Vår nya stuga i Marsfjällen

Hej på er!

Åh vad mycket roligt som hänt sedan sist jag skrev. Eller mycket och mycket. Det är en stor rolig nyhet som fortfarande får mig att ständigt vilja nypa mig i armen. Många av er har säkert redan sett vad det hela handlar om på Instagram eller YouTube. Jag och Johan har köpt en liten stuga i Marsfjällen! Vi har gått och drömt om detta varje dag sedan vi var där uppe i våras, och nu är det verklighet! Jag är så glad att jag faktiskt inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Det här var nog något av det bästa som hänt på länge.

Det finns så många olika anledningar till att just detta gör oss så himla glada. Men dels så är det ju för att vi båda älskar Marsfjällen. Det är något speciellt med naturen där, och det finns så mycket olika typer av landskap. Djupa skogar, höga fjäll och berg, och oändligt många bäckar och forsar och spegelblanka sjöar. Av alla ställen jag någonsin varit på så har faktiskt Marsfjällen varit min absoluta favorit.
Och sen känns det så otroligt rätt i tid att vi får ett eget litet place, där vi kan vara helt för oss själva. En plats att åka till för att slappna av, på riktigt. Det har jag längtat efter så himla länge.
För stugan ligger så ensamt, så vi har inte ens några grannar. Det är liksom…den absoluta drömmen.
Vilken otrolig kombination att få bo i vackra Grundtjärn, och ha en stuga i Marsfjällen. Jag kan nog inte tänka mig något finare.

ÅH, jag är så överlycklig över detta! I fredags skrev vi på kontraktet och nu väntar vi på att få nycklarna så att vi kan åka dit och börja göra iordning.
Ska visa några bilder såklart, men här kan ni också se min senaste videoblogg där vi berättar allt om det här med husköpet!

Tänk vad fort allting gått. För exakt en vecka sedan åkte vi upp för att titta på stugan. Och nu är det vårt. Jag sitter och bläddrar i pärmen med fastighetsbeskrivningen och tittar på bilderna tusen gånger om. Våran lilla stuga.
Vi blev båda ganska chockade när vi kom hit, för det var så mycket finare än vad vi hade tänkt. Det fanns inte så mycket bilder inifrån stugan på annonsen. T.ex hade vi ingen aning om att det var en otroligt vacker inglasad altan med träpanel. Nu har jag inte heller några bra bilder på det att visa er, men snart ska vi ju upp hit för att fixa iordning och då lovar jag att ta massor med bilder och filmer.
Då säljaren inte kunde behålla stuga på grund av sjukdom, så såldes stugan med alla grejer. Alltså, allt som fanns i stugan tillhör nu oss. Bara det är…helt otroligt. För det finns så mycket vackra gamla grejer här inne som är så fina! Ni vet, sådana där saker som man desperat letar efter på loppisar. Gamla, vackra kökssoffor och gamla fotogenlampor…och ja, allt! Så det mesta av grejerna kommer vi behålla.  Däremot kommer vi göra en ordentligt städning såklart. Jag bara längtar efter att komma hit igen och gå igenom allting och börja bona in oss.
Den här vackra kaminen blev ju såklart en favorit.
Och det här tycker jag är så charmigt! Med gamla hus som har sådana här träluckor framför fönstren. Dels så är det ju superbra nu på vintern när vi kanske inte kommer vara här så ofta, för att skydda fönstren mot stormar och annat. Men sen ser det ju också så mysigt ut när man öppnat upp dom och de liksom ramar in fönstren.
Tänk att få ha en stuga fem minuters promenad från detta. Detta är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Ni anar inte hur mycket vi pratat och drömt om just detta.
Jag vet att det låter så otroligt klyschigt att säga att tankens kraft och positivt tänkande är så viktigt. Men det är verkligen det. Vissa kanske tänker att allt är en slump. Men jag tänker att ingenting är en slump. Jag har fått för många bevis nu på att det vi tänker och sänder ut kommer tillbaks till oss på olika sätt. Det är lite så jag navigerat från första stund jag flyttade till Grundtjärn.
Det är så jäkla fascinerande.

