Husets hjärta

Det brukar ju sägas att köket är husets hjärta. Och det stämmer verkligen i mitt hem. Jag älskar att vara i köket och även om jag har ett arbetsrum att jobba och skriva i så brukar det ändå bli så att jag sitter här i köket i min fåtölj och jobbar väldigt ofta. Speciellt om det är något med extra mycket känsla som jag ska göra, oavsett om det är bilder, film eller ett blogginlägg. I köket känns allt så mysigt och lättsamt och det gör att jag ofta får närmare till känslor här. Jag vet inte varför egentligen.

Och nu de senaste dagarna så har något nytt tillkommit som gjorde hela köket ännu mer mysigt. Ni trogna läsare som följt bloggen länge kanske kan se vad det är som är nytt här inne? : )
021702

Jag tror att köket känns som en trygg plats på många olika vis. Jag har spenderat många vintrar här i köket och det har väl gjort att jag på något vis knutit an till det lite extra. Sen finns husets värmekälla här i köket. Min älskade kamin/panna där elden brinner nästan hela tiden under vintern. Att sitta i köket och titta in i elden är bland det mysigaste jag vet. Och om jag befinner mig i köket så glömmer jag inte bort att lägga i ved. Jag hör direkt på ljudet när det är dags.
021703

Sen tror jag att jag tycker om den där närheten till maten och skåpen haha. Jag är en småätare. Blir ofta sugen på något och går och letar i skåpen, tar en macka, gör varm chocklad, kokar kaffe osv. Så att vara i köket gör det ju bra mycket lättare.
Och när jag får gäster så är ju köket platsen där vi umgås. Jag har ju inte något vardagsrum än så köket har fått bli både matrum och sällskapsrum. Men det funkar väldigt bra, eftersom jag verkligen tycker om köket. Det har alltid varit ett allt-i-allo rum hemma hos mig och jag tror det är därför det verkligen blivit husets hjärta. Och det kommer det nog alltid få vara.
021705021704

Är köket också husets hjärta hemma hos er? Eller har ni något annat rum som har det där lilla extra, där ni trivs och mår som bäst? 

74 Kommentarer på “Husets hjärta

 1. Julie

  When I have people to spend time with, the kichen is the heart, yes.
  For too long, I have been alone, with my dear cats. My bed is where I feel comfort…wrapped in my blankets, with a good book and my two loyal kitties close to me.

  Reply
 2. Louise Stigell

  Det rum där jag verkligen laddar batterierna är badrummet. Inte för att jag spenderar större delen av mina dagar därinne, men när jag badar till exempel så kan jag ligga i flera timmar, tills alla ljus brunnit ner och det känns som att huden ska trilla av. =)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men jag kan verkligen känna med dig till 100%! Jag minns när jag bodde hemma och vi hade ett badkar att jag älskade det rummet mest av allt. Att bada är verkligen bland det bästa som finns, och nu när du skriver inser jag hur mycket jag saknar badkar! ♥ Låter helt underbart att bara ligga där i flera timmar och koppla av ♥

   Reply
 3. Stephanie

  Samma för oss. Kök och matplats är vår husets hjärta ? När vi har gäster, umgås vi i matplats.
  Kanske beror det på att matplats är större än vardagsrummet hos oss!
  Också gillar jag att bjuda på lite mat och dryck när vi har gäster så matplats är väldigt pratiskt.
  Det hände också att barnen gör sina läxor i matplats, så jag kan lagga mat medan de pluggar och vi är alla tillsammans.
  Tack för den fina bilder ?

  Reply
 4. nABOB

  Vad är det med er Q?
  Du är minsann som alla andra kvinnor: “Kan du inte se något nytt, Älskling?” (Anklagande, när man inte självmant reagerat inom 15 sekunder)
  “Nej, eller har du diskat?”
  Och sen får man hugg och slag i 5 minuter för at man inte ser att hon bytt gardiner och vad det nu är denna gång. Var inte så kryptisk Q, säg för f.. vad du har gjort och sluta plåga mig med sjaffset 😉
  Ärligt talat så är köket hoss dig ett ställe man vill vara, hoss mig en funktionell arbetsplats där mat tillverkas och sedan konsumeras en bit bort – fram för TV’n i total tystnad (skämtar).
  Du har ett riktigt trivsamt kök och spisen är hjärtat, din mysiga gamla fotölj en plats man vill sjunka ned i. Och hos dig kan man stundom avnjuta undrehållning med La Noye, Lets Twist again, så jag flyttar snart in. Have no fear, just kidding.

