69 Kommentarer på “Kvällen vid sjön

 1. Anna H

  Nu är det väl dags för dig att ge ut en fotobok, tycker jag.
  Så att man får alla dina fina bilder samlade och kan bläddra igenom dem! 🙂

  Reply
 2. Lisa

  Blir så inspirerad av dig Jonna! Har läst din blogg länge nu, men aldrig kommenterat. Du fångar naturen så otroligt fint på dina bilder och när du balanserar stenar är ju helt otroligt! Du inspirerar verkligen och får mig att minnas att det är det enkla i livet som är det vackraste. Kram!

  Reply
 3. Anders "Bosse" Häll

  Så fantastiska bilder du tar. Den sista bilden med dig på gav mig sån inspiration. Det hade varit så himla kul att få följa med dig ett par tre dagar för att få se det du ser och både ge och få mer inspiration. Hoppas att du får en fortsatt fin höst med många fler fina bilder.
  Kram.

  Reply
 4. TE

  Det är otroligt vad du delar med dig av. Vilken harmoni och glädje som strålar ut. Det ser ut du vill hålla upp solen innan den går ner. Den till vänster fastnade jag för direkt, den till höger är ju inte så tokig heller. Tänkte åxå på yoga och skapandets helande kraft.

  Reply
 5. Linnea

  Vad otroligt vackert! Jag skulle också gärna köpa en fotobok med dina bilder som någon annan nämnde. Skulle också gärna köpa nån bild i förstoring och ha som tavla hemma. Du inspirerar och sprider glädje Jonna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Linnea!! Blir verkligen glad o höra det 🙂 Drömmer om att ge ut en fotobok, och det hoppas jag blir verklighet inom en snar framtid.
   Kram!

   Reply
 6. Märta

  Jag har förstås aldrig provat men det verkar nästan ofattbart svårt att balansera stenar sådär! Bilderna är som vanligt fantastiska.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det krävs lite tålamod och övning, men det är en fantastisk känsla när man lyckas med en svår balans. Man kan riktigt känna det där ”klicket” när de fastnar i gravitationens mittpunkt.

   Har hållit på med detta av och till under flera år, och jag tröttnar aldrig på det. Hoppas du får möjlighet att gå ut och prova 🙂

   Kram!

   Reply
 7. Mikael

  Jag delar din känsla för att stapla stenar, gör det själv, men har inte blivit så berörd av bilder på resultaten. De har inte fångat känslan för mig.
  MEN nu har du lyckats, tycker 1a, 2a och sista bilden är fantastiska, älskar hur du blir en naturlig del av ”skulpturerna”, en del av verket.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh…jag fick så mycket pepp i era kommentarer nu om att göra en fotobok eller prints. Alltså…verkligen…jag hoppar av glädje varje gång någon nämner det. Jag vill så gärna ge ut en fotobok. Eller det SKA jag göra 🙂
   Men blir bara så himla, himla glad av att läsa detta. Det kom liksom helt rätt i tid.
   Helt seriöst, i går morse satt jag med en penna och ett block och skrev ner idéer och gjorde en liten skiss på hur jag ville att boken skulle se ut.

   TACK!

   Reply
   • PJ

    Det där med fotobok är inte så dumt. Du behöver egentligen bara göra ett ex och beställa via någon fotofirma (du måste inte ligga ute med en massa pengar) och sedan presentera boken på något sätt. Därefter får folk beställa sitt ex via dig.

    Reply
 8. Jos

  Finfina bilder. 🙂

  Jag skulle aldrig kunna balansera stenar sådär och fota dem även fast de står i vattnet. Katten som vanligtvis ogillar vatten förutom när han själv väljer det skulle riva allt på ett ögonblick. Han gillar att plaska i sin spännande vattenfontän. Katten är för det mesta med när jag fotograferar eller gör något annat.

  Djuren ger lugn & harmoni i vardagen vilket mycket väl kan synas i det man fotograferar. Bra för skapande människor och även alla andra.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag fick verkligen en fantastiskt vacker kväll nere vid sjön. En sådan där kväll att minnas länge, länge 🙂
   Och tack för dina fina ord! Kram!

