Bloggbusiness podcast

I juni var underbara Linda Hörnfeldt här, som driver bloggen lalinda.se och yrkesnätverket för bloggare Better Bloggers. Hon var här för att spela in en podcast med mig, och nu har den kommit ut! Hurra!
Det var så himla roligt att träffa Linda. Det var som om vi klickade direkt och vi hade nog kunnat prata i tusen timmar till om allt mellan himmel och jord. Det kändes som att jag den dagen också fick en ny vän. Och det känns fint <3

I alla fall så är podcasten nu ute för er att lyssna på. Jag tycker verkligen om den här podcasten. Jag kunde vara helt mig själv med Linda, vilket gjorde att jag kunde bjuda på det lilla extra, som man kanske inte pratar om i första taget annars.
I podcasten kommer ni få höra mig berätta lite om flytten, om hur jag startade bloggen och hela den historien, och om en bloggkris jag hade, och mycket mer.

Podcasten finns att lyssna på HÄRoch även på itunes om ni söker på Bloggbusiness. Finns även många fler avsnitt med otroligt inspirerande människor att lyssna på! : )

071001

69 Kommentarer på “Bloggbusiness podcast

 1. Magnus

  Då får jag lyssna på den i morgon. Det blir ett bra sätt att inleda semestern på! 🙂
  Första semesterdagen brukar jag alltid ha som en “göra-ingenting-dag” och bara känna efter att jag är ledig och kan använda min tid till det JAG vill och behöver göra.

  Reply
  • Magnus

   Nu har jag lyssnat! Vilken “vitamininjektion” du är! 😀 Snacka om att sprudla av energi och livslust!
   Och klok som en gammal gumma är du dessutom. Fortsätt bara att vara den du är, den DU vill vara, så finns det inga begränsningar för vad du kan åstadkomma framöver.

   Nu ska jag lyfta rumpan från stolen och gå ut och röja i trädgården. Det är soligt och lagom varmt för det så det är lika bra att passa på innan regnet är tillbaka igen. En bra “kick-off” så här på första semesterdagen!

   Stor kram!

   Reply
 2. {Rania Maria Photography}

  Tack för att du delade med dig om din bloggkris och tankarna du hade då, det fick en att fundera över både det ena och det andra kring ens egna bloggande. Tråkigt att du behövde uppleva den såklart, men i längden kommer den att ha stärkt dig – och nu kan även vi andra bloggare lära oss något utav den! Riktigt bra podd, och kul att ni klickade så bra 🙂

  Reply
 3. Magnus Von Uhlmann

  Hej Jonna
  Som fotograf själv tycker jag att dina bilder och ditt liv är mycket inspirerande.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad kul att du är en fd Fängsjö bo. Älskar Fängsjön. Otroligt vacker by!
   Kram

   Reply
 4. Birgitta

  Vilken fint inslag. Du är så full av glädje att man verkligen ler när man hör dig. Härligt ßtt du upplever oss läsare som “din familj”. Du är så öppen och hjärtlig så det är en förmån att ingå i din “fanclub”. Lycka till med din nästa resa?

  Reply
 5. Tomas

  Vilket härligt skratt du har Jonna.Bra intervju och att du även delar med av lite motgångar. Känner igen mig i den där lyckokänslan före sanningen kommer fram. Men jag väljer hellre att tro än att vara kall och beräknande. Vara lycklig över det jag har istället för att känna otillräcklig över det jag saknar. Du vinner i längden. Vila i helgen nu.<3

  Reply
 6. Rasmus

  Mycket bra interview av Linda Hörnfeldt!
  Bloggandet är ju en rätt ny konstform, som tillåter vem som helst att publicera sitt eget innehåll. Genom bloggen är du en modern författare och bildkonstnär som ger din publik något som det helt klart finns ett behov för, du visar oss i ord och bild det fina i tillvaron, sånt som man allt för ofta tar för givet eller överser, egentligen en god definition på poesi. Och ditt sätt må vara romantiserande men bestämd inte ensidigt sockersött, och jag tackar speciellt för att bli förskonat för socialrealism – “den överfulla diskbänken”, för den har vi alla nog av. Och så länge du producerar från hjärtat har du mig som läsare, men den dagen du blir en levande reklampelare dalar nog intresset för många. Glad för du i podcasten ger uttryck för just den inställningen själv!
  Och det glädjer mig att det går allt bättre för dig så att du inte frestas till att återgå till en tillvara som fasadmålare, parkeringsvakt, korvkioskgumma 🙂 Det är fantastisk att på 5. året följa dig och jag skulle sakna dina nästan dagligt upplyftande inlägg om dom upphörde.
  Jag önskar dig således fortsatt framgång!

