Bloggkärlek

Jag får ibland frågan om vilka bloggar som jag själv läser, så jag tänkte skriv några ord om det. Det finns ju som en hel värld där ute med massor av bra och inspirerande bloggar och det kan kännas som en djungel att hitta bland allt. Och det tycker jag faktiskt också. Jag skulle nog inte vilja påstå att jag är en jättebra bloggläsare själv som regelbundet följer ett antal bloggar varje dag. När det kommer till att läsa bloggar så blir det mer sporadiskt för min del, även om jag har vissa bloggar som jag återkommer till oftare.

Jag älskar att klicka mig omkring och kika in på både nya och gamla bloggar. Stora bloggar som små bloggar. Jag tittar ofta in på mina egna läsares bloggar som ni länkar i ert namn i kommentarerna. Jag tycker om känslan av att öppna en blogg och känna hur man direkt slungas in i någon annans lilla värld. Och att läsa det senaste inlägget och inse att man inte förstår allt eftersom man inte har hängt med så man måste backa bakåt för att få en klarare bild. Eller att direkt känna en slags nyfikenhet på personen bakom texten och bilderna och tillslut komma på sig själv sitta och läsa ett år bak i bloggen.

Jag tycker det är en häftig tid vi lever i, när vi får möjlighet att skapa en värld sådär, och dela med oss av den till andra. Som att glänta på en dörr till vårt inre, men bara så mycket som vi själva vill. Jag gillar hur bloggar kan sudda ut gränser och skapa förståelse mellan människor. Distans spelar inte längre någon roll. Plötsligt kan man bygga ett starkt socialt nätverk via vår digitala värld, och till och med känna värme och kärlek till andra. Beröra varandra. Ge varandra utbyte. Det är ju faktiskt helt fantastiskt när man tänker efter.

Jag tänker nämna några bloggar som jag tycker om lite extra. Sådana som jag ofta återkommer till och kikar in på lite då för att de ger mig glädje, inspiration och en go känsla i kroppen. Skulle vara jätteroligt om ni också ville dela med er av era favoritbloggar. Det är ju så roligt att hitta nya, inspirerande bloggar! Eller har ni en egen blogg själv som ni vill skriva några ord om?

Nu delar vi lite länk och bloggkärlek här tycker jag! ♥
Evelinasekologiska

Evelinas Ekologiska är en blogg som ger mig en riktig hemmakänsla. Hennes blogg utstrålar kärlek till naturen och till miljön och hennes bilder får mig jämt att tappa hakan. Aldrig någonsin har jag sett någon som kan få bakverk att se så fullkomligt magiskt ut. Hon delar med sig av massor av intressanta recept både vad gäller hemmagjorda glutenfria bakverk, hudvårdsprodukter och andra miljövänliga tips.
atilio

Atilio – Sandra Hjort är en av de bloggar som jag besöker allra mest. Jag älskar hennes härliga bladning i bloggen. Allt ifrån tips och pyssel, vardagsbetraktelser och djupa funderingar. Jag älskar att hon är så otroligt ärlig och vågar skriva om sådant som alla andra egentligen känner igen sig i men inte själva vågar skriva. I alla fall jag kan känna igen mig till 100% i många av hennes blogginlägg där hon vågar öppna upp. Det gillar jag! Dessutom är hon gravid nu och det gör det ännu mer roligt att följa hennes liv och hennes växande mage ♥
underbaraclara

Underbara Clara‘s blogg har jag följt ända sedan jag flyttade till Grundtjärn. Jag kände mig inspirerad av henne eftersom vi båda gjort lite samma sak, att lämna staden och flytta ut till den norrländska landsbygden. Jag älskar hennes sätt att beskriva livet på landet blandat med familjeliv och företag.  En härlig blandning som jag aldrig tröttnar på. Dessutom har jag alltid sett henne som en förebild när det gäller att våga stå för det man tycker. Det är många gånger jag känt mig nedslagen av något men sedan tänkt på Clara och hur hon inte låter sig slås ned av motgångar. Hon inspirerar, och verkar också vara en fantastiskt fin människa!
lalinda

