I djupaste skogen

Hej!
I vintras så berättade min granne Stig om ett jättevackert naturområde som finns i närheten här. Och han lovade mig att vi någon gång skulle fara dit, så idag gjorde vi det! Det var en riktigt vacker skog med tjärnar och sjöar. Så obeskrivligt vackert. I skogen fanns även en stuga som står öppen, men det är aldrig någon där sa Stig. Inte så konstigt kanske, stugan är verkligen mitt ute i djupaste skogen. Det är därför jag så gärna ville dit, för så fort jag får tid ska jag åka dit helt själv med hunden och sova över några nätter. Det finns ingen el, endast en kamin och ett litet bord. Och när man tittar ut genom fönstret ser man en vacker sjö och oändligt med skog. Nu längtar jag så mycket tills jag ska fara dit! Tänk att sitta där i stugan mitt i natten, koka té på kaminen, lyssna på brasan som sprakar och titta ut genom fönstret där dimman dansar över sjön. Allt är helt tyst. Och kanske får man se en älg, eller en björn? 🙂

Stig, Nanook och jag ute och går i den djupa skogen. Gissa om jag var nervös att vi skulle möta björn? 😉

En vacker tjärn

Vi gick en lång bit. Stig visade mig flera olika sevärda ställen, och lärde mig namnen på sjöar, tjärnar, myrer och stora kullar.

Framme vid den vackra lilla timmerstugan.

Vackra fönster i stugan.

Att vara i skogen är den bästa terapi man kan få.

 

20 Kommentarer på “I djupaste skogen

 1. Sofia

  Gu så häftigt. Hoppas verkligen att du får se något djur och att du får underbara bilder. Väntar med spänning på rapport från ödestugan.

  Reply
 2. Kenneth

  Håller med dig i det att vara i skogen är den bästa terapin..och just att ha med sig vovven, kameran och fika är balsam för själen. Har man sedan macro objektivet och stativet är det ännu bättre..hehe

  Reply
 3. Sara

  Okej, that’s it! Nu hoppar jag in i bilen och kommer och våldgästar!! Pratar ofta om att rymma till en stuga i skogen långt från allt för att få ha lite tyst…
  Blev lite avis nu, som vanligt…
  Njut av dina dagar där!!!
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww jaa ibland måste man få komma iväg ett tag. Känner igen det så mycket, att vilja rymma till en stuga i skogen och bara få ha helt tyst.
   Ha det så bra!! Kram!

   Reply
 4. Thomas

  Om du ska göra te där så gör det på ljung blommor. Koka upp en näve ljungblommor i ca 2 dl vatten och låt det koka i 4-5 min. Man blir lugn av det och somnar gott. Man brukar rekomendera att man ska göra det om man hamnar i en överlevnadssituation och blir uppstressad. Då blir man lugn och kan tänka över situationen. Så tar du en sån kopp te på kvällen så kanske du klarar om det kommer en björn och tittar förbi. 🙂
  Vet inte om man ska dricka det ofta men en kopp då och då.

  Annars så är te på gran och tallbarr gott men det är det inte alla som gillar för det kan bli en stark barrsmak om man tar mycket vilket alla inte gillar. Jag har dock alltid gillat den smaken av någon anledning. Brukar tugga på skotten eller barren när jag går i skogen.

  Förövrigt ska du sova i skogen så är det ännu mysigare om man bygger en bivack och sover i eller helt enkelt sover under bar himel på en bädd av barr.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så hemskt mycket för dina fina tips om te! Det ska jag absolut prova!!
   Ja det hade varit ännu mysigare att sova under bar himmel. Det är nåt jag ska prova när det är varmare. =)
   Kram på dig!
   / Jonna

   Reply
   • Thomas

    Ja det kanske är lite kyligt nu fast det går nu också om man har en eld. i lumpen sov vi under bar himel några gånger mitt i vintern. Var kring 30C en gång men då fick min grupp tag på ett fint dött torkat träd med en massa tjära var i princip bara att tända på direkt på trädet. Men det kan vara lite kyligt det är skönare en bit in i sommaren.

