Innan jag somnar

Hej i natten!
Efter en lång bilresa är jag nu framme hos min morbror Tord i Stockholm där vi kommer vara under helgen. Det har varit en jättemysig kväll här med Tord och hans tjej. Ätit god mat och tittat på tv och bara myst. Är så glad att äntligen vara här. När jag satt i bilen och tittade ut genom fönstret och lyssnade på musik så pirrade det i magen. Jag älskar när man plötsligt bara gör något oväntat och ger sig av såhär.  I morgon ska jag ut på stan en sväng tänkte jag. Det vill jag ju inte missa nu när jag är i Stockholm.
På söndag innan hemfärd blir det till att träffa Isac och Hannah och min lilla brorson. Som jag längtar efter den stunden. Jag vet inte hur många gånger jag tittat på bilderna som de skickat till mig på honom. Jag zoomar in på den lilla näsan, på de perfekta små öronen och de små söta läpparna. Så kan jag sitta och titta på det i flera minuter och undra hur det är möjligt att något kan bli så vackert.
Det här är liksom första bebisen som fötts i familjen sen jag kommit i vuxen ålder. Det märks. För visst att jag tycker att bebisar är söta och underbara, men det här blir på ett helt annat sätt. Man känner sådan kärlek till det här lilla livet att man knappt vet vart man ska ta vägen.

Nu är klockan snart tre på natten så nu kanske jag ska stänga ner datorn och få några timmars sömn. Jag kommer somna gott här nedbäddad i den mjuka soffan.

God natt på er tokstollar! 🙂 <3

33 Kommentarer på “Innan jag somnar

 1. Irene

  Åh vad kul att du är i Stockholm! Bor ju här 🙂 vore skoj om man träffade på dig 😀 Beundrar dig och älskar ju din fina blogg!
  Kram o sov gott 🙂

  Reply
 2. Birgitta

  Kul med spontana resor. Shoppa loss och njut av storstadspulsen. Lycka till med babybesöket imorgon, gissar att det blir många kindpussar.

  Reply
 3. Anna -Dagar av lycka

  Jag förstår precis känslan. När jag blev faster för första gången var jag redan trebarns mamma själv och jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att kärleken till ett syskonbarn kunde likna kärleken till de egna barnen så himla mycket. När min bror ringde och berättade att jag blivit faster kom all kärlek bara som ett slag i magen. Jag var helt oförberedd på hur mycket man kunde känna för ett barn som inte var ens eget. En oerhört häftig känsla!

  Grattis till fasterskapet 🙂

  Kram Anna

  Reply
 4. Tor

  Storstäder är vidriga. De gör mig till en nolla bland andra nollor som står handfallna om inte bussen, tunnelbanan eller spårvagnen kommer. Jag blir en i skocken av dumma får som vallas runt på gatorna och stannar snällt vid rödljusen.
  Ingen MÄNNISKA med någon stolthet vill bo i en storstad.
  I storstaden samlas allt omänskligt lågliv och patrask som inte kan leva ett normalt liv!

  Reply
  • Anonym

   Ligger någonting i vad du säger. Vi är levande varelser och unika var och en av oss. De kan bli svårt att ”förverkliga” sig själv bland buller, avgaser, stress, tunnelbanor/bussar. Hus efter hus lutar sig emot varandra och till slut blir de förbannemej för trångt överallt som också letar sig in i våra kroppar/själar. Lever också i en stad men i mina planer ..lite längre fram så lever jag på landet i ett härligt trähus med vitmålade plankgolv, kakelugnar och öppen spis. Där sitter jag på ”trappen” och dricker morgonkaffet å under tiden sjunger fåglarna för mig. Sadlar min häst och rider ut varje dag i skogen och andas frisk luft och tar in ro i själen. Där får mina tankar vara ifred för buller, stress och avgaser och där kan jag lättare få de lugn jag behöver för att höra min inre röst.