LaLinda – Linda Hörnfeldt lärde jag känna i somras när hon kom hit för att spela in ett avsnitt till hennes fantastiska podd “Blogbusiness”. Hon är grundare till Sveriges första yrkesnätverk för bloggare Better Bloggers och är en expert när det gäller bloggvärlden och sociala medier. Jag vet inte hur jag ska kunna uttrycka mig om vilken underbar människa detta är. Jag har haft turen att få lära känna henne och idag ser jag henne som en vän, som jag dessutom alldeles nyligen börjat samarbeta med. Hon har ett hjärta av guld och vill alla väl, samtidigt som hon vågar stå för det hon tycker. Jag beundrar henne enormt mycket. I hennes härliga blogg får man komma in och ta del av hennes liv i både vardagsbetraktelser, tips och inspiration.

raniamaria
Rania Maria är en otroligt duktig fotograf som jag följt under några år. Hon tar inte bara otroligt vackra bilder på mat och stilleben utan delar också med sig utav sitt inspirerande liv och skriver mycket om downshifting. Även hon har lämnat stadens brus för att bosätta sig nära naturen och leva mer på mindre. En fantastisk inspirerande människa!

Nomandliv

Nomadliv är en vacker blogg skriven av renskötaren Anna Maria Fjellström, som jag faktiskt fick äran att träffa för många herrans år sedan på en renskiljning. Hon är same och skriver om sitt liv som modern nomad. Hon har även fått en son och skriver om familjelivet. Jag älskar hennes texter och hennes bilder. De väcker en längtan inom mig.
blandskogochhav

Bland skog och hav är en vacker och naturnära blogg som skrivs av Hanna Rödström. Hon bor bara några mil ifrån mig, i en liten by som heter Skalmsjö, och jag har egentligen alltid känt att hon varit som en granne till mig trots att vi faktiskt inte träffats. I hennes blogg delar hon med sig av allt från tips, vackra foton, odling, olika aktiviteter i naturen och framförallt inspirerar hon andra till ett liv på landsbygden.
madebymary

Made by Mary är en blogg full med underbara vegetariska recept och fantastiska bilder och den skrivs av Maria Strömberg Bååth. Hon är matstylist, matfotograf och receptkreatör och brinner för ekologiskt, svenskt och närodlat. Jag fann hennes blogg i samband med att hon började skriva så fina kommentarer på min blogg. Hon verkar vara en fantastisk människa av det jag lärt känna från hennes blogg och från våra kommentar-konversationer.
Sararönne

Träningsglädje är en hälso- och träningsblogg som skrivs av Sara Rönne. Hon har bloggat ända sedan 2006 och jag tycker personligen att hon har den bästa träningsbloggen. Hon inspirerar till träning på ett naturligt och lättsamt sätt. I bloggen skriver hon bland annat om löpning, cykling, skidåkning, simning, styrketräning, träningsresor, tankar om hälsa, träning och livet, och en del mat och recept.
Warginna

Warginna skrivs av Sanne Brännström och är en blogg full med vackra naturbilder. Hon bor i Tornedalen och hennes kärlek till naturen speglar av sig i allt hon gör, både i foto och text. En vacker blogg av en vacker själ.
nevnarien
Nevnarien skrivs av den otroligt talangfulla fotografen Elin Kero. Jag har följt hennes blogg i många år och jag fullkomligt älskar hennes bilder. Det är något vackert, magiskt skimmer över hennes sätt att fotografera. Dessutom delar hon med sig av så otroligt många bra tips. Jag får ju ofta frågan om hur jag fotar, men om ni vill lära er fotografera, så gå in på hennes blogg!
vandringsbloggen

Vandringsbloggen är Sveriges största blogg om vandring och den skrivs av Angeliqa Mejstedt. Hon inspirerar människor till att ge sig ut och vandra och uppleva naturen, och jag har fått äran att vandra med denna livsglada människa hela två gånger. Bland annat vandrade vi 11 mil över kungsleden tillsammans, och har därför delat både skratt, tårar, kakor och skoskav. Se filmen här. Jag tycker hennes blogg är så bra på det sättet att hon får vandring att kännas som något lättsamt och roligt. Jag får alltid en längtan efter att ge mig ut över öppna vidder med en ryggsäck när jag går in på hennes blogg.
JessicaLagergren

Jessica Lagergren kommer jag alltid minnas som min allra första kund när jag lanserade webshopen för mina smycken för några år sedan. Hon köpte ett armband och skrev om det på sin blogg, och jag trillade nästan av stolen av lycka! Nu har hon blivit mamma och skriver en underbar lättsam blogg som handlar om allt från familjeliv, träning och vardagsbetraktelser.

