Vackraste födelsedagspresenten

Sent igår ikväll satt jag inne min ateljé och målade och Johan satt i sin smedja i rummet intill och bankade och levde om så det stod härliga till. Jag älskar sådana där kvällar. Det blir så mysig stämning hemma på något vis. Vi båda håller på med något rolig projekt och då och då springer vi på varandra och pratar en stund, så det känns ändå som vi är tillsammans även om vi håller på med olika saker.

I köket brinner en brasa för den råa kvällsluften och från Johans rum spelas vacker musik. Vid midnatt hade jag målat klart första lagret på en tavla och jag tvättade penslarna och mötte Johan i köket.
Han verkade också ha avslutat sitt projekt. Nyfiket gick jag in i smedjan för att titta vad han hållit på med den här kvällen. Jag kunde inte se något.
Vad har du grejat med ikväll? Jag ser inget påbörjat arbete” sa jag undrade.
Nej jag har bara testat lite. Har inte fått gjort så mycket” sa Johan. 

Jag tänkte inte så mycket mer på det och vi gick in i köket igen. Efter tolvslaget gav han mig en stor kram och sa “grattis älskling“.
Ja juste, det var ju den 29 juni nu, min födelsedag. Han såg så lurig ut, som om han ville säga något. En sån varm och kärleksfull blick.

Han stod där framför mig i sina arbetskläder och med arbetsglasögonen på huvudet och sträckte plötsligt fram en liten ask, med min egen logga på.
Då förstod jag, han hade grejat med något smycke till mig. Åhhhh!
Han öppnar asken och där i ligger den vackraste ring, gjord av honom själv.

Han ler och säger “Den är inte helt klar än, men, vill du gifta dig med mig?Jag blev alldeles rörd. Han har gjort en vigselring till mig! Jag har så länge pratat om hur otroligt vackert det vore om Johan själv kunde göra vigselringen. Vilken helt annan känsla det skulle bli att bära ringen, och veta att han själv gjort den, mannen som jag ska dela mitt liv med. För ja, vi är ju redan förlovade så vi vet ju redan att vi ska gifta oss. Det bestämde vi oss för två år sedan, så det blev inte att någon friade. Men nu gjorde Johan det ändå, som en kärleksfull gest och det var så fint gjort. Åhh, och vilken vacker ring! ♥
Det här var ju den vackraste födelsedagspresent jag någonsin kunnat tänka mig. Så mycket kärlek inbäddat i den gåvan.
Idag håller Johan på att göra klar den. Och han hade någon idé om att infatta en kristall i mitten av öppningen, men vi får se om det går att få till. Och sen ska vi gravera den när vi gifter oss. Egentligen får jag ju inte bära den än, men jag tror jag inte kan hålla mig. Man behöver inte följa alla gamla regler alltid. På ett sätt känns det ju redan som vi är gifta. Det är bara att det inte står på pappret än 🙂
Vi har inte bestämt datum än när vi ska gifta oss. Egentligen hade vi tänkt denna sommaren, men så kändes det som om det blev ont om tid så det kändes bättre att ta det nästa sommar. Vi vill inte ha något stort, pampigt bröllop. Ett mysigt och enkelt bröllop. Kanske här hemma i Grundtjärn?
Vi har i alla fall fått öva lite på valsen haha, även om det inte syns än. En vacker kväll i maj var vi på Gammelgården i Myckelgensjö. Jag behövde spela in videoklipp till en film jag gjorde i maj. Vi skulle låtsas vara våra förfäder, och min älskade Johan som inte tycker om att dansa ställde ändå upp så att jag kunde få till de scener jag behövde!

Vi dansade till en inspelning när Niklas Roswall spelar nyckelharpa. Det var så himla vackert. Och den låten som heter Nordsjövalsen har kommit att betyda så himla mycket för mig. Ni kommer få se hela filmen lite senare (När Google tillåter mig att lägga ut den, för det är ett filmjobb åt Google), och då kommer ni se några sekunder från resultatet av den här kvällens vals på gammelgården. Men så länge kan ni ju få se hur det såg ut när det inte gick lika bra haha.