  Reply
 5. Nicklas

  Du har det så mysigt Jonna! Jag spenderar också mesta tiden här hemma i köket! Det är min varmaste plats eftersom jag ju har vedspisen där! Fint det blev men nytt köksbord och stolar och dessutom är dom vita som jag älskar:) Ha en fin kväll<3

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag förstår att du trivs mest i köket om du har din vedspis där! Värmen känns ju som det viktigaste i hemmet.
   Och vad kul att du såg vad som var nytt!! Ja jag är så nöjd med köksbordet och stolarna. Det ljusade upp i hela köket! Hoppas du hade en fin kväll också! ♥

   Reply
 6. Birgitta

  Köket är den naturliga samlingsplatsen här också. Ditt ljusa kök är så fint och alltid rogivande i bilderna, men jag undrar om du bytt fönster!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack, vad glad jag blir att du tycker mitt kök ser fint ut! 🙂 Nej fönstren är samma, men köksbordet och stolarna är nya! 🙂 Kram ♥

   Reply
 7. Hondjuret

  När vi fortfarande bodde i Göteborg, på 8:e våningen var köket hjärtat i huset.
  Satt alltid där och blickade ut över betongen och all natur som fanns rakt bakom. Det var så vackert och jag saknar den känslan så jag inte finner ord.
  Nu bor vi i skogen. I en lägenhet vi inte trivs i. Alls. Och jag insåg just …eller det gjorde jag väl för länge sedan att den här lägenheten har inget sådant rum. Inget rum som inger känsla. Som ger värme och trygghet. Där inspirationen kan flöda. För mig som egentligen är väldigt kreativ med både skrivande och pyssel känns det lite sorgligt. Och jag inser att vi måste flytta. Dock råder bostadsbrist och en del logistiska problem.
  Men du fick mig att inse att detta är något jag måste ta tag i. Jag saknar mitt kök helt enkelt. En plats där hjärtat känner sig hemma.

  Tack för att du får mig att öppna ögonen. För att du får mig att ta tag i drömmarna!
  Du är underbar!

  Och jag älskar ditt kök och din fotölj 🙂 Tror att lampetterna är nya!
  Stor kram fina sagoflicka!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh..älskar att du är så himla ärlig och öppen och delar med dig sådär. Åh kan verkligen känna hur du känner där i lägenheten du bor i nu. Låter precis som så jag kände i lägenheten i Göteborg. Fanns liksom inget rum som gav den känslan.
   Jag hoppas verkligen att du hittar någon lösning så att du kan flytta till ett ställe där du känner inspiration. Till ett ställe du verkligen trivs på. Håller tummarna att nya, mirakulösa möjligheter ska öppna upp sig.

   Tack för att du alltid skriver så himla fint! ♥ Du berör

   Kramar ♥

   Reply
 8. Bengt

  Jag tror att du har bytt/målat om dina köksmöbler. Bordet och stolarna ser i alla fall nya eller nymålade ut.
  //Bengt

  Reply
 9. Robin

  Vad mysigt du verkar ha det! Hitta din blogg idag, bor själv i Piteå och har själv funderat mycket på vad jag ska göra i livet, finns en stor del i mig som också vill bosätta mig i naturen. Tack för inspiration! Väldigt trevlig blogg

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack! Och välkommen hit 🙂
   Kul att du själv känner en längtan efter att bosätta dig i naturen. Glad att du kan hitta lite inspiration här!
   Kram ♥

   Reply
 10. Emma

  Så skönt att ha en fåtölj vid köksbordet!:D

  Du som tar så fina bilder, kan inte du hjälpa mej med min hemlängtan som kommer ibland? Jag är från Näsåker men bor sen några år tillbaka i Umeå, och känner varje gång jag kommer hem att det är ju det finaste stället som finns! Kan inte du göra ett inlägg med bilder från min favoritby? Det vore kul att se vad du lyfter fram!:)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jo absolut! Jag har faktiskt gjort några inlägg tidigare med bilder från Näsåker. Mest från forsen då 🙂
   Nu var det längesedan jag fotade i Näsåker. Är ändå där ganska ofta och handlar och hälsar på mina tremänningar. Så jag ska tänka på att ta med kameran nästa gång och fånga lite nya bilder på den vackra byn! 🙂 Tack för tipset.
   Kram ♥

   Reply
 11. Mia

  Varje gång jag går in på din blogg så slås jag av hur mycket konstiga och obehagliga kommentarer du får från vad jag antar är äldre män. Ser inte detta hos någon annan bloggare på samma sätt. Blir du aldrig rädd för att du delar med dig av var du bor och så vidare? Menar inte detta på ett elakt sätt överhuvudtaget, menar bara att du ska vara försiktig och ta hand om dig.

