Ljus i mörkret

Det var vid midnatt förra året, natten mot luciamorgon, som jag begav mig ut i vinternatten för att tända upp hundratals marschaller. Det var en natt jag länge hade planerat och väntat på. Jag kan inte riktigt förklara den där känslan jag hade. Det var som om det var det viktigaste någonsin just då. Något som jag av hela mitt hjärta ville göra. Att få tända upp ljusen och lussa för världen, och samtidigt göra en film.

Timmar spenderades ute i den stilla natten. Snön dalade ner så vackert. Det kändes som om hela universum hjälpte mig. Inte en vind. Inte ett endaste ljus på min krona blåstes ut. Och när hela Grundtjärn var upplyst i ett fladdrande sken var det som om man ville gråta. Av glädje förstås.

Det finns så mycket att säga om denna magiska natt. Men orden räcker inte riktigt till. Det var en oförglömlig natt, och jag är så glad att jag har allt förevigat på film. Det kommer nog bli en tradition att filmen läggs upp på bloggen på luciamorgon varje år.

Så nu mina kära läsare, här kommer luciafilmen. Det är min luciahälsning till er ♥

Titta gärna i HD, fullskärm och med bra ljud om ni har möjlighet.

41 Kommentarer på “Ljus i mörkret

 1. PJ

  Så fint, även detta år! Låt det gärna bli en tradition.
  Jag kunde inte låta bli att dela på FB, hoppas att det är ok.

  Reply
 2. KH

  Det var ju tur att inte Ivar kom förra året! Kan tänka mej att det skulle varit en hel del problem att få till detta tillsammans med honom! 😉

  Reply
 3. J

  Ligger nedbäddad förkyld efter en hektiskt jobbvecka och får se detta fina igen. Man blir lite tårögd hur fint och professionellt gjort detta är! (samtidigt som det är väldigt personligt)

  5 lucior av 5!

  Reply
 4. Stina

  Så vackert Jonna! Jag blir alldeles gråtig. Det blir jättebra att ha detta som tradition. Ha en jättefin dag!! <3

  Reply
 5. Birgitta

  Det är det mest stämningsfulla Luciaframträdande jag minns. Sitter med tårar i ögonen och njuter. Njuter ännu mer i år och minns din mammas kommentar från en tidigare blogg hur du jobbade med hela skapandet. Du är för mig en riktig LUCIA som vill sprida ljus till oss läsare. Önskar dig nu en fin helg och hoppas att stormen inte skadat så mycket i Grundtjärn. Kram och tack!

  Reply
 6. Kristina

  Lika vackert och lika tårögd sitter jag har och njuter i år igen <3 Den mest stämningsfulla och vackraste Luciafilm jag sett! Ha en skön Lucia du med! Kram

  Reply
 7. Magnus

  Innan jag gick till sängs inatt så gick jag tillbaka ett år i din blogg och tittade på den här filmen. ”Blödig” som jag är så kom tårarna i år också. Det är så stämningsfullt och vackert att det nästan gör ont! Den minner mig om hur jag upplevde juletiden som barn med massor av snö och levande ljus både ute och inne. Om det var så vet jag inte men det är så jag minns det i alla fall. 🙂
  Ännu en gång ett stort tack för detta stämningsfulla mästerverk! Tack Jonna!

  Reply
 8. Fiskegubben

  Tack Jonna…delade på FB…..så vackert och berörande…måste få visa mina kära vänner ,detta vackra magiska ljus du skänker till världen….Tack….

  Reply
 9. Scottish Moments

  Hur gick det med strömmen? Ringde min pappa och han var utan el… grannen hade kommit in med kaffe som de på nåt sätt lyckats göra så det var ju tur. Men lite orolig är jag för han hade kallt inne…

  Reply
 10. Atina L

  Tack Jonna det här är det vackraste man kan se helt otroligt vackert.
  Du är helt otroligt duktig med allt du gör men det här är så fint att
  jag tror jag är i himlen.Ha en bra dag hoppas Ivar är borta nu.

  Reply
 11. Frida

  Luciafilmen är helt fantastisk! Även i år. Och nästa! Hoppas ni klarat er bra i stormen, här har strömmen precis kommit tillbaka 🙂

  Reply
 12. maja

  Helt klart den bästa luciafilmen – alla kategorier!
  Den kan jag se många år till =)
  Men en fundering, hur många marschaller är det i filmen?
  Försöker ju räkna men det går inge bra 😉

  Reply
 13. Liie

  Otroligt vackert! Såg den förra året också men då hade ljudet lagt av på min dator.. Det blev ännu mysigare när man fick höra sången också 🙂

  Reply
 14. Katarina Julin-Forssen

  Missade detta förra året.Detta var den vackraste Lucia jag sett! Tusen tack! Vi önskar Dig en God Jul o Gott Nytt År från Solna o Junsele.

  Reply
 15. Nina Öhrnberg

  Underbart vackert , kan se den hur många gånger som helst. Delar den också på FB för detta måste så många som möjligt se.

  Reply
 16. Malin

  Finner inga ord, så vackert, så magiskt, så stilla och lugnt, så kreativt, sånt engagemang och sånt tålamod. Tack för att även du och inte bara Lucia sprider ljus.

  Reply
 17. Kai-Ewe Wessberg

  Vackert till MAX på bild, hur skulle det inte att få se det i verkligheten, det går tyvärr inte men man blir rörd till tårar av den fina ljusbärerskan, Hoppas på många fina dagar och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar KAI-EWE.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.