Kvällen i skogen

En av dagarna som mina vänner Rasmus och Joel var här så åkte vi iväg till en stuga som finns mitt ute i skogen. Det är stuga som är öppen, där man får övernatta. Jag har jättelänge velat åka dit sedan min förra granne Stig visade mig stugan för några år sedan och den vackra platsen runt omkring.

Nu när dom var här så tyckte jag det passade perfekt att åka iväg till stugan för att övernatta och fota och filma och sådant. Det blev väldigt lyckat! En underbar dag och kväll/natt vid den mysiga stugan och vackra sjön. Förutom alla miljoner svemygg som bet oss tills vi nästan fick panik. Tillslut satte vi oss i röken från elden och då blev det mycket bättre. Vi luktade nog inte så gott efteråt, men eftersom alla luktade lika mycket rök så kändes det inte.

Här kommer några bilder från den dagen!

Bilen parkerad och redo att gå till stugan!

Bilen parkerad och redo att gå till stugan!

Stugan ligger mitt ute i skogen, men promenaden tar bara ca 15 minuter från stället där vi ställt bilen. Helt perfekt!

Stugan ligger mitt ute i skogen, men promenaden tar bara ca 15 minuter från stället där vi ställt bilen. Helt perfekt!

Den vackra timmerstugan.

Den vackra timmerstugan.

Den ligger precis vid en vacker liten sjö.

Den ligger precis vid en vacker liten sjö.

Vårt lilla läger

Vårt lilla läger

Grillning och berättande runt elden! Som räddade oss från alla svemygg.

Grillning och berättande runt elden! Som räddade oss från alla svemygg.

Vi ägnade oss en hel del till att fota och filma, även om det blev väldigt jobbigt med myggen. Men det var det värt. Tre fotografer låter sig inte stoppas i första taget ;)

Vi ägnade oss en hel del till att fota och filma, även om det blev väldigt jobbigt med myggen. Men det var det värt. Tre fotografer låter sig inte stoppas i första taget 😉

kaj5

Vilken fantastiskt roligt kväll jag hade! Grymt gäng :)

Vilken fantastiskt roligt kväll jag hade! Grymt gäng 🙂

11 Kommentarer på “Kvällen i skogen

 1. TE

  Nice. Ett litet äventyr med lägereld, skog och sjö. Synd på myggen Men är man omtyckt så är man. 😉

  Reply
 2. Angelica

  Har grabbarna några bloggar eller dylikt där de lägger upp sina bilder? Vore roligt att se 🙂

  Reply
 3. Magnus

  Ett alldeles lagom äventyr! Det behöver inte vara så jädra avancerat för att bli bra. 🙂

  Reply
 4. gustav

  nä men vad trevligt ni värkar ha haft det! ja mygga å sveåte det var som härligt då det var kallare då dom inte hade kläckts! men vi har ju fått känna på värme:) och den dära stugan har man hört talas om, men inte fått något hum om vart den är.. Bor i skorped så har åkt förbi grundtjärn nån gång men aldrig sett skymten ut av dig eller vart stuga ska va..

  Reply
 5. Lars

  Myggen, knotten, å sviarn å allt vad dom heter får man stå ut med om man vill uppleva den underbara naturen som du visar dina fina vänner -:)

  Reply
 6. Henry

  Yeah, this I hade learned from an old Svedish gubben:
  Med sommaren kommer turisterna och myggen! *LOL*
  Men jag agso älsker detta aventyrlig naturen!
  Gör det så bra , Henry fra Tyskland

  Reply
 7. Anders

  Jag hade en spännande upplevelse vid den stugan för tjugotalet år sedan, jag fiskade där och hade som ni en eld tror jag på samma plats som ni. Det var något senare i juli och ganska skymt då jag satt där och väntade på att linan skulle dras ut av en finöring.
  Suttit tyst och stilla ganska länge då jag hörde hasande steg inne i kojan, dörren var låst med en hasp på utsidan så ingen kunde ju vara där, kikade i dunklet under britsar och bord men kunde inte se något så jag haspade dörren och fortsatte fisket men kunde ju inte låta bli att undra vad som orsakade ljuden jag hörde därinne. Plötsligt hördes ett buller och återigen ljud av något levande som rörde sig därinne, jag öppnade återigen dörren och såg en glasburk liggande på bordet(någon hade tidigare pyntat med björkris i vatten) med vattnet droppande ner på golvet och något som kom i hög fart emot mig och med ett oväsen i ett dammoln rusade ut mellan mina fötter. Det var en sjöfågel som antagligen kommit in genom skorstenen tidigare. Efteråt var jag glad som vågade undersöka vad som fanns därinne för fågeln skulle troligen inte överlevt länge till. Fågeln visade (tror jag) sin tacksamhet då den i glädje dök och simmade runt alldeles utanför mig på stranden så länge att fiske knappast var att tänka på. En sällsam historia med lyckligt slut.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.