Movietime!

Hej på er kära ni!

Jag hoppas att ni har en jättefin helg. Jag tänkte lägga upp mina senaste videor här på bloggen idag.
Jag har nu nämligen alldeles nyligen bestämt mig för att börja mer med filmer/videobloggar! Jag har ju egentligen gjort videobloggar ända sedan jag började blogga för 8 år sedan nu. Men väldigt, väldigt sällan.
Däremot har jag ju alltid älskat att göra filmer, både vloggar och andra mer bearbetade filmer. Det är något i det där med att redigera och filma som jag tycker är så obeskrivligt roligt. Man får en helt ny dimension att experimentera med. Ljud, rörelser, musik….allt!

Men som jag säger i min första “nya” videoblogg nu, så har jag inte haft tid att göra så mycket videor som jag velat. Det är så otroligt tidskrävande. Bara att redigera en videoblogg tar för mig ofta ca 8-13 timmar.
Men som mycket annat det här året, så har jag bestämt mig för att pussla om mitt liv lite, och helt enkelt göra mer tid för det jag själv vill lägga tid på.
Så jag kom fram till det ganska nyligen, att vad sjutton, jag vill ju göra mer film! Så denna veckan var min allra första vecka där jag tillät mig att ägna rysligt mycket tid till film, och jag har haft SÅ roligt.

Här kan ni se min första videoblogg. Jag säger första, eftersom att detta känns lite som en ny början nu när jag tänkte göra videor varje vecka. Jag har skrivit undertexter på svenska, så vill man ha det så kan man välja det i inställningarna på videon.


Jag kommer ju som sagt behöva omfördela min tid lite för att få mer tid till det jag vill. Och något av de saker som jag kommer behöva spendera lite mindre tid på varje vecka är blogginlägg. Även om jag inte bloggar lika ofta som jag gjorde förut, så är det fortfarande det som faktiskt tar mest tid. Sen är ju bloggen min grund, min kärna. Det kommer jag alltid se det som, och jag kommer aldrig någonsin att sluta blogga.
Det finns ändå inget som kan ersätta känslan av att skriva och dela foton. Det där berättandet i text, det är något speciellt med det.
Och fotograferandet är ju såklart alltid min första prioritet.

Men, jag tänkte ju såhär. Att en videoblogg är ju egentligen som ett blogginlägg, fast ännu mera djupgående. Man får följa med ännu mer, se ännu mer och liksom uppleva “bilderna” rörliga. Så på ett sätt kommer jag ju inte blogga mindre, det är bara det att vissa blogginlägg ersätts med videoinlägg istället. Och på ett sätt blir det ju egentligen mycket, mycket fler inlägg, om man ska se på hur mycket mer man får ta del av.
Jag tycker det känns jätteroligt att dela ännu mer med er, och jag hoppas innerligt att ni, mina älskade läsare, också känner så ♥

I natt satt jag uppe till 2 på natten för att redigera klart min senaste film från fredagen, som ni kan se här nedan. Den blev otroligt lång, nästan tjugo minuter! Men det blir mycket material när man filmar nästan allt man är med om på en enda dag.
Den här filmen har jag just i skrivande stund inte hunnit översätta till svenska än. Jag ska försöka så gott jag kan att översätta mina videor till svenska. För jag är väl medveten om att alla inte förstår engelska så bra. Hoppas ni har tålamod 🙂

Det här har verkligen varit en riktig filmvecka. För som jag nämner i min andra videoblogg ovan, så la jag ju även upp en till film i veckan, när jag skapade min målning “Golden Winds” och berättade att jag lagt ut den på en veckas auktion på eBay, med startpris 1 dollar.
Jag tyckte det kändes som ett bra sätt att prova att sälja mina målningar på framöver. För som det är nu, så får jag så många förfrågningar och folk nästan står i kö och vill att jag mailar så fort jag har en ny målning. Vilket såklart är så roligt och inspirerande!
Jag är jättetacksam att så många är intresserade av mina målningar.

Men det medför ju en hel del frågetecken. Vem ska jag höra av mig till först? Är det liksom först till kvarn som gäller? Och det värsta av allt, att sätta pris på tavlan. Jag har haft den här målningen klar ett tag men haft ångest över att lägga upp den, eftersom jag känner mig så vilsen vad gäller att sätta pris på det hela. Det har aldrig varit min starka sida. Precis som jag tror många av er andra kreativa människor kan känna igen er i.
Samtidigt så är det ju en så viktigt del i det hela, att kunna försörja sig på det man skapar, så att man kan fortsätta att ägna tid åt det.

