En liten förklaring

Åh, hej kära ni!!

Vet inte ens om det är några kvar här? Jag har inte bloggat på en månad, och det beror på att min blogg inte mår så bra just nu. Alltså, själva hemsidan som den ligger på. Jag har nämnt det tidigare att den håller på att rasa samman, och som det är just nu så är det många funktioner som inte längre fungerar, och som helt enkelt gör det så himla trist att blogga.
Jag kan inte längre svara på kommentarer som innan, och just nu ser jag bara ett enda inlägg på bloggen…alltså det senaste.

Tanken var ju att min nya hemsida skulle vara uppe för längesedan, men saker och ting har dragit ut på tiden så den är inte klar att läggas ut än. Så därför har det liksom blivit något slags vakuum här nu, i väntan på att den nya hemsidan ska kunna läggas ut så jag kan blogga som vanligt igen.
För helt ärligt känns det så trist att lägga ned tid på att skriva inlägg när bloggen knappt fungerar. Den krashar så fort jag delar ett inlägg och ja…den är väldigt skör helt enkelt.

Så ni som väntat på inlägg, förlåt att jag inte återkommit tidigare och förklarat varför det tagit sån tid! Ibland är det så himla härligt att få skriva ett inlägg och jag saknar verkligen det, så jag längtar tills min nya hemsida är klar.

Så just nu vet jag inte riktigt hur aktivt det kommer vara här på bloggen tills den nya hemsidan är klar. Fortsätter den att vara såhär bräcklig så blir det nog inte så många inlägg.
Men jag är ju såklart fortfarande aktiv på min YouTube kanal (där jag numera lägger mest av min tid) och även på Instagram.
Även om det inte är samma sak som blogginlägg.

Jag tänkte passa på att dela mina två senaste video nu, så ni får lite update i vad jag har gjort sen senast. Jag kände mig ganska segstartad nu i januari. Kanske berodde det på det trista vädret. Men nu har jag kommit igång igen.

Förra och förrförra veckan spenderade jag några dagar i stugan i Marsfjällen. Det gör så mycket att komma bort en stund och få lite ny inspiration. Sedan blev det direkt resa till Stockholm.
Mer om allt detta i min senaste video. Svenska undertexter kommer inom kort!

Förra veckan la jag även upp en annan video, med en låt jag gjort med inspiration från en låt i Frozen 2. Det roliga är att jag fortfarande varken sett första Frozen filmen eller den senaste. Men många trodde att det var min röst i en låt i den senaste filmen, och på så vis såg jag ett klipp ifrån den med en låt som jag ville göra min egen version av.

Det var bland annat därför jag åkte till stugan i Marsfjällen, för att filma lite vackra scener bland bergen till min låt.

Nu håller jag tummarna att den nya hemsidan snart kommer på fötter! Kommer kännas så skönt när allt fungerar igen.

Tack för ert tålamod!! ♥

KRAM PÅ ER!

109 Kommentarer på “En liten förklaring

 1. Luca

  Thank you for the update! Take your time until everything is set up properly, so you can blog in peace again. Cant wait to watch the newest video 🙂
  I may also thank you here for the past three years i’ve known your channel now, it gave me a lot of inspiration and hope in quite some difficult times.

  You and Aurora (the originial voice in the song) are my biggest inspirations. That both of you made their version of the song is simply just amazing!

  I wish you all the Best, Luca

  Reply
 2. Magnus

  Jag anade att de glesa uppdateringarna på bloggen hängde ihop med det du tidigare sagt om hemsidans tekniska begränsningar. Med tanke på hur många inlägg och bilder du bjudit på genom åren så är det kanske inte heller så konstigt.

  Vet du vad jag tror Jonna? Jag tror att den absoluta majoriteten av det dina följare skickar till dig handlar om en önskan att ge något tillbaka för allt det du givit, och ger, oss. Så se det som ett tack, ett tack du inte ska känna att du måste tacka för.

  Stor kram!

  Reply
  • Christina

   Precis så tror jag också!
   Folk sänder sina “öppna hjärtan” och tillverkade presenter för att TACKA DIG!
   Gläd dig och fortsätt som du börjat, DET är din stora gåva till alla oss!

   Reply
 3. Johanna & P

  På nåt sätt känns det naturligt också att blogginläggen glesnat ut, nu finns ju patreon och Youtube-filmerna,,vill minnas du sagt att det var film du alltid velat göra,, Naturligt men också lite vemodigt, var länge sen nu du gjorde den där riktiga fotobloggen som var så Amazing,,Men allt förändras och tiden har sin gång,,Och som dina filmer utvecklats, helt fantastiskt! Råkade se några riktigt gamla filmer just, en från innan du flyttade till Grundtjärn, riktigt rolig var den ändå och med en viss rytm! =D Ser fram emot din kommande musik också och kanske någon konstutställning framöver!? Och kom alltid ihåg, det är vi som får ta del av din inspiration, din schyssta person och fantastiska konst som undrar huri hela friden ska vi kunna tacka dig!? <3

  Reply
 4. PJ:s byffé - från by till fe

  Alla funktioner finns kvar på bloggen men de laddar in olika fort så något fel är det. T.ex. så tar det en god stund innan kommentarer och sidopanel kan läsas in men de finns där. Att bloggen har stor volym med start 2010 borde inte i sig ha inverkan.
  Bloggen kraschar när du delar ett inlägg, alltså när det kommer många besökare på samma gång? Brist på serverkapacitet och bandbredd?

  Annars är det roligt att se dina videos även om de inte kommer varje vecka. Jag blir lika förvånad över varje nytt avsnitt. Satsa gärna på dina filmer men släng också in ett och annat inlägg på bloggen. De behöver inte alltid vara så genomarbetade utan mera som notiser, enkla vardagsberättelser, bilder på djuren eller detaljer i vardagen. Som detta inlägg eller ännu kortare. Liksom bara ett Hej!
  Samtidigt är du inte skyldig oss bloggläsare någonting trots att vi gillar din blogg. Det viktiga är att du själv gillar att skriva!

  Reply
 5. Dixiwonderland.com

  Jag saknar dina blogginlägg jätte mycket. Älskar dina videos men din uppdatering existerar knappt någonstans längre vilket är så himla tråkigt. Bloggen kan jag förstå om det är så mycket problem men på instagram har du lagt upp 3 bilder på hela Januari. På Youtube är det mellan 3-4 videos i månaden. Jag menar inte att göra dig stressad osv för jag vet att du har en massa annat på gång men det har även alla andra influencers också och de uppdaterar betydligt mer än vad du gör. De flesta youtubers lägger upp minst 1 video i veckan men oftast 2-3. De uppdaterar instastories varje dag och uppdaterar flödet flera gånger i veckan. Jag vet att du alltid har haft väldigt långa pauser och det är förmodligen bara ditt sätt att vara vilket är helt okej. Det finns inga regler till hur aktiv man “ska” vara men jag tycker det är väldigt tråkigt med dessa långa pauser. Jag skriver inte detta för att göra dig ledsen utan det är bara så jag känner och har väl egentligen alltid känt. Jag har följt dig sen start så jag vet som sagt att du alltid har gjort så här men jag hade önskat att du kunde dela upp det hela. Vet att du inte kan tvinga dig själv till att vara kreativ, det har jag full förståelse för. Men om bloggen, instagram och youtube står tyst i en veckas tid så kanske du kan lägga upp lite på stories? Gå live och göra en q/a eller något. Jag tror det hade varit väldigt uppskattat av många 🙂

  Reply
  • Skogsnisse

   Kvalitet före kvantitet. Förolämpade nästan att kalla Jonna för en influencer, kreatör snarare. Förutom sina egna skapelser prackar hon inte på sin publik skit. Att alla influencer postar så mycket är för att hälften eller mer är reklam samarbeten.

   Om du läser detta Jonna, fortsätt med det du gör, i din takt. Du fick inte dina följare för att du postar mycket utan för det du postar. Bli aldrig en influencer.

   Reply
 6. Wife of a Viking

  Jag har inte märkt av något krångel när man är inne på din blogg. Har aldrig kraschat eller hakat sig för mig!

