Fotografering med Fjällräven

Godkväll på er!
Jag är nu åter hemma igen efter ett väldigt roligt och intensivt dygn längs Nätraälven utanför Örnsköldsvik. Nu när jag kom hem och började packa upp väskan så fick jag en känsla av att jag varit borta minst en helg. Ändå har jag bara sovit borta en natt. Jag tror det känns så för det blev så mycket nya platser och upplevelser på så kort tid.

Jag hade otroligt kul! Jag var alltså där för att fotograferas med Fjällrävens kommande klädkollektion. Det var riktigt nice att gå runt med snygga kläder och väskor och samtidigt uppleva underbar natur tillsammans med ett gäng härliga människor. Det var intressant att se hur det går till, och jag tycker om att det är så äkta. Vi hade en filmare och en fotograf med oss men det kändes knappt som om vi var där för att fotograferas eftersom allt var på riktigt. Och dessutom är vi alla naturmänniskor, och inte hämtade från någon modellagentur. Det gillar jag!

Under måndagen paddlade vi kanot under några timmar för att sedan slå läger vid en mysig timmerstuga i skogen längs älven. Det lagades god mat över elden och vi satt uppe tills stjärnorna klädde natthimlen. Idag paddlade vi vidare längs älven fram till eftermiddagen. Jag har aldrig paddlat kanot sådär längs en älv och jag blev alldeles förtrollad över hur underbart det kändes att ljudlöst glida fram genom skogen. Det gav mig en sådan lugn och harmonisk känsla.

Jag önskar att jag hade massor med bilder att visa er men jag tog inte med mig någon kamera eftersom jag ändå knappt skulle få tillfälle till att använda den. Denna gången var det inte jag som var fotografen och det kändes helt ärligt lite skönt att bara uppleva utan att fånga allt på kameran. Och dessutom så kommer det ju riktigt fina bilder och filmer från detta senare, och det lovar jag att visa er så fort det kommer ut!

Men jag tog någon mobilbild och filmade lite, som jag tänkte visa er här bara så att ni får en liten känsla av hur det var 🙂

Hoppas ni mår bra ♥ Sov gott så hörs vi i morgon!
082501

Här är vi hela gänget som fotades i klädkollektionen. Johan, Andreas, Micke och jag! Precis innan vi ska fara iväg med våra kanoter.
082506

Foto: Jerry Engström

25 Kommentarer på “Fotografering med Fjällräven

 1. Magnus

  Paddla är helt underbart! Som du säger, känslan att helt tyst glida fram över vattnet är härlig och man skrämmer inte de vilda djuren utan kan med lite tur komma riktigt nära.
  Natti-natti! 🙂

  Reply
 2. PJ:s byffé – från by till fe

  Det vore verkligen något för dig, kanot nere vid stranden av Storsjön. Tänk att bara få glida iväg i kvällssolen eller en tidig vindstilla morgon. Eller uppför Juvanån. Eller nåt annat ställe. Hela Norrland är fullt av fina ställen att utforska med kanot.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jaa det vore underbart att ha en kanot och kunna dra iväg ljudlöst tidiga dimmiga mornar. Ska skaffa en kanot i framtiden. Kram på dig ♥

   Reply
 3. Johan

  Lät verkligen härligt. Förstår att det måste ha varit skönt att slippa fokusera på att fånga stunden och istället uppleva den. Du är så förtjänt av denna “paus”. Måste kännas bra att få samarbeta med något som passar dig så bra. Den där känslan att allt är så äkta. Det var ju i ditt naturliga element trots allt.

  Du kanske paddlade förbi mig under färden då. Vet inte vart ni började paddla, men vad jag vet så börjar många uppe i Djupsjö, bara några kilometer från där jag bor ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det var faktiskt skönt att få en liten paus 🙂

   Hmm jasså vad kul! Vi började utanför Sidensjö någonstans 🙂 Himla fint där du bor!

   Kram ♥

   Reply
 4. Birgitta

  Så härligt att du fick njuta och uppleva hela resan utan kameralins och tankar på ljuspunkter och allt annat. Ser fram emot fler bilder och ett extra plus för fjällräven att de ta äkta naturbilder med naturälskande ist för modeller och studios. Ha en fortsatt bra vecka.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja det är helt fantastiskt! Hoppas du får tillfälle att göra det, för det var sååå underbart 🙂
   Kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja det var jätteroligt! Kul att lära känna nya människor också 🙂 De var supertrevliga allihopa!

   Reply
 5. Ruth i Virginia

  Påminner mej om sommaren 1976, då maken och jag och våra två tonåringar
  kanot-kampade i Algonquin Nat´l Park i Ontario, Canada. Två kanadensare med
  tält och sovsäckar plus potatis och lök. Trodde vi skulle få fisk, men icke. 🙁
  Det var en underbar upplevelse. Sjöarnas vatten var rent nog att man kunde dricka.
  Såg bäverdammar och hörde den roliga fågeln, “loon”, skratta som in galning på kvällen.
  (crazy as a loon, är ett vanligt uttryck här)

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åååååh det lät som en dröm ♥ Förstår verkligen att det var en underbar upplevelse. Skulle gärna göra samma sak 🙂
   Kram ♥

   Reply
 6. Rasmus

  Jag förstår känslan du beskriver vid paddlingen – jag har själv paddlat hela livet, huvudsakligt kajak, men några gånger även kanot. Det är en sällsynt rofylld stund när man är ute på sjö, älv eller å och häftigt i vågor och forsande vatten. I kajaken sitter man på vattnet och följer med i varje rörelse, framfärden är helt tyst och man känner sig ett med omgivningen. Du borde ha en kajak där du bor! Kanoten kan vara svår att hantera ensam om det blåser lite, är betydligt tyngre att förflytta både på vatten och land.

  Reply
  • Jonna Post author

   Så fint skrivet ♥ Jaa jag skulle gärna ha en kanot. Men kan tänka mig att det inte är så lätt att hantera helt själv om det är blåsigt. Kram

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.