Vandringen

Nu kommer äntligen lite bilder från Outdrr-träffen i lördags och söndags. Vi vandrade i Tyresta nationalpark. Det var roligt att få komma dit och se hur naturen skiljer sig från naturen här uppe. Och självklart kul att möta upp med andra Outdrr-bloggare. Första dagen vandrade vi 14 kilometer och på söndagen blev det 7 kilometer. Tro det eller ej, men jag har faktiskt aldrig varit ute på en vandring förut på det sättet. Så jag var så glad att äntligen komma ut och vandra med en stor ryggsäck, tält osv.

Jag hade såklart packat min ryggsäck så tung att jag knappt kunde lyfta upp den på ryggen utan hjälp. Förstår inte hur den kunde bli så tung, jag hade ändå inte med mig något som jag inte behövde. Men det gick bra ändå!
Det var två riktigt roliga dagar som bara gav mig mersmak när det gäller vandring. Det är absolut något jag ska göra igen!

På min första vandring lärde jag mig:

1. Det är värt att packa ner kamerautrustningen! Hur tung än ryggsäcken blir.
2. Man blir väldigt varm av att vandra. Jag började med tre tröjor och jacka och det slutade med att jag gick runt i underställ. Blodet kokade.
3. Att göra en fackla av en gren och små pinnar.
4. Att “Roskilde-tältet” från Biltema inte är vattentätt.
5. Att en sovsäck som ska räcka för -2 inte är tillräckligt för att hålla mig varm. Inte ens i närheten.
6. Att kokkorv krymper och går sönder om man grillar dem.
7. Att vandra med folk man aldrig träffat förut är ett underbart sätt att lära känna varandra på.

Nu kommer några bilder!

Första pausen som vi tog på lördagen. Lunch blev det här på ett vackert ställe vid en sjö :)

Första pausen som vi tog på lördagen. Lunch blev det här på ett vackert ställe vid en sjö 🙂

En bild från vandringen! Foto: Traneving Outdoor

En bild från vandringen! Foto: Traneving Outdoor

Nästa paus vid en fin utsiktsplats.

Nästa paus vid en fin utsiktsplats.

Framme vid platsen där vi ska slå läger över natten. Tobias och Angeliqa vid elden :)

Framme vid platsen där vi ska slå läger över natten. Tobias och Angeliqa vid elden 🙂

Middag! :)

Middag! 🙂

Johan Forsberg visar hur man gör en fackla.

Johan Forsberg visar hur man gör en fackla.

Vi satt runt elden tills klockan närmade sig midnatt :)

Vi satt runt elden tills klockan närmade sig midnatt 🙂

Nästa morgon, redo för att vandra igen! Här är vi tjejer samlade :) Foto: Traneving Outdoor

Nästa morgon, redo för att vandra igen! Här är vi tjejer samlade 🙂 Foto: Traneving Outdoor

Vi vandrade genom ett stort område som brann ner för 13 år sedan.

Vi vandrade genom ett stort område som brann ner för 13 år sedan.

 

Det såg både hemskt och vackert ut på samma gång där det brunnit. Stora döda träd men små vackra björkar växte upp och gav nytt liv.

Det såg både hemskt och vackert ut på samma gång där det brunnit. Stora döda träd men små vackra björkar växte upp och gav nytt liv.

Sista fikastunden innan vi kommit fram till Tyresta by igen. Foto: Traneving Outdoor

Sista fikastunden innan vi kommit fram till Tyresta by igen. Foto: Traneving Outdoor

En vacker korp flög över oss.

En vacker korp flög över oss.

Ett gruppfoto innan vi skiljdes åt. Tyvärr fattas det 4 stycken som gick tidigare som inte är med på bilden. Från vänster : Nils (grundaren av Outdrr), Linn, Tobias, Angeliqa, Helena, Thomas, Johan och jag.

Ett gruppfoto innan vi skiljdes åt. Tyvärr fattas det 4 stycken som gick tidigare som inte är med på bilden.
Från vänster : Nils (grundaren av Outdrr), Linn, Tobias, Angeliqa, Helena, Thomas, Johan och jag.