  Reply
  • Lina

   Det har jag också reagerat över. Har flera gånger fått obehagskänslor här av kommentarer som lämnats av män och som känns både “kladdiga” och mansgrisiga på ett riktigt smaklöst och olustigt sätt. Det är ofta män som ska kommentera ditt (Jonnas) utseende och som går över gränsen för vad som känns ok. Var rädd om dig Jonna och blockera eller anmäl allt som känns obehagligt.

   Reply
   • Jonna Post author

    Hej Mia och Lina!
    Jag måste vara ärlig och säga att jag känner mig väldigt förskonad vad gäller elaka/otrevliga kommentarer, om man jämför med vad många andra bloggare får stå ut med. Men det kommer ju någon då och då. Om ni tänker på just män, så vet jag i alla fall en man som ett flertal gånger skrivit kommentarer med personliga påhopp som just utseende osv. Jag tror nog det är den personen ni menar. Men det har varit en och samma person, som återkommit då och då. Och ibland har jag blocket dennes kommentarer just för att det känns obehaligt. Men utöver det så har jag inte upplevt något specifikt obehag så. Tvärtom så har jag många manliga läsare som alltid skriver fina och respektfulla kommentarer. Är glad över att jag har just så många män som läser min blogg. Det är verkligen blandade läsare, även åldersmässigt, vilket känns väldigt roligt och ger många olika slags kommentarer med många synvinklar.

    Men så fint att ni bryr er och håller ögonen öppna ♥ Kram på er!

    Reply
   • HerMAN the GerMAN

    Jag hoppas inte att ni två mener mig, för jag är en gift man i mogen ålder som giller Jonna och hennes verk, men jag har aldrig kladdat verbalt och jag minns inga sådanna kommentarer från andra, utan jag tror att “sliskigheten” finns i betraktarens ögon. En och annan förälskad “hen” finns helt klart bland fansen, det är tydligt och lätt förståligt. Många av kommentarerna må vara sliskigt, ja rent av kladdigt medhållande i allt, själslösa, fanasilösa och obegåvade – det är OK, men era manshatiska kommentarer urspringar troligen från egna själsliga begränsningar och frustrationer i kärlekslivet och det är inte OK att ge luft för era personliga tillkortakommanden i det här sammanhanget. Jag är säker på att ni sårar de flesta mannliga kommentatorer över 40. Ge dom lite utrymme för att vara med på en vacker resa!

    Reply
    • Mia

     Jag menade inte att peka ut någon individ eller att såra någon som lämnar uppskattande och relevanta kommentarer, för det finns det självklart både kvinnor och män som gör.

     Dessutom bär jag definitivt inte på något manshat, det var ett onödigt antagande från din sida.

     Reply
     • Anonym

      Tack Mia, för att du besvarar, jag tycker nu inte längre lika illa om dig och ditt inlägg, men formuleringen “…män och som känns både kladdiga och mansgrisiga på ett riktigt smaklöst och olustigt sätt” och “Varje gång jag går in på din blogg så slås jag av hur mycket konstiga och obehagliga kommentarer du får från vad jag antar är äldre män” kan väl ändå inte vara något du och den medhållande menar på alvar. Som läsare här finns män och kvinnor som har olika förmågor att uttrycka sig väl och en och annan kan uttrycka sig rejält klumpigt. Men totalt set kan kommentarerna inte vara mera överströmmande välmenande och godartade än dom är här hos Jonna. Det är onödigt att hacka sönder andras dåliga formuleringar eller genomskinliga fascination av Jonna oavsett deres ålder eller kön. Vad jag vet har hon själv bara en gång reagerat och sedan har vi inte hört mer från det trollet.
      Och det ska väl inte vara endast uppskattande kommentarer som får visas här? Då dör dialogen direkt i ren menlöshet, och just det levande kommentarsfältet är unikt för JJ-bloggen.