48 Kommentarer på “Bloggkärlek

 1. Christina

  Vilka fina tips! 🙂 Jag tycker också om att hitta nya bloggar att läsa. Själv vill jag slå ett slag för de finlandssvenska bloggarna på andra sidan viken. 😉

  t.ex. tidstjuven.com , siljetherese.com eller varför inte min egen finachristinas.com

  Reply
 2. Stefanie

  Many thanks for this nice collection, Jonna! I am always looking for some nice blogs or websites especially from Sweden and Norway.

  Maybe you would like to have a look on my little blog http://www.chez-boo.de/jewels-of-the-north/ That’s my collection of nice and inspiring things from the Skandinavian countries, like music, design, art and so on. And it’s my personal way to live my Scandinavian dream which I am unfortunately not able to fulfill yet.

  One time I would also like to write a post about you if I may (?)
  Greetings from Berlin

  Reply
 3. Sara i Åre - TRÄNINGSGLÄDJE

  Tack Jonna vad glad jag blir!! Jag följer de flesta på din lista – men Nomadliv är ny för mig så den ska jag klicka in på nu. Jag gillar Evelinas systers blogg; Hur bra som helst av Hanna Göransson. Den är fin! Tänk vilken fantastisk grej bloggar är ändå. Kram!!

  Reply
 4. Helena Enqvist

  Vilka fina bloggtips! Sara Rönnes träningsglädje följer jag, de andra nya för mig! Det var förövrigt via Sara som jag hittade till din blogg.
  Lanntolife.se är en blogg jag följer, hon har en sådan skön blandning av otroligt fina lapplandsbilder, träning och grymma racereports från galet långa lopp.

  Reply
 5. Hanna från Skalmsjö

  Men fina du! Så glad jag blir! Ja det känns verkligen som vi är grannar, ja nästan som att vi känner varandra 🙂 Både det att vi kan följa varandra i bloggvärlden men så har vi ju en del gemensamma vänner också! Det vore så kul om vi lyckades ses någon gång i vår i Grundtjärn. Så vi kan ta det där kaffet och du får prova SUP-brädan 🙂
  Kram!!!

  Reply
 6. Angeliqa

  Åh – vilka fantastiska kvinnor. Blir så full av glädje av dina tips då flera av bloggarna är nya för mig. Och jag hoppas att vi får anledning att vandra många fler mil tillsammans Jonna – du är världens härligaste turkamrat! Skavsår, tårar och skratt!! Precis så oskönt skönt och underbart det är 😀 😀 Allt gott till dig och stora familjen!

  Reply
 7. Carin

  Tack, vilken underbar lista! Jag har precis börjat aktivt leta nya bloggar att följa igen efter ett uppehåll på många år och hittade flera nya intressanta här.

  Reply
 8. ISA

  jag tycker alltid det är så fint med länkkärlek! sharing is caring <3 så mycket duktiga bloggare där ute!

  Reply
 9. Karin - vackertnaturligt

  Hej! Vilka fina tips 🙂 hittade ett par nya som jag tycker om. Har tyckt det varit svårt att hitta naturnära bloggar, eller vet kanske inte var jag skall leta. Kika gärna in hos mig där jag skriver och fotar om naturen, mina islandshästar, blommor, lite inredning och reflektioner från mitt jobb som fastighetsmäklare. Kram!
  http://www.vackertnaturligt.se

  Reply
 10. Linette

  Var in och tittade lite snabbt på bloggen Bland skog och hav!Så mysig den verkar. Ska kolla mer när jag får tillgång till en dator. Tack för dina tips!

