15 Kommentarer på “Videoblogg

 1. Perk

  Som Nanook viftar på svansen i videon så verkar han då må väldigt bra där uppe i skogarna. Mycket gott att snusa på antar jag : )

  Förresten den där vägen åkte jag förbi på förra Midsommarafton 2011 efter att ha sett raggarrockbandet Hurriganes i Junsele. Jag känner faktiskt igen det ifrån videon. Det är nog så att jag minns storsjön. Vi åkte nämligen egentligen fel väg tillbaka till Övik. I alla fall när jag blåste förbi i 190 knyck och vinkade glatt åt två småglin som stod vid vägkanten (vad de nu gjorde ute mitt i natten?) så var det nån i bilen som nämnde att en tjej från Göteborg flyttat in nånstans där uppe. Det var faktiskt så jag kom att söka upp din blogg.

  Ha en bra helg!!! Snart vår!

  Reply
 2. lars leksing

  Det är bra och gå på “skaran” på morgonen men det kan bli kris om man stannar ute för länge på dan, då kan det bli ljup mjuksnö när man ska hem igen. Då får man kämpa jag vet. Nanook ville ha benet med sig hem så han fick något att gnaga på.

  Reply
 3. Snöros

  Det är märgen inuti benen som de gillar så mycket. Sedan har de sysselsättning några timmar men en del blir lite lösa i magen.
  Att gå på skare…så länge länge sedan man gjorde det…

  Reply
 4. Lotta

  Visst äre skönt nu när man kan gå på skaran..
  Ben är kanon för hundar, rensar tandsten å annat 🙂

  Ett tips, om du släpper Nanook ha inte kopplet på honom, även om han inte brukar fara nån längre sväng, men om han gör det kan kopplet ställa till det rejält!

  Hoppas ni har en lika fin dag i Grundtjärn som jag har här 🙂

  Reply
 5. veronica

  Här skiner vårsolen och det är vindstilla.Tulpan och påskliljelökaran sticker upp ur jorden…Många hälsningar från Vårgårda;)

  Reply
 6. Tom

  Lövely, fick mig att tänka på när en hund vi hade hittade ett helt renkadaver. Mycket ben var det att tugga på..
  Men utrusta dig m snöskor kvinna! Mkt lättare att knalla omkring på snön då. Går att tillverka själv indianstyle om man inte har tummen mitt i hsnden

  Reply
 7. Annika

  Jag är ju en ny läsare av denna fina blogg så jag kanske har missat (även om jag försökt att läsa ikapp) varför du inte använder skidor? Det måste väl vara det mest optimala sättet att komma ut i skogen under vintern? Eller är det något man gjorde när jag var ung? Då bodde jag på landet och vi åkte skidor överallt. Jag kommer också ihåg mina vänners mormor som bodde i Jämtland som åkte skidor tills hon var närmare 90. Har skotern tagit över eller vad beror det på att skidor verkar bara vara för människor som åker runt i spår och tävlar ? Jisses vad gammal jag helt plötsligt känner mig 🙂 är ju “bara” 52.
  Vill än en gång säga att du och ditt liv, gör mig väldigt glad.

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Annika!
   Först och främst, välkommen hit!:) Är glad att du tycker om min blogg! 🙂
   Angående skidorna så är det faktiskt en fråga jag själv ställt mig; “Varför använder jag inte skidor?”. Jag har kommit fram till att det finns en anledning till det. Den första är att jag faktiskt aldrig åkt skidor. Bara när jag var pytteliten och de minnen jag har från den skidåkningen var inte bra. Jag minns att jag ramlade hela tiden och skidorna fastnade i varandra och det kändes klumpigt. Sedan har jag aldrig åkt skidor på riktigt efter det. Så därför har jag inte “upptäckt” det underbara med att åka skidor. Dessutom har jag inga passande pjäxor. Men det räknas inte som anledning eftersom jag kunde ha fixat det om jag hade velat.

   Det har helt enkelt inte blivit av. Men jag är säker på att jag hade tyckt det var jätteroligt om jag väl provade 🙂

   Kramar!

   Reply
 8. Tom

  Skidor är verkligen inte ute, men tyvärr så kör ju många hellre skoter här i norrland
  Vår familj kör det ekologiska temat och man klarar sig jäkligt bra utan fossilbränsledrivna saker. Dessutom håller man kroppen i trim om man inte tar bil överallt, odlar egen mat osv

  Reply
 9. Ella

  Åhhh vad mysigt, den här videon gjorde mig glad! Särskilt när du glatt ropar “vad har du hittat?” och tvärt vänder “åhhh… så fiin..” när han supernöjd över sig själv och upprymd dyker upp med benet, hahaha. så fin blogg! kram

  Reply
 10. Anna

  Åh vad mysigt med Nanook och trollskogen ^^ Jag blir alltid så harmonisk och lugn av att läsa din blogg <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.