Gammelgården är verkligen en så himla vacker plats! Den ligger i Myckelgensjö och varje gång jag kommer hit känns det som att komma tillbaks i tiden. Husen, gärdsgården och utsikten över sjön! Det är verkligen så, så vackert. Ni vet väl att Gammelgården har öppet nu på sommaren, så man kan åka dit och fika och gå en guidad tur på gården.
Vill passa på att tacka redan nu för alla jättefina gratulationer på både Facebook, bloggen och Instagram! Ni är för underbara!
Tänk, nu är jag 29 år! Helt otroligt, vad vuxet det låter haha! Ett år kvar till 30, wow!

Men, det är så härligt att få fira ännu ett år på jorden. För jag tycker livet bara blir bättre för varje år som går. Och på något vis så känns det som jag uppskattar livet mer och mer ju äldre jag blir.
Och snart har jag bott nästan hela min tjugoårsålder i Grundtjärn. Ja, nästan hela mitt vuxna liv hittills. Det känns så häftigt att tänka på. Finns ingen plats jag hellre hade velat spendera alla dessa år.  En plats som är så lugn och tyst, men som lärt mig så oändligt mycket.

Hoppas ni får en helt fantastisk helg allihopa! Ni är underbara ♥
KRAM på er!

62 Kommentarer på “Vackraste födelsedagspresenten

 1. Jacqueline

  Åh så himla fint! Blev helt rörd och tårögd! <3 Det kommer bli helt magiskt när ni gifter er, men jag tror verkligen att ni gör det rätta med att vänta om det känns stressigt den här sommaren. Jag tyckte att det var ganska skönt att bestämma med god tidsmarginal, då kunde jag pyssla och fundera med allt i godan ro. Vi satte datumet ett år i förväg, sedan kunde vi planera i lugn och ro. Superskönt! Puss och kram på er båda och grattis igen! 😀 <3

  Reply
  • Ian

   P.s. Dear Johan , I don’t like to dance either , so I know how you feel 😉 , I feel for you bro 🙂

   Reply
  • Ingela Johnzon

   Stort Grattis till Er båda!!! Ni är ett så vackert par och står för det vackra i samklang med Moder Jord. Så fint med frieriet på din födelsedag också Jonna!!! Extra Grattis till dig! Kramis från Ingela Johnzon

   Reply
 2. Maarja

  Åhh, underbart! Så vackert är ringen och så vackra är ni!
  Grattis, Jonna! Önskar dig mycket inspiration, underbara dagar och kärlek!

  Reply
 3. Robyn

  Happy birthday to you! Tell John to close his eyes, hold the love of his life in his arms and sway with the rhythm of the waves.

  Reply
 4. Lotta

  Stort grattis på din dag Jonna! Såg på förlovningsvideon igen också, blev så himla rörd. Ni är så fina ihop! Jag önskar er all lycka <3 Kram!

  Reply
 5. Sandra Brunnström

  Grattis på din dag Jonna! Så vackert av Johan att göra vigselringen!

  Jag besökte Gammelgården förra sommaren, miljön är fantastisk, jag blev helt förälskad i platsen ❤️

  Reply
 6. Melissa Ziech

  Happy Birthday! Today is a good day for a birthday. It’s mine, too, although I’ve had a few more than you. Congratulations on your plans for marriage! I’ll be celebrating 45 years of marriage with my love that I’ve been crazy about since we were eight yrs. old. I, too, work next to my partner, so I can share your joy in being together while doing things we love. The ring is beautiful. Wishing you many beautiful years together.

  Reply
 7. leif

  Grattis Jonna på din stora dag. 💍
  Du fick ring och Johan, bröllop i ett slag.
  Du är lycklig som har en sån fin man..
  Han är stilig han ja en riktig DonJuan.

  Kram till er båda ni samman klistrade av granens kåda. 🌲
  Låt skogen förgylla ert liv låt saven flöda,
  Kramas i evighet låt sinnena sammanglöda.

  Reply
 8. Marybeth Ryan

  Dear Johan and Jonna – Many congratulations to you two!! The ring is just beautiful! And happy birthday, Jonna! What an amazing day of celebration it is for you both! xox

  Reply
 9. Sofia

  Ni är något extra ni två, var för sig och ännu mer ihop ❤ Grattis på din dag 🌟🎈🎉🎁

  Reply
 10. C

  Fina Johan!
  Vilken fin ring!!
  Underbart hur Johan har anammat att bli smyckessmed!
  Grattis till er båda och grattis till dig på födelsedagen!!