  Hur som helst. Ser fram emot tills du är tillbaka i bloggen igen! 😀 Men jag förstår att det är omöjligt att hinna allt. Var rädd om dig! <3

  Reply
 7. leif

  Hej Jonna!
  Jag är kvar här på din fina blogg. Jag såg din video på You Tube den var jättebra gjord med fina bilder och bra snack från dej. Jag har vandrat upp på Marsfjället från Fatmomakke för 3 år sedan så vackert det var där.
  Det är inte lätt att få alla sociala medier att funka i detta tekniska samhälle men du gör det bra och har framgång.
  Jag förstår att det kan vara stressigt ibland eftersom allt bara växer hela tiden. gissar på 3 mille, You Tube följare i Maj.

  Här sjunger jag en tragisk låt om en liten Tennsoldat som är kär i en ballerina och sen omkommer i kärlekslågorna tillsammans med henne. https://www.youtube.com/watch?v=E5lfk3WTjic

  Många Hjältekramar från mej.

  Reply
 8. Annina Torino

  Kvar såklart, går hoppfull in var och varannan dag (hör till morgonrutinen), saknar dig när du inte är här och hoppas att det snart löser sig med nya sidan. Hur går det med målandet? Kram!

  Reply
 9. Stu

  Hey Jonna 🙂 Yes still a few of the old crew here probably!
  The blog works fine from this end, it seems the same, I thought you’d just decided to move over to youtube completely. I don’t watch the videos so i’ve no idea what’s happened, but that’s my fault for being stuck in the bronze age.
  Hope you guys are all well and Ha en trevlig dag!

  Reply
 10. Henry

  Hej Jonna, jag älskade att följa din blogg de många åren nästan från början.
  Stort tack till er att jag kunde förbättra min svenska så mycket under dessa år !!!
  Och kunde tala på mina resor till Sverige och läsa tv och nyheter härifrån Tyskland.
  Sorry, men i år fick jag stor intrycket att du bara är intresserad av instagram och särskilt lång you tube videos.
  Jag förstår också att du inte längre kan svara på alla de många följarna, hur det brukade vara så vackert personligt.
  För mig är det inte möjligt att titta på och höra de långa videos, eftersom jag har ingen internet flat rata.
  Och jag saknar den skrivna texten för att lära mig svenska.
  Allt bäst för din framtid, Henry från Tyskland

  Reply
 11. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

  Det är verkligen tråkigt när ens blogg inte fungerar så som man vill. Eller ja hemsida vad man nu vill kalla det :). Själv har jag stora problem med att min blogg inte vill visas på Bloglovin. Det är jättetråkigt, sökt med ljus och lykta efter kunniga i ämnet men ingen verkar kunna hjälpa mig. Jag tror det handlar om någon kod på bloggen själv. Det är ett världsligt problem egentligen men kan förstå din frustration 🙂 .

  Reply
 12. Hans

  Dear Jonna,

  Ja, i am still here and wasn´t really gone.
  Cause it´s no housepage but a page of home.
  Cold is my butt. But warm is my heart
  from your singing far the houses apart.

  Gently stroked are harps´ shortened strings.
  By drum´s n´ horn´s sounds also the winds.
  Warm breath strokes magic vocal cords.
  An enchanted wind makes singing all souls.

  Mine sings, silently, far away, alone
  to the mountains and rivers her song.
  Hoping they will tell you someday
  how gently your breath was stroking me.

  He ended silent moment caught by the ice,
  releases rivers sounding relieving nice.
  He warmed final place of my soullessness.
  Created the moment of my soul´s first kiss.

  She sings, silently, far away, alone
  to the mountains and rivers her song.
  Laughing that they let feel you everyday
  what it feels like to breathe through very me.

  Born beyond all shadows, like a ghost,
  your breath is warmed by your innermost.
  Day´s n´ night´s shadows do, to song of yours,
  what silent lights n´darkness never did before.

  I heard, quiet, far away and very alone
  from mountains n´ rivers some tendered tones.
  Can tell you what they whisper night n´ day.
  That your breath is also their souls belay.

  Ja, i wasn´t from start but want never be gone.
  Once fragile were my soul and my heart.
  Now they´re unbreakable longing and one.
  Raven´s call repaired them to what they are.

  STOR VARM KRAM! ❤,
  Hans

  Reply
 13. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Här har ljudet av hjul som snurrat
  med en snurrig framtid tystnat
  och vinden lagt sig.
  Så när jag ligger här i tystnaden
  finns det inget som stör
  min tankes långsamma vandring.
  Den stannar till i dina ord.
  Tar några steg, går tillbaka.
  Betraktar framtiden jag inte sett.
  Även om det inte är lika roligt
  för dig att skriva nu.
  Så är jag glad att få ta några steg ❤

  THE FROZEN CALL!

  Blev nyfiken på hur en frisk elefant
  låter så jag “hittade” Bernt Lindström
  Inspelat på natten med klang av skog.
  Kände en ton av ve(d)mod.
  Du känner?
  Det är kanske inte bra för din
  röstteknik för kulning.
  Men för ett tag sedan kom jag in på tuben, något du kanske lyssnat på?
  “Polyphonic overtone singing”

  GRATTIS till “knappen”
  Till att även om du krymper i stan
  Får öppna upp, när du öppnar dörren
  Till glad svans och Johans ögon.

  Såg ut som Johan fortfarande
  har plåster på fingret?
  KRAM! Till alla

  Reply
 14. Floki

  Thanks for an acknowledgement of receiving my message. 😀 After listening to your beautiful kulning I immediately watch the video from the movie and was stunned by the lyrics. I could not help buying “Frozen” from iTunes Store right away. “Frozen 2” is not available yet. Graphics alone are amazing but the story is even better. As much as I would love to write about it, it would not be appropriate to betray the plot before you watched it. Let’s just say that you truly are a real life Elsa.

  I love kiddie movies and used to watch many of them. Inside of everyone there is a pure heart that is best noticeable when we are young, before grime from past
  incarnations kicks in and starts attracting even more grime. Unless we have the courage to roll up our sleeves and start removing it.

  “Frozen” inspired me with an idea what you could do about so many gifts and letters you receive and do not have time to individually express your gratitude for.
  Ask people, instead sending them to you, to make a positive contribution in your name to someone or something in the environment they live in, as an extension of love, joy and inspiration they received, and briefly describe it in a comment section of YouTube or other social media. Every act of lovingkindness will do.

  Jonna, please watch where you walk when you are in Marsfjällen on your own. This is serious, you could die from exposure if you fell into a hole, got injured or wet and were not able to get out. Maybe mark safe routes through most risky areas with poles. Perhaps arrange with Johan to call search and rescue if you do not contact him from the village at predetermined times. And educate yourself about perils of snow travel and methods of self-rescue to minimize the risk.

  Did you realize that it was one of Odin’s Ravens calling you into the unknown in Marsfjälen. This is how Ravens sing: Ah ah ah ah, Ah ah ah ah – no kidding.
  I keep my fingers crossed that the new website and blog will be ready soon.

  Reply
 15. Birgitta B

  Hej!
  Jag tittar då och då om du skrivit något i bloggen. Jag tycker så mycket om bloggen! Jag har en hörselskada och hänger inte alltid med i de talade inslagen som ju också är på engelska. Jag tror också precis som några andra här i kommentarsfältet att brev och gåvor är uttryck för tacksamhet. Ingen vill att du ska känna dig helt utmattad! Ta allt i den takt och utsträckning du vill och kan!!!
  Allt gott till dig och de dina! 🤗
  Birgitta B

  Reply
 16. Knold51

  Kære Jonna
  Jeg stødte på din YouTube kanal for et par måneder siden og jeg er slet ikke forbavset over at du nu har over en million subscribers. Dine videoer og din kunst, din hjertevarme og dit valg af livsstil taler til os alle som noget meget oprigtigt, oprindeligt og naturligt – noget de fleste mennesker har glemt i hverdagens travlhed, men ubevidst længes efter i deres hjerter. Den længsel virkeliggør du gennem dit kunstneriske arbejde og gennem din personlighed. Du insisterer på nærvær og kontakt med naturen og mennesker – også en sjælden vare i disse hektiske tider.
  Jeg er en gammel gubbe fra Danmark på snart 70 år og jeg blev følelsesmæssigt meget berørt af de første af dine videoer jeg så. For de mindede mig jo om alt det jeg selv gerne ville engang, men glemte undervejs i hverdagens jag og hurlumhej. Så af hjertet tak for det Jonna. (og det behøver du ikke at takke for 🙂 )
  Det er noget skidt at din blok tilsyneladende ikke fungerer efter hensigten, men herfra ser det ok ud, selvom det tager rigtig lang tid at opdatere siden. Jeg har flere adblockers installeret på mit system og ved derfor ikke om din side er med reklamer på. Men uanset, ser det ud som om det er jonnajinton.se der er lang tid om at opdatere. Men det er kun så længe jeg holder markøren på selve siden. Flytter jeg markøren ud af vinduet er det eu2.madsone.com som opdaterer din side! Jeg ved ikke om det skal være sådan, men kan det lade sig gøre, vil det nok være en god ide at flytte din nye hjemmeside til en sikker server med væsentlig bedre kapacitet end den nuværende.
  Jeg vil se frem til at din hjemmeside kommer op at køre, de kommende billeder og videoer og ikke mindst dine positive, hjertevarme kommentarer.