25 Kommentarer på “Vandringen

 1. PJ

  Ni ser ut att ha haft riktigt trevligt. Själv gjorde jag en liten fjällvandring i somras för första gången på prov och fick lite blodad tand. Så mycket närmare man kommer naturen och även att man får testa sig själv både fysiskt och psykiskt. Nästa steg vore att övernatta. Bra tält och sovsäck är säkert värt att satsa på. Skor också. Hur gick det med dina skor, höll de tätt?

  Reply
 2. AktivaDagar

  Tack för inspiration! Och lärdomarna du delar med dig av! Ett av mina nuvarande drömmar och mål är att komma igång med vandring så det är extra roligt att läsa om det och fylla på med ännu mer inspiration för projektet 🙂

  Reply
 3. Magnus

  Det ser ut som om ni fick en trevlig helg med fint väder. Tur ni inte var i dom här trakterna för då hade det blivit en blöt upplevelse. 🙂

  Reply
 4. susannna

  Kul helg du haft! Det är härligt att gå i naturen, fast jag har nöjt mig med dagsturer. Startar man tidigt på morgonen hinner man med en hel del på en dag, Jag har en förkärlek till bergstoppar och vandringarna brukar ha ett berg som mål. Det är en så härlig känsla att stå på toppen efter en ibland mödosam vandring uppåt.
  Du skulle ha varit med när vi vandrade till Slåttdalsskrevan och tog oss till toppen av Slåttdalsberget samt Skuleberget en härlig dag i slutet av september. Jag tror du hade gillat det…….

  Reply
 5. Frida

  Vilken snygg bild när ni sitter vid elden! Det här inlägget ger mig minnen från när lägereldar och nätter under bar himmel i vindskydd. Åh, det måste jag nog göra igen!

  Reply
 6. Pingback: Vandring i Tyresta Nationalpark | Vandringsbloggen

 7. Monzan

  Hur sov du i din sovsäck? Hade du kläder på dig? Om du hade kläder på dig, så kanske du skulle testa att ta av dig dem, när du ligger i säcken! Hur konstigt det än låter, så blir det faktiskt varmare utan kläder på sig.
  Monzan

  Reply
 8. jonas nohrstedt

  otroligt fin och stämningsfull bild den då ni alla sitter kring elden! hur lyckades du få ett sånt fint ljus i den och vilket objektiv valde du här? 🙂

  Reply
 9. Holmér

  Alla utom Jonna klädda som om dom var på nordpolen men Jonna klär sig som det passar henne och inte efter grupptillhörighet. Jag känner igen mig i det och det gör denna sympatiska bloggerska, om möjligt, ännu mer sympatisk.
  Jonna visar verkligen att hon har vad som krävs både mentalt och fysiskt!

  Reply
 10. Tula

  Härligt Jonna att du tar dig ut på vandringar! 🙂 Jag vandrar ofta i fjällen – finns ingenting som är så underbart som att få gå mil efter mil i storslagen naturen, känna den friska vinden i ansiktet och njuta av lugnet och stillheten bland fjälltopparna. Och ja – kamera är verkligen värd att bära med sig – finns få gånger som fotografier blir så vackra, färggranna och fyllda av liv! Nu var ju inte du ut på någon fjällvandring, men är det så att du fick mersmak och skulle vilja “vandra på riktigt” så säg till, du får mer än gärna hänga med mig ut i fjällen. Alltid roligt med sällskap. Och mitt tält är vattentätt! 😉

  Reply
 11. stella

  Kul att du fotade där det brann i Tyresta. Vad tiden gått fort. 13 år! Jag kommer ihåg det som i går. Jag stod flera gånger under den veckan på andra sidan vid badet i Skogås och kollade över Dreviken mot branden. Det brann väldigt mycket och lite dramatiskt var det.

  Reply
 12. Pingback: Mina drömmars vandring | Jonna Jinton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.