Bland rosa moln

På kvällspromenaden med hundarna denna vackra vårkväll så började himlen att skifta i vackra lila och rosa färger. Precis sådär som det brukar bli i maj. Vid skogarna långt bort såg man solens sista strålar nudda vid de allra högsta granarna. Tusen fåglar sjöng från alla håll och allt kändes sådär overkligt vackert. När vi kom tillbaks hem så sprang jag in och hämtade kameran och stativet och tog mig sedan så snabbt jag bara kunde ner till sjön, där isen precis börjat släppa.
040510Jag satte mig på min favoritsten och såg hur hela sjön färgades rosa och lila av himlens vackra färger. Några kanadagäss gjorde mig sällskap och deras läten ekade över vattnet. Den här stenen har jag suttit på så många gånger, varje årstid, i alla år jag bott här. Och varje gång har jag känt mig lika berörd av att jag just får bo här. Mitt paradis på jorden.
040511040515Ett vackert kärlekspar. Jag tror de var lika förundrande av den vackra vårkvällen som jag.
040513040512Det är inte många dagar kvar nu tills isen släpper helt. Det känns alltid lika magiskt att få se vattnets rörelser och reflektioner igen.
040514Vilken underbar dag det varit. Jag kommer somna gott i natt. Hoppas ni gör det också! Massor av kramar ♥

22 Kommentarer på “Bland rosa moln

 1. Frodo

  Hi, I enjoy your photography so much. It is great to see your piece of the world, through your eyes. It is inspiring.
  Hope Spring is lovely and carefree for you.

  Reply
 2. Randall

  Amazing how your place in Sweden is so much like here in Canada. The ice has just left our lakes too. Very beautiful time of year…enjoy!

  Reply
 3. skogstrollet

  Så otroligt fina kort på våren. Ligger lite före där jag bor men jag känner helt klart igen Norrland. Kom av en händelse in på din blogg och fastnade. Jag kommer att återkomma hit.

  Reply
 4. nillahalsaharmoni

  Ja, våren är fantastisk med ljuset och de milda färgerna! Förstår att du vill sitta där på stenen och blicka ut…det är något magiskt med vatten och jag måste vara nära vatten varje dag! Besöker gärna vår sjö eller havet så klart. Vår vackra skärgård!
  Önskar er en solig härlig dag!
  Kram, Gunilla

  Reply
 5. Henry

  JAAAA, detta är tiden för underbara rosa morgon stämningar.
  Och här i Tyskland även frostig morgon är något varmare!
  Njut av din underbara Grundtjärn! 😀

  Reply
 6. Pamela

  I like that your hair is the same color as the grasses. It seems you are becoming the landscape…or the landscape is becoming you! 🙂

  Reply
 7. Lars 8463

  Sååå vackert! ❤
  Det är få saker jag är helt säker på.
  En är att jag behöver utsikt!
  För då känns det som att det inte
  finns något fysiskt hinder, utan
  blicken kan vandra fritt!
  Tankarna flyga gränslöst genom
  tid och rum. Skapa reflektioner
  av det som varit. Skapa drömmar
  för det som ska komma.
  Utsikt för att få Insikt!
  Jonna
  Hoppas du alltid har utsikt!
  För dina insikter skapar tankar
  och drömmar hos andra.
  Kram ❤

  Reply
 8. Jorma

  Härliga bilder som alltid 🙂 Hade en riktigt fin himmel här igår också, lite energigivande efter att ha tumlat runt i skogen i fem timmar då jag cyklade hem. Det är en av fördelarna med alla höjder omkring Jönköping, det finns alltid en utsiktspunkt någonstans i närheten, även om det är lite motigt att ta sig upp till den 😉
  Ha en riktigt fin helg Jonna <3
  Kramar

  Reply
 9. jonas nohrstedt

  vilka otroligt stämningsfulla bilder så här i vackra maj månad! 🙂 dina bilder får mig att återkomma, om inte på plats så i alla fall i tankarna, till norrland där jag växte upp! du har en speciell känsla för att fånga det vackra som naturen har att erbjuda och du välkomnar dess varje nyans i det landskapskanvasen målar upp för dig i ditt paradis på jorden. gillade speciellt mycket färgerna och stämningen i lugnet som förmedlas genom bilden med de uppdragna roddbåtarna.

  Reply
 10. Anna-Karin Scheutz

  Vackra bilder! Fint att du är med på bilderna när du sitter på stenen, det är liksom ditt signum.
  Kram
  Anna-Karin

  Reply
 11. Magnus

  Du tar så fantastiskt fina bilder Jonna! Jag fattar inte hur du bär dig åt för att få till dom så där så att det känns som om man är där på plats.
  Stor kram!

  Reply
 12. Mormors lilla kråka

  Så vackra vårbilder! Det är verkligen härligt med vår. Allt börjar liksom om på nytt.
  Jag känner stor eufori. Lever liksom i en bubbla nu. Han har kommit hit till världen nu!
  Han som vi väntat så länge efter. Mormors lilla kråka är här!
  Lyckorus! Trevlig helg.

  Kramar

  Reply
 13. Lindan

  Åh vilka underbara bilder!! Särskilt den när du sitter på din favoritsten! Man kunde riktigt känna stämningen i luften, och känslan i din kropp. Och färgerna var ju bara magiska! <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.