  Reply
 17. Piritta collanius

  Du är en helt underbar och vacker människa! Vill vara som du på många olika sätt,har samma syn på livet och är väldigt känslig som person. Jag skulle önska att jag nångång vågar leva mera som du!
  Tack för att du delar med dig av din konst och ditt liv!
  Jag älskade också John bauers böcker,eller bilderna som barn och jag hade glömt bort det,men mindes det nu! Tack🙏❤❤❤

  Reply
 18. emilia

  Älskade kära Jonna!
  Jag har fått äran att få hänga med dig nästan sedan din start här av lite av en slump och det har varit så otroligt fint att få följa din resa ! Jag har tyvärr varit väldigt dålig på att kommentera och uttrycka min tacksamhet för allt fint som du vågar dela med dig av! Dels för att jag kan vara rätt så blyg när det gäller att kommentera. Jag har länge tänkt att jag vill skriva till dig och berätta vilken skillnad du har gjort för mig, men som du vet kommer livet ofta mellan. Men nu när jag såg din video där du lättade ditt hjärta inför året som vi har framför oss så kan jag inte längre hålla mig. Du är så fantastisk !! och Modig !! och Stark !! Du har hela tiden som jag fått följa dig inspirerat mig så mycket!! På så många sätt!! Det jag fastnade för hos dig var bland annat dina bilder eftersom jag själv också tycker om att skapa och fota. Men särskilt kombinationen av din ärlighet, äkthet och det stora behovet av frihet som lyser igenom i dina verk om och om igen. Om det är video, blogginlägg eller bilder, du har alltid kärnan kvar. Jag kan känna igen mig så mycket i dig! Din hunger efter naturen, att få glömma bort sig själv i ett kreativt projekt där tid och rum på något sätt inte längre har några ramar. Men också känslan av att krympa vid tillfällen då det förväntade blir större, i trängsel och normer. Jag har alltid älskat det du skapar! Det här är mitt sätt att tacka DIG !!! Du har så många gånger påmint mig om vad som är viktigt i livet när kraven blir för höga. Om du uppdaterar ofta eller sällan spelar ingen roll. För det som är kärnan i det du skapar är ju viktigare än frekvensen och det är det jag gillar med dig !! Du har kvalitet och det så underskattat i ett samhälle som så ofta eftersträvar kvantitet. Fortsätt bara vara du, göra det du älskar och drömmer om 🙂 !!! Låt dig inte slås ned av att du inte hinner tacka för det du får tillbaka. Allt som skickas till dig är ju vår tur att få ge till DIG !!!! TACK för allt du ger! Att du vågar följa ditt hjärta och inte ställer dig i ledet för att det förväntas! Du gör enorm skillnad!! Du sprider så mycket ljus och det är så värdefullt för så många människor ! Jag är så tacksam för att jag fått följa din resa hit! Jag drömmer fortfarande om att få leva lika nära naturen och skapandet som du! Du har visat mig att det kan vara möjligt och gång på gång påminner du mig om att inte ge upp min dröm! TACK TACK TACK !!! Ska bli spännande att få hänga med på din nya hemsida 🙂 Ta det i din takt. Du har många trogna kvar 🙂 Massa KÄRLEK och stora varma KRAMAR. Orden räcker inte till <3
  emilia

  Reply
 19. Maria

  Dear Jonna. I have been recently reading your blog from the very beginning. It is amazing how you have grown up as a person and as an artist. I am so in love with the process as I am with the results, your music, your videos, your pictures, your jewelry, your paintings… I will love your blog to continue on showing us the live behind the scenes. You and what you give us have become someone and something very important in my live. I know people grow and live changes , but I wouldn’t like to loose your blog, although your videos give me an open door from a very ordinary life into a really desired freedom. I send you all my love and wish you all the best.

  Reply
 20. Bruno MEZENEN

  On croise parfois dans notre vie des personnes qui se mettent à compter pour nous
  a l’instant même où l’on croise leur regard, au moment où l’on entend leur voix.
  Comment expliquer alors cette force d’attraction, ce lien presque magique qui nous
  uni à eux.
  On ne les connait pas et pourtant on sait, on en est sûr, notre âme intérieur nous parle
  d’eux comme des amis.

  C’est au hasard de mes recherches sur -YOUTUBE- que je vous ai rencontré Jonna et Johan.
  J’ai tant à vous dire mais un million de gens avant moi vous ont déjà tout dis.

  Une petite chose néanmoins.
  Certes comme tout le monde, j’attendais avec impatience votre vidéo et le blog de janvier.
  Mais c’était en réalité plutôt un sentiment d’inquiétude (savoir si tout aller bien).
  Peu importe si nous n’avons qu’une vidéo par mois, vous n’êtes pas venues à Grundtjärn pour
  vivre au rythme de la ville avec une vidéo par semaine.
  Est-ce que même nos meilleurs amis ou proches nous écrivent une fois par semaine ? Non.
  Les nouvelles lorsque elles arrivent en ont plus de valeur. Elles sont comme cette première gorgée
  d’eau qui coule lentement dans votre gorge et qui étanche votre soif après une longue randonnée.
  On en mesure alors la richesse de chaque goutte.

  Comme je vous l’ai dit, je vous découvre alors je visualise votre blog comme si je lisais un livre
  a l’envers. Je remonte le temps, je remonte les saisons et j’en savoure chaque page.
  « Ma tasse de thé prend plus de sens ».
  Depuis 300 ans cette terre qui est la vôtre vous attendais pour que vous viviez au rythme du
  battement de son cœur, ce que vous faite si bien.
  « Alors prenez votre temps ». C’est ce que nous ressentons et que nous aimons dans vos vidéos,
  dans vos musiques, dans vos peintures, dans vos bijoux, dans vos traditions, dans vos moments
  de vie, dans vos respirations, dans vos gestes, vos regards ….. Dans vos âmes.

  Merci de nous faire partager votre bonheur.

  Un petit bonjour à Nanook.