I alla fall, som ni förstår är jag SÅ glad över detta och jag ser så mycket fram emot att visa mer från vårt lilla paradis i Marsfjällen.

KRAM PÅ ER! Och hoppas ni får en jättefin dag! ♥

61 Kommentarer på “Vår nya stuga i Marsfjällen

  • Netten

   Så underbart o Mysigt! Precis så som vi skulle vilja bo o leva. Komma ifrån all stress, måsten o bara vara. All lycka ❣

   Reply
 1. Rue

  What a wonderful location and I love that fireplace! I look forward to following your blog as you get to know you little cottage in the woods. This is the beginning of an amazing adventure for the two of you. Congratulations!

  Reply
 2. Annica

  Tror inte att jag vet någon som är så bra på att manifestera sina tankar och drömmar som du.. verkligen lagen om attraktion i full aktion. Ska bli roligt att se mera.

  Reply
 3. Sandra Junhammar

  Alltså wow, blir så himla glad för din och Johans skull! ♥ Stort grattis!!

  Ser verkligen supermysigt ut och läget verkar ju vara helt underbart. ♥ Är också övertygad om att våra tankar är viktigare än vad många tror.

  Ska bli spännande att se mer ifrån stugan framöver! Hoppas att du också har en jättefin dag. Kramar ♥

  Reply
 4. Anders H

  Så kul för er båda! Stort grattis! Ett boktips: Det finns en bok, av Bernard Nordh, som heter “I Marsfjällets skugga”! Kanske kan vara något för er?
  Kram!

  Reply
 5. Anonym

  Ett varmt GRATTIS till ett riktigt eget ställe ? .
  I Marsfjällen finns massor av TYSTNAD och ren SKÖNHET. Det Du älskar.
  Och vill det sig väl, lyckas Du i juni – om Du vill – åka mellan de höga is och vackra snövallarna vid Stekenjokk mot Norge… Jag tror visst att Du gjort det redan? O, dessa öppna underbara vita rena landskap…

  All Lycka till Er!!! ✨

  Reply
 6. Gunilla T

  Grattis till er!
  Det där med tankens kraft är något jag oxå tror på.
  Önskar er stort lycka till med huset i Marsfjället ??

  Reply
 7. Lena Berg-Nordenberg

  Stort GRATTIS till er nya fina stuga. Blir spännande att få se naturen där också! Varmt lycka till!

  Reply
 8. Cathy

  Congratulations to both of you! How exciting it is! What new adventures await! So very happy for you and believe me, I know those feelings! I was so stressed nearly all summer while the sale of our new little house in the mountains was pending…there was so much waiting while all the paperwork/inspections went thru, nearly 6 weeks!!! And also the sale of our house in town…so glad it’s all behind us now. What a relief! Already, we have been living here for one month and I keep thinking, how did I get here? Is this really my home now? Like I’m in a dream! Sorry I haven’t connected back to Patreon; we finally have satellite wifi, but there’s been so much to do to get ready for winter…we spent all weekend chopping and stacking wood from dead/fallen trees on our property and had our first snow yesterday morning! It’s super cozy here in my little mountain house! Hopefully, I can get back to the Patreon community soon. I send you lots of love very often and wish you all the best always!!! <3 <3 <3 ps love the vlogs…keep them coming!

  Reply
 9. Cinnica andersson

  Så härligt det låter och så fantastiskt det är att du/ni följer era drömmar? Jag var i Saxnäs alldeles nyligen och blev kär? Stekenjokk, Marsfjällen, Fatmomakke…så mycket lugn, energi och inspiration. Lycka till med er lilla stuga?

