur du ser möjligheter i allt.
  Det visar att vi kan bo på landsbygden och överleva, alla behöver inte flytt’ till storsta’n.

  Reply
 2. Annika

  Fin bild av dig och ditt arbete, lite klurig på samma gång när det ser ut som om du skulle sitta med silverkrona på huvudet fast jag tror att det är något i bakgrunden. Du har hittat fin musik till dina filmsnuttar, det skulle vara roligt om du skrev upp nånstans vad musiken heter så skulle jag gärna leta reda på den. Tack för att du delar med dig på din jordnära blogg. Önskar dej fortsatt lycka och välsignelse.

  Reply
 3. D

  Jag tror på dom ideerna inget är omöjligt!
  Det finns ju lite personal i byn om det krisar 😉
  Kaffe vofflor med hjortronsylt grädde och kanske ganska lokal glass?
  mums
  Vilken tid öppna du!

  Reply
 4. Sofia

  Är inte mycket för smycken annars men måste helt ärlig säga att era smycken är riktigt snygga. Hade gärna kommit till Grundtjärn och köpt ett smycke om det inte vore för att jag bor över hundra mil bort.

  / Sofia

  Reply
 5. Koppången

  Toppen!
  Vi har anknytning till Grundtjärn.
  Vårt barnbarn har kommit med detta förslag för flera år sedan. Hon tyckte det
  “skulle gå bra”. Ingen dum ide om PR fungerar, eller hur?
  PS
  Visst var utsikten utomjordisk från “Näsan”

  Reply
 6. Frida

  Toppen idé tycker jag!! Jag flyttar upp till dig så jag kan hjälpa dig driva!! Jag vill också bo på ett ställe där tiden liksom står still och driva ett café//vandrarhem och bara få träffa en massa spännande människor. Snälla snälla snälla snälla^^

  Reply
 7. Don PJ

  Vilken fin idé med vandrarhem och café! Men tänk så mycket jobb det skulle bli, hinner du då njuta av ditt Grundtjärn på samma vis som nu? Jag är i alla fall säker på att våfflor med din egen sylt skulle smaka.

  Reply
 8. Birgitta

  Vilka underbara tankar-drömmar. Ett vandrarhem eller sommarcafé vore jättetrevligt för många stressade. Att se dina smultronställen i verkligheten är en dröm för många av oss läsare. Hoppas att du får med dig någo och kan göra lite mer till nästa sommar. Lycka till med alla dina besök under denna sommar.

  Reply
 9. Eva i Aten

  Låter helt underbart med ett litet vandrarhem i Grundtjärn, är övertygad om att det skulle gå hur bra som helst! Där kunde du ha din mysiga smyckesbutik också! Tjoho!
  ☼☼☼

  Reply
 10. lars leksing

  Tänkte bara gratulera på födelsedagen och önska god natt, lägg dig i tid så du orkar fira i morgon (idag).

  Reply
 11. Magnus

  Har stannat i vägkanten på väg hem från jobbet och tänkte att jag kanske skulle kunna bli först men ser att Lars hann före mig…. GRATTIS JONNA!!!! 🙂

  Reply
 12. Karin

  Kanske du kan starta ett litet vandrarhem i den gamla skolan där du bodde förut? Och hundar skulle kunna vara välkomna också! Vore väl kul!

  Reply
 13. Hanna

  Bara för att du nämnde att ni bara bor 12 stycken i byn gick jag in på birthday och sökte på grundtjärn för att se vilka ni är, och då fick jag se att du fyllde år! Grattis Jonna! 🙂 🙂

  Reply
 14. Cecilia

  Hej Jonna

  Jag följer din blogg varje dag för den ger mig så mycket inspiration och glädje. Tack för att du delar med dig av ditt liv och din ljuva energi. Nu måste jag skriva för första gången. Vandrarhemmet!!! Visa dina smultronställen!!!! Det är så så så rätt. Det är precis därför så många följer din blogg. För att ta del av det fantastiska lunga och fridfulla livet som finns i Grundtjärn. Det skulle verkligen bli en brygga för dom som inspireras av dig och vill lämna det hetsiga livet för att njuta mer. Ett smakprov på något som för många både är en bristvara och något exotiskt. Jag LOVAR att jag kommer med min familj! Vi har själva valt att lämna Stockholm. Denna sommar flyttar jag, min sambo, sonen 6 år, dottern 2 år och vår majestätiska katt till den vackra och gröna Kullabygden i Skåne för att leva ett lugnar liv närmare naturen. Även om vildmarken kallar så är det här ett bra steg nu. En resa till ditt vandrarhem skulle sitta fint det!
  Ha en skön sommar!

  Reply
 15. Anna

  Åh! Hjärthalsbandet ser ju ut som det från Titanicfilmen <3 När det gäller dina så kallade drömmar så kan jag mycket väl tänka mig dem bli verklighet! Det gäller bara att ta ett steg i taget och prioritera rätt 🙂

  Reply
 16. Dalatussan

  Jag har haft en liknande dröm. Det är mycket turister som färdas genom här, bor ju vid Höga kusten. Jag och karln vill bygga små stugor nere vid vattnet där de kan sova och få frukost på morgonen. Hade gärna bakat tunnbröd också!

  Men men.. det ska ju finnas tid till allt också 🙂

  Reply
 17. isabella

  Det skulle va sjukt kul om du började designa ringar! Du skulle göra jättefina ringar. Själv har jag precis förlovat mig och tänker på ringar mest hela tiden. Vackar vigselringar med inspiration av norrsken 🙂 Tänk på’t!

  Reply
 18. Sara

  Ja ja ja! Vandrarhem! Kör hårt – jag kommer och bor en hel sommar! (eller åtminstone en helg när jag behöver rehabilitera 🙂 )

  Reply
 19. JM

  Låter som en riktigt bra ide med vandrarhem/café/smyckesutställning! Jag skulle absolut åka hela vägen från Sthlm!

  Reply
 20. William

  ” ”Skulle ett café gå runt i Grundtjärn, som endast har 12 invånare?” Och då säger jag; JAJAMEN! Det skulle snurra på som bara den! ” Fick mig att känna att det finns hopp för stället än. =)

  “En vacker dag kan vara som en mjuk vind inombords som blåser liv i glöden.”

  “Livet är en blandning av naturen och inget är mer värt än att få ha drömmar och förhoppningar, nära och kära runt sig i en värld byggd av sig själv.”
  -William Lindström

  Reply
 21. Anonym

  Wow, för en bra entreprenör tankesätt 👍
  Jonna du är bra på att se möjligheter, öppen för nya idéer även om det verkar omöjligt. Det är bra det.

  I dag, 2019, kan man med säkerhet säga att det vandrarhemmet skulle bli en stor sucsess!
  Och ja, våfflorna skulle ha sålt riktigt bra 😎

  Klaus

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.