Därför fick jag nu idén att lägga ut den på auktion istället. Då hinner alla som är intresserade av tavlan att titta och fundera i lugn och ro, och lägga bud om de är intresserade. Alla får en chans att vara med i från början. Och det bästa av allt, jag behöver inte tänka på priset överhuvudtaget.
Värdet bestämts av andra, och det innebär en enorm lättnad för mig.

Så jag la ut den här lilla filmen på YouTube och min Facebooksida i fredags eftermiddag.

Kan ju säga att jag sedan i fredags konstant känt mig lite darrig efter den otroliga budgivning som pågått på tavlan. Och det är fortfarande 5 dagar kvar. Som ni kanske såg i videobloggen var jag chockad redan efter 15 minuter efter att jag lagt upp den, då priset redan låg på 450 dollar.

Och i skrivande stund är det senaste budet på 10 000 dollar.

Det känns HELT galet. Jag förstår fortfarande inte att detta är sant! Jag hoppades att jag skulle kunna få 15 000 kr för den, för att vara säker på att få tillbaks för allt material och den tid jag lagt på den. MEN WOW. 10 000 dollar?! Och eftersom det är 5 dagar kvar så finns det ju chans att budgivningen fortsätter.

Jag saknar ord just nu. Jag är såklart extremt glad för detta…och väldigt chockad. Och det kom väldigt rätt i tid nu.
Och man kan ju minst sagt säga att auktion var en bra idé haha.
Men, jag kommer inte ta ut glädjen helt i förskott förrän auktionen gått igenom. En del av mig är superglad, en annan del av mig tänker att det här är för bra för att vara sant. Men vi får se, det blir en spännande vecka.

Hoppas att ni tyckte om filmerna om ni tittat på dom! Hoppas också att ni har/har haft en superfin helg!
KRAM på er! ♥

45 Kommentarer på “Movietime!

 1. Canuto

  Cute and straight to the point specially on the issues of teeth wherein can be a less discussed topic if i may say. In reality teeth are one of the most important of the body. It works all our life chewing the meal we utmost need and yet not recognized much it thus deserved. Glad to know you post it in your vlog and makes a lot of sense in this world where function of our body is less given importance until it hurts.
  Cheers to good health!

  Reply
 2. Ronja Norlén

  Jag tittade precis på båda videorna, så HIMLA HÄRLIGA! Älskar verkligen ditt sätt att leva Jonna, du är så inspirerande. Jag önskar att jag hade ditt mod och visste bättre vad jag ville här i livet. Ibland känner man sig så vilsen, men du verkar så lugn och harmonisk. Det är härligt att se <3

  Reply
 3. Ebba

  Ingen är gladare än jag över att din nya blogg-era startat!!!!! Men så känner väl alla som följer dig antar jag haha, du behövs verkligen i den svenska influencer-skaran! Och du är så jäkla värd framgångarna i auktionen, jag har följt den med spänning jag med. GRATTIS och TACK för allt!

  Stor söndagskram från södra Sverige! ♡

  Reply
 4. Fanny

  Tycker jättemycket om att se på dina vloggar!! 🙂 Så kul att du vill prioritera det lite mer, men låt det inte bli alltför överväldigande, du gör allt så otroligt väl och verkar lägga ner så fasligt mycket tid och kraft på det. Men förstår om det är det som du vill, inte fel med det heller, bara så det inte ja du vet..<3 Så himla häftigt det här med tavlan, ska bli spännande att se hur det slutar!
  Och håller verkligen med dig om det här med potatisen, känns så himla mycket som skattjakt att gräva i jorden för att se vad man hittar, väldigt roligt och uppskattat.

  Reply
 5. Deb Fowler

  Wow! So cool your painting has received so much interest already at auction! And even though it is daunting to have to spill out so much money at once for the mouthguard, it will be a solid long-term investment in your health. Parsley is a good investment in your health as well; glad you were able to grab up the last of it before more snow. Green tomatoes are the unsung treasure of American gardens, and especially prized in the South, where they are often dipped in batter and pan-fried. Fannie Flagg wrote a book some years ago called Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe — it was made into a movie. You might enjoy curling up with it (and Johan) as the nights grow more cold and snowy.