  Reply
 10. Christiane

  If two people were ever meant to have this lovingly crafted little cottage, it was you Jonna and Johan! You will deeply appreciate the beauty of the nature and you will enjoy the simplicity of this charming retreat. You both deserve this good fortune to own something so special. Enjoy!

  Reply
  • Christiane

   I don’t know how to fix my comment above, so I will write the second sentence again, this:
   “Both of you, Jonna and Johan, deserve this good fortune to own something so special! ”

   Hope this sentence comes through more clearly in meaning. Sending hugs.

   Reply
 11. leif

  Grattis till fina stugan.
  I Marsfjällets skugga sommar som vinter.
  Njuta av vildmark när skidan hon slinter.
  Jag avundas er som till fjället har så nära.
  Jag kan bara sitta här i Stockholm och uppgivet svära.
  ??????

  Reply
 12. Dixi Wonderland

  Först när jag fick upp videon på youtube så trodde jag att ni skulle flytta ifrån ert hus som ni har nu. Blev så ledsen för man associerar det så mycket med dig men sen när jag såg videon och förstod att ni hade köpt en stuga så blev jag så himla glad för er skull 😀 Ska bli väldigt roligt att få följa med er dit och se när ni gör det till ert hem 😀

  Reply
 13. PJ:s byffé - från by till fe

  Härligt med fjällboende och området kring Marsfjällen är verkligen fint. Jag har besökt området några gånger, senast för en månad sedan när det fanns så otroligt fina färger i naturen. Nu har väl det mest av det försvunnit. Och snart kommer snön. Jag tittade faktiskt på detta hus tidigare i somras när det fanns på nätet. Nära till mycket fint i naturen. Lycka till med er fjällstuga!
  Ha, ha, han är för härlig han Nanook när han hänger över broräcket när ni kommer hem.

  Reply
 14. Vanessa

  Hello Jonna!
  I follow your adventures from Ontario Canada. I’m trying to Marsfjallen on the google map and I keep getting Marsfjallet. Is there a difference between the two? My Swedish is not very good 🙂

  I am also so happy to see your dream come true. I must admit I’m a little jealous too, but more happy. Thank you for taking me your journey too.

  Vanessa

  Reply
  • Anonym

   Marsfjallet and Marsfjallen is the same! The word fjäll means mountain in Swedish, like high alpine mountains. So Mars is the name of the mountains, i.e. Marsfjäll. The difference between Marsfjallet and Marsfjallen is only grammatical, where Marsfjallet is our way of using the word “the”, I think you call it a definite article? Like “the Marsfjället”, and Marsfjallen is the mountains in plural with a definite article. Hope that helped! 🙂

   Reply
 15. Magnus

  Jag får erkänna att jag är en smula, eller faktiskt ganska mycket, avis på er nu. Jösses ett sånt underbart “andningshål” ni hittat! Fast mest är jag glad för er skull! Misstänker att ni kommer att trivas gott där. Och hur lycklig kommer inte Nanook att bli när han får nosa runt på ett nytt spännande ställe! 🙂

  Ett sådant ställe skulle jag verkligen gilla att smita iväg till då och då för att slippa undan vardagens hets och alla ljud. Jag var på en dagsutflykt i helgen upp i värmlandsskogarna. Körde på en liten smal grusväg när det började kurra i magen så jag backade in bilen på en liten skogsväg. Öppnade bakluckan och tog fram kaffe och macka och satte mig med solen i ansiktet. Det var absolut knäpptyst! Sååå fullständigt underbart!

  Lycka till med fjällstugan!

  Reply
 16. fernando

  Hello Jonna and Johan, just wow!!…
  my sincere congratulations to both…
  a warm hug from a distance.
  fernando.

  Reply
 17. Floki

  Keen observation and wise words. There is no such thing as coincidence in our lives. Everything we put out into the field of existence in form of thoughts, speech and actions, inevitably comes back to us in one way or the other, in this lifetime or the next. Another word for this mechanism is karma. Its purpose is to teach us something about ourselves. By reflecting on and assimilating these lessons we grow spiritually. This is what makes it so darn fascinating.