   Reply
  • BARBRO PERSSON

   Fint fornnordiskt namn du har Tor! Men så får vi ju tänka på att princessan Estrella…oxå är Stockholmare för hon bor i huvudstaden!…Fast vår kära kunga familj har ju oxå gods & gårdar lite överallt i vårt avlånga land….så dom gillar ju oxå landsbygden! Leve kunga familjen & leve Hans Majestät Konungen & princessan Estrella!
   Låt landsbygden leva…med Konunga familjen i spetsen!
   Har precis satt upp ett fotgrafi & ett porträtt av Princessan Estrella…på mitt skrivbord…för barnen…är framtiden!
   /Kramar på dej från Barbro….

   Reply
    • BARBRO PERSSON

     Jo…jag tackar…
     7.6 Kg…..vid födslen…
     Föddes på en kvarnsten Norr om pol-cirkeln…
     Vikten är ingenting att skämmas för….
     Jag föddes rejäl….och är rejäl…
     Ej vars man är född heller….
     I Kungahus eller på en kvarnsten…

     /Bamsebjörnkramar till dej min vän…

     Men hur visste du att kungafamiljen sponsrar mej me chips?

     Reply
   • Tor

    Konungen skall enligt svensk allmogetradition hänga på utedasset vilket han också gör vid mitt sommarviste. I mitt lite modernare vinterkvarter hänger Hans Majestät och ävensom Drottningen ovanför porslinstronen.

    Reply
    • BARBRO PERSSON

     Du kan verkligen din allmoge kultur Tor…Fin tradition…
     Men vars får du plats med alla dom andra fotgrafierna…på Prins Daniel,Viktoria,Estrella,Karl Philip,Madelaine…& nu den alldeles fullkomligt charmerande Chris från NEWYORK i Amerikat! Du måste ha ett helt kungligt foto galleri på dass min vän…Även i ditt vinterviste av dessa stadsbor…Om du vill skickar jag dej gärna porträtt av den Engelska kungafamiljen oxå…Det matchar så den svenska…
     Den Norska är ej giltig sedan unions-upplösningen enl. min mening…vad säjer du? Påven har jag oxå…vid nattduksbordet…Kan kopiera om så önskas…skickas…

     /Allmogekramar från Barbro….

     Reply
      • Erna

       Är lite benägen att hålla me där faktiskt….
       Har kallat henne samma sak ett flertal gånger…Stackars Barbro….
       Men hoppas du mår bra iallafall..
       MVH/Erna…

       Reply
      • Mikael Nyqvist

       Äh, bry dej inte om henne…inget att ta på allvar….Lite som me Tomten, ingen idé riktigt att bli sur på honom heller…
       Skillnaden är väl att dom flesta gillar Tomten fast ingen gillar Barbro…
       När jag var liten var jag livrädd för Tomten, nu är jag inte det längre…
       Gott nytt år iallafall…
       /M.N.

       Reply
       • Åsa

        Jag älskar Barbro och Erna! De underbaraste inläggen jag sett hos en bloggare!
        Tor-du har ingen aning om va du gafflar om 😉
        Vilket oerhört fördomsfullt uttalande av dig…nästa så jag blir stött, men bara nästan
        Kram på er!

        Reply
        • BARBRO PERSSON

         BAMSEBJÖRNKRAMAR ÅSA!
         Om jag varit man hade jag nog blivit kär i dej….Eller kanske oxå lite smått småförälskad i smyg i Jonna…Fast jag hade aldrig vågat ringa eller besöka henne…Möjligtvis vågat skriva 2 eller 3 E-post-brev fast utat att avslöja mina känslor för mycke. Fy, va snygg hon va på nyår…Om jag fått på mej en sån klänning hade jag tackat Gud & viktväktarna!!!
         Har du förlåtit mej Tor? Mena inget illa…diggar bara Konungafamiljen sen jag fick en puss rakt på munnen på en Eriks-gata av Konungen…eller om det var en liv-vakt, vet ej så noga. Gott var det iallafall…
         Åsa vi kan väl digga varann? & utveckla det underbara Barbro-konceptet?
         /Barbro Persson…