  Reply
 6. Kristina

  Helt fantastiskt!???? Tavlan är jättefin, så jag kan förstå det! Den kanske blir värd flera miljoner en vacker dag ?? Din utveckling och ditt skapande är ju något gudomligt! Lycka till! Kram ❤️

  Reply
 7. Terri Ford

  Won’t be long before we have snow in northern New Hampshire. I have noticed that you have lots of light colors in you home. Mine has dark barn board walls so I think I will be painting them light colors. Your painting is beautiful and magical. Maybe you could do smaller prints so more people could have one in their homes. Stay well!

  Reply
 8. Sireen

  Oh, Jonna, Im so incredibly happy you are back again – I mean your videos, vlogs, movies, I missed it so much! And it’s so beautiful, and funny! (thank you I laughed a lot :).. and positive and you look more happy, more relaxed – although you push your teeth when you sleep. I do it also and I was told it’s because of a lot of stress… 🙂
  I wanted to ask you – do you record your videos with another camera than before? It seems a bit different and it’s not just because of the stabilizer. Im just curious 🙂

  Your painting is absolutely fantastic (as usual!), no wonder it’s for 10,000 dollars now. I can hardly imagine the energy you have given to it! But what I love about your paintings is not only the colours and so on. Maybe it will sound like a cliche, but for me… I can feel it. You in your painting, your soul your energy you have in your life, your love. Sometimes it happenes to someone his or her energy and time they have given to it will just disappear. It won’t stay in their art – and it can be really beautiful but somehow dead. Sometimes it just happens but never to you and that’s why I love your paintings and – well, everything you do.
  Thank you again, Im so glad you exist. Have a wonderful week! Hug!

  Reply
 9. Josephine i Bryssel

  Oj! 10 000 (och kanske mera nu..) men vad bra! 🙂 Då behöver ju du och Johan aldrig börja med att auktionera silversmyckena utan där behöver man som köpare bara vara tålmodig – inte super-rik. 😉 Och jag tycker bara bättre och bättre om dina filmer och vloggar – där tillkommer ju tonfall, ansiktsuttryck och allt det andra som inte finns i en bloggtext och på så vis berikar de varandra. *Kram* <3

  Reply
 10. Ola Moy

  We are kindred spirits when it comes to growing things. I love growing potatoes too. Your painting is beautiful and I am sure that it is over my budget already. It seems like your cold weather came early this year. Here in North Carolina we may see some snow in January, but we get very little. Your mouth guard costs about the same as our’s do. You have a lovely smile, so it will be worth it. I love that you are following your heart and doing what your gifts lead you to do. When we count our blessings, we will always have joy in our lives. God bless, I love your blogs, and look forward to reading more.

  Reply
 11. Milagros

  hello I speak spanish and I understand very few words (I use the translator at this moment) of what you say and discovered a week ago and I like what I can summarize as joy and bellesa I am at a time when I really want to choose what it really makes me happy and you are a unjenpoñ to follow thanks

  Reply
 12. Kitty

  I kept the mold of my teeth also…was cool to see my teeth outside my mouth lol lol…the snow and area you live is beautiful and your voice when you sing is amazing

  Reply
 13. Danny

  I really enjoy your videos and posts. Glad to see you will be doing more videos. We will be blessed with snow here soon as well.

  Reply
 14. Jennifer Sandström

  Så mysigt att se videobloggar. Och jag blir så glad över att du insåg att “hey, jag har visst tid – särskilt till att göra det jag tycker är roligast”.
  + verkar verkligen som om du ska sälja fler på tavlor via auktion :O Heja!!!

  Reply
 15. Andrea

  Vilken härlig vlogg. Tack för att du delade den med oss ??
  Ett litet tips med de gröna tomaterna. Ta in dom och lägg dom i en skål. Ställ skålen i ett fönster mot söder så mognar dom så småningom ❤

  Reply
 16. Veronica

  Så otroligt roligt med vlogg! Men jag hoppas innerligt att du kommer fortsätta lägga upp dina fantastiska, underbara bilder! Oftast går jag in på din blogg främst för att få se allt vackert du skapar med dina bilder. Det känns nästan som att det är så vackert så det gör ont i ögonen. Jag uppskattar verkligen dina vackra bilder och jag hoppas att bilderna kommer fortsätta 🙂 Kram!