  Reply
 18. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Jag vet inte riktigt varför, kanske 5:28
  men när jag såg vloggen kändes
  det som om ni var glada? ? ❤
  Så GRATTIS!!!
  Till att ni har “Felll in looo” (stavning?)
  till er alldeles egna plats
  med bara granar till grannar.
  (Jag gissar att ni får en hel del
  sommargrannar ni kan surra
  norrländsk meditation med!)
  Äger nycklarna till alla minnen
  som kommer ❤

  Och även om Johan alltid föredrar
  att vara mannen bakom JJJ.
  Istället för framför kameran
  Grattis till artikeln i ÖA!

  Och även om jag aldrig blir en gran.
  Glad att få vara en av era
  “distansgrannar” (Blev sugen på
  desertglass när ni åt ?)
  GLAD KRAM!

  Reply
  • Lindan

   Lars, vad säger du om att göra en lite turnée uppåt Marsfjället till…?? Vi kan ikläda oss gran-förklädnad, och stå där och vaja i vinden lite (och lite i smyg få ta del av detta magiska äventyr…). Och skulle de inte gå på vår gran-förklädnad får vi väl förvandla oss till grannar (väldigt aavlägsna grannar…men ändå!?)….Fundera på det!! 😀 😀 😀

   ps. Jag fick just en briljant idé om “kott-örhängen”….kan tillverka till dig oxå om du vill! 😀

   Reply
    • Lars 8463

     Lindan ?
     Funderat! TURNÉEEE!!!!?
     Och när vi har stått där ett tag
     rotat oss, blivit gröna av avund.
     Så är det nog svårt att avslöja oss!
     Och jag tror att dom tycker att det är
     MAGISKT!!!
     Få se två grangrannar vaja, skutta
     till tonerna av näcken Leifs vals!

     “Kott-örhängen”???
     Förstärker camouflaget! ? ?
     Snyggt både till vardag och fest!
     (Kanske “lite” spännande
     med hackspetten som granne?)
     Så jag tar gärna ett par!!!

     KRAMAR

     Reply
     • Lindan

      Lars….hahhaha….gröna av avund….hahhaaa….klockrent!! 😀 😀 så kommer det självklart att bli…!! I övrigt kan jag bara hålla med – kottar funkar såklart både till vardag och fest!! 😀 😀 Och kanske kan vi sedan starta en egen kollektion…lite som JJJ, fast mer LLC (“Linda-Lars-cone”)…På engelska såklart, blir ju lättare när vi slår stort utomlands…. 😀 Känner redan hur inspirationen börjar flöda!!

      Kram!

      Reply
    • Lindan

     Hahaha….självklart!! Vill du också har kott-örhängen…(så jag vet hur många jag ska tillverka…;) )! 😀

     Reply
     • Lars 8463

      Lindan ?
      Jag kollade och LLC finns redan.
      Så jag tycker att

      LINDA – LARS – CONE
      “En symbol för att en idé
      kan så ett frö
      som växer sig stor och stark”

      Blir ett perfekt slag, när din
      inspiration slår i världen!!!
      För örhängen är bara början!

      KRAM

      Reply
 19. Birgitta

  Stort GRATTIS! vilken underbar glädje ni delar med er av. Så underbart ställe att få koppla av och bara njuta av naturens egna ljud och liv. Där kan du säkert också kula lite för att få svar från ekot. Lycka till med ert nya drömställe.