      Reply
 12. Rania {Rania Maria Photography}

  Jag tar också med mig datorn och sitter mycket i köket, det är verkligen husets hjärta här då vi har öppen planlösning och man kommer direkt in i kök / vardagsrum när man kommer in. sedan är det bara ett sovrum (med kontorsplats) och badrum.

  Nu på vintern når inte solen runt till sovrummet heller så mycket ljusare och härligare att sitta i köket 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Härligt att du också ofta sitter i köket! Låter fint med öppen planlösning sådär ♥
   Kram på dig fina Rania! ♥

   Reply
 13. Lina

  Sovrummet! Att ligga i sängen och mysa med en bra bok. Det är mitt heliga rum helt utan digitala prylar och där jag bara kan pusta ut och vara lugn och stressa ner. 🙂

  Reply
 14. Sara

  Nytt köksbord och köksstolar? 😀 Vet inte om jag har rätt men kommer inte ihåg att jag sett de stolarna på din blogg iallafall!

  Reply
 15. Ida

  Vilket mysigt kök du har. Mitt favoritrum är också mitt kök och jag har liksom dig också en fotölj bredvid matbordet, bästa platsen att spendera varje ledig stund på.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh har du också en fåtölj vid matbordet?! Gud vad glad jag blir. Har aldrig sett någon annan som har det! 😀 Men håller med dig, det är verkligen bästa platsen ♥ Kram

   Reply
 16. Erik Widlund

  Hyr en liten “lägenhet” på 23m² i änden på ett litet stall. Närmaste grannarna är två små fina hästar som har sin ena hage utanför mina fönster 😉
  Allt är ett enda stort rum, men jag älskar att komma hem från jobbet i verkatan o bara njuta ac att få komma hem till ett “hem” där man trivs 🙂

  Jätte fint kök! 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh låter ju jättemysigt att ha hästarna som grannar 🙂 Härligt o höra att du trivs ♥
   Kram!

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh men söt ♥ Glad jag blir att du tyckte om detta inlägget.
   Hoppas du får det lite större snart med ett kök! ♥ Kramar

   Reply
  • Jonna Post author

   Jasså, vart sitter du mest ? 🙂
   Nej jag har faktiskt inte det. Men längtar efter en soffa och ett soffbord och en såndär plats att bara mysa på! ♥

   Reply
 17. Evy

  O vad u har ljust och fint i ditt kök. Blev kanske lite trängre med ditt nya köksbord och stolarna. Men kan förstå att du behöver större nu. Tänk vad många besökare du ska få till sommaren som vill höra kula ;-).
  Din lilla film är verkligen värd all uppmärksamhet. Vilken röst du har och miljön gör ju att den blir dubbelt sevärd :D.

  Kram till dig Jonna och önskar dig en fin vår, för snart är den här 😀

  Reply
  • Evy

   Har nytt tangentbord som jag inte är riktigt vän med än. Försvann visst lite bokstäver där. Du har ljust och fint och och såklart vill de höra Dig kula 😉

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Evy, vad fint skrivet! Och vad roligt att du såg att bordet och stolarna var nya 🙂 Är så glad för dom. Det blev så ljust och fint på något vis.
   Kram på dig, och jag önskar dig en jättefin vår också! ♥

   Reply
 18. Mummi

  Jag såg direkt att du har ett nytt bord och nya stolar, väldigt fina! Men hoppas att du har kvar den gamla vita stolen, något extra med den…

  Visst är köket husets hjärta även hos mig. Det är öppen planlösning i mitt hus, hall, vardagsrum och kök utan några dörrar att stänga.
  På vintertid lagar jag all mat på vedspisen, eldar i den hela dagarna, bara det ger ju trivsel. Kökssoffan vid matbordet är populär, på den trängs
  barnbarnen när de hälsar på, hunden o katten ligger gärna där och ibland sträcker jag ut mig på den, tillsammans med just hunden o katten!
  Från köksfönstret ser jag småfåglarna när de äter av maten jag lägger ut.
  Sitter vid köksbordet nu också, på kökssoffan 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad roligt att du såg det direkt! Ja absolut jag har kvar alla stolar. Den stolen du pratar om sitter jag faktiskt på just nu haha. Bytte ut min pall i arbetsrummet till den stolen med ryggstöd. Gillar verkligen den stolen. Den har några år på nacken 🙂

   Så mysigt det låter i ditt kök! Och att du lagar maten på vedspisen! Så härligt. Och en kökssoffa har jag alltid tyckt ser så mysigt ut. Förstår att både djuren och barnbarnen trivs på den 🙂

   Kram på dig, och tack för att du delade med dig ♥

   Reply
 19. Annika

  Hej Jonna! Vad fint du har det, ser så hemtrevligt och inbjudande ut 🙂

  Du, för läääänge sen gjorde du ett inlägg om dreamzebra-sängen. Jag har funderat på att köpa en och undrar om du, efter den här tiden, fortfarande är nöjd? Vore väldigt tacksam för svar:)
  /öviksbo

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Annika! Åh men tack, är glad att du gillar köket!