         Reply
    • BARBRO PERSSON

     Åsa Darling…
     Tror du att Jonna oxå uppskattar mina inlägg som du & så många andra läsare? & om jag vore man & hon fick betänketid och lite fröer till en hel blomsteräng skulle kunna falla tillbax för min charm?…Om jag ej alls var sådär påflugen & sökte kontakt för mycke utan var lite sådär sensuellt mystisk som bara Göteborgare kan vara…Tror du att hon skulle kunna få förbjudna känslor tillbax eller vore det en omöjlighet? & om jag vägde mindre & hade tränat och var något yngre vill säja….(detta skriver jag till dej i största förtroende Åsa så låt ingen annan läsa detta!) Ja, tjäna mycke pengar så jag skulle kunna betala el-elemet för ett helt år vore oxå en egenskap jag skulle besitta isåfall…så hon kunde va kvar i sitt dröm-rum och titta på Jul-granskulor i sin söta gran…Då kanske hon tom. börja drömma om mej om jag vore man….Det var väl en fin tanke?
     Hur som helst så måste jag nog ducha nu så jag blir fräch tills inatt…då kommer nämligen John Blund på besök….
     /Sov Gott Åsa & Jonna…mina dröm-flickor…
     (om jag vore man…vill säja…ja, ni är det väl ändå…)
     Fasligt vackert gosse-barn eller gose-barn som jag brukar säja om ovanligt vackra bebisar som faster Jonna fått…det gjorde hennes bror & hans älskade ypperligt bra!

     Reply
     • Erna

      Blir dock allt mer benägen att hålla med Tor för jämnan…Skärpning Barbro!!!
      Du var jättefin på Nyår & alla andra dagar oxå!
      Där hade du dock rätt Barbro…
      MVH./Erna…

      Reply
      • BARBRO PERSSON

       Åsa darling…
       Tycker inte du oxå att det känns väldigt tryggt och fint att det ej föddes ett ”Hen´´ till världen…Förstå mej rätt men Hen är oxå varmt välkommen till denna planet…Man lixom fick så säkert veta att det var ett gosse/gose-barn…annars hade man blivit helt förvirrad…Livet är så fullt av intryck nu för tiden så Erna & jag blir alldeles förvirrade & snurriga i bollen inför framtiden…Men vi är absolut ej fördomsfulla…Känns bara så bra att han är han och hon är hon & hen är hen…Jag blev ju först kallad för Gosse-barn när jag föddes pga min extrema vikt…Men ingen operation i världen skulle vilja få mej att ändra mej idag…är så nöjd med att va tant så! Det är såå trevligt & jag är såå omtyckt av allt som rör sej!
       /Kraam på dej Åsa & allt annat som rör sej!

       Reply
    • Erna

     Ja, Mikael N kan ju inte skärpa upp sej mer än så….
     Om det är den jag tror så kan han ej bli vassare…
     Men…däremot så måste konkurensen för Stockholms-bruttorna ökat markant sen det här besöket…undrar om dom klarar sån naturlig och jordnära utstrålning som från Grundtjärn…Tveksamt…
     Men det kanske är lika stark konkurens i Grundtjärn med omnejd…vad vet väl en gammal tant som jag…
     Det enda jag har att jämföra med är Barbros & mina bataljer..Då gick det hett till vill jag lova…Det bruka sluta med att Barbro gick hem & grinade på loftet….För min kropp var hetare…på den tiden…(nu oxå…)
     Tja, några storlekar mindre…sen kan man ju inte hota karlarna om dom inte vill dansa heller…
     Nä, synden straffar sej själv Barbro..
     Mvh./Erna….
     (Oj, vilka slag det varit under åren efter min uppmärksamhet hos Karlarna…dom har verkligen inte haft det lätt…Stackarna…Men fantasin har det inte varit fel på… hos en del…)

     Reply
 5. Frida

  Så bra skrivet, för det är verkligen sant. Man får en helt annan kärlek till de små liven nu, plus att det gör jätte mycket när man har en sån nära relation till dom. Vet precis hur du känner!! 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.