  Reply
 20. Lindan

  ÅÅÅHHH Jonna!!! Du anar inte hur glad jag blev för er skull när jag fick höra denna STOOORA nyhet!! 😀 😀 Fick tårar i ögonen och gjorde ett par små glädjevolter (eller nåja, mer glädjeSKUTT i ärlighetens namn!! 😀 )av lycka!! Sååå sååå UNDERBART!! Kan verkligen förstå er eufori!! Det känns nästan som om det är JAG som köpt en stuga i fjällen, haha…!! Det ska bli fantastiskt att få följa er på detta äventyr!!
  Jag berättade för min mamma om ert köp härom dagen…(hon följer dig oxå, men lite mer sporadiskt än jag… 😉 ), och hennes första tanke var att “åh, vad skönt för dem att ha ett ställe att rymma till, och få koppla bort allt annat ett tag”….
  Så tänkte jag med en stund…Men insåg sedan att du nog kommer få vissa problem med att koppla bort ditt jobb helt…För naturligtvis kommer denna plats erbjuda gaaalet många chanser till fantastiska foton och filmer!! Wiiii!! Men jag hoppas ändå det kan bli en plats där ni kan koppla bort lite av era “måsten”… <3
  Fanns det varken el eller vatten? Kommer ni få ta med vatten när ni åker dit, eller finns det någon brunn någonstans?
  Innan jag köpte Himmelsdalen så hade jag en liten stuga (Trollebo) ca en mil från stan. Det var en primitiv stuga, utan el och vatten (men fanns en brunn hos grannen några hundra meter bort), men jag hade gasolkylskåp och spis. Och utedass såklart! (y) Men jag måste säga att det var ett LUGN i detta….Det fanns en rofylld känsla i att gå och hämta vatten, och att allt fick ta sin tid..Att sitta i min inglasade veranda i skenet av en fotogenlampa…att grilla min mat ute i min "sago-grill" (en helt fantastisk "troll-grill" gjord av massa runda stenar, nästan som den var direkt tagen ut en sagobok…

  JAG ÄR SÅ GAAAALET GLAD FÖR ER SKULL!!! (och för oss som får följa detta!!) – STORT GRATTIS!!!! MASSA KRAMAR!! <3 <3 <3

  Reply
 21. ;D

  Nu har ni nästan allt stuga tjocktv vhs utedass nu behöver ni bara ett par bra skräck rullar så är helgen räddad.
  Mys pys

  Reply
 22. Pia

  Så perhört priviligerat att uttrycka sig så Jonna. Tankens kraft eller för att du nu har så mycket pengar att det här är möjligt…snälla släng inte med såna uttryck det är så respektlöst…med tankens kraft påstår du att jag ex bett om att få vara urfattig, att min mamma ligger för döden i cancer, att vårt barn dog i våras…att mitt och andras liv som är obeskrivligt tunga är enbart pga våra tankar…näää Jonna , nej…

  Reply
  • Anonymous

   I understand your pain. I used to feel as much resentment towards life as you do. But this subject is a little bit more complex than it looks on the surface.
   I know a book by Anita Moorjani “Dying to be me – my journey from cancer, to near death, to true healing”. Doctors expected her to be dead next day and she spontaneously recovered because she realized that there is a different way of looking at things. Try it. It may reduce your pain.

   Reply
  • Josephine i Bryssel

   Hej Pia, jag vet inte vad du har gått igenom och jag kan troligen inte heller helt fatta vidden av hur ont det gör för dig. Jag har vänner och släktingar däremot som har fått gå igenom många tunga saker. Cancer, dödsfall, kronisk sjukdom, hemlöshet. Det finns emellertid en kraft i tanken och framförallt i tacksamheten att ta tillvara på. Jag vet en person som lider av cancer och som har fått gå igenom flera plågsamma operationer och trots det skrev att “jag är så tacksam för att jag i alla fall kan duscha mig själv med den ena handen i varmt vatten.” Det handlar inte om att jämföra med andra, det handlar om att se det där lilla som hjälper dig att resa dig upp igen och igen och igen. Det faktumet att du skriver här och nu visar att du fortfarande hoppas. Släpp inte det – håll dig fast i kärleken för den är absolut gränslös och när någon dör finns dennes kärlek kvar i ditt hjärta. (Mejla mig om du har lust.) *virtuell kram*

   Reply
  • Anonym

   Ogina människor finns det gott om. Det är väl inte deras fel att du har stor olycka. Inget du behöver vädra kan jag tycka! Okänsligt? Ja men det är ju så du själv uttrycker dig. Skärp dig. eller menar du att: bara för att du är olycklig så ska andra vara det också? Vad vill du med din kommentar?