  Reply
 7. Stu

  Swedish is a nice language to listen to 🙂 It’s nice to hear in the background whilst doing some work 😉
  …just wish i could understand what you’re talking about !
  :p

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww cute that you listened even if you didnt understand a word 🙂 Glad you think swedish sounds nice.
   Wish i could hear how it sounds like for someone who does not understand it 🙂

   Reply
 8. Jos

  Var förut efter fotografiska in på en söderkrog och råkade plötsligt höra namnet “Jonna Jinton” flyga igenom luften. Blev nödd att spetsa öronen mot killarna som diskuterade foto och Jonna vem hon var. Genom sorlet hörde jag:

  – Det är någon ny slags smartare blondinbella som har flyttat upp till norrland och hon fotar jäklars bra…

  Man kan inte göra något annat än att hålla med Stockholmsgrabbarna. 🙂 För övrigt en utmärkt podcast väl värd att lyssna på. Jag blev tvungen stanna på bryggan i solen som plötsligt värmde och sätta mig ned för lyssna på hela.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men TACK för att du skrev och berättade detta. Haha vad kul! Skulle velat höra det där samtalet.
   Men det glädjer mig verkligen <3

   Kram!

   Reply
 9. Nisse.

  JA, du är helt otrolig på skapa känslor. Ja din konstnärliga ådra lyser klarast hela tiden nu och Underbar bild på en som jag verkligen tycker om. Ja det är tur att du finns Jonna. Bra intervjuv.

  Reply
 10. Fanny

  Vilken bra podd! Du sprider så mycket glädje och kärlek.
  Jag behövde verkligen få inspireras av dig, är inne i en lite dålig spiral med negativa tankar fastän jag vet att det är uruselt och tror som dig på attraktionslagen, men ibland är det svårt.. Tack för påfyllning av positivitet!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åååhh…så glad jag blev nu <3 Dina fina ord värmer! Vet precis vad du menar. Sänder dig lite positiv energi <3 Kram på dig!

   Reply
 11. VIVUS - Hon med fölet

  Har följt din blogg ett par år (men läst i princip alla inlägg hehe) men bara knapprat in någon enstaka kommentar genom åren. Jag måste bara säga det – Fantastiska inspirerande människa! Förstår du vilken “pelare” du är för många? (utan att det ska kännas kravfyllt). En lite mer vilsen dag och man kikar in här och kanske känner att man får medkänsla och att man inte är ensam, – eller så blir man bara inspirerad till 1000 och får liksom en spark i arslet och känner hur kompassen stadgas ifrån det lite mer vilsna tillståndet. För mig är det en så härlig känsla (och ett privilegium) att kunna få det levererat till mig bara genom ett enkelt stopp vid datorn om kvällen och ett klick på din blogg. Du ger.

  Jag har verkligen lagt mödan till och försökt att hitta liknande bloggar och personligheter som du som jag kan känna med på liknande vis, och inspireras av men fan Jonna, du är the one and only! Jag har än inte hittat någon som kan mäta sig ^^

  All lycka

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh alltså din kommentar bara fyllde mig med SÅ mycket glädje. TACK fina du! <3 Det här var den bästa peppen ever! 🙂
   KRAM <3

   Reply
 12. Andreas

  Fantastiskt bra intervju med många fina tips för ditt fortsatta arbete.
  Du känns så härligt avslappnad och öppen när ni pratar och Du befäste verkligen din position som Världens bästa Jonna ! 😉

  /Stor Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Men ååhh så glad jag blir. Tack snälla!! Är glad att du gillade podden.
   KRAM 🙂

   Reply
 13. Bosse

  Intressant och levande podcast att lyssna till!
  Är själen med så blir det helt klart bra…
  Har själv en liten längre bloggkris med min fotoblogg…
  Men ger ju en bra möjlighet att känna in vad man vill med den, lite som du beskriver om din bloggkris 🙂

  Reply
 14. Ingela

  Vad intressant, trevligt och inspirerande att lyssna på detta!! Jag lyssnade i morse efter frukosten då jag fixade och grejade i köket. Kunde inte ha fått bättre sällskap! Fortsätt att vara den du är och fortsätt att följa ditt hjärta oavsett vad andra tycker och tänker. Bra och viktigt att ni tog upp om att veta sitt värde och att våga värdera den man är och det man gör högt. Det är jätteviktigt.
  Den egna inre motivationen och sitt egna hjärta är viktigt att ta hand om och följa oavsett annat. Det behöver man vårda då det ska hålla i både mot och medgång. Allt gott till dig!