  Reply
 11. Johanna

  Tack för bloggtipsen, och så skoj att få höra vilka bloggar du läser 🙂
  Nu ska jag surfa runt lite 🙂

  Reply
 12. Sandra Shepherd

  Takk for fine tips! Fram til jeg oppdaget din blogg, er det bare en annen jeg har fulgt fast. Det er noe helt annet en din, men man trenger ulike typer påfyll 🙂

  http://psykogrubbel.blogspot.no/2016/02/na-na-og-na.html

  Det her er min blogg, har ikke vært aktiv på måneder, men kjenner inspirasjonen er på vei tilbake. Tenkte akkurat dette innlegget ville passe for deg, der du er i livet akkurat nå 😉 <3

  http://fotoogfilosofering.blogspot.no/2015/06/heile-verden-e-go.html

  Reply
  • Mirella

   Tack för tipset. Letar ständigt efter annorlunda bloggar. Skönhet, mode och stadslivsbloggar är lätta att hitta men lite annorlunda bloggar svårare. Älskade verkligen mattisblogg.se och kommer följa den//Mirella
   http://www.livetmedhund.se

   P.S fin blogg du har.

   Reply
 13. nillahalsaharmoni

  Åh, tack Jonna för att du delar med dig av dina favoriter! Har precis som du en förkärlek för bloggar som handlar om naturen och vårt sätt att leva. Det var så jag fann din blogg som jag tycker så mycket om! Nu ska jag surfa runt och njuta lite extra en stund.
  Kram, Gunilla

  Reply
 14. Petra

  Åh vad kul med tips! Jag tycker det är jättesvårt att hitta bloggar och vet inte riktigt hur man ska leta efter dem. Jag har själv bloggat ett tag och tycker att det är väldigt kul, men jag vet inte riktigt hur man gör för att ta sig ut i bloggvärlden. Jag tycker mycket om din blogg Jonna. Hoppas att du fortsätter länge och inte drabbas av elaka kommentarer som jag tycker många bloggare stöter på. Kram /Petra

  Reply
 15. Marie

  Vilka bra tips! Var just ute efter att hitta nya roliga bloggar att följa och här fick jag massor med bra tips. Vad kul! Nevnarien – Elin – följer jag redan. Älskar hennes blogg. En annan duktig ung fotograf jag tycker mycket om är Emelie Ohlsson. Jag tycker dessa tjejer är så inspirerande precis som du – ni är alla unga tjejer som tar för sig av livet och uppfyller era mål och drömmar med hjälp av er talang.

  Min egen blogg är inte lika talangfull. Jag är på en kreativ resa att hitta mitt självförtroende när det gäller att fotografera och att skriva. Det är mina uttrycksmedel. Jag känner mig mest säker i skrivandet – där har jag ett hyfsat självförtroende. Med fotograferingen har jag så himla mycket att lära så där är jag i den spännande experimentfasen. Jag försöker lära mig vad man kan göra med en kamera och det är en spännande resa :). I framtiden hoppas jag kunna kombinera bild och text på något kul och kreativt sätt.

  För den resan jag är på, är bloggar som din som en person som högaktar och finner inspiration och styrka så starkt i naturen precis som jag och skapar utifrån det så att det berör en ända in i själen, och fotobloggar som Elins och Emelies, stora inspirationskällor.

  Tack för att du delar med dig! Din blogg lyser upp mina dagar. 🙂

  Reply
 16. Josefine

  Alltså din blogg Jonna, så fin! Texterna och bilderna och livet du lever. Så drömmigt!
  Skoj med lite nya tips på bloggar att kika in på.

