Ved!!

Hej på er!
Så var det natt igen, och idag har det varit minst lika mycket att göra som igår så det har inte blivit någon tid framför datorn idag heller. Åh  jisses vad mycket det är att göra nu. Jag har nog aldrig varit så stressad som jag är nu. Det är så mycket som händer samtidigt. Som sagt så kommer jag skriva lite senare vad det är som har hänt. Men, en sak som jag är väldigt glad över är att veden kommit! Vi hade beställt 40 kubikmeter ved av Robert Bylund i Myckelgensjö, och igår kom det en stor lastbil och lastade av allting på ängen här utanför. Precis den bilden har jag drömt om hela vintern; att en stor lastbil ska komma och lasta av en massa ved. Så det kändes riktigt bra! Men nu har vi mycket jobb framför oss, nu ska alla dessa träd klyvas till ved. Som tur är fick vi låna en superbra vedklyv! Så det kommer nog gå undan. Jag och mamma har klyvt en hel del idag, och i morgon klockan sju ska vi upp och fortsätta. Det känns lite drygt, men vad glad jag kommer vara nästa vinter när vedboden är full av vacker, torr ved!

Vilken dröm va! 🙂 Det är den där veden som kommer värma mig i vinter

Står vid den stora vedklyven och klyver ved

Ja och mamma

De är tyngre än man tror! Bra träning att lyfta fram stockar 🙂

Fiiiiiint!

11 Kommentarer på “Ved!!

 1. märta kajsa

  Ved värmer två gånger, brukar min mamma säga. Första gången när man bär hem den och klyver den och man blir alldeles svettig och varm, och så andra gången när man eldar den 🙂

  Reply
 2. Anders

  Härligt! Du kommer ju bli riktigt stark du av att bära all ved 🙂 Lycka till med klyvningen och akta dig för vassa delar på maskinen!

  Reply
 3. nadja

  härligt med björkved, det luktar så gott! själv eldar jag mest tallved (har kåk där björkarna inte är supervanliga, tyvärr) men det är bra det med. 🙂

  Reply
 4. Tor

  Tänk på att stammarna kan komma i plötslig och oväntad rörelse och klämma dig.
  Försök att riva ned de översta från sidan.

  Reply
 5. Anita

  Åh, så duktiga ni är! Jag är imponerad. Det märks att ni är av Karlströms “virke” – sega och uthålliga. 😉

  Allt gott till er båda från Omsjö!
  Kram!

  Reply
  • Gammel mor i Paris

   Visst är björkved bra att börja med och luktar gott, men den brinner som fnöske och svâr att hitta här, sâ jag tog alm och ek, som kolnar sakta ner under natten.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.