  Reply
 11. Cathy

  Felix Compleaños Jonna! This is the sweetest most beautiful blog ever! What a beautiful ring! I’m thrilled and joyful for both of you! I’ve got tears in my eyes from so much wonderful happening (glad Nayeli found her way home to you too <3) it must be the full moon because in so emotional today…unfortunately, we got some bad news in the property the we were hoping to buy 🙁 the well water is not suitable for drinking…more tests necessary and more negotioating for possible repairs etc…feeling stressed and very unsure of the future at the moment. Your post allows me to believe in endless possibilities! I just hope that things will work out here after all…so much LOVE to you, Jonna! May your year and future be full of Blessings! <3<3<3

  Reply
 12. Olivia

  So wonderful! I wish you two all the happiness…..when you find the right person it will always be good, even through the hard times. Looking forward to your film, the old fashioned music and background, you two dressed like your forebearers…i love it!

  Reply
 13. Gunilla

  Stort grattis fina Jonna!
  Johan är duktig tycker jag! Han har lärt sig smideriet snabbt.
  Ni är så väldigt gulliga båda två, liksom Nanook och kissarna ❤
  Jag önskar er alla en underbar sommar!

  Reply
 14. Birgitta

  Varmt Grattis på födelsedagen! Gläder mig åt att katten är hemma, vet hur det känns. Kram till dig, din fina Johan, Nayeli, Nanook och Toulouse.

  Reply
 15. Anna S

  Åhh såå vackert. Ni är helt underbara, man blir tårögd 😍. Stort dubbel Grattis till dig Jonna ❤️. Önskar er en fantastisk kväll och helg turtur duvor ❤️
  Kramar från Anna😍

  Reply
 16. Monika

  Stort GRATTIS på 29-årsdagen Jonna! Så härligt att du har giftermål att se fram emot till din 30 års dag kanske.

  Reply
 17. Rue

  First of all, Happy Birthday Beautiful Lady!!! 💖 I loved Johan’s gift for you. He is so wonderful! You can see all the love he put into the ring he made for you. I love the idea of a wedding in Grundtjärn. Your village is so much a part of you. But also, the views from Gammelgården are amazing! No matter where you decide to have the ceremony it will beautiful, full of love and a day you will remember your whole life. I can’t wait to see pictures of your special day. I know they will be fantastic.

  Sending you much love and hugs for your birthday. 💖💕💖💕💖💕

  Reply
 18. OR

  I feel so happy for both or you reading this post, and also happy that your cat came back. It’s strange how we can be so happy for someone we don’t know in real life.

  Reply
 19. Lindan🙃❤

  Alltså…Nu skriver jag på min (återuppståndna) mobil, så det får bli lite kortare än vanligt….🙄
  Ja…Inte vet jag vad slutet på ditt inlägg handlade om…För jag kunde tyvärr inte se så klart…Så fort jag läst om Johans födelsedagspresent till dig så var det som att sätta på en kran…Tårarna bara sprutade….!!😢😢😢 (fast glada, vackra tårar!) Inte för att det egentligen kom som någon överraskning att ni ska gifta er…Men ÄNDÅ så gjorde det mig så GLAD…!!!😍😍😍🤗🤗🤗Det är så vackert…NI är så vackra!! Tror jag eventuellt dog en snabb “kärleks-död”….Men nu är jag, som telefonen, återuppståndna (heter det så…?!🙄😑😁😂🙃)!!😊🙃Massssa kärlek och “tyck-om” till er båda!! Och grattis grattis till ALLT!!! Ni är fan BÄST!!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Reply
 20. Jana Maria

  Happy Birthday dear Jonna! The ring is soo beautiful and it is very sweet and lovely from Johan, I am so happy for you that you have found each other! Looking forward to many beautiful, magical and romantique pictures of you two! The video and the pictures are so beautiful! I love your white dresses btw! This one is again very beautiful… as was the one of the engagement 2 years ago and also the one from this midsummer and …ok they are all so beautiful! <3 Where do you get all these beauties?^^ Do you make them yourself? Lots of Love to you and a beautiful day and night!!!

  Reply
 21. Magnus

  Stort, stort GRATTIS på Din dag Jonna!
  Den lilla pälsbollen är hemma igen och Din Johan smider en kärleksring. Kan något toppa det? 😉
  Stor kram!

  Reply
 22. Barbara Camenzind

  Grattis på födelsedagen kära Jonna, och himmelens glädje och lycka till dig och underbara Johan!