  Reply
   • Bruno MEZENEN

    Chère Joséphine.
    Quelle surprise de recevoir ce petit mot !
    Je voie avec plaisir que nous avons un point commun, celui d’être attentif aux commentaires des autres et d’y puiser la poésie des cœurs qui se cache au travers des mots. Cela demande une grande sensibilité.
    J’ai donc voulu en savoir un peu plus sur ton monde intérieur et la magie qui te fait vivre.
    Je n’ai pas encore regardé toutes tes vidéos mais je le ferais. Tu comptes à partir aujourd’hui un abonné de plus.
    Alors ne t’arrête pas, continue d’exprimer ce que tu as en toi, ce qui te fait réellement vivre, ce vrai moi intérieur et fait nous le partager.
    Merci, un très grand merci pour cette attention, pour le temps que tu as pris pour me lire et pour celui de m’écrire.
    « Au plaisir de te lire »

    Reply
    • Josephine

     Cher Bruno,
     c’est Jonna qui m’a inspiré de faire de YT, même s’ils sont très simples j’aime beaucoup ce sentiment de joie et enthousiasme qu’on peut transférer avec plus ou moins de succès via ce medium. J’ai bloggé pendant plusieurs années et avec YT c’était naturelle de recommencer aussi avec le blog. ( https://giraffen197.webblogg.se) Et où est-ce que je peux trouver ton magie? 😉 // Josephine 🙂

     Reply
 21. Josephine

  Hej Jonna,
  jag kollar båda men föredrar att skriva här då din kanal numera får flera tusen kommentarer så chansen att du läser kommentarerna här är ju lite större. 😉

  Jag saknade att besöket i Stockholm inte fick en eller två minuter till, t.ex. utställningen eller besöket i YouTube-kontoret, spännande, men jag kan förstå att hemma som känns bäst också är roligast att visa. Johan har “vinterskägg” ser jag! 🙂

  När det gäller brev och sånt får du nog lov att göra som många andra berömdheter – en sekreterare som skickar tack-svars-kort. Jag har ett par sådana “standard-brev” från Paulo Coelho vilket är lite kul för det visar ändå att han läst mitt brev och lagt det i “tack-högen”. 🙂
  Jonas Gardell skickar/skickade signerade tack-kort, men han får ju inte lika mycket post.
  Nu har du hjälp av din mamma som kollar och svarar på mejl och det är ju jättebra, men se upp så hon inte tar i för mycket!

  Och som Magnus och Christina skrev i början – allt gensvar du får är ju vårT tack <3<3<3 till dig så släpp de där känslorna och hänge dig åt varje dag. Keep on going strong! Varje gång du tackar oss för inspirationen vi ger dig har jag lust att skrika så det hörs tvärs över halva Europa att det är Du som inspirerar oss! Visst är det underbart? 🙂

  *varma kramar*
  Josephine

  Reply
 22. Patricia

  Dear Jonna,
  Heartfelt congratulations on your award!! So exciting you have over 1M subscribers now! I can understand why you might feel bad for not personally thanking everyone for their messages, gifts, etc., but I think most people understand that it’s just not possible, and we already know you are grateful 🙂 If you took the time to thank everyone personally, you wouldn’t have time to do anything else! You already give so much to us with your lovely videos, music and art 🙂 That’s great you are always learning new things, that instrument looks like something from Lord of the Rings, very cool!
  Take care!
  Patricia

  Reply
 23. Ian Walker

  This blog is still my favorite one of your platforms because this is the one I found you on first, and I still remember the early blogs of you standing in the field to get a signal on your phone, so I hope you can sort the problems 🙂

  Reply
 24. Smurfen

  Två inlägg sen december på bloggen är lite för lite. Du måste ha förlorat mängder med läsare genom åren. Hinner du inte med alla dina sociala medier då får ju du börja välja bort det du inte hinner med.

  Reply
 25. Isabella

  Cara Jonna, ti voglio bene,
  sento nel mio Cuore una profonda e leggera connessione con il tuo Spirito Libero, mi fai tanto bene.
  A volte capita di non sentire l’ispirazione ed essere un po’ tristi, ma non è mai per sempre!
  …è solo un respiro, poi torna più chiara e generosa …e ci sorprende 🙂
  Scusami se non ti scrivo in inglese, ma non sarei riuscita ad esprimermi bene.
  Grazie di esistere bell’anima
  😀 a presto
  Isabella
  From italy

  Reply
 26. Elsa

  Saknar dina inlägg och kloka tankar här, tycker nog att det skrivna ordet ändå slår det mesta. Synd att du faktiskt helt verkar ha lagt ner bloggen eftersom inläggen kommer så sporadiskt.

  Reply
 27. Raquel Cruz

  Hi Jonna,
  You have been a great discovery for me. Your interior emits light, your illusion and passion in what you do is contagious.
  I just wanted to thank you, because people like you, encourage people like me.
  Sometimes I feel so lost among so many people, and in between so much noise, that I can barely hear myself. I am sad and afraid many times.
  I hope everything goes well for you, and the company never build any eolic parc in those beautiful lands.
  My country was really incredible, it had the most beautiful coasts in the world, but the construction speculation and wild tourism destroyed it …
  I would like that my children grow in other way, in a more simple way, in the nature, away from greed, noise and meaningless haste. But it is complicated. However, I don’t lose hope.

  I hope to continue seeing your blog.
  Regards

  Reply
 28. Tone

  Hei Jonna! I mange av dine videoer brukar du nogra fina vinterskor. Var er dom i från? 🙂 Jag elsker dom, og skulle villa hatt noen slika.

  Reply
 29. Åsa

  Wow, vad jag saknar dina inlägg om livet. det va så skönt du du verkligen stack ut ur mängden. Ingen reklam, bara en härlig inblick hos någon som lever så fritt och annorlunda mot de flesta av oss. Kom tillbaka <3 Jag har inte ro att titta på en you-tube film….
  Miss you
  Stor kram
  Åsa

  Reply
 30. Bruno MEZENEN

  Chère Jonna.
  Je pense que vous avez aujourd’hui des obligations a remplir sur You-tube et cela vous laisse de moins en moins de temps pour votre Blog. Dommage, dommage, dommage…
  Je ne suis pas le seul a le regretter. Pour nous votre Blog était un lien direct avec vous. C’était l’écriture et les mots qui le rendaient plus intimiste.
  Ne le fermé pas de grâce. Je vous les dit a mainte reprise sur vos vidéos via You-tube ” l’écriture est aussi une musique de la vie”.

  Reply
  • Bruno MEZENEN

   Dear Jonna.
   I think that you have obligations today to fulfill on You-tube and that leaves you less and less time for your Blog. Damage, damage, damage…
   I am not the only one to regret it. For us your Blog was a direct link with you. It was the writing and the words that made him more intimate.
   Do not close it with grace. I tell you over and over again on your videos via You-tube “writing is also music of life”.

   Reply
 31. liselott

  Är den här bloggen snart ett minne blott eller vad händer? Dina inlägg är så få och sporadiska, något som varat så länge nu. Den gamla tiden då du var mer närvarande och aktiv i skrift är saknad, för dessa nya internationella tider på engelska och mest i video format är förvisso välgjorda och magiska alster i månt men lämnar en fundersam om det bara är exponering och sälja in det exotiska norden samt fager älva som gäller? Vem är Jonna och vad vill hon bidra med i sin närvaro på sociala medier?

  Reply
 32. Alejandro Arce

  Hola Jonna, soy Alejandro, artista visual, escultor y docente de Argentina.
  Conocí tus publicaciones y videos hace muy poco tiempo por medio de una artista amiga rusa que publicó tus videos en VK y desde entonces miro un video cada día!
  Es hermoso todo lo que haces!!! Tu mundo, tu universo, como lo contás, como lo editas, es todo muy bello!!!
  Es muy bueno saber tambien de tus estados de animo y las distintas etapas que vas transitado. La vida compartida con Johan, tus animales compañeros… en fin… hay mucho más para decir, pero no quiero extenderme mucho ahora, se que te gusta mucho leer todos los comentarios y responderlos en al medida de tus tiempos… es que son tantos los comentarios !!!
  Simplemente agradecerte que hagas estos videos, que tengas la gentileza de compartirlos y mostrarnos este mágico universo!!!!
  Un gran abrazo desde argentina para ti y todos lo que te rodean!!!!!
  Alejandro Arce.

  Reply
 33. Bruno

  Dear Jonna.
  France has been in confinement for six days and I can no longer take my daughter to the equestrian center. We can no longer take care of the horse she usually rides. This simple link with our animal friends and this contact with our “mother” nature is prohibited. I don’t live in an apartment, I have a garden that still allows me to breathe and feel the waves and the breath of our earth. I think of everyone who is locked up in an apartment today and I’m sad. Sad, so I watch your videos over and over, I listen to your lyrics, your songs. I listen to the music of your heart. I listen to this wind blowing over your forests, I listen to every vibration of your lake caught in the ice. I feel all this energy which emanates from you and which radiates all of Grundtjärn. You are like an aurora borealis that lights up the starry sky. So I breathe better because I regain my freedom. That’s it, freedom. Primitive freedom, that of the great outdoors, that of this nature of which we are a part. The freedom of creation that frees our hearts and our minds. The freedom of thought under this celestial vault when you showed us your nights in the North.
  There you are, we love you because you suggested the paths to freedom. You did well to come to Grundtjärn because the stars are more beautiful there.
  PS: Please don’t forget your Blog, there are stars there too. I hope that you and all your loved ones are well and that you are in good health. See you soon.