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja det får du göra. Du får komma någon dag när jag håller på med dem. De är liksom inte full garanti att de står kvar hur länge som helst efter jag gjort dem om det börjar blåsa lite 😉
   Men så länge det är vindstilla kan de stå i evighet.

   Reply
  • Jonna Post author

   Så otroligt fint skrivet. Och jag fylls med sådan glädje av att läsa så vackra kommentarer som ni skriver.
   Jätteglad att du gillade bilderna! Kram!

   Reply
 9. Christer

  Vilka otroliga vackra bilder du tar! Även du är lika vacker!
  Älskar dina bilder och att få se dig på bilderna, en vacker, snygg o söt tjej i sina bästa år. Kram

  Reply
  • Micke

   Skrev under. Tror många inte fattar hur otroligt nära verket kommer att ligga.

   ”Vi är många i Sverige som är mycket oroliga för planerna att bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki invid Bottenviken. Det är mindre än 150 km från Pyhäjoki till centrala delar av Haparanda, Kalix, Luleå, Piteå och Skellefteå. . Detta är inget långt avstånd för radioak-tiva utsläpp att spridas med vinden eller vattnet.”
   http://karnkraftsfritt.wordpress.com/

   Mindre än 15 mil alltså!

   Reply
 10. Line

  Alltså du och dina stenar! Jag förstår verkligen inte hur du lyckas! Jag är helt fascinerad. Man har ju sett på Mästarnas Mästare hur de kämpar med att bygga stentorn, haha. Superfina bilder i alla fall!

  Reply
   • maggan

    Ja, filma gärna! Jag är så otroligt imponerad, fattar liksom inte hur det går till.
    Vill så gärna pröva själv, hur gör du? Hur och varför blev det så att du började med detta? Började du med små stenar, och senare större?
    Jag vandrade på Kreta förra sommaren, och under en ravinvandring, fanns det mängder med liknande skulpturer på ett ställe. Då tänkte jag på dig!

    Reply
 11. Micke

  Tips: För de som inte har Jonnas tålamod med imponerande stenbalanseringar finns det t.ex. superlim och/eller bildbehandlingsprogram, hehe!

  Reply
 12. Henry

  The pictures are so fantastic and atmospheric,
  jag mangla inga ord!
  I got a lot of ideas for new fotographs,
  Thanks a lot Jonna!

  Reply
 13. Svempa

  Du är en enastående människa – unik, speciell, särskild – men kan du ändå inte berätta för oss ”vanliga dödliga” hur lång tid det tog att stapla stenarna? Snälla…

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla, vilka fina komplimanger! 🙂
   Jag höll nog på med stenarna i en timma. Jag minns inte exakt. Grejade med annat undertiden också, sprang runt och fotade lite osv.
   Men ca en timma i alla fall 🙂

   Reply
 14. Stefan

  Jag tittade mer på dig än stenarna, du har ju en kropp som en balettdansör 🙂 man kanske skulle börja balansera sten, blir man så vältränad o fin så 😉

  Reply
 15. Katja

  Så underbart att se dina bilder, du är så otroligt duktig!
  Älskar att surfa in på din blogg.
  Och hur vacker är inte du då?!

  Reply
 16. Mitra Sohrabian

  Så underbara bilder Jonna. Och jag förstår inte hur du med stenarna.Sista jag var hos dig skulle vi filma det men vi hann inte.Kanske nästa gång jag kommer kan vi göra den.Du är en stor fotograf och en sann livs konstnär och jag håller med alla att du måste ger ut dina fina bilder i en bok.Vi alla ville ha denna bok. Ha en bra dag.Jag blir aldrig trött att titta på dina bilder .Tack för det.Kramar

  Reply
 17. Inna

  Jonna! This is just so amazing!!!
  Unbelievable! It is my first time I see rock balancing!
  I have found your blog long time ago on russian group dedicated to fairy creatures and put it to my Favoirites)))) But it’s my first time I’m writing a comment to you! Because I can’t keep silent! This pictures are so magic and elvish!!!

  Now I am sure – you are definitely a magic fairy!!!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.