  Reply
 17. Madeleine

  Kan du inte snälla prata svenska i dina videos och möjligtvis översätta till engelska där det behövs istället? Inte för att din engelska är dålig men det blir som så opersonligt och konstlat som det är nu, förstår att det säkert beror på att dina utländska följare ska kunna förstå och hänga med men tycker den jordnära charm som du haft försvinner alltmer när precis allt ska vara på engelska.. Det är som tråkigt :/ ..Gillar ju din blogg annars men saknar helt enkelt lite av den gamla jonna som inte var lika stor och känd

  Reply
  • Erika

   Förstår hur du menar, och en möjlighet är ju att ha engelska subtitles istället för svenska men det är ju helt och hållet upp till Jonna och vad som känns bäst för henne 🙂

   Reply
 18. Åsa

  Hej Jonna! Jättekul ju med fler vloggar och fullt förståeligt att du inte har tid för allt, både vlogg och blogg. Som du säger så ger ju en video mycket fler dimensioner till det du vill berätta om och en mycket djupare inblick. Tycker du är väldigt stark och duktig som fortsätter att leta efter din balans och harmoni i livet. Många kramar!
  Ps skicka gärna snön lite längre norrut, vi har ännu inte fått någon och jag längtar såå!

  Reply
 19. Ian Walker

  Hi Jonna , really loved the second blog, I had a mouth guard (or gum shield) made years ago when I did a lot of Karate but it seemed a lot slimmer than yours , when I took the plaster cast home I painted it to look realistic ! it looked even funnier then 🙂 The potatoes looked awesome too, and all the red colours in the trees. Hi Johan, Philip, Nanook

  Reply
 20. Fjorgynn

  Hey Jonna!

  You can take the tomato plants out of the ground and hang them upwards down (like with the stem up and the tomato’s down) and they will continue riping and even get some color. It has to be a bit warm, where they will hang (above 15 C), but not necessarily very light or hot. Hope you’ll manage to get them a bit better!

  And, of course, I really like your blog ánd vlog and have been a happy follower for over 3 years now =)

  Last summer I have been in Sweden again, and I had to visit the dentist (in Sundsvall), because I broke a tooth due to my gnarling.. I do have the same plastic mouthguard as you have now, for a couple of years already, but I manage to gnarl during the days as well. And even though there were no cavities or any other issues, apparently my jaw muscles are extremely strong, being able to break teeth.. And it hurt, I can tell you now. So I wish you safe wearing!

  Reply
 21. Lovisa

  Jag älskar verkligen dina videobloggar Jonna, de är så inspirerande och skänker mig enormt mycket glädje inombords. Jag sitter alltid med ett stort leende på läpparna när jag tittar på dem, det är så mycket liv och kärlek i dina videor! Jag blir så inspirerad till att följa mina drömmar för du visar att allting är möjligt, att det går att försörja sig och leva på sin dröm. Det är så vackert att se för jag har liknande ambitioner som dig, jag önskar att leva ett liv i total frihet och gå min egen väg.

  Inte minst är din och Johans kärlek otroligt vacker att se! ? Så jag är superlycklig att det blir fler videobloggar framöver ☺️

  Kram på dig!

  / Lovisa

  Reply
 22. Dea

  SÅ underbara vloggar! Har bara ett enda stort leende på läpparna medans jag tittar. Du inspirerar mig och gör mig glad in i själen.

  Reply
 23. Lars 8463

  Hej ? varmhjärta ❤
  Jag har läst en MASSA kommentarer
  på tuben och jösses vilken glädje
  för det du skapat, när du hade roligt!
  Och få sitta här på min planet
  i mörkret som faller och i ljuset
  från lågan.
  Ta in den lugna klokheten
  i din sprudlande knasighet

  Kollade auktionen och såg att den
  var uppe i 10 200 dollar!
  Räcker till 30 stycken!!! bettskenor!
  Eller har du några andra planer?

  En liten tanke
  Johan är inte blyg, han är Johan
  och när synen av honom
  Kysser dina ögon gomorgon
  Behövs det ord då?