  Reply
 23. Bysse

  Oj! Var nära att missa din födelsedag.
  Stort Grattis!! från Bysse.
  Är verkligen glad att Nayeli kom hem igen.

  Reply
 24. Nelia

  Take me to a quiet place, with earth under our backs, cradled in a forest glade. There, we will point out things we see, and acknowledge those things we do not. In solitude, we take in the wisdom offered in each other and take in the hum of the forest.
  Сute Jonna.Happy Birthday)

  Reply
 25. Lisa Adams

  Congratulations to you both from Australia! How wonderful. And Happy Birthday Jonna, you and I are both born on the 29th June. Kind wishes from Lisa x

  Reply
 26. Johanna Holmström

  Åh, vilken fin överraskning på födelsedagen! Grattis! Ni är ett sådant fint par! Ringen är jättefin, passar perfekt på ditt finger! Kram Johanna 💕🌸💕🌸💕🌸💕

  Reply
 27. PJ:s byffé - från by till fe

  Nu skall jag inte blanda mig i ert kommande bröllop men vad vore enklare än att ha det på Gammelgården i Myckelgensjö? Perfekt miljö och ni har ju redan övat lite där. Ringen är klar, klädstilen är given från bilderna och så kommer Nicklas Roswall och spelar Nordsjövalsen för er på sin nyckelharpa. I brudbuketten måste väl finnas åtminstone en rallarros? Vad som finns på bordet vet jag inte men efterrätten med glass från Myckelgensjös egen glassfabrik vore inte dumt. Ha, ha, romantiskt så det dryper men jag kunde inte låta bli. 😉

  Och visst är Nordsjövalsen fin, jag kan bara hålla med. Grattis på din dag!
  https://open.spotify.com/track/27iMj0lVMXfh45LcYwZxc7

  Reply
 28. Hanna

  Grattis så mycket❤️ Ni är ett så fint par.
  Och Grattis till födelsedagen också🎂💐
  Kramar Hanna🌸

  Reply
 29. Uno molander

  Grattis till er båda å det hjärtliga från oss. Och vill Johan träna på vals så kan kanske Jonny och Monica bistå även där. Ha en fortsatt fantastisk sommar!😎.

  Reply
 30. fernando

  Hello Jonna, happy birthday, and congratulations to both, you and Johan look great…
  Greetings.

  Reply
 31. Valerie Alpha

  Dear Jonna:
  It’s been a while since I commented. Happy Birthday to you, lovely lady! What a dear gift that Johan gave you! I am happy to see you both in great spirits and well. Let your light shine. That is why we are here!❤❤😊🙏🙌

  Reply
 32. Lars 8463

  Gomorgon varmhjärta
  Jag sitter en bit från tältet.
  Tillsammans med solen och månen.
  Betraktar utsikten i Oviksfjällen.
  I skogen kan mitt inre bli mitt yttre.
  Men det är nu det flyger.
  Du vet hur det känns ❤

  I allting finns en känsla.
  Så när och var du bär ringen
  Låt känslan bli regeln.
  För den bär du alltid i hjärtat.

  Önskar er FIN julivecka.
  KRAMAR

  (när Johan lärt sig dansa vals,
  kan jag kanske få se lite magdans?!)

  Reply
 33. iza

  SÅ HIMLA FIN!! 😀 Underbar ring han gjort, verkligen. Vilken grej. En väldigt personlig ring är ju de bästa av det. Helt underbart, GRATTIS <3

  29 år, välkommen till siffran 😉 Hoppas du haft en superhelg, själva har vi varit mer slitna. Men de har sina orsaker… ! Haha, KRAM på er båda <3

  Reply
 34. Alexandra std

  Åhh vilken otroligt fin ring Johan gjort till dig, vilken fantastisk överraskning på din födelsedag, vad otroligt fint och kärleksfullt gjort utav Johan!🙂❤ Stort grattis till er, är glad för er skull ni är så fina tillsammans!🤗 Bröllop i Grundtjärn låter mysigt eller i Myckelgensjö som ni är på bilden🙂 kram

  Reply
 35. Anonym

  Nämen grattis! Både på födelsedag och till kommande bröllop. ÅÅh vilken vacker ring. Han har sinne för estetiska detaljer din blivande man. Ja det kanske går att få in en kristall? Det kan ni fråga en gemolog om. Grattis båda två. <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.