  Reply
 34. Ella

  Undrar, är det någon av Jonnas följare som har egna bloggar i samma anda som Jonnas? Tänker att det nog finns många läsare som själva bloggar om livet i naturen, att njuta av det enkla och vackra osv. Isåfall skulle jag gärna vilja följa er! Jag tycker väldigt mycket om Jonnas blogg, och kanske framför allt det tidiga materialet, kanske finns det någon lite mer småskalig bloggare därute som vill länka till sin blogg eller instagram här? Jag har också helt förståelse för att Jonna bloggar, gör film, skapar när hon vill, kan och orkar, för mig är det väldigt förståeligt att var sak har sin tid och inspirationen kommer när den kommer. Det är självklart helt okej att ta en paus i bloggandet eller övergå till andra format, och väldigt förståeligt tänker jag i en människas utveckling! För mig är Jonnas blogg i första hand en inspirationskälla till ett sorts liv som jag tror många av oss längtar till och behöver idag, snarare än en fascination för just Jonna och hennes familj (även om du inspirerar mig otroligt mycket Jonna!) Även om jag älskar Jonnas filmer och blogginlägg så är det själva tanken bakom jag dras till, och tänker att den finns i många olika former och uttryck här bland hennes fantastiska följare. Någon som bloggar/gör film/har instragram mm innehållande samma eller liknande tema som Jonna jobbar med? Isåfall vore det fantastiskt fint om vi följare kunde dela dessa med varandra, för denna längtar till naturen delar vi ju allihop, och det finns fantastiska krafter och inspiration att hämta av alla dessa miljoner följare som Jonna har! Snarare än att önska att Jonna återvänder till bloggandet så kanske vi får njuta och se tillbaka på gamla blog posts, se filmer, och ta del av Jonnas konst på olika sätt, och bara vara enormt tacksamma för allt vi fått ta del av? Det kommer ju utan tvekan hända en mängd saker i Jonnas liv och kanske hon använder sig av helt andra kreativa uttryck som hon kommer dela med oss när tiden är mogen för det. Under tiden kan vi dela med oss av varandras inspirationsmaterial :). Själv har ja tyvärr ingen blogg, instagram eller liknande, men överväger starkt att starta något för att kunna bidra till inspiration. Lika mycket som jag njuter av att ta del av inspiration från andra tänker jag att jag kanske ska försöka dela med mig av det jag själv gör och upptäcker. 🙂 <3

  Reply
  • Zilia Ving

   Jag tror att min blogg är lite lik Jonnas fast jag är i början av min resa och där Jonna var för typ 9 år sedan. Och så är vi väldigt olika som personer, men har naturen och konsten som gemensam nämnare. Du får givetvis kika in på min blogg/instagram och förgylla min tillvaro där om du vill. 😊🥰
   http://ziliaving.se
   @finding.silverlinings på instagram

   Jag vill också jättegärna hitta fler som bloggar inom samma nisch!! Saknar Jonnas blogg såååå mycket. ❤️

   Kram på er alla skogstokar! 😊🤗

   Reply
 35. Martina

  Hi there y’all! I suppose that Jonna maybe does not know what we’re going through right now in the rest of Europe, USA etc. in times of corona and isolation and fear. Sweden is the only land that runs a totally different strategy in terms of fighting the virus. So nothing much will have changed in Jonnas personal life in her neck of the woods. There are not many people living up there, remember? That’s why she went there in the first place. She probably knows and reads and hears about some things being restricted in Stockholm and Swedens bigger cities, but it does not affect her personal daily life as it does ours now. I am from south Germany, sitting here more or less confined for only a week now and it has HUGE effects on my soul and body, I can tell you. My daily lone walk (to the river of my town watching birds) that brings me out of the apartment is the one best hour of the day. If they should take THAT away, I’d go crazy for sure. I habe been waiting for some time now for some solace from Jonna for us and maybe she’s working on it right now, but maybe she just doesn’t know how it feels to be robbed of one’s freedom to roam.

  I miss the blog terribly, too, for a very long time now!!! I am one of those that followed it nearly from the beginning. And honestly I don’t understand why one could not find a way to post a text now and then, if one wished. It cannot just be the lousy homepage and internet. Maybe Jonna has writer’s block, and it’s Johan she tells all her soul things now and the urge to express herself with words has gotten extinguished? We do not know. There are so many creative channels Jonna uses and the vlog has certainly presented her with a big deal of success. She is (even economically) free to do what she chooses to. I am not such a big video fan, I like to express myself with words myself, being a “Wortmensch”, as we say here. BUT despite all that, I do not think it nice to reduce Jonna to “fager älva” and she is certainly NOT selling an exotic north. That was mean and meant to hurt. I wish I could undo these commentaries further up.

  Reply
  • Maria

   Grundtjärn is one of many places in Sweden in the woods and I can asure you that she as well as all of the people living in smaller places know about the virus. They are not at all isolated in the way some of you think, they have news, cities to travel to, friends, internet, a real life outside what is shown publicly etc. I have written about it before, Grundtjärn is not unique in Sweden in the sense of being a place surrounded by woods up in the north or elsewhere. Then of course, all places on earth have there Own magic aura, and in this case Jonna writes about “her golden place” and is sharing the simple, yet sometimes both stressful and complicated living, all in a wonderful way.

   Nature is healing and we all live under the same sky. Remember that. So many of us have magic around us. We just need to see and embrace it.

   I have ancestors from swedish lapland and other parts of Sweden. People work, travel, have neighbours (at of course various distance) and they are like most of us well educated about life. I have been to several “Grundtjärns” as well as Grundtjärn itself, been further up north and also in far south. Sweden has a lot of woods and old cultural landscapes with old barns and forgotten farms. My grandpa lived more isolated in an little place in the woods outside Pajala, Sweden. But he also would have known about this virus.

   I hope all of you readers, as well as Jonna and and her family are doing well! Take care.

   Kram

   Reply
 36. Bruno

  Dear Jonna.
  In the evening, when you roll your eyes and watch the stars shine in the night, you see how they twinkle. These little vibrations are love messages that the universe sends to us. These stars reassure us and make us wonder, their brilliance makes us even more alive. In each star shines the soul of one of your followers, each comment put on your Blog is a vibration of the heart that resonates in space and over time. We are all stars that shine in the sky of Jonna, the one we love, so keep writing so that the nights in the north light up Grundtjärn again and again.
  Good health to all.
  PS: I hope the Google translator will not distort my thinking too much.

  Reply
 37. Bruno

  Dear Jonna.
  How odd sometimes life is! I never met you, I never really spoke to you. The few words left on the internet are just bouquets of flowers among the millions of flowers that grow in the meadows of Grundtjärn and yet your absence is heavy. Now I’m worried about you. Finally, I hope you are well and that you are in good health. My cousin who also paints (oil painting), tells me that she often needs to isolate herself from the world to follow her inspiration. She then works whole days in her workshop, even forgetting to eat at noon. So if that’s it, good paintings.
  Hello to Johan.

  Reply
 38. Lucas

  Sagan med Johan är över, inte konstigt!!
  Flytta in i ett annans hem,nej, nej.
  Göra sig av med sin egen hund för att anpassa sig till andras djur, nej, nej.
  Sluta sitt jobb med arbetskamrater och bli smed hemmavid. Måste vara (stål) silvermannen, nej, nej.
  Då kan det bli problem.

  Reply
 39. Ulla

  Känns lite som att Lucas har rätt, vi som har följt bloggen sen start vill nog veta hur det är även om det är en privatsak. Bättre att sluta helt om det har brakat ihop än att det blir en massa spekulationer.
  Kram , Bodil

  Reply
  • Terese

   Men så tramsigt. Var får ni denna idé ifrån? De är i allra högsta grad ett par, enligt alla övriga sociala medier. Kanske man ska göra lite research innan man sprider lösa antaganden?