  Reply
 15. Emilia

  Gillar podden eftersom du ärligt delar med dig av dina insikter och erfarenheter. Och jag tror din blogg kommer växa ytterligare då den särskiljer sig väsentligt med både bra text och bilder. Snart får du skaffa dig en agent!

  All lycka
  Emilia

  Reply
 16. Kerstin Avundssur

  Häpnade lite då annars så proffsiga Linda började addera unika besökare: “10.000/vecka = 40.000/månad”. Det är ju ½ miljon/år!! Med det räknesätt bör du stå på huvudet av King Kong på en skyskrapare!
  För övrigt är http://www.tailsweep.se/partners/Jonna%20Jinton/ en fantastisk site, där man kan mäta “hur populär” du är just i dag och en tid bakut och var dina fans finns på en karta. Ser att Norge och Danmark samt resten av EU/jordklotet är dåligt representerad! Där finns något att bita i! Med lite bra marknadsföring kan Kenzas blogg rymmas under King Kongs lilltånagel jämförd med din globala läsarskara. Då kan du glida omkring i en tyst elhybrid-Lexus på grusvägarna runt Grundtjärn med bling-bling från topp till tå och sträcka det långa fingret mot skyn.
  500kr/timme? Du slår en civilingenjör och en nybakt läkare, men inte riktigt en hårfrisssa, hon tar ju lätt det 3-dubbla utan att rodna. Bara att skruva upp taxan,Jonna! Det är du värd!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha aww….jaa man vet ju aldrig hur det blir framöver 🙂
   Kram! och Tack för din fina kommentar.

   Reply
 17. Mellan skog och gård

  Så roligt att lyssna på. Häpnar över att du hittills inte tagit/fått bättre betalt, håller med om allt Linda sa i podden om värdet på det du skapar! Heja dig, se till att casha in nu, allt ditt hårda arbete och engagemang är värt det 🙂

  Och PS. Så glad att jag aldrig sett nån casinolänk, haha…

  Reply
 18. Johan

  Väldigt skön och lättsam intervju att lyssna på. Den timmen gick fort! Du är ju så naturlig och härlig som man föreställt sig att du ska vara. Ett riktigt energiknippe, utan tvekan. Man känner att man kan ladda batterierna här hos dig. Självklart ger dina texter och bilder denna effekt, men man kände det ännu starkare när man fick höra dig. Det må kanske vara något självklart, men jag nämner det ändå. Kanske är något du bör göra oftare? Gestalta din röst här på bloggen?

  Jag hoppas (och tror) att du och din verksamhet kommer att växa och utvecklas, då du har mycket att ge, det märker man. Även om du inte vet det riktigt än. Var bara dig själv, gör det du tror på och stöd det du anser vara viktigt. Då kommer framgången och lyckan av sig själv och till slut har du nog trollbundit hela Sverige 😉 Vore inte mer än rätt, då jag anser att någon som bidrar till en förbättring hos andra människor bör belönas mer än de som vill synas och vara populär. Även om du visar delar ur din vardag så gestaltas de delarna på ett sådant sätt som får folk att må bra. Man blir piggare, hittar inspiration och kastar negativ energi i soptunnan. Det är inte bara underhållning i syftet att följa en härlig tjejs liv, inte när hennes energi kryper ut genom datorn, telefonen eller surfplattan. Då blir det något helt annat. Och det är jag tacksam för, Jonna. Fortsätt så.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack snälla för dina fina och inspirerande ord. Blev så otroligt glad för din kommentar. Tack!! <3
   Kram

   Reply
 19. Jonas

  Det var riktigt jävigt att lyssna. Kul att höra. Du borde börja köra lite podcast tycker jag (som om du inte hade fullt upp redan). 🙂 Fortsätt med det du gör:)

  Reply
 20. Fru Minimalist

  Kul och inspirerande podcast att lyssna på! Har lyssnat på samtliga avsnitt och tycker du lyckades förmedla mycket positiv energi utifrån såväl din “blogghistoria” som din röst!

  Reply
 21. Åsa

  Vilken härlig pod Jonna! Roligt att få höra din röst, det hörs så tydligt att du är så romantisk och glad! 🙂 Det smittar av sig!

  Reply
 22. Katten - Bucket Life

  Skitbra podd – Linda & du var grymma tillsammans! Och skriver under alla andra här att det var riktigt inspirerande också.

  Himla glad att Sara Rönne här ovanför i kommentarerna tipsade mig om din blogg förra året 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh tack 😀 Så kul! Och vad snällt av Sara Rönne att tipsa om min blogg.
   Kram!

   Reply
 23. Pingback: Ord som värmer | Jonna Jinton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.