  KRAM
  ❤ (Har du läst om Piero Manzoni
  och hans 90 burkar?
  Tror jag har en naturlig fallenhet
  för den konstformen)

  Reply
 24. Camilla

  Din reaktion när budet var uppe i 450 dollar är precis varför jag tror så många genuint tycker om dig.

  Detta är också den vackraste tavlan du har gjort. Du har verkligen fångat något, något mystiskt som berör. Ryser när jag ser den, och då är jag någon som aldrig påverkas av konst. Förstår att många är villiga att betala ett högt pris.

  Angående vloggarna tycker jag att det är så bra att du visar mer av ditt vardagliga liv. Jag vet inte om du reflekterat särskilt mycket över det, men det är lätt att glömma bort att du också lever att vanligt liv. Med middag med din bror framför tvn med en öl. Att du går till tandläkaren. Även om du nämner sådant i dina texter så är det ändå svårt att föreställa sig, och dina texter har oftast fokus på något helt annat och de vardagliga bitarna blir obetydliga eller obefintliga. Det är fint på ett helt unikt sätt.

  Reply
 25. Dixi Wonderland

  Jag hoppas verkligen att de personerna som är med och budar är seriösa. Det är ju helt otroligt om du kan tjäna så mycket pengar för din konst. Är som alltid så otroligt glad för din skull. När det går bra för dig så tänker jag alltid tillbaka på de åren då du kämpade så himla mycket. Det är otroligt inspirerande att ha fått vara med på denna resan 😀

  Vill även tacka så mycket för din grattis önskning igår!
  Det gjorde verkligen min födelsedag helt perfekt 😀

  Reply
 26. Magnus

  Som alltid välgjorda och trevliga filmer!
  Kul också att se dig använda drönaren. Det kanske du gör ofta bara att du inte delar med dig av det lika ofta som kamerabilderna. Men hur gör du med spridningstillståndet? Som jag fattat det måste allt foto- och filmmaterial granskas och godkännas av Lamtmäteriet innan det får publiceras offentligt. Det tog lite drygt en vecka för mig att få en stillbild granskad och godkänd. Det gör ju att det blir det ju en rejäl eftersläpning om man skall ha med bilden/filmsekvensen i en blogg eller vlogg. Eller finns det något annat sätt som gör att man slipper den sega processen med Lantmäteriet?

  Ha en fin dag där uppe i skogen! 🙂

  Reply
 27. Birgitta

  så fina vloggar! jättefint att höra din röst och känna av dina olika stämningar i tonläget. blir också imponerad av den underbara tavlan, förstår att de som har råd bjuder för den är så underbart vacker! Hoppas att det är seriösa budgivare!

  Reply
 28. Linda

  Vad kul att få se sin arbetsplats i din vlogg, och kom ihåg att hundar ÄLSKAR att tugga i sig dyra bettskenor 😉 😉
  Din tavla är otroligt vacker!!

  Reply
 29. Christiane

  Hello Jonna,
  your videos do ‘create feelings’ in those who see them and that is a gift you have been given to share.

  Please continue to do videos for as long as you ‘have time’ and you are moved to do it with joy, with compassion, with empathy, with love. 🙂

  Thank you for sharing your work with us.

  Reply
 30. Jennie

  Älskar målningsvideon! Mycket på grund av att jag gillar när du filmat dig själv när du gör olika saker och sedan lägger på speakerröst i efterhand. Det blir som en berättelse och ett annat lugn och djup i en sådan video än en där man går runt och pratar om ditten och datten i någon slags livesändning.

  Reply
 31. Lisen

  Du är helt fantastisk! Har precis upptäckt dig för några veckor sen, helt underbar person! Skulle vara så kul att få veta hur du och Johan träffades och hur länge du bodde själv i huset osv. Du kanske redan har berättat om detta:)

  Reply
 32. Tony

  Love that you are doing videos again…you seem so delicate and Sweden winters are so hard but beautiful…your creative spirit is inspiring to everyone…thanks for sharing your love

  Reply
 33. Marjo

  Man får bara gratulera det är ju kul när man får en sån stor peng av sitt verk! Den är jätte vacker det är dina andra målningar med..Jag la själv ut en målning men bara i print hi hi jag blir glad om jag får några hundra lappar:) är ju ingen etablerad konstnär har inte målat mer än några månader..Men all lycka till dig å mannen.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.