   Jonna har tappat intresset för bloggen. Punkt. Det är helt uppenbart, då det under de senaste två åren har blivit längre och längre tid mellan inläggen. Det har ingenting med Johan att göra och knappast heller så mycket med hemsidans brister att göra. Hade hon varit intresserad av att hållit bloggen vid liv så hade hon prioriterat det. Svårare än så är det ju inte.

   Reply
   • Terese

    Vill också tillägga att det är ju helt normalt med tanke på att hon har gått över till att lägga energi på youtube-kanalen. Går inte att hinna med allt! 🙂

    Reply
   • Eleonora

    Det enda som verkar intressera jonna dessa dagar är hur mycket hon kan profilera på sin väna och exotiska nordiska profil.

    Och om hon nu verkligen vill sluta med den här bloggen så kan hon åtminstone säga så istället för att locka med att hemsidan ska bli fixad etc, något hon sagt hur länge som helst nu men inget verkar hända. Det är ju väldigt schysst mot oss läsare som faktiskt är kvar och väntar. Och inte får man protestera och invända när inget händer heller för då kommer såna som du och säger att app app.. Så får vi inte tycka och att vi bara ska acceptera att det är som det är och att hon har ett liv utanför allt det här och visst.. Det har hon självklart men nu har det varit såhär några år och hon verkar inte vilja göra något åt det så är det så konstigt att jag som läsare blir lite vrång då? Hon verkar ju inte ens vilja ta till sig invändningar/kritik mot sin frånvaro och användningen av engelska på övriga kanaler, hade ju varit lite intressant att veta vad hon tänkt göra den dagen det internationella intresset falnar och hon knappt har någon bas kvar att falla tillbaka på.. För det är ju det som händer nu.. Tyvärr..

    Reply
    • Anonym

     Jag kan inte annat än hålla med om att det är tråkigt att inte vi läsare får veta något utan bara ska vänta och vänta. På vad? Egentligen inser vi nog alla här att bloggen aldrig kommer att komma tillbaka igen. Och det är såklart jättetrist!! 🙁 🙁 Saknar också hennes fotograferande. Det verkar ju vara helt borta typ? Kommer inga nya bilder på instagram utom 3 gånger om året och ofta är det återanvända bilder. Tror att alla hennes sociala medier kommer bli mer och mer sporadiska tyvärr… Även vloggarna kommer mer sällan nu.

     Så här lät det i hennes inlägg i sep 2018: “Sen är ju bloggen min grund, min kärna. Det kommer jag alltid se det som, och jag kommer aldrig någonsin att sluta blogga. /…/ Och fotograferandet är ju såklart alltid min första prioritet.”
     https://jonnajinton.se/movietime-3/

     Snyft… :'( För oss som verkligen uppskattade bloggen. Men tider förändras… förstår ju det….

     Reply
     • Eleonora

      Ja men precis, är väl det som stör mig mest.. Att vi som läsare bara förväntas vänta och stanna kvar trots att inget händer, alltid en massa sen och sällan något nytt.. Minns även för nått år sen när det krävdes att läsa bland kommentarerna för att hålla sig uppdaterad kring allt som pågick i jonnas liv och redan då misstänkte jag att denna blogg snart skulle vara ett minne blott, vilket är tråkigt och jag kan bara hoppas att den snart får lite välbehövlig omsorg för vill som ändå stanna kvar som läsare trots allt som varit och är. Men ja, frågan är om det inte är försent ändå.

      Och ja, vad hände med bloggen som kärna och fotograferandet egentligen? Såldes det ut till förmån för lättförtjänt inkomst och evig hyllningskör från det internationella intresset?

      Reply
      • Linda

       Mm.. undrar det jag också. Många tomma löften och ursäkter, men inga klara svar.

       Vi läsare har väntat tysta och fogliga i många månader nu. Vi förtjänar en återkoppling! Hur svårt kan det vara att bara logga in och skriva vad som kommer att hända med bloggen?

       Reply
 40. Erika

  Jonna har vid minst två tillfällen skrivit om bloggen och, varför det
  inte finns något inlägg, men vissa läser inte all text. Skumma på ytan,
  och sedan kommer med antydan om att de två inte lever tillsammans
  osv. Finns nya video om ni bara ger er tid och kolla efter dom. Titta på
  den länk jag lagt ut, får ni då till att de två är separerade, ja då vet
  inte jag hur ni tänker! Tänk först och tala sedan!

  https://www.youtube.com/watch?v=yeLlHsFkM-U

  Reply
  • Anonym

   Märkligt att hänvisa till alster publicerat 19 april,
   Detta fanns inte när ovanstående kommentarer gjordes.

   Reply
 41. Yolanda

  Dear Jonna,

  I have started to see your Blogs. Yesterday was the first time. I love them! I wish I could leave many parts of my life behind and have again interesting challenges. I have already done this once, when I moved from Barcelona to Stuttgart and afterwards to Mannheim (Germany). I miss the sea and I wish I could be a lot more in touch with nature.

  I am delighted to see how beautiful it is where you are. It is magic. And your work is wonderful. I have seen your beautiful jewelery and your painting with the pigments… so creative, delicate and inspiring.

  Wishing you health (and to Johan too) and plenty of happiness.

  Lots of love,
  Yolanda

  Reply
 42. Erika

  Anonym: Om det är mig du syftar på som lade ut länk till Jonnas
  senaste vlogg, som faktiskt är från 2020-19/-04. En fråga, var vad
  det som var så konstigt med det? När jag skrev den kommentaren
  fanns Jonnas vlogg på youtube.

  Reply
  • Anonym

   Ännu märkligare att inte förstå efter förklaring!!
   De kommentarer som du ifrågasätter publicerades 7 resp. 17 april, således före 19 april.
   Det är väl optimistiskt att tro människor skall kunna se in i framtiden.

   Reply
 43. Erika

  Ärligt tror jag det är du som har svårt för att förstå vad jag skrev.
  Har inte med en enda bokstav, siffra pratat om 7 – 17 april.
  Här spekuleras det i att Jonna & John förmodligen avslutat sin
  relation eftersom det inte blivit något inlägg sedan den 23 Januari.
  Jag bara meddelade er som skummar på ytan att det fanns en
  Vlogg som nyligen var upplagd, vilket också visade att de båda inte
  vandrat åt var sitt håll. Vi kanske skulle hålla oss till det jag syftade
  på och inget annat. Take it or leave it! Done!

  Reply
 44. Christina E

  Hej!
  Hur går det med bloggen?
  Kommer den att fortsätta så småningom?
  Jag är så “gammal” så jag tycker övriga sociala medier inte är lika enkla att följa 🙄.
  Lycka till oavsett hur det blir!

  Reply
 45. Bruno

  There is nothing worse than an unanswered message. It’s like a cry in the sidereal void. It’s lost in space and time before disappearing. Eaten by a black hole, its matter disintegrates into oblivion.
  The End ……….

  Reply
 46. Claudia

  Dear Jonna <3 dear Johan <3
  i like to watch your videos 🙂
  Nevertheless , i miss very much news in your blog. I hope for written thougths and feelings that you will share wih us <3
  Hälsningar .)

  Reply
 47. maja lovisa

  Oh Jonna, var är du? Varför skriver du inte längre? Är det så att du egentligen vill sluta blogga men varför säger du inte bara så? Förstår om det kanske inte så roligt att läsa mindre roliga/negativa kommentarer men ta till dig den besvikelse och kritik som finns och lyssna. Den vill dig inget illa utan ber bara om lite mer närvaro, ärlighet och omsorg från din sida, livet är livet ja men det är inte inte hållbart med en massa sen och tomma löften för det är då vi som läsare känner oss svikna och inte längre stannar kvar. Eller är alla hjärtan och smicker från dina nya utländska följare mer värt och mer lönsamt än den egna hemmaplan?

  Reply
 48. Wouter

  Sorry but this is about you painting with pigments, I want to warn you to be careful with them, some contain cadmium which can seriously damage you.

  Love from Holland

  Reply
 49. Hanna

  Hej!

  Hur går det med bloggen? Saknar dina inlägg, varje gång jag kikar in på sidan håller jag tummarna att bloggen ska ha hoppat igång. För du skriver helt fantastiska blogginlägg.