   Åh men vad kul att du minns det inlägget och att du funderar på att köpa en. Ja jag älskar madrassen! Sover på den varje natt och tycker bara om den mer och mer, så jag är verkligen nöjd! 🙂
   Lycka till ♥

   Reply
 20. Sandra

  Får mig att tänka på en julsång av Lasse Berghagen “Har du en eld i ditt hus som ger värme och ljus, då är du aldrig ensam. Den gör tankarna väl när den speglar din själ, då är du aldrig ensam.”

  Förstår du trivs i ditt fina vita kök, det ser varmt, välkomnande, mysigt och städat ut 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vilken vacker text!! Kan inte annat än hålla med 🙂
   Och tack, så glad att du tycker om mitt kök ! ♥ Kram på dig!

   Reply
 21. Magnus

  Tyckte att köksbordet och stolarna annorlunda ut, och sen såg jag i kommentarerna att det var just det som var förändrat. Jag gillar kombinationen med behandlat/lackat trä och vitmålat. Hade gärna haft något liknande men jag gillar mitt köksbord och det betyder dessutom mycket för mig då det är handgjort av en nära släkting.

  Reply
 22. Leon Edwards

  I am relatively new to your blog site so did not see anything different. We have the same concept in England regarding the kitchen being the heart and soul of a household, or at least it was in my younger days.

  I can remember my grand-mothers farmhouse kitchen with its big, four oven Aga, which as a boy always seemed to be lit and warm oozing the smell of slow cooked food. Everyone used to congregate in the kitchen and catch up on the latest family, (and non family), news. Nothing seemed to be hurried. But today things seem so different. I go to the homes of friends and it is the television, the laptop or X-box that seem to be the centre of attention. I see very few books, nobody writes real letters any more it is always emails text messages from smart phones, iPads and laptops. Life need not be like that.

  I am very pleased to read your blogs with stunning photos and beautiful music, a creative insight into your world. So keep up your good work. I wish good health, love, peace and happiness.

  Leon.
  (Southampton, UK. 18/02/2016).

  Reply
 23. Peer R Haugen

  Hei Jonna! Bildene fra stedet ditt, og det du skriver, er så fredfullt! Jeg får assosiasjoner til den svenske dokumentaren “Gubben i stugan” (Sveriges Radio/tv), selv om du og gubben er helt ulike og lever helt ulike liv på mange vis… Skulle gjerne sittet over en kopp og snakket med deg om langsomheten…?
  Peer

  Reply
 24. Skorpan

  Nya köksmöbler såg jag på studs:)
  Mitt absoluta favvorum är min veranda, tyvärr bara under varma dagar. Älskar att sitta där, blicka ut över vattnet och skogen och samtidigt höra fåglarna och läppja på en mugg kaffe. Får man dessutom en katt i knät är lyckan fullkomlig.
  Har ofta tänkt på att du skulle kunna varmbona din veranda och på så vis få detta extra rum du med:)
  Kram!
  Skorpan

  Reply
 25. www.olgamagnusson.se

  Njae… trivs inte helt bra i köket i vår lägenhet. Saknar kökssoffa att krypa upp i. Däremot i mitt hus, i Värmland, är det härligt att sitta i köket, dessutom har jag ett kök där på ovanvåningen som är min ateljé. Där är det också riktigt skönt att vara – och där har jag sotat skorstenen så det går att elda i spisen i höst – för första gången på fyrtio år 🙂

  Reply
 26. Jos

  Katten gillar köket och sitta ovanpå spisfläkten för att noga följa med i vad som tillagas men för honom är köket inte husets hjärta, bara stället där han får serverad utsökt mat. Husets hjärta för honom är kattvinden högst upp dit bara han kan gå upp och spana på omgivningen igenom en liten fönsterglugg.

