Godmorgon världen

Varje morgon ställer jag klockan på 04.00, om jag nu går och lägger mig, så att jag kan gå till fönstret och titta om det är vindstilla eller en vacker morgon. I morse var det mulet och blåsigt. Jag gick till sängen igen men låg och förde en debatt med mig själv i huvudet om jag skulle kliva upp och få saker gjorda som jag inte hann med igår, eller om jag skulle sova vidare. Jag är så glad att rätt hälft vann debatten och jag klev upp, kokade kaffe, diskade, städade i ateljén, packade och gjorde klart fotoprints som ska skickas iväg, dansade till bra musik och fick lite datorjobb gjort.

Nu är klockan 07.00 på morgonen och jag har fått undan allt det där som jag låg och grubblade på inför denna dagen. Älskar den känslan. Då blir det som att börja dagen med ett helt nytt blad. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag var en äkta morgonmänniska som vaknade av mig själv vid 4-5 tiden varje morgon. Det måste vara helt underbart att börja dagen så tidigt och få så mycket gjort innan ens dagen börjat! Varje gång det händer mig så mår jag så bra. Samtidigt som jag ju älskar natten. Ja, det där är ett evigt dilemma för mig. Snart sover jag inte längre haha. Nattmänniska och morgonmänniska är ju båda lika fantastiska på olika sätt. Tänk om man kunde få en perfekt balans av det utan att få sömnbrist.

I alla fall, nu är det en ny dag och jag önskar er en fantastiskt onsdag med detta fina citat.

“Each morning
We are born again
What we do today
is what matters most.”
-Buddah

070801

16 Kommentarer på “Godmorgon världen

 1. Sofie

  Jag håller med dig! Önskar också jag vore en naturlig morgonmänniska. Finns ingen bättre känsla än att ha gjort bort alla “tråkigheter” innan andra ens börjat sin dag.

  Reply
 2. Therese Lantz

  När man får ett morgonpiggt barn blir det tidiga morgnar varesig man vill eller inte. 😀 Ibland fyra, fem, men som tur är oftast runt klockan sex. 🙂

  Reply
 3. Karin B

  Oj, det var tidigt! Jag håller med om att det är skönt att få saker och ting gjorda innan klockan är för mycket.

  Har du fått mitt mail med frågor? Jag är osäker på om jag använde rätt mailadress till dig.

  Reply
 4. Katten - Bucket Life

  Jag har tänkt länge att jag ska upp och fota soluppgången på sommaren, men jag kommer liksom inte upp. Tar du igen sömnen på dagen sen eller sover du bara 4 timmar per dygn? 🙂
  På min systers bröllop var vi dock uppe och dansade hela natten och fick se alla skiftningar utanför ladan – solnedgång, dimma över ängen och sen den krispiga soluppgången. Fantastiskt! Kanske är så jag ska göra, haha!

  Reply
 5. B

  Jag har haft samma dilemma men löste det med att gå upp väldigt tidigt och röja undan sen sova ett tag mitt på dagen och sen vara uppe sent 😀 funkar inte nu när jag jobbar men när jag pluggade levde jag så för jag älskar både tidig morgon, skymning och natt och tycker det är tråkigt att sova :p skulle helst vilja ha ett matpiller och typ byta batteri istället för att sova

  Reply
 6. Magnus

  Jag känner igen mig i det där, och egentligen är det lite knepigt att man känner så. Det handlar ju om ungefär samma antal vakna timmar per dygn och bara om var på dygnet man placerar sin “vakentid”. Kanske är det så att vi som vanligtvis inte kommer i säng förrän framåt småtimmarna upplever att vi varit effektiva om saker och ting redan är avklarade innan den tiden på dygnet då vi normalt vaknar.

  Reply
 7. Henry

  Guten Morgen-god morning – godmorgon Jonna!
  Welcome to the morning-people!
  Since some years ago, when my working life ended,
  I realy enjoy to greet the new day, rain or sun, every mornig
  at 4 to 5 o´clock !
  This is the most beautiful, most peaceful,
  and extraordinary, colorful time of the day!!

  Reply
 8. Liie

  Håller med, så otroligt härligt att få saker gjorda innan dagen ens börjat. Men jag undrar om den härliga känslan skulle avta lite grann om man hade det som rutin varje dag, jag inbillar mig det i alla fall och fortsätter vara nattmänniska och tar vara lite extra på morgonkänslan de få dagarna jag lyckas ta mig upp tidigt 🙂

  Reply
  • L

   Jag tycker nog att känslan av att vara “duktig”avtar lite när man blivit van. Jag stiger upp 04.20 för att gå till jobbet och efter några månader känns det som att stiga upp klockan 7 typ. Det blir som vilken morgonrutin som helst, fast med vackrare himmel och tystare trappuppgång 😛

   Reply
 9. Jos

  Sedan firmakatten flyttade in hos mig blev mitt liv inte sig likt. Jag blev utsedd av honom att servera hans första frukost redan kl. 4 på morgonen, sedan äter han typ fem ggr till under resten av dagen fram till midnatt. Han väcker mig okristligt tidigt genom att vifta med sina morrhår mot min näsa och jag vaknar omedelbart. Någon gång har det hänt jag har varit dödstrött och inte gjort det, då har han hoppat ned på golvet och ute i köket med tassen i sin rostfria matskål dragit runt på den. = Noll chans sova vidare och glömma bort honom.

  Efter han har fått sin första frukost får jag sova vidare tre timmar till innan det blir dags för frukost nr.2 och dagen därefter börjar. Det är noga med mattiderna. Katten jobbar som fotoassistent och emellanåt som servicekatt i olika sociala sammanhang. Är dresserad men det är helt på hans villkor. Hur som helst har vi bra kontakt och det är sällan som jag blir utskälld. Katten gillar vara uppe i norrland.

  Reply
 10. Torkel

  “It was morning, and the new sun sparkled gold across the ripples of a gentle sea.”
  Första meningen i den fantastiska boken om fiskmåsen Jonathan Linvingston Seagull.

  Reply
 11. Tomas

  Jag ser älvor som flyger iväg, ut och bort till oss. Men nån har fått förhinder när jag blev utan. 😉 Viktigast är att ha en vana och inte både och. Även om du inte vill missa allt så känns det som att du är inne på rätt väg och dagarna försvinner inte lika fort eller några nätter för den delen.
  <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.