  Keep up the good work <3

  Reply
 50. Marit

  Hoppas verkligen att du börjar blogga igen, saknar det så!! Ifall du inte vill blogga mera, snälla berätta det då så att vi vet!

  Reply
 51. Claudia Amitola

  Dear Jonna,
  I am sad and thougthful at the same time…
  Why don`t you write anymore in your blog? I hope you and everyone is healthy in your family? I think it because the wonderful videos in youtube .)
  Well, it^`s been years where you`re let people let participate in your life very intensely.
  Thies creates a deeper connection than on youtube in my opinion…
  Yes, in a blog some things are also addressed by us readers as you might like ?!?
  I jointhe last wishes of users to read something of you here in your blog other than your really nice viedeos 🙂

  Or, if you no langer want to continue this blog a heartfelt and loving goodbye <3
  Life is Life <3
  a warm hug from Claudia

  Reply
 52. Elsa

  Varför skriver du inte här? Är det inte på tiden att fortsätta blogga eller avluta. Tänkt att du kanske är sjuk, men du håller ju till på andra ställen vad jag förstår. Synd bara på en sån bra blogg. Visst är ditt feliknade skridande och trolska bilder vackert, kulning är fantastiskt men kärnan i dig tycker jag är ditt skrivande och kloka tankar. Vill du inte ha kvar bloggen så vore det schysst med ett avsked och inte bara tystnad.

  Reply
  • Anonym

   Je suis entièrement de ton avis, l’écriture est un art du cœur et la politesse et le respect sont des notions que je pensai universelles. Merci à toi de le rappeler.

   I completely agree with you, writing is an art of the heart and politeness and respect are notions that I thought were universal. Thank you for reminding you.

   Jag håller helt med dig, att skriva är en konst i hjärtat och artighet och respekt är idéer som jag tyckte var universella. Tack för att du påminde dig.

   Reply
 53. Christiane

  Hope all is well with you, Jonna, and with your family and with Johan, and the animals.
  I watch your wonderful videos and hope you will blog again someday when you are ready but in the mean time, be well.
  Sending hug.

  Reply
  • Eleonora

   vem är inte det och vem vill inte det.. men jonna bryr sig uppenbarligen inte längre och hon lär ju inte gilla senaste tiden mindre glada kommentarer heller, även om frågorna/kritiken är befogad, så vi får nog akta så hon inte blir kränkt och ledsen, lär väl förmodligen dyka upp något snyftinlägg om och när det blir någon aktivitet här igen men förmodligen inte, nu när youtube och det internationella intresset lockar och drar mer än en gammal utdaterat blogg som sett sina bästa dar.. Tyvärr :/

   Reply
 54. Åsa

  Saknar dina texter…du var helt unik. Kommer du skriva ngt mer eller är det bara youtube och instagram?
  Är inget fan av en massa filmer. Ibland är det kul, föredrar dina texter 🤗
  Så trist att du försvann tycker jag.
  Kram

  Reply
 55. Eva

  Det är en sak att vilja sluta blogga. Såklart man får det…det obeskrivligt trista är att du ljög för oss läsare. Vi som följde dig från början ….det var en annan Jonna då…och visst det är inte heller konstigt….människor förändras men den här sidan av dig till det sämre. Du blev girig Jonna vare sig du vill erkänna det eller ej. Du blev världskänd med miljontals följare och tappade bort dig själv…du blev hur rik som helst och visade sig vara en av de som blev förblindad av alla pengar…

  Att skylla på tekniken håller inte. Jag jobbar med kod och webbdesign och garanterat flera av dina läsare gör det som snabbt insåg att du hittade på en ursäkt…det var inte genomtänkt..alls..

  Vi fortsätter skriva till dig men du bemöter inte oss här…alla dina läsare som följde dig från start…du var en genuin underbar människa då, det gör ont i mig att du lät kändisskapet stiga dig å huvudet…

  Det sorgligaste är att du aldrig kommer vara den Jonna du var i början , inte efter all kändisskap och pengar….så oerhört tråkigt.

  Känner inte ni andra gamla läsare så här också ?

  Reply
  • Myggbett

   Håller fullständigt med dig i det du skriver, har även följt Jonna sen start av bloggen. Det har varit ursäkter och lovanden som inte blir av till förbannelse dom senaste 6-7 åren.

   Reply
 56. Lisa

  Jag håller verkligen med. Jonna verkar helt gå in för att skapa sej en identitet som den älvalika blonda som vandrar omkring i vita klänningar. Det mesta hon visar är rekvisita till hennes image. Hon köper en nyckelharpa, drar några toner med stråken och får enorma bifall över hur begåvad hon är. Ett hån mot alla duktiga musiker. Hon skaffar kohorn, blåser ett par toner – samna sak där! Allt för att upprätthålla bilden. Riktigt osmakligt när hon ger sej in i områden hon inte har en aningen om. Allt verkar handla om de hyllningarna hon hela tiden får och den skapade identiteten som passar in i hennes värld. Hon är långt ifrån äkta! Bloggen här är nog bara ett minne över den hon en gång var.

  Reply
  • Karin

   Håller med er ! Läser man igenom vad folk skriver till henne är det nästan skrämmande…de tror verkligen att hon är någon fantasifigur…en gudinna…så många som hela tiden skriver så till henne och det har fyllt hennes ego på tok för mycket.

   Egentligen är hon inte sååå speciell. alla hennes fans har skapat en fantasiJonna som gör att människor tror på det …kolla kommentarer inne på Youtube är det nästan sektlikt. Riktigt skumt alltså…. de ser upp till henne som gudinna såpass att de undrar om hon ens finns på riktigt, hur kan en så perfekt människa finnas på riktigt…ahh som sagt riktigt mycket skumt att läsa bland hennes internationella fans

   Hon tar efter det ena kreativa området efter det andra ihop med sin make och börjar sälja sina kreationer till hutlösa priser. Detta är ett rent hån mot alla andra esteter/konstnärer som kämpar för att ens bli sedda….

   Grejen är att hon inte ens ÄR världens bästa konstnär, sångerska, fotograf, smyckestillverkare och allt vad hon hittar på…

   Tänk att hon bara övergav sina rötter för framgången….blir faktiskt paff -Jonna var den sista jag trodde det om.

   Reply
   • Eleonor

    Ja verkligen! Minns en kommentar inne hos bloggbevakning i ett inlägg kring jonna om att hon inte är något unikum utan hon faktiskt är som vilken annan influenser som helst, hennes marknad och följare är bara lite annorlunda men allt går ut på att sälja in en bild och tjäna på det, vilket senaste åren verkligen visar.. Det var genuint och trevligt från början men sen gick det snabbt utför när kändisskapet och pengarna började trilla in, riktigt trist! Obs, ej missunnsam menat, klart hon ska få ha en inkomst men det är ju uppenbart att hon frångått det jordnära och naturliga, om det någonsin existerat..
    .. Och sektliknade kommentarsfält på youtube kan jag verkligen hålla med om, läskigt..
    .. Och vad spelar det för roll förresten att smyckes hemsidan öppnar i höst, bloggen kan väl likaväl lanseras direkt men klart.. Om det nu är smicker och smör som lockar mest så är det ju klart att vi bloggläsare inte är mycket värd just nu, vi är ju mest bara jobbiga och gnälliga och inte stryker vi medhårs heller ;P

    Reply
 57. Boo

  Vad menar du med ” en liten förklaring “? Kan inte tro att du har problem med hemsidan så här länge. Skärpning, eller tala om att du inte behöver oss följare längre 😔

  Reply
 58. Hilda L

  Jag tror att Jonna är en av de få som inte ser eller hanterar sitt influencerskap som ett jobb. Det har hon aldrig gjort. Hon gör det hon vill och har lust till, när hon vill och har lust till det. Ibland kan det komma massor, ibland (oftast) tar det flera veckor mellan uppdateringarna.

  Och hon är nog dessutom den enda influencern som skulle komma undan med att göra så…. 🙂 För vi alla älskar henne ju oavsett och fullständigt ovillkorligt…..

