Vägen vi vandrar

Ibland när framtiden skrämmer mig, eller när oron för hur allt ska gå äter upp glädjen från nuet, så brukar jag försöka tänka på att livet är som att befinna sig i ett mörkt rum med bara ett litet stearinljus. Det går bara att se någon meter framför sig, allt annat gömmer sig i mörkret. Men trots den lilla ljuskällan så går det att hitta i ett stort hus. Som när man kör en bil på en mörk väg i skogen om natten. Allt man ser är det som ljusen från bilen lyser upp, resten är mörkt. Ändå når man sitt mål tillslut. Man kan köra tusen mil i mörkret, med bara några få meter upplyst framför sig. Men vägen vecklar alltid ut sig allt eftersom.

Man behöver inte alltid se klart och tydligt hur nästa skede av livet ser ut. Hur nästa månad blir, eller nästa år. Att smyga fram i mörkret med ett ljus i handen och se hur livets väg uppenbarar sig kan också vara helt fantastiskt. Bara man tar ett steg i taget och njuter av ljuset man ser just nu, och litar på att allt ordnar sig ♥

020809

32 Kommentarer på “Vägen vi vandrar

 1. Patrik

  Det ligger en hel del i det du skriver. Samtidigt är det bra att ha sin inre kompass eller radar igång, att ha en vision bortom ljuset så man inta bara famlar i blindo och irrar runt. Trist om man snubblar på samma gamla matta med jämna mellanrum.

  Lite lustigt också egentligen, även om man sitter helt stilla och tyst i ljusets sken, så rusar tiden förbi i samma rasande fart. Man märker det ändock, på att ljuset efter en stund brinner ut.

  Reply
 2. Ninni

  Tack. ♥ Tack Jonna. Detta var precis vad jag behövde höra – precis just nu. Som en här ovan också skrev, det kändes som om orden var menade till mig i dag. Grubblat så mycket att jag känner mig alldeles ängslig. Försöker så benhårt att leva i nuet, men ibland tar framtidsoron över. Dagar som denna, exempelvis. Så detta var det absolut bästa jag kunde läsa och påminna mig om, i dag. Jag älskar dina reflektioner och din syn på livet. Jag delar dem. Vissa dagar är bara lite tyngre än andra.
  Många kramar ♥

  Reply
 3. Erika

  Så fint sagt!

  Och det låter så rätt men är inte så lätt… Jag menar det här med tillit till att saker och ting ordnar sig, att de blir som de ska.

  En vän sa häromdagen att en borde vara modigare och bara låta livet veckla ut sig (let life unfold) istället för att försöka, ibland krampaktigt, styra slutresultatet. Och så vill jag ju leva och jag jobbar på det…

  Kramar! <3

  Reply
 4. Nicole

  Konstigt hur vissa rader kan träffa en rätt in i själen. Precis vad jag behövde just idag, o denna sekund.

  Reply
 5. Anna

  Jag önskar att dina fina ord skulle vara verklighet, och att allt ordnar sig till slut.
  Tyvärr så tror jag att man är tvungen att styra upp livet lite själv också.

  Reply
 6. Louise

  Tack för dina ord och att du delar med dom! Jag håller verkligen med dig och den där liknelsen var så bra! Den ska jag alltid komma ihåg. Och som några säger så kan man bestämma vissa saker, men det är ju upp till var och en hur långt fram man vill planera. Själv tycker jag att livet ger mest när jag vågar famla och ramla. Det är det som är livet. Lev älska njut! Och som du skriver, att man kan bara vara ibland.Och man kan inte bestämma så mycket mer än utifrån vad ljuset visar. Det är ju där den riktiga inre kompassen visar sig. Att vara i nuet och följa livet betyder inte att man inte styr upp sitt liv, utan tvärtom i mina ögon. Det är ju då man ser vägen. När man tittar med och utifrån ljuset. Tack igen för underbara ord!

  Reply
 7. Per Asp Bölen Junsele

  Bra skrivet varför måste alltid människor veta vad som ska hända sen å sen ta vara på stunden man har och ge den 100% istället.

  Reply
 8. Veronica

  Så fina ord, att leva för stunden är nog tyvärr inte alla förunnat, många
  känner nog en stor oro inför framtiden, hur man ska få livet att fungera
  ekonomiskt, få jobb m.m. och att flytta dit man vill, blir nog bara en dröm
  för dom flesta tyvärr. Men det är viktigt att ha drömmar och visioner i livet,
  en dag kanske man lyckas med det man har drömt om.