  Reply
 17. Susann

  Alltid kul med nya tips på bloggar!
  Jag har kommit igång med familjens blogg igen, oftast bara jag som uppdaterar dock 🙂
  Visar vardagen som den är, inte genom instagramfilter eller ur de “rätta” vinklarna.
  Hos oss är det stort och smått och här lindar vi inte in något! 🙂

  Reply
 18. Johanna

  Tack för fina bloggtips, alltid roligt att ha nya bloggar att bekanta sig med!:D Några av dem läser jag redan, bland annat Angeliqas som jag hittade via din Fjällräven Classic-video. Tyckte hon verkade så himla glad och trevlig så var tvungen att googla och se om hon hade någon blogg, och det hade hon ju!
  Blir så himla glad när jag hittar nya bloggar som jag gillar, jag liksom inser att det finns massa fina människor runt om i världen som jag inte visste existerade, tack vare bland annat bloggar så har vi alla en chans att ta del av varandras värld. Så himla häftigt när man tänker på det!

  Reply
 19. Idas eskapader

  Tack så mycket för alla bra bloggtips! Jag behöver verkligen fler naturkära och alternativa bloggar på min lista så det här blir nog en rolig kväll 🙂

  Jag kan inte riktig motstå chansen att lyfta fram min egen blogg. Egentligen är det liiite fel i tid, eftersom jag har en stor nyhet som inte riktigt är klar att släppas än, men som kommer innebära ett stort lyft för bloggen.
  Jag är själv naturkär och brinner för det enkla livet. Jag och min byggnadsvårdsnördiga pojkvän är (så småningom) på väg bort från staden, ut på landet, där vi vill utforska självförsörjning, downshifting, våra egna bekvämlighetsgränser och ideal. Med mindre pengar i kistan, men desto mer tid för varandra, en hög odlingar och förhoppningsvis en framtida två- och fyrbent familj.
  Välkommen att kika in!

  Reply
 20. Agnes {Cashew Kitchen}

  Så många bra tips! Evelina, Rania & Mary är några av mina absoluta favoriter också 🙂 Kan även tipsa om Krickelin som har superfina bilder och är spännande att följa på alla hennes frilansuppdrag som stylist och fotograf. Hon driver även en webbshop som heter For Good Luck med fantastiska smycken och kläder inspirerade av ett slags “free spirit”/nomadliv.
  En annan helt magisk fotograf och skribent är ju Nirrimi från Fire & Joy! Hon uppdaterar inte så ofta, men när hon väl gör det är det välarbetade essäer om livet och kärleken, med helt otroliga fotografier till.
  Och om du vill får du förstås kolla in min blogg, Cashew Kitchen 🙂

  Läste förresten att du funnit kärleken – stort grattis!! Är övertygad om att ni kommer få en fantastisk framtid tillsammans <3 Tycker mycket om hur du liksom inte alls är rädd för att beskriva dina känslor och ert möte med så stora ord. Att kärleken får ta så stor plats den bara kan! Inspirerande!

  Ha en fin dag! Kramar Agnes

  Reply
 21. made by mary

  Men tack finaste du, åh vad det värmer i hjärtat och perfekt vad jag behöver nu, som den känsliga själ jag är fick jag en tår i ögat. Sara från Träningsglädje, Underbara Klara, Atilio, Evelinas Ekologiska, Nevnarien och Rania är ju också några av mina storfavoriter! Och så din då Jonna. Din blogg klättrade upp till toppen så fort jag ramlat in. Hade faktiskt aldrig hört om din blogg innan, nu minnas jag inte ens hur jag hittade hit. Minns bara att det var magiskt på alla sätt och vis! Tack för att du är du, och sluta aldrig blogga <3

  Reply
 22. min tekopp

  Å vilka fina bloggtips! Många av dem är dessutom mina personliga favoriter som jag besöker ofta, ska bli kul att kika in på de som jag ännu inte har besökt.

  //Aggie

  Reply
 23. Sofi Lind

  Känns som julafton eller kanske mer som att få en fin blombukett med nya bloggar.
  Podcasten på betterbloggers.se var en guldgruva för en kunskapstörstande nybliven bloggare som mig.

  Jag vill tipsa om: emmasvintage.se
  Emmas blogg är härlig blandning av: Värmland, Stockholm, Paris, vintage, egen företagande, fina fotografier och ett härligt språk.

  Reply
 24. Josefin

  Åh nu fick jag fler nya bloggar att läsa, tack! Vill passa på att säga att din blogg alltid ger mig positiv energi och inspiration. Så mycket fina bilder och tänkvärda texter!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.