  Det är väl egentligen ganska vackert. Att någon har den förmågan på en? Att man bara är tacksam för det lilla man får när man får det…. Och så sitter man där som en trogen hund utanför dörren och väntar med viftande svans, obotlig tillgivenhet, trofasthet och tålmodighet, tills nästa gång dörren behagas öppnas. Kanske man får några kaksmulor då? (Refererar i synnerhet till bloggen.)

  Men vi vet ju att alla att dörren inte kommer att öppnas igen. Tomma ord och löften. Det är väl bara så att vi är för dumma för att sluta hoppas?

  Reply
 59. Amelin

  Ouf.. Så vacker skrivet men ack så sorgligt samtidigt men ja.. Jonna ser sig nog fortfarande som den lilla tjejen på landet med ett hjärta som brinner för det kreativa och vackra i naturen utan att kanske riktigt förstå sin roll i sociala medier och etern, i hennes värld är hon ingen riktig influenser, bara en vanlig privatperson som delar med sig av sitt liv och därför kan göra lite som hon själv vill och behagar utan att bli dömd för det.. om hon nu inte medvetet lurar oss följare med sina väna och sköna bild och sen skrattar hela vägen till banken det vill säga, men det vill jag icke tro fast säker kan man aldrig vara..

  Och Jonna, om du råkar kika in och ta illa upp av senaste tidens kommentarer så försök att inte ta det alltför personligt. Försök lyssna till den kritik som finns och i månt och mycket faktiskt är befogad, det är inte påhopp till dig som person, hur ledsen du än lär bli, utan mer invändning mot hur du hanterar din icke närvaro här på bloggen, det känns bara så kallt och besviket att du efter alla dessa år bara lämnar oss läsare vind för våg och verkar tycka att det är så självklart att vi bara ska acceptera det och gå vidare till din youtube kanal istället men din grund då? Din blogg? Ditt fotograferande? Är det så här du vill bli ihågkommen?

  Reply
 60. Åsa

  Jösses vad mycket bitterhet som kom fram i de senaste kommentarerna. Jag tror ingenting har stigit henne åt huvudet, utan hon blev stor på you-tube och det är mer lönsamt och tar mer tid. Vem skulle inte hoppa på det tåget? Jag hade gjort det iaf 🙂
  Hon ÄR unik då hon inte gör en massa reklam för allt och inget. Jonna är äkta och inte köpt av ngt företag. Hon marknadsför sig själv och sin livsstil. Det tycker jag är coolt.

  Sen tycker jag att det är tråkigt att man skriver en förklaring och att man ska komma tillbaka men sedan är det bara tyst i 6 månader…det känns lite nonchigt. Om man vill avsluta, så är det bra att skriva det 🙂

  Jag tror Jonna kommer komma tillbaka till bloggandet så småningom, när you-tube känns för kommersiellt och inte får henne att må bra längre. Men allt har sin tid, och alla människor förändras.
  Kram Åsa

  Reply
  • Eleonor

   Är det verkligen så konstigt att många blir ledsna och upprörda? Jonna är inte här och har inte varit på det på ett bra tag nu, verkar inte bry sig om det heller, och precis som du skriver så uppfattades det som nonchalant. Många tomma ord väldigt länge nu och fortsätter det såhär så har hon nog inte heller så mycket att komma tillbaka till, och är det bittert sagt så fine.. Låt det vara så men det är inte schysst att bara lämna ens bloggläsare vind för våg med noll återkoppling! Speciellt inte när man också är en större profil på sociala medier, och det där med äkta och lite reklam är väl en sanning med modifikation, när allt hon gör går ut på att förmedla och sälja in en viss typ av image, det blir för kommersiellt och uppenbart.. Dollartecken var det.. Men visst, många fina alster har det blivit och inte är hon dum inte så får hoppas youtube karriären går strålande och det här med bloggen bara är en liten fadäs i det stora hela 🙂

   Reply
   • Åsa

    Nej att man blir ledsen är väl inget konstigt…men har man rätt att bli upprörd? Äkta-jag jag tycker Jonna har vart den mest äkta blogg jag följt någonsin. Där för saknar jag den så mycket. Image? Det är så hon lever sitt liv, inte en image? Ett liv som många fascineras av, även jag. Det har alltid varit/känts äkta å genuint. Sina egna målningar, egna smycken, egen musik, egna foton och röst. Inga företag som köpt henne där hon ska promota produkter eller företag var eviga dag, som alla andra deppiga flunsor. Någon gång, men då har det varit sånt som hör ihop med hennes person, vilket gör att det känns helt ok och för att hon förmodligen ska kunna överleva.
    Men, jag tycker också att man ska avsluta ngt om man planerar att skippa det. Håller med till 100%
    Men vi har INGEN rätt att kräva något av en annan människa 🙂 glöm inte bort det.

    Reply
    • Eleonor

     Nej, såklart har vi/jag ingen rätt att kräva något av jonna egentligen. Hon är sin egen person med sitt egna liv och gör sina egna val men det blir bara synd när man/jag följt henne så länge och ja.. Det känns bara inte lika genuint längre, kan sakna hennes enklare tillvaro när hon inte var lika känd och hade mer tid men visst, saker och ting förändras alltid och inget varar för evigt heller så..

     Och näe, hon har kanske inte har reklam eller samarbeten med företag som andra på sociala medier, däremot kan man väl argumentera att hon själv blir en slags produkt utifrån det hon gör samt den bild hon förmedlar och de alster hon försöker tjäna på, något hon lyckas bra med och som går hem hos många.. så hon har ju helt klart sin nisch och sin del av marknaden säkrad i och med sitt upplägg, och hängivna följare så det är ju bara att applådera åt den succen, ändå häftigt att vår lilla jonna blivit så stor 🙂

     Reply
 61. Josef

  Varför inte ta bort detta inlägg “En liten förklaring” när det handlade om teknik.etc. och problemet ännu inte blivit åtgärdat efter ett halvår.!!

  Reply
 62. Åsa

  Hej Jonna,
  förstår faktiskt inget alls..tycker det är så himla konstigt att bara släppa hela bloggen..
  Du har massor av människor här inne som följt dig i så många år. Som stöttat och peppat, skrivit och lyssnat. Men sen kom You-Tube, som jag förstår du tjänar mer pengar på, inget fel i det, men varför inte ta och avsluta här inne för dina bloggläsares skull iaf.? För de, precis som jag klickar nog in sig några ggr i veckan för att se om det kommit något nytt inlägg.

  Vi kan inte förvänta oss något av dig, eller kräva något över huvud taget. Men det minsta du kan göra är väl att avsluta?
  Jag saknar dina texter om ditt liv och din vardag. Jag är inte så intresserad av att se filmer på You Tube. Tycker text känns mer i nuet och i stunden och tankarna som kommer, mer genuint. En film blir iscensatt, men massor av omtagningar och jag har inte alltid möjlighet att se en film, men en text kan jag läsa på jobbet i omgångar..och när tid finns. Du var verkligen unik och det känns trist att du slänger bort det på You Tube.

  Hoppas verkligen du kommer tillbaka till bloggen, om inte så bör du avsluta den så vi vet.
  Det är sååå olikt dig att bara försvinna efter alla år. Det är som att vi aldrig betytt något.

  Kram Åsa

  Reply
 63. Plamen Petrov

  You are like Pipi long Sock by Astrid Lundgren. You need Tony and Anika for company to play cards and chess.
  hho-bulgaria.com

  Reply
 64. Hummingbird

  Bara vackert. Naturen är oförlåtlig men ändå så givande! Jonna, Johan, Nanook, mamma, pappa och dina katter (RIP Tuluse) … du är så mycket ljus i en galen värld just nu. Ditt liv, din livsstil, dina kärlekar, din konst och talang, familjen och människorna omkring dig, du är verkligen välsignad och din fantastiska anda fångar det för oss alla att se och jag känner inget avund bara ren kärlek och glädje som du har hittat himlen på jorden och att veta vad du har, att veta att du omfamnar det, dela det och ge allt tillbaka till oss betyder mer för människor än jag tror att du gör. Jag läste kommentarerna och många av oss är i städer, kör det råttloppet och försöker hitta en viss definition av lycka som vi får veta att vi kan ha om vi arbetar oss själva till döds, bär och köper snygga kläder, bilar och hus och bo på våra egna torg.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.