  Reply
 9. Hanna

  Du är vis Jonna. Jag lämnar min framtid i Guds hand för Han har det bästa för mig. Han har talat till mig och hjälpt mig så många gånger. Jag behöver inte oroa mig längre. Jag är aldrig ensam. 🙂

  “…om Gud nu på ett så underbart sätt bryr sig om blommorna, som står här i dag och är borta i morgon, ska han då inte ha omsorg om er? Litar ni alltjämt så lite på Gud?
  Oroa er alltså inte för vad ni ska äta och dricka. Varför är ni som de som inte känner honom? De jagar efter allt detta och bekymrar sig för det. Men er himmelske Far vet redan vad ni behöver.
  Och han kommer att med glädje ge er allt vad ni behöver, om ni ger honom första platsen i era liv och lever efter hans vilja.
  Bekymra er alltså inte för morgondagen. Även den kommer Gud att ta hand om. ”
  Matt 6:30-34

  Jesus sa “Jag är vägen… sanningen och livet”
  Joh 14:16

  Det värt att ge Gud en chans 🙂
  Kram!

  Reply
  • Anonym

   Hanna, Som världen ser ut idag med fruktansvärda krig och IS, som är en religiös
   organisation, krigar och halshugger folk och utför andra barbariska handlingar,
   då har jag väldigt svårt att tro på en Gud, som ska beskydda oss människor.

   Reply
    • Anonym

     Jag förstår precis vad du menar, vi lever i en ond värld på många vis och det är svårt att se vart Gud är i allt det här. Men den gud som IS strider för är långt ifrån den Gud som jag följer. Jag lever inte efter någon religion. Jag lever i en relation – med Jesus. Han står för kärlek! I bibeln står det att Han älskade oss så mycket att han dog för oss på korset. I och med det så tog han bort världens synd för alltid. Vi gör fel varje dag, men Jesus tog konsekvensen av det, för vår skull, och besegrade döden. Det är kanske svårt att få grepp om på en gång. Men det finns frihet, liv och kraft i hans namn! Det står i bibeln att han uppstod på tredje dagen vilket betyder att han lever idag. Om vi lär känna Honom så får vi evigt liv i himlen efter döden här på jorden. Och varje människa kan lära känna honom genom hans ande som är här på jorden, den helige Ande. Det är inte svårare än att säga “Jesus” och vara ärlig i sitt hjärta. Då kommer han att möta dig med sin kärlek.. så var det i mitt fall. Jag kände en kärlek som inte finns i den här världen. Detta låter kanske flummigt, men det tåls att prövas! Varför gör inte Gud något åt det hemska som sker? Därför att världen är i ondskans våld eftersom Adam och Eva åt av det där äpplet så att synden och ondskan kom in i världen. Gud är allsmäktig men han tar aldrig bort människans fria vilja. Han hjälper oss om vi ber till Honom.. det har jag många berättelser om, inte minst i mitt eget liv. Om du vill veta mera så kan du skriva till min mail hannaamusic@gmail.com 🙂 Kram!

     Reply
 10. Maya

  Vissa dagar, veckor, månader och år går bara inte planera. Vissa gånger måste man go with the flow. Följa livets stigar dit de bär. Utan karta, utan tanke, utan mål. Vissa gånger får man helt enkelt ta dagen som den kommer och göra det bästa av den.

  Det är ganska träffande när det gäller mitt liv, för att lära sej leva med detta tänk har inte alltid varit så lätt – att planer går i kras på grund av daglig värk, att framtidens planer grusades i samma ögonblick jag var med i en bilkrasch som förändrade mitt liv radikalt, att tvingas leva dagen som den kommer och göra det bästa av den. Livet kan förändras så väldigt snabbt! Lev mer i nuet och ta vara på dagen!

  Var rädd om Dej och gobitarna därhemma!
  Kram!

  Reply
 11. Sofie

  Tack för de orden, Jonna. Det var precis vad jag behövde höra just nu

  / Blivande 28-åring med trolig 30-årskris analkande pga fortfarande ej fast jobb osv osv osv 😛

  Reply
 12. Sandra

  Tack Jonna, de orden riktigt lyfte mig. Kul att se att du mår bättre och att roliga saker händer i ditt liv. Kul med att bloggen uppdateras allt oftare. Den är verkligen en ljuskälla för mig 🙂 Ta hand om dig. Kram

  Reply
 13. Julia

  Det där raderna behövde jag verkligen läsa efter ett långt samtal om jobb, framtid och pengar. Tack för att du säger de ord som jag alltid tänker men inte kommer ihåg när allt kommer omkring.

  / Julia

  Reply
 14. Felicia

  Du är så bra Jonna!! Känner igen mig så mycket i de du skriver. Och jag är precis i det stadiet där jag inte vet vad jag vill göra. Har bara massa tankar och drömmar men vet inte vart jag ska börja. Så den här texten du skrev nu gav mig hopp om att man inte behöver stressa sig fram utan att man kan gå sakta fram och se vad livet har att ge. Du är verkligen en stor inspiration för mig! Tack! 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.