  Reply
 27. När Annie fotograferar i USA

  När jag flyttade in i vår studentlägenhet var jag aldrig i köket. Ingen var i köket. Köket är en öppen planlösning och flyter in i vardagsrummet. Det var kalt och tomt, de få möbler som fanns där var fula, skamfilade, trasiga och obekväma. Jag kan inte leva så. Fastän jag inte ville spendera något på det rummet blev det ändå några kuddar där, en filt här, sambons planscher hade ingenstans att vara så dem kom upp. Jag printade ut lite bilder med fina ordspråk. Julen kom och det flyttade in en julgran. En vän skulle slänga två fåtöljer så vi tog hand om den som var helast. Jag fyndade två sängbord på en loppis och målade om dem. Sambon hittade ett sängbord och en sittpuff som folk lämnat (Just här i Californien gör man så med saker man inte vill ha eller som är trasiga, man ställer ut det på gatan så kan vem som helst ta det och blir det inte taget hämtar sopbilen det, konstig tradition). Målade om det bordet också.

  Nu är det ett hemtrevligt rum. Sitter helst där i en av fåtöljerna och jobbar, just där kök och vardagsrum möts. Mysbelysning, DIY och nära till kaffebryggaren och små-ätandet. Superbra. Om jag någonsin får råd med hus ska mitt kontor ligga vägg i vägg med köket. Eller ha ett eget litet kök <3

  Reply
 28. Katie

  Nu bor jag hemma hos mamma efter några år på andra håll, så mitt rum får väl stå för “känslan”, även om det inte riktigt är detsamma som att ha ett eget hem att råda över. Men jag bodde i södra Frankrike under hösten 2011. Jag hyrde ett hus i Portiragnes (i Languedoc-Roussillon, en mil strax sydost om Beziers), som är en liten by precis jämte Canal du Midi (pluggade franska). Huset var supergammalt, från 1400-talet tror jag, med tjocka väggar och djupa fönstersäten. Det låg i en gränd och hade tre våningar med ett rum på varje våning. Allra högst upp låg ett “vardagsrum” och där spenderade jag en himmelens massa tid. Det är rätt slitigt att bo i Frankrike om man är van vid svensk standard. Huset jag bodde i var t.ex. inte isolerat och hade ingen tröskel till ytterdörren så när tramontanan drog in i slutet på oktober vaknade jag till vattenfyllt köksgolv varje morgon — och råttorna sprang i innertaket. Men herregud vad jag saknar det. För även om det är slitigt och kallt är det ändå bara värdsliga ting. Jag kunde höja elementet, sätta på ugnen, vira in mig i täcken eller vad som helst och det var helt OK, för så fort jag steg utanför dörren hade jag en fransk by som tagen ur en saga att strosa omkring i. Och att sitta längs med Canal du Midi och titta på lyxbåtarna som glider förbi och uttrarna som simmar (och till och med suset av fladdermöss i skymning och gryning) är helt sagolikt. Tröttnade aldrig på det. Och tröttnade aldrig på lunken heller. Inga krav. Inga prestationer att låtsas längta efter. Bara jag, byn och kanalen.

  Reply
 29. Malin

  Det ser så mysigt ut och jag hade definitivt också valt köket som min favoritplats (det är ju det ändå iofs då jag bakar och lagar mycket mat) men jag har ingen skön plats att sitta på därinne. Ärligt talat så trivs jag inte i min lägenhet men just på denna platsen jag sitter på nu kan jag stå ut ett litet tag till. En hyresrätt känns inte eget när man inte får göra om precis så som man vill ha det men man får göra det bästa av situationen och fortsätta drömma sig bort på Hemnet ett tag till, haha 😉 Ha en fin fredag, Jonna!

  Reply
 30. L

  Ja köket är hjärtat hos mig med kan man väl säga för jag har kök, sovrum, vardagsrum i SAMMA rum eftersom jag bor i en etta (lägenhet alltså) haha 🙂

  Reply
 31. Sue Asher

  In our Zimbabwean home, where we spend two months a year, we have our entire living space as one room, except bedroom and bathroom, and we love it. If we are fortunate to find the perfect piece of land and build our log cabin in Scotland, where we live at present, I would also have it as the main living space. Nothing else makes sense to me!! I LOVE the pics of yours. A lovely, cosy, friendly space to live, create, work and play, and even sleep on freezing nights!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.