42 Kommentarer på “Vintervila under isen

  • Jonna Post author

   Tack 🙂 Den ger uttryck för många olika saker, precis så som namnet jag döpt den till. Dels har jag gjort bilden av flera olika lager. Ett foto på mig, och sedan tre olika foton som jag tagit på is och isformationer, och lagt över fotot på mig. Så på fotot befinner jag mig ”under isen”. Men sedan vad jag menar med själva bilden, vad den betyder för mig, det håller jag gärna för mig själv. Också för att andra ska kunna få tolka den så som dem vill 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Tack Maya! Vad snäll du är som engagerar dig så mycket för din mans band! Ska absolut rösta! Kram på dig.

   Reply
 1. Tomas E.

  Hej Jonna.

  Det ser verkligt ut så håll dig uppe på isen nu. Förutom det så ser det ut som du såg igenom skärmen, läcker bild iaf. Hur går det med Elin?

  Reply
  • Jonna Post author

   Ojdå, intressant att folk tycker den är läskig på det sättet. Det var nog inte min mening 🙂 Men det är ju så olika hur man tolkar och ser saker.

   Reply
 2. Ulf Stigson

  Vi har både mörka sidor och ljusa sidor…
  Och vi måste bejaka båda.
  De som försöker tränga bort och inte vågar bejaka sina mörka sidor, får svårt med det ljusa tillslut…

  Reply
 3. Helena

  Du ser ut som en utomjording av ödlesläktet på bilden. Namnet tolkar jag som om det hänt dig något som gör dig ledsen och deppig, hoppas inte det är kärleksorg :'(

  Reply
 4. Hanna

  Mycket bra bild.
  Man kan verkligen tolka den på många vis.
  En annan sak. Skulle vara så roligt att se dina målningar.
  Är sååå nyfiken.
  Hanna!

  Reply
 5. Ingela

  Stark bild. Upplevelsen jag får är ganska mörk. Inte så att jag blir rädd men ledsen på något sätt. Det är som om något mörkt har fått något slags grepp. En sorg också. Ja så tolkar jag signalerna från bilden. Allt gott till dig!

  Reply
 6. Anonym

  Jag känner mig orolig när jag ser bilden,
  hoppas att du får stöd av anhöriga och
  vänner, för jag tror att du känner dig
  mycket deppad av någon anledning.

  Reply
 7. Ninni

  Rysningar. Så, så vackert. Jag får en svårförklarlig känsla, men en känsla jag känner väl igen. En känsla som kommit och gått senaste tiden. Nästan en känsla av tomhet, och väntan. Poetiskt och för mig ett väldigt tilltalande verk. ♡

  Reply
 8. Stella

  Är du deppig för de där vindkraftverken? Blir det något av dem? Det kanske inte är så farligt jag har hört att dom inte låter. Efter en tid växer ju allt upp igen som dom ställer till under tiden de håller på att bygga. Fast utsikten kanske inte blir densamma. Du kanske vänjer dig med det ändå.

  Livet stökar omkring med oss ibland och man fattar inget. Med tiden kan man se meningen med det. Kanske är det dax för dig att packa väskan för att ge dig ut på nya äventyr.

  Jag träffade en mycket klok ung person en gång när jag var riktigt deppig. Det han sa till mig var ” Se inte livet som problem och bekymmer, se livet som ett äventyr så blir allting mycket lättare och roligare.” :-))

  Du fixar dig alltid Jonna Jinton. Du är en sådan person oavsett hur svårt det blir. Stå på dig så ingen annan gör det!

  Ha en bra kväll och natt / mvh Stella

  Reply
 9. Hondjur

  Tycker bilden utstrålar både skräck och sorg. Men det är ju min tolkning.
  Får lite panikkänsla av ”under isen” grejen.
  Men jag hoppas verkligen inte att det är så du känner dig.
  Och OM det nu är så, så både hoppas och tror jag att du har folk omkring dig i din närhet som stöttar dig om du behöver en axel!

  In case you need it – storkramen! Du är fantastisk, Jonna!
  Tack för allt du ger oss!

  Reply
 10. Magnus

  Jag lägger ingen tolkning i det jag ser. Ser att flera före mig uttrycker väldigt mörka tankar och tolkningar, uppenbarligen mycket på grund av namnet du gett bilden, men jag ser ingen anledning för mig att spekulera i vad den eventuellt symboliserar eller betyder för dig Jonna. Även om jag kanske har mina aningar, men dom behåller jag för mig själv. Bilden är spännande och är ännu ett av alla dina fina konstverk!

  Natti, natti Jonna!

  Reply
 11. Tomas E.

  Äntligen, håller med Magnus här ovan. Jo jag kom åxå att tänka på hallen men helst vill jag nog höra hur det mås och om allt är bra. Även om det är lönlöst så önskar jag dig en godnatt sömn. Sov gott!!!!

  Reply
 12. Bruno

  Härlig bild. Trots att det ljusa partiet borde fånga min min blick allra mest är det ögonen som man dras in i. En mystisk varm bild.
  Jag skulle kunna tolka den på lika många sätt som det finns tankar i mitt huvud men jag nöjer mej med att säga, igen
  Häftig bild

  Reply
 13. Birgit

  Det slår mig en tanke när jag läser detta inlägg.
  Varför ska det vara så skämmigt att tala om
  deppighet och att man inte mår bra? Det drabbar
  ju dom flesta av oss någon gång. Så skönt om vi
  kunde vara mer öppna om detta, för det skulle
  säkert hjälpa många.

  Reply
  • Eva

   Jag håller fullständigt med! Fortfarande år 2014 är det en
   skam att erkänna att man är deprimerad! Vad beror det på
   att vi har så mycket fördomar?

   Reply
 14. Emelie

  Vad hände med Elin? 😉

  Fin bild. Tyckte inte den var läskig. Kan kännas skön att vila ”under isen” ibland och samla kraft.

  Reply
 15. gammelmor utanför Paris

  Mycket vacker kvinna frân en annan tid ser jag. Hon bär sin stams kännetecken pâ den heliga stammodern, hon som sprider ljus och helar trasiga människor. Hon är djup och rak, lite svârmodig men fri frân trams.

  Reply
   • gammelmor utanför Paris

    Om du flyter orörlig i ett hörne pâ simbassängen och hâller dig flytande enbart genom att magandas in djupt, dâ âker du upp och bara lite snabb utandning sâ att du inte sjunker för mycket, dâ kommer du in i en speciell mycket djup avslappning och meditation där tankar blir klarare. Efter bara 10 min har krafterna kommit tillbaka och jag kan krâla till andra sidan simbadet 200m som en racerbât. Konstigt kanske men sant ! Försäk pâ grunt vatten om du inte kan simma, men vitsen är ju att leka valfisk ! Urskönt ! Helst skall man vara ensam….

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.