   Reply
   • Anonymous

    What does she want with her comment ? She asks us to reassure her that she is not alone. She asks us for out attention and what is love if not
    attention directed to person. From this perspective your seemingly insensitive comment may be as helpful as any other: shut up and man up –
    sorry, women up. Why do you think that her comment does not belong here ? Could it be that it spoils your expectation of a bedtime fairy-tale about Prince and Princess living in a faraway land. Think about it.

    Reply
  • Anonym

   Jag håller med dig Pia! Var bara tvungen att skriva det eftersom du enbart har fått en massa mothugg från människor som tror att de kan lösa livets alla bekymmer med hjälp av att tänka. Gissar på att de egentligen aldrig varit i särskilt svåra situationer.

   Reply
 23. Åsa

  Ni kommer att älska att vara häruppe, vi har vår stuga, och min mans föräldrahem i dalgången bredvid (Vojmådalen ) och jag älskar att vara här ? Har varit här sedan jag var 2 år ( fyller 52 i år ) och blir aldrig less. Välkommen upp ?

  Reply
 24. Sandra

  Hej Jonna. Gud så fint att ni har köpt ett hus, Marsfjällen är helt ljuvliga. Ni kommer få det så fint. Och appropå hus så är jag är så väldigt nyfiken på att höra om vad det var som gjorde dig otrygg i det huset som du gjorde om till din studio? Kram

  Reply
 25. Lina

  Nu när vloggande blivit ett vanligare inslag här, så vore det (tycker jag) kul med ett inlägg om din utrustning! =) För längesedan skrev du om dina olika målarsaker och färger, märken du använda osv i ett inlägg. Jag har en ganska välfylld kameraväska vid det här laget, men vet exempelvis inte ett dugg om olika drönare eftersom jag inte sysslar med den sortens foto/film, så det är alltid kul att se vad andra har. 😉

  Reply
 26. Fredrik Tysk

  Grattis och Lycka till med er stuga!
  Marsfjäll och dess omgivning är ju vackert med både fina fjällen, Trappstegsforsen och Stekenjokkvägen i närheten! Så det finns mycket fint att upptäcka i närheten av Marsfjäll! Själv gillar jag ju att utforska de lite mindre orterna i Norrlands inland som har en speciell charm med de långa avstånden mellan dessa orter, där avstånden mellan orterna genomsyras av en påtaglig glesbygd, men där det ändå kan dyka upp någon gård eller enstaka hus emellanåt, även om många av husen sedan länge är obebodda, men här och var kan man ju även där träffa på någon trevlig liten gårdsbutik eller lanthandel då man kommer till någon liten by mellan de lite större orterna.

  Reply
 27. Anonym

  Gud vilken fin stuga! Jamen det är härligt när man kan förverkliga en dröm så här! Vad det lyser om er! Verkligen grattis! Ja nu får ni ännu mer underbar utsikt och härliga vyer. Fiskevattnen är fantastiska där i Marsfjället. Dock mycket mygg! Förra ägaren verkar ha haft fin smak. Tråkigt att måsta sälja av de omständigheterna. Men roligt att ha fått så fina köpare kanske. Åter stort grattis!

  Reply
 28. Helena - Oh darling, let's be adventurers

  Grattis till stugan! Så himla roligt! Jag har bara varit i de trakterna en gång nu i somras, men det är så otroligt vackert!! Har velat åka längs Vildmarksvägen i många år (fast egentligen när de precis har plogat vägen för det skulle vara så häftigt att få se alla snövallarna) och har ju bara blivit mer sugen när jag sett dina tidigare bilder därifrån. Åter igen, grattis till stugan!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.