    Tack för fina bilder på bloggen föresten. Brukar sitta och surfa en stund varje dag och lyssna på lite musik och då är det kul att göra en sväng förbi din blogg.

    Reply
 5. Marina

  Hej
  Tittar in och så fina foton du har.
  Ser att du går med en hund på ett av korten, fotografierna i detta inlägg. Ser inte riktigt vad det är för hundras. Ser ut som en Hovawart, ser ju bara ryggen av den.
  Jag har inte hunnit läsa allt här, jag är en ny besökare hos dig.

  Hör av dig via min gästbok, den fungerar.
  Det var en vän som tipsade till mig till dig
  http://edvinsmamma.wordpress.com/2011/05/18/bloggtips-vecka-20/

  Ha en toppenfin dag och fin vår.
  Är själv hundintresserad och går på hundkurser.

  Vänliga snälla hälsningar från en ny besökare.

  Reply
 6. Anders

  Hej: fina bilder , skog är terapi. skulle alla människor vara ute mera i skog och mark skulle hela sveriges befolkning må bättre.ut i skogen och njut

  Reply
  • Jonna Post author

   Kan inte annat än att hålla med dig. Jag tror att den stressiga livsstilen i stan gör att många mår superdåligt. Många hade nog känt sig mycket lyckligare bara av att ta en promenad i en riktig skog (inte i en anlagd park som slottskogen eller nåt elljusspår).
   Ha det bäst! Kram!

   Reply
 7. gudrun ramström

  Oj så härligt!
  Jag har bott i många kojor i fjällen i mina dar. Men nu sitter jag mest och ser tillbaka och drömmer.
  Avundas Dig verkligen. Ha det härligt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad underbart det låter att bo i kojor i fjällen. Kan tänka mig att det är en riktigt fin upplevelse.
   Det vill jag gärna prova på någon gång.
   Ha det så bra! Kram!

   Reply
 8. Mikaela

  Sååå mysigt! Jag längtar tills i sommar då jag och min far ska åka till ”jaktstugan” i sommar och sova över där.. älskar att vara i skogen!! 🙂

  Reply
 9. Gunni-Ann

  Så vackra bilder du tar och det ÄR VERKLIGEN TERAPI att vistas i Grundtjärns vackra skogar med omnejd. Undrar om du varit i stugan som är vid sjön Kattajärvi.. Om det är den så förstår jag att du vill tillbaka för där är det helt underbart! Jag har tillbringat många timmar där.
  Hälsningar Gunni-Ann
  f.d Grundtjärnsbo

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej!
   Ja det var stugan vid Kattajärvi. Så himla fint det är där! Kul att du också varit där!! =)
   Ha de så bra! Kram!

   Reply
 10. Anita

  Tänkte genast på Kattajärven… Ser nu att det var där du varit. Ja, det är vackert där. Den lilla tjärnen strax intill stugan, och avskildheten.

  Kattajärven är (förstås) ett bevarat finskt namn efter de första grundtjärnsfinnarna som kom till Grundtjärn i slutet av 1500-talet.

  Kram!

  Reply
 11. Marina

  Hej Jonna
  Tusen tack och vad roligt att du besökte mig, du är alltid välkommen åter ska du veta. Roligt att träffa nya människor så här på internet.

  Okej, det är en blandrashund du har, den ser så fin ut. Jag har haft några hundar i mitt liv, korthårig tax samt en Labrador Retriver. Jag hinner inte skriva mera just nu, jag återkommer senare igen till dig och berättar mera. Hör av dig igen via min gästbok när du har tid över.

  Önskar dig en underbar fin Torsdagskväll och njut av stunden.
  Tack åter igen att du tog dig tid för min skull.
  Vänliga snälla hälsningar

